2012 Ekim bebekleri büyüyor

Ohh eline saglik insan ev temiz ve toplu olunca bile psikoloji olumlu etkileniyor.bu arada sanir bugun 4. Yiliniz hayirli olsun.minnosunuzla nice yillara...surprizin var mi bari :)

benim vardıda mahfetti sağolsun eşim , çok sinirlendim akşam , tek önemsediğim şey yıldönümümüzdü oda önemini kaybetti bu sayede :KK37: beni kaybetmeye başladığını hissediyorum artık

Su filmi merak ettim bakalim nasilmis...tabii firsat olursa...bu arada telden girenlerdenim ben de zor oluyor epey yazim yanlislarimin noktalamalarimin kusuruna bakmayin kizlar...

factor hali meselesi sknti bence .iplikli halilar-ismini yazmayayim sorun olur belki-mi ne var. ya kimse onermiyor arasi kir topluyormus zor tizleniyormis diye.ben bir ortu kesip serelim diuorum o oynarken ne dersiniz arkadaslar
halinin ustune yani..nasil olur

saggy halılarımı diyorsun ? onlardan istemiyorum ben , merinosla istikbale baktım henüz , merinos baya hoşuma gitti ama daha araştırmak lazım

benim esimin toza alerjisi var hali serdirmiyor yerler parke.kizim biraz buyuyunce artik yere oyun icin ortu sericem, emekleme zamani da dizlikler var. bu arada cnm robot supurgen ne marka, irobot mu? ben de alicam arastiriyorum, kedimiz var pff tuyleri icin hergun supuremiyorum artik

benimki bundan canım , linkledim aşağıda , benim diğer beyaz eşyalarımda hep samsung o yüzden bunu aldım , hepsindende çok memnunum , ama başka markalardada var daha uygun robot süpürgeler onları bilmiyorum ama bundan çok memnunum , 1.5 yıldan beri kullanıyorum hemen hemen hergün , halı şart oldu sanırım en azından kış mevsimi için :26:

http://www.youtube.com/watch?v=rqWsPYzv0a8

Son düzenleme:
Bebeğim dün kahkahalar atmaya başladı hem de dakikalarca, ne kadar müthiş bir duygu yahu bütün yorgunluklarım bitti gitti o dakikada.

Öte yandan diş sancıları başladı kuzumun, diş etleri bembeyaz, huzursuzluğu arttı, elimi yakalayınca öyle hırsla ağzına götürüyor ki çok üzülüyorum canı çok acıyor diye. Bu dönemi kolay atlatır inşallah :KK43:

'Aramızda Bebek Var' filmini lohusayken eşimle birlikte izlemiştim; sebepsiz ağlamalar, durduk yere sitemler falan eşim için daha anlamlı hale gelmişti sayesinde:)

benimki bundan canım , linkledim aşağıda , benim diğer beyaz eşyalarımda hep samsung o yüzden bunu aldım , hepsindende çok memnunum , ama başka markalardada var daha uygun robot süpürgeler onları bilmiyorum ama bundan çok memnunum , 1.5 yıldan beri kullanıyorum hemen hemen hergün , halı şart oldu sanırım en azından kış mevsimi için :26:

[ENG] Samsung NaviBot 1/2 | Robot Vacuum Cleaner - YouTube

sagol cnm, ben de bununla irobot roomba arasinda kalmistim, ama bunun hepa filtresi varmis arti olarak.

Bebeğim dün kahkahalar atmaya başladı hem de dakikalarca, ne kadar müthiş bir duygu yahu bütün yorgunluklarım bitti gitti o dakikada.

Öte yandan diş sancıları başladı kuzumun, diş etleri bembeyaz, huzursuzluğu arttı, elimi yakalayınca öyle hırsla ağzına götürüyor ki çok üzülüyorum canı çok acıyor diye. Bu dönemi kolay atlatır inşallah :KK43:

bir anne icin daha guzel hediye olamaz sanirim , gozlerinin icinin guldugunu gormek..

kaderimiz çok benziyo canım ya.bende istanbula evlendim burda bir tek kayınvalidem var.onunda kendi rahatsızlıkları var bide felçli annesi var ona gidip geliyo.bunların haricinde ancak yardımcı olabiliyor.allah kuzularımıza sağlık bizede güç ve sabır versin bide bol süt :)

Evet canım gerçektende benziyoruz birbirimize.Burası insana moral oluyor yalnız olmadığımızı hissettiriyor hepimiz hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz her gün.Canım senin bebişinin uyku düzeni nasıl?ben evlendikten 3 sene sonra oldu bebeğimiz onun için rahatlığa biraz fazla alıştık galiba ilk günler 40ı çıkana kadar zor oldu annem kaldı yanımda sağolsun beraber hallettik.Kayınvalideler yardımcı oluyorlar ama yinede annenin yerini tutmaz çünkü onlarla aramızdaki dialog daha farklı daha nazımız geçiyor:)) ben 1 ay kadar süt verebildim oda sağarak bebişim emmedi reddetti:KK43:(( sonrada sütüm tamamen kesildi mama veriyorum Allah canlarına sağlık versin ne yapalım inşallah seninde artar sütün.

Valla bnm bebegiminde cesit cesit huyu var.oyle saati saatine cok uymuyor.gece onikiden sonra gece uykusuna gecer ilk uykusu iki saattir.sonra emer geri uyur ama bundan sonra hep saat basi kalkar mutlaka emmek istyr bazen kisa bazen uzun boyle boluk boluk olunca ben hic uyuyamiyorum tabi.bende ayagimda sallayarak uyutyrm ama ya supurge sesi yada muzik acik olucak.ben uyku duzeni olusturulmasi konusunda yazilan herseyi cope attim.cocuk kendi duzenini kuruyor valla sen ugras dur.her cocuk farkli bi duzeni olan cocuk sakinliginden zaten duzeni kendi kuruyor.anne babanin cok ugrasmasina gerek yok.benm cocugumun kendi basina uyumasini gectim sakin sakin gozu acik yattgni gormedim.bazi cocuk zor buyur benmki oyle napalim.gelecegi farkli olacak umitliyim:-)

Sana katılıyorum canım her çocuk bir değil bir arkadaşım vardı aramız 15 gün bize geldiler çocuğu yatırdı odaya ağzında emzik kendi geldi oturdu çayını içti ta ki kalkana kadar yattı maaşallah.Ben aynı şeyi yapsam yer yerinden oynardı heralde ağlamaktan:KK9: ilk günler mamasını emerdi uyuyakalırdı sonra beşiğine koyardım uyurdu oh ne düzenli hayat:) ama şimdi öylemi ne kadar düzende kursak olmayınca olmuyor herkese aynı taktik uygulanmıyor.bende geleceğinden çok ümitliğim küçük adamımın:emir_bebek:

ben senin hikayeni okuduğumda ağlamıştım ve hiç çıkmadı aklımdan , inşallah herşey iyi olucak hakkınızda :nazar::emir_bebek::nazar: benim cadıda dönmedi daha hiç 3.5 aylık tam

canım yaa,evet büyük bir şoktu bizim için,herşey bir anda oldu,doğumdan 1 hafta sonra,anlatmıştım zaten.zor günlerdi.özellikle sonuçlar çıkana kadar yaşadıklarım ve sonraki bir kaç hafta,çünkü kızım kilo almadı hiç ve henüz sağlık taraması yaptırmamıştık.ama sonra çok rahatladık,çünkü kızım çok sağlıklı,doktora her gittiğimizde sağolsun bağışıklık sistemleri çok zayıftır deyip duruyor ama kızım, ufacık bir rahatsızlık yaşamadı:nazar:arada burnu tıkanıyor sadece:nazar:çok şükür iyi de kilo aldı sonradan.gelişimi de çok güzel,şimdiden evimizin neşe kaynağı oldu bile,akşamları oturup onu izliyoruz eşimle,cimcime olduğu yerde durmuyor hiç:nazar: çok şükür çok mutluyuz:KK16: ilgin ve hassasiyetin beni mutlu etti canım,umarım sizde de herşey yolundadır.

Sana katılıyorum canım her çocuk bir değil bir arkadaşım vardı aramız 15 gün bize geldiler çocuğu yatırdı odaya ağzında emzik kendi geldi oturdu çayını içti ta ki kalkana kadar yattı maaşallah.Ben aynı şeyi yapsam yer yerinden oynardı heralde ağlamaktan:KK9: ilk günler mamasını emerdi uyuyakalırdı sonra beşiğine koyardım uyurdu oh ne düzenli hayat:) ama şimdi öylemi ne kadar düzende kursak olmayınca olmuyor herkese aynı taktik uygulanmıyor.bende geleceğinden çok ümitliğim küçük adamımın:emir_bebek:

haklisiniz kizlar, her bebek kendi karakteriyle doguyor ve bazen ne kadar sen kendine uydurmaya calissan da sen ona uymak durumunda kaliyorsun. Bir soz var ingilizcede, "I was a better mom before I was a mom", yani "anne olmadan once daha iyi bir anneydim" diye ..cok dogru. kitaplardaki gibi degil malesef hayat. ben de anne olmadan once atip tutuyordum bebegi olan arkadaslarima, aa neden ayaginda salliyorsun, aglayinca hemen her istedigini yapma, aa neden her yere goturmuyorsun o sana uysun, simdiden alistir soyle boyle. ama basa gelmeyince de anlasilmiyor. Hamileyken bebegimi her yere goturecegim diyordum, benle gezsin, ama 2 aylikken ucakla annemlere goturdum, cocugum 1 hafta durmadan agladi katildi morardi, tum duzeni bozuldu, simdi seyahat falan istemiyorum. simdi arkadaslarim bana diyor aa alistir falan filan, oyle olmuyor iste.

Kizlarr dun isterinde okadar yoruldumki aksam eve gittim kizim beni gordugundeki kahkasi ve heyecani her seyi unutturdu boyle bi terapi yontemi baska yoktur yani sabahki bagrislari hele mest oluyorum ya evde hep ciglik cigliayiz yAni:-) suan ise gidiyorm yoldayim hep onu dusunuyorum bide benim cadim daha donmeye baslamadi surekli egzersiz halindeyis sag sol bizimki kalkma meraklisi yattigi yrrden illa kalkcak en sevdigi oyun fis fis kayikci:-)

canım yaa,evet büyük bir şoktu bizim için,herşey bir anda oldu,doğumdan 1 hafta sonra,anlatmıştım zaten.zor günlerdi.özellikle sonuçlar çıkana kadar yaşadıklarım ve sonraki bir kaç hafta,çünkü kızım kilo almadı hiç ve henüz sağlık taraması yaptırmamıştık.ama sonra çok rahatladık,çünkü kızım çok sağlıklı,doktora her gittiğimizde sağolsun bağışıklık sistemleri çok zayıftır deyip duruyor ama kızım, ufacık bir rahatsızlık yaşamadı:nazar:arada burnu tıkanıyor sadece:nazar:çok şükür iyi de kilo aldı sonradan.gelişimi de çok güzel,şimdiden evimizin neşe kaynağı oldu bile,akşamları oturup onu izliyoruz eşimle,cimcime olduğu yerde durmuyor hiç:nazar: çok şükür çok mutluyuz:KK16: ilgin ve hassasiyetin beni mutlu etti canım,umarım sizde de herşey yolundadır.

canım hıkayenı ben okumadım hangı sayfadaydı bakıyımda okumak ısterım..ben ılk dogum hıkayesı yazanlardanım sonra kızala ılgılenmekten kım dogurmus ne olmus bakamadım..bızımkı herseye kahkaha atıyor.booo demem yeterlıı:KK62:

canım hıkayenı ben okumadım hangı sayfadaydı bakıyımda okumak ısterım..ben ılk dogum hıkayesı yazanlardanım sonra kızala ılgılenmekten kım dogurmus ne olmus bakamadım..bızımkı herseye kahkaha atıyor.booo demem yeterlıı:KK62:

hatırlamıyorum canım ya,nereye yazmıştım,maşallah bebeğine:nazar:

Evet canım gerçektende benziyoruz birbirimize.Burası insana moral oluyor yalnız olmadığımızı hissettiriyor hepimiz hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz her gün.Canım senin bebişinin uyku düzeni nasıl?ben evlendikten 3 sene sonra oldu bebeğimiz onun için rahatlığa biraz fazla alıştık galiba ilk günler 40ı çıkana kadar zor oldu annem kaldı yanımda sağolsun beraber hallettik.Kayınvalideler yardımcı oluyorlar ama yinede annenin yerini tutmaz çünkü onlarla aramızdaki dialog daha farklı daha nazımız geçiyor:)) ben 1 ay kadar süt verebildim oda sağarak bebişim emmedi reddetti:KK43:(( sonrada sütüm tamamen kesildi mama veriyorum Allah canlarına sağlık versin ne yapalım inşallah seninde artar sütün.

sana senin yaşadıklarının aynısını yaşadım ve yaşıyorum diyebilirim.benimde kızım tam 3 yıl sonra oldu hatta 3 yıl 14 gün sonra :) rahata gezmeye tozmaya çok alışmıştım birden ne olduğumu şaşırdım.ilk kırk günü hatırlamak bile istemiyorum sürekli bir ağlama,gaz sancısı devamlı emmek isteği...günde 4 saat uyusa bize büyük nimetti.benim annemde 40 gün yanımdaydı.dediğin gibi anneye her türlü nazın geçiyo.zaten ben emzirdikten sonra anneme veriyodum bebeğim hep ondaydı.ve bende 1 ay sadece anne sütü verdim.şimdi yarı anne sütü yarı mama veriyorum.sütümü arttırmak için yapmadığım kalmadı.şuan aşure yiyorum bakalım ne olacak.allah kuzularımıza sağlık versin

sana senin yaşadıklarının aynısını yaşadım ve yaşıyorum diyebilirim.benimde kızım tam 3 yıl sonra oldu hatta 3 yıl 14 gün sonra :) rahata gezmeye tozmaya çok alışmıştım birden ne olduğumu şaşırdım.ilk kırk günü hatırlamak bile istemiyorum sürekli bir ağlama,gaz sancısı devamlı emmek isteği...günde 4 saat uyusa bize büyük nimetti.benim annemde 40 gün yanımdaydı.dediğin gibi anneye her türlü nazın geçiyo.zaten ben emzirdikten sonra anneme veriyodum bebeğim hep ondaydı.ve bende 1 ay sadece anne sütü verdim.şimdi yarı anne sütü yarı mama veriyorum.sütümü arttırmak için yapmadığım kalmadı.şuan aşure yiyorum bakalım ne olacak.allah kuzularımıza sağlık versin

Hayatta herşeyin bir ilki var bizde ilkleri bebeklerimiz ile yaşıyoruz inşaallah başarı ile devam ettiririz:) ilk günler hep bir umutsuzluk hali vardı ama şimdi bakıyorum da geriye çok yol kat etmişim bebeklerimiz büyüdükçe daha çok bağlanıyor ve alışıyoruz.Ben mama verdiğim için annem bizde kaldığında bana 1 gece izin vardı rahat bir uyku çekiyorduk eşimle:)) eşim hiç sese gelemediği için ayrı yatıyor maalesef işleri çok yoğun.Bu bıcırıklar bizi parmağında oynatacak galiba:) Şimdi havalar güzelleştikce hep şunu hayal ediyorum oğlumla beraber istediğim yere gidebilmeyi.(ÖZellikle alışveriş merkezlerini çook özledim sanırım)çok zevkli olurdu.Sütün için bol su iç eminim içiyorsundur ben ilk günler çok faydasını görmüştüm gerçektende.

Hayatta herşeyin bir ilki var bizde ilkleri bebeklerimiz ile yaşıyoruz inşaallah başarı ile devam ettiririz:) ilk günler hep bir umutsuzluk hali vardı ama şimdi bakıyorum da geriye çok yol kat etmişim bebeklerimiz büyüdükçe daha çok bağlanıyor ve alışıyoruz.Ben mama verdiğim için annem bizde kaldığında bana 1 gece izin vardı rahat bir uyku çekiyorduk eşimle:)) eşim hiç sese gelemediği için ayrı yatıyor maalesef işleri çok yoğun.Bu bıcırıklar bizi parmağında oynatacak galiba:) Şimdi havalar güzelleştikce hep şunu hayal ediyorum oğlumla beraber istediğim yere gidebilmeyi.(ÖZellikle alışveriş merkezlerini çook özledim sanırım)çok zevkli olurdu.Sütün için bol su iç eminim içiyorsundur ben ilk günler çok faydasını görmüştüm gerçektende.[/QUOTE]

aynen canım geriye dönüp baktığımda vay be diyorum nerden nereye geldik.bu süreçte hem tecrübeler edindik hemde bebişlerimizle bağlarımız güçlendi.evlat gerçekten çok başka bişey.rabbim herkese nasip etsin.alışveriş merkezleride tam bizlik ana kız çıkıp alışverişimi yapıcaz kimse tutmasın bizi :) sırf bunun için kız doğurdum :p su meselesine gelince su içen biri değilimdir ama sırf sütüm için elimden geldiğince içmeye çalışıyorum.artık geri kalanı nasip

Hayatta herşeyin bir ilki var bizde ilkleri bebeklerimiz ile yaşıyoruz inşaallah başarı ile devam ettiririz:) ilk günler hep bir umutsuzluk hali vardı ama şimdi bakıyorum da geriye çok yol kat etmişim bebeklerimiz büyüdükçe daha çok bağlanıyor ve alışıyoruz.Ben mama verdiğim için annem bizde kaldığında bana 1 gece izin vardı rahat bir uyku çekiyorduk eşimle:)) eşim hiç sese gelemediği için ayrı yatıyor maalesef işleri çok yoğun.Bu bıcırıklar bizi parmağında oynatacak galiba:) Şimdi havalar güzelleştikce hep şunu hayal ediyorum oğlumla beraber istediğim yere gidebilmeyi.(ÖZellikle alışveriş merkezlerini çook özledim sanırım)çok zevkli olurdu.Sütün için bol su iç eminim içiyorsundur ben ilk günler çok faydasını görmüştüm gerçektende.

aynen canım geriye dönüp baktığımda vay be diyorum nerden nereye geldik.bu süreçte hem tecrübeler edindik hemde bebişlerimizle bağlarımız güçlendi.evlat gerçekten çok başka bişey.rabbim herkese nasip etsin.alışveriş merkezleride tam bizlik ana kız çıkıp alışverişimi yapıcaz kimse tutmasın bizi :) sırf bunun için kız doğurdum :p su meselesine gelince su içen biri değilimdir ama sırf sütüm için elimden geldiğince içmeye çalışıyorum.artık geri kalanı nasip[/QUOTE]

Ooo kızlarla alışveriş yapmak dahada güzel gerçekten:) bizimki babasına çekerse mağazanın kapısında bekler artık:) bugün maaşallah diyelim güzel uyudu bizim ufaklık.Salladım salıncağına koydum inşaallah Allahım hepimizin evlatlarına sağlık vede bol bol uykular versin.Bende çok su içen birisi değilim yaz olsa neysede kışın hiçiçilmiyor hep tatlı yerdim sonra içerdim süt olsun diye:))

X