2012 Ekim bebekleri büyüyor

dışarı çıkarken bebişlerinizi nasıl giydiriyorsunuz battaniyesine sardırmıyor artık benim ki diğer türlüde yüzü üşürse diye korkuyorum:26:zaten dışarı çıkarmıyorum hasta olur diye ama alışmasıda lazım sanki:26:

martta işe başlıycam ben de, şimdiden o kadar stresliyim ki :KK43: banyo boğazını rahatlatabilir belki.

Ben de martta baslayacaktim ama baktim olmayacak,ucretsiz izin aldim temmuza kadar. Cogu arkadas ise basladi bile. Valla Allah kolaylik versin cok zor,ben simdiden temmuzu dusunuyorum acaba ayrilsam mi diye.

Ben de martta baslayacaktim ama baktim olmayacak,ucretsiz izin aldim temmuza kadar. Cogu arkadas ise basladi bile. Valla Allah kolaylik versin cok zor,ben simdiden temmuzu dusunuyorum acaba ayrilsam mi diye.

keşke imkanım olsa ben de ücretsiz izin alabilsem, hala ücretli izin yasası çıkar da bize yetişir mi diye bekliyorum.

dışarı çıkarken bebişlerinizi nasıl giydiriyorsunuz battaniyesine sardırmıyor artık benim ki diğer türlüde yüzü üşürse diye korkuyorum:26:zaten dışarı çıkarmıyorum hasta olur diye ama alışmasıda lazım sanki:26:

Ben surekli cikariyorum cunku gurbetteyim mecbur benle cikiyor heryere, bakkala bile beraber gitmek zorundayiz:) sikica giydirirsen hicbisey olmaz.yuzu acik olsun kulagi kapali olsun yeter.ben bebek arabasinin icine polar araba icligi aldim, montunu giydirip onun icine koyuyorum.

ben dışarı çıkarken uyku tulumu giydiriyorum, battaniye açılıyo olmuyo, arabayla gezdireceksem uyku tulumunu üzerine battaniyesini örtüyorum, bere takıyorum, eldiven takmıyorum. ama biz antalyadayız. hava çok soğuk olmuyo.

yakında işe başlıycam ve bebeğime bakacak biri hala yok. kayınvalidem ben bakarım diyo ama 66 yaşında. hareketli biri ama dizlerinde kireçlenme var oturup kalkması yavaş. hayat görüşlerimiz çok ayrı da olsa iyi biri. kızlar sizce bakabilir mi? eşim çağırırsak bakamadın geri git diyemeyiz diyo. tanıdığım bir bakıcı da yok. ne yapıcam ben?

Valla guzel havalari kacirmanak lazim. dun ben cikardim aksamda esim geldi markete gittiler beraber. tulum montlardan almistim mothercare den. onu giydiriyorum birde beresini takiyorum kulaklarini kapatanlardan. Hicbisey olmuyor coksukur. yuzu ususun onemli degil kulaklari kafasi kapali olsun yeyer. evde cok oksijensiz kaldiklarindan ben bugunde yaptigim gibi iki gunde bir balkona cikariyorum giydirip. bes dskika hava aliyo banada iyi geliyo.

Bebeğin zekası iletişimde gizli

Küçük bebeğinizin ileride zeki bir insan olması sizin elinde desek ne yapardınız?

Aklınıza öyle çok pahalı ve çetrefilli yöntemler gelmesin hemen. Bunun için ihtiyacınız olan sadece biraz sabır ve bebeğinize ayıracağınız biraz zaman. Bebeğin gelişiminin insanlarla iletişime geçmeye bağlı olduğuna vurgu yapan Dr. Nilüfer Toprakçı, ebeveynlere bu iletişimi güçlendirmeleri için bazı önerilerde bulunuyor…

Adım adım iletişim

• Yenidoğan bebeğinizle göz teması kurun, gözlerinin açık olduğu o değerli anları kaçırmayın.

• Bebeğinizle konuşun, ona bir şeyler anlatın.

• Bebeğinizi emzirin. Anne sütünün yararları yanında, beslenme seansları bebekle göz göze gelme, konuşma, şarkı söyleme fırsatı yaratacaktır.

• Bazı mimikler yapın, yüzünüzü komik şekillere sokun. 1-2 günlük yenidoğan bebekler bile yüz hareketlerini taklit edebilirler.

• Aynada kendisini görmesini sağlayın.

• Onu gıdıklayın, gülmesini sağlayın.

• Birlikte yürüyüşlere çıkın. Etrafta gördüklerinizi, duyduklarınızı ona anlatın. Onu markete, alışverişe, parka götürün.

• Ona şarkılar söyleyin. Bu, sizin uydurduğunuz bir şarkı da olabilir.

• Ona müzik dinletin. Bazı çalışmalarda, müzik ritmlerini öğrenmenin ileride matematik öğrenmeyi kolaylaştırdığı gösterilmiş.

• Bir şey yapmadan önce, ona ne yapacağınızı söyleyin (Şimdi ışığı kapatıyorum…gibi) Böylece, neden-sonuç ilişkisi kurmaya başlayacaktır.

• Ona kitap okuyun, resimleri gösterin, her şeyin adını söyleyin.

• Değişik dokulu kumaşları, giysileri ellemesini sağlayın, onları cildine değdirin.

• Yiyecekleri ellemesine, kendini beslemeye çalışmasına izin verin.

• Hareketlenip emeklemeye başladığında, yerde yastıklar, oyuncaklarla engelli bir parkur oluşturun.

• Ona masal anlatın.

• Televizyonu kapatın.

• Banyo sırasında, plastik kaplara su doldurup boşaltmasına, suyla oynamasına izin verin.

ben o tulum montlardan almıstım cok ısıme yarıyor bırde sapka tamam ıste.merak etme bısey olmaz sureklı evde kalan daha cok hasta oluyor..

kızlar çok zor durumdayım dün itibariyle işe başladım 3 gündür uğraşıyorum ama biberonu bir türlü almıyor sağdığım sütleri her gün döküyorum ne yapmalıyım biberonu alması için, bi arkadaşım biberonun silikon emzikliyse ondan almıyordur birde kauçuk emzik dene dedi yalancı memeyi emen çocuk biberonu reddetti. birde boğazının altı kıpkırmızı ne yaptıysam oda bir türlü geçmedi geceleri kabus oldu resmen boğazının altı sanırım çok sıcak olduğu için rahatsız oluyor. hametan ve kantaron yağı sürüyorum her gün ama etkisi yok.
Benimkine bepanten ii geliyor
hemen temizliyor

Saglik ocagina gittim artik oglumun saglik sorunu olmadikca hastaneye gitmemeye karar verdim. bu ay bisey yok onumzdeki ay asi ve demir ilaci var canim.

bugünde biz gittik canım , aslında yarın 3 . ayını dolduruyor kızım ama havayı güzel bulmuşken attık kızımı arabasına , 6900 kg olmuş prensesim :nazar: bende gitmicem sadece aylık kontrolleri için , dediğin gibi bi sorun olursa gitmek daha mantıklı

Kizlar kuzularinizin saclari dokulmeye basladimi yoksa dokulup cikmsyanu basladi? Birde bebekleriniz heray ayni kiloyumu aliyor? Benimki uc aydir birer kilo aldi aylik ve saclari cok dokuluyor tepesi kel kaldi.

dökülmüyor sanırım kızımın saçı , hiç görmedim ben ama uzamıyorda sanki , doğduğu gibi aynı yerde sayıyo :44: kiloya gelince benim fıstıkımda 3 aydır her ay aynı kiloyu alıyor , bakalım nereye kadar gidecek böyle

Son düzenleme:
bugünde biz gittik canım , aslında yarın 3 . ayını dolduruyor kızım ama havayı güzel bulmuşken attık kızımı arabasına , 6900 kg olmuş prensesim :nazar: bende gitmicem sadece aylık kontrolleri için , dediğin gibi bi sorun olursa gitmek daha mantıklı

Masallah prensesine canim. seninkude sadece anne sutumu aliyor. bizde 4800 5800 6800 die gidiyoruz. saclari dokulmedi demek. bizmkinin carsafi ful sac. kel kaldi bile.

Evde baskulunuz varsa tartabilirsiniz. onnce ben cikiyorum kiloma bakiyorum sonra kuzumla cikiyorum. o sekilde tartiyorum ben. tabi kiyaftleri oldgndan 300 gr dusuyorum. bu aya kadar hep dr tartisiyla ayni cikti.

süper fikirmiş :) çok yaratıcı ama benim digital tartıyı bozmuştum ben :KK37:

Masallah prensesine canim. seninkude sadece anne sutumu aliyor. bizde 4800 5800 6800 die gidiyoruz. saclari dokulmedi demek. bizmkinin carsafi ful sac. kel kaldi bile.

evet sadece anne sütü şimdilik , inşallah 6 ay böyle gider , benim kızımda konakta olmadı hiç belki onla alakalıdır dökülmesi ? yanlız şu pamukçuktan kurtulamadık , 1 gün karbonatla silmesem hemen oluyor gene , artık ağzıda acıyor sürekli silmekten , napıcağımı bilmiyorum

evet sadece anne sütü şimdilik , inşallah 6 ay böyle gider , benim kızımda konakta olmadı hiç belki onla alakalıdır dökülmesi ? yanlız şu pamukçuktan kurtulamadık , 1 gün karbonatla silmesem hemen oluyor gene , artık ağzıda acıyor sürekli silmekten , napıcağımı bilmiyorum

İns. canim bende 6ay sadece anne sutu vermk istiyorum. ama kilo alimina bagli. mamayada karsi degilim. dilimi pamukcuk yoksa yanaklarinin icinde falanmi var. bende gunde uc kez siluyordum dilini sonra bire dusurdum. Artik silmiyorum. herkes normal anne sutu alan bebegin dili beyaz olur diyor. Suan arkasina dogru hafif beyaz. son zamanlarda oguruyordu zaten sildirmiyordu kuzum.

Merhaba kızlar ben de ekim annesiyim. Oğluşum 3,5 aylık. Ara sıra okuyordum yazılanları, aynı sıkıntıları yaşayanların birbirinden haberdar olup çözüm önerilerini paylaşmaları çok güzel, rahatlatıcı bir şey.

Dün havayı güzel bulunca biz de attık kendimizi dışarı, beresi, montu, üstüne de battaniyesiyle bebek arabasına attım prensimi, rüzgardan etkilenmesin diye yağmurluğunu da kapattım, sevdi gezintiyi mışıl mışıl uyudu.

Saçları dökülmeye başladı ama kellik yok yerine yenisi çıkıyor ve yeri belli olmuyor,saç rengi de koyulaştı.

X