Saol cnm bilgi verdigin icin. oglumu goturucem dorduncu ay asisi icin 19unda. o zaman gorusurum.
aşure aşure aşure :))) burada çok söyledim ama gerçekten çok artırıyo sütü , bu arada tarif verirken dal tarçın ve karanfili söylemedimmi acaba ? bi arkadaş pilav gibi oldu demiştidehem tarçın şekeride dengeliyor , bol tarçınlı ve olabildiğince sıvı kıvamda yapın kızlar , şekeri çok az olursa bişeye benzemiyor o zamanda , ben 1 orta boy tencereye 1 cup şeker koyuyorum , tarçında ekleyince kase başına pekbi zararı kalmıyo şekerin
Anladim canim. ya yapisal bisey sutun olup olmamasi. annem sekiz dogum yapmis hepimizde iki yas var aralarimizda. birde kv. yanindaymis huysuz. yinede hepimiz anne sutu almusiz sadece oluk oluk sutu varmis. dusun o kadar yorgunluga strese ve duzenli beslenememeye ragmen. Bebisin uyudigunda sagabilirsin mesela.
Agri pskolojik deilmis sut verdigimiz icin kuruluk olur o da agriya sebep olabilirmis. bende kuruluk olmuyor iliskide beljide ondandir agri olnamasinin sebebi. emziriyorumda sadece anne sutu. birde adt olmadan korunma yontemlerini kullanamazmiyiz igne spiral gibu. ben hala adet olmadim.
evet kurulukdan olabilir agri ben de hep kurudur daben Omer 50 gunlukken adetoldum ondan sonra bidaha olmadim
evet yapıyorlar eczaneden iğneyi alıyorsun sağlık ocağı yapıyor sağlık ocağına git bir görüş bilgi verirler ama tam 3 ay dolunca yaptırman lazım iğneyi koruyucu olması için birde vurununca ilk bir hafta korunuyorsun
neden oluyor acaba ya benim yırtığım çoktu ondan mı ki
yok tahlil yapmıyorlar zaten spirali takarken rahimi açıyorlar bir sorun varsa takmazlar
adetliyken rahim açık olduğu için çağrıyorlar 5. 6. günü de olur adetsizkende oluyor ama biraz acır diye herhalde adetliyken rahim açık oluyor ya
haklısın yapı meselesi herhalde.yarın birde aşureyi denicem.tek umudum o kaldı
bak ben bunlari bilmiyordum tesekkurler bilgi icinbenim dogumda sadece 2 dikisim oldu iceride
canim igne vuruldukdan 1 haftami koruyo yoksa 1 hafta sonrami korumaya basliyor :26:
Benim oglumun cildi kupkuruydu dogdugu zamn. doktorumuz bitkisrl losyon ve yag verdi. ben onu kullaniyorum uc aydir. kuruluktan yuzu egzama oldu. hergun duzenli kullaniyorum. urunun adi 99 . %99 bitkisel bi urun.
Rica ederim canım ben tereddütlüyüm süte geçer mi diye içime sinmiyor ama kondoma da güvenemiyorumspiralde olmadı
Gecet ins kisa zamnda agri. ay olmayalim bi dure daha boyle iyi. bide onla ugrasmsyalum.kenfi adima.
neden oluyor acaba ya benim yırtığım çoktu ondan mı ki
yok tahlil yapmıyorlar zaten spirali takarken rahimi açıyorlar bir sorun varsa takmazlar
adetliyken rahim açık olduğu için çağrıyorlar 5. 6. günü de olur adetsizkende oluyor ama biraz acır diye herhalde adetliyken rahim açık oluyor ya
sagol cnm bakayim netten bu urune ben
ondan degildir cnm ta, ben sezeryan oldum ama benim de agrili oluyor.
canım senin tarifini bilmiyorum ama yarın yaparım aşureyi.gerçi bildiğim kadarıyla gaz da yapıyo ama artık fedakarlık yapıcaz.
Bizede hametan verdi zararı yoktur herhalde
Canım senin sütün normalde nasıl aşure yemeden varmıydı yoksa azdı da aşure yiyince mi bollaştı
Benim sütüm çok olmasa da kızıma yetiyordu 3 4 akşamdır gece yetmemeye başladı
bulgur pilavı yoğurt bir kase dolusu yeşillik yedim yine de artmadı :26:
En iyisi zeytinyağı ben poposuna hep sürüyorum maşallah pişik olmuyor ben pek güvenemiyorum bebe yağlarına
Bildiğimiz bepanten mi yoksa bebeler için özel var mı canım
evet canım bildiğimiz bepanten her gün sürdüm düzeldi hatta bazen kuruluk oluyordu cildi yine bepanten ile geçti.
adları ne canım
aranızda spiral taktıran var mı ben gittim taktırmaya olmadı kaydı kendimi kasmışım bir daha gittim bir daha olmadı zaten çok canım yandı neden öyle oldu bilmiyorum kimse acımıyor diyor 3 aylık iğne olucam emziren anneler vurdurabiliyormuş
Birde ben hala ağrılı ilişki yaşıyorum sizinde öyle mi
canım eğer ateş yapmıyorsa biraz dayanmaya çalış , ateş önemli tabii ama onun dışında pek ilaç kullanmamak lazımmış bebeklere
Birde hapi deneyebilirsin belki emziren kadinlarin kullandigi dogum kontr. hapi. tabi o da sute gecebilirmi bilmem. ay napsakki. ben cok korkuyorum hamile kalmakta. esim zil takip oynar oyle bi durumda.
kuzumu bugün götürdük doktora ,ilaç vermedi ,1yaşına kadar zorda kalmadıkça ilaç önermiorum dedi.ateşi olursa sadece calpol verirsin dedi..onun dışında da burun spreyini kullan dedi.. doktora gidip sadece içimizi rahatlatmış olduk yanii..çok şükür önemlii bişey yokmuşş..kuzucum inşallah çabuk iileşir geceleri rahat rahat nefes alıp uyuyamıyoo
bende sıkıntıdayım bu konuda..en iyi çözüm hangisi karar veremedim..hap kullanmak istiorum aslında ama pe önermiolar süt veren annelere...3 aylık iğne nasıl kii?!:44::44: