Merhaba kızlar ben de ekim annesiyim. Oğluşum 3,5 aylık. Ara sıra okuyordum yazılanları, aynı sıkıntıları yaşayanların birbirinden haberdar olup çözüm önerilerini paylaşmaları çok güzel, rahatlatıcı bir şey.
Dün havayı güzel bulunca biz de attık kendimizi dışarı, beresi, montu, üstüne de battaniyesiyle bebek arabasına attım prensimi, rüzgardan etkilenmesin diye yağmurluğunu da kapattım, sevdi gezintiyi mışıl mışıl uyudu.
Saçları dökülmeye başladı ama kellik yok yerine yenisi çıkıyor ve yeri belli olmuyor,saç rengi de koyulaştı.
yakında işe başlıycam ve bebeğime bakacak biri hala yok. kayınvalidem ben bakarım diyo ama 66 yaşında. hareketli biri ama dizlerinde kireçlenme var oturup kalkması yavaş. hayat görüşlerimiz çok ayrı da olsa iyi biri. kızlar sizce bakabilir mi? eşim çağırırsak bakamadın geri git diyemeyiz diyo. tanıdığım bir bakıcı da yok. ne yapıcam ben?
:26: evet galiba sanırsam hamileyken bozdum ama şimdide pek farklı değilim zatenbirgün barışıcam o tartıyla ama o gün bugün değil
Canim bide her emzirme sonrasi bir iki cay kasigi su ver bana dr demisti hic pamukcuk olmadiİns. canim bende 6ay sadece anne sutu vermk istiyorum. ama kilo alimina bagli. mamayada karsi degilim. dilimi pamukcuk yoksa yanaklarinin icinde falanmi var. bende gunde uc kez siluyordum dilini sonra bire dusurdum. Artik silmiyorum. herkes normal anne sutu alan bebegin dili beyaz olur diyor. Suan arkasina dogru hafif beyaz. son zamanlarda oguruyordu zaten sildirmiyordu kuzum.
dışarı çıkarken bebişlerinizi nasıl giydiriyorsunuz battaniyesine sardırmıyor artık benim ki diğer türlüde yüzü üşürse diye korkuyorum:26:zaten dışarı çıkarmıyorum hasta olur diye ama alışmasıda lazım sanki:26:
Kizlar sizede olmuyormu bana arada geliyorlar sagdan sagdan. butugun oglumla evde yanliz ev işi yemek bebek derkeen skiliyorum galiba.
kızlar çok zor durumdayım dün itibariyle işe başladım 3 gündür uğraşıyorum ama biberonu bir türlü almıyor sağdığım sütleri her gün döküyorum ne yapmalıyım biberonu alması için, bi arkadaşım biberonun silikon emzikliyse ondan almıyordur birde kauçuk emzik dene dedi yalancı memeyi emen çocuk biberonu reddetti. birde boğazının altı kıpkırmızı ne yaptıysam oda bir türlü geçmedi geceleri kabus oldu resmen boğazının altı sanırım çok sıcak olduğu için rahatsız oluyor. hametan ve kantaron yağı sürüyorum her gün ama etkisi yok.
ben de evdeyken o duruma gelmiştim ama şimdi işe başlayınca çok özlüyorum o günleri
Kizlar sizede olmuyormu bana arada geliyorlar sagdan sagdan. butugun oglumla evde yanliz ev işi yemek bebek derkeen skiliyorum galiba.
Canim bide her emzirme sonrasi bir iki cay kasigi su ver bana dr demisti hic pamukcuk olmadi
Ozleniyomu gercekten bu gunler. makinem bitti camasirlari asamadim. İspanaklari yikadim ama yemek yapamadim.pasam uyumadi hic.sarki sozu gibi oldu. siyirdim galiba
şuan da iş açısından değişik bişey yok ki canım bende bişey yapamıyorum
üstüne üstülük bebeğine hasret kalıyosun bütün gün, emziremiyosun, süt sağma makinesiyle yaşıyoun, o yetmediği için mama vermek zorunda kalıyosun...
bebeğin daha doğru düzgün uyanamadan sabahın köründe çocuğun keyfini bozup o havada dışarı çıkarıyosun, başka birine emanet edip ieş gidip saatlerce ayrı kalıyosun...
evde olsam da yemek olmasa, çamaşır yıkanmasaboşver güzelim dert etme işleri
bana da geliyorlar ama sikintidan degil, yorgunluktan ve baska hicbirsey yapamamaktan, kendime bakamamaktan. Sonra esim isten gelince ona cikisiyorum yardim etmiyorsun diye. Kisir dongu :)
Hoşbulduk canım teşekkürler.Hosgeldinnn..oglusunu gule gule buyut cnm
yerim o uykucuyuEmdikten sonra genelde uyuyo benim pasa.
bazen bAnada gelio ama Allah tan annem arada gelip kalio bende bi saat falan cikiorm dolasiorm ii gelio.hic aklima gelmezdi ama is yapmayi ile ozledim:))saka gibi.makaj yapip sikir sikir giyimeyi saatlerce disarda kalmayi ve ara vermeden arkadaslarimla sohbet etmei ozledim yaaahuuuuu:))siz neler yapmai ozledinizbana da geliyorlar ama sikintidan degil, yorgunluktan ve baska hicbirsey yapamamaktan, kendime bakamamaktan. Sonra esim isten gelince ona cikisiyorum yardim etmiyorsun diye. Kisir dongu :)
iş -oğlum -ev derken daha düzeni kuramadım ben kızlar ya
16:30da işten çıkıyorum gidip oğlumu alıyorum, onunla oyna, oyala, uyut derken hiçbir iş yapmaya fırsat olmuyor akşamları yemek bile yapamıyorum. ancak eşim geldikten sonra ne yapabilirsem
2 haftadır mamaya da başladık, başta çok üzülmüştüm ama napıyım dedim hiç anne sütü alamayn bir bebek olmadı çok şükür. evdeyken emiyor, bakıcıdayken 2-3 kez anne sütü, 1-2 kez de mama yiyor
saç dökülmesi demişsiniz benim oğlumun da saçları çok dökülüyor ama yenileri çıktığı için kellik olmadı hiç
haftaya pzt aşılarımız var hem oğlumun hem benim. bakalım kaç kilo kaç cm oldu kuşum
aylık doktor kontrollerine ben de götürmüyorum artık zorunlu durum olmadıkça. mesela geçenlerde gece alerji yüzünden acile gitmiştik, ertesi gün doktorumuza gittik. şükür geçti kızarıklıklar ama kuru kuru oldu cildi oğlumun