Selam kızlar,
Bugün doktora gittik bu 2. gidişim ilkinde hiç birşey gözükmemişti çok yeni olduğundan ve bu muayene çok önemliydi.ilk etapta karından baktı,çok küçük ve sadece kese gözüküyor vajinal ultrasonla bakmamız gerekiyor deyince eyvah dedim nasıl gözükmez. o 2 dakika nasıl geçti hatırlamıyorum ta ki doktorun ''eveet işte burdayızz'' demesine kadar. ses duyamadık ama o görüntü hafızamdan hiç silinmeyecek -ki zaten o ilk anı ölümsüzleştirmek adına video kamera götürdüm,eşim de çekti :) herşey normal benim hesabımla aynı gidiyor haftası da. 10.6 mm fasulyem :).3 hafta sonra tekrar çağırdı,bu kez sesini de duyacaz inşallah. hiçbir yasak koymadı sadece ben ilk gittiğimde tahlillerimi yaptırmıştım onları değerlendirdiğinde demir eksikliğim olduğu belirlendi.kırmızı et(iyi pişmiş) ağırlıklı beslenmemi söyledi.bir de demir preparatı kullanıyorum.böyle yani, çok rahatladım..çünkü ben de hiç belirtiler yoktu tedirgin olmuyor değildim..şimdi artık göğsümü gere gere ben hamileyim diyebileceğim :) inşallah da bundan sonra da bi terslik olmaz,hepimiz için de tabi...vaktinde sağlıkla gelsinler hayatımıza...
ayyyy canım ne güzel anlatmışsın okurken heyecanlandımm
maşallah bebişine kocaman olmuş
darısı bizim başımıza inş
çok sağol canım :) inşallah cümlemize... ben de erken yaptırmıştım testlerimi ama idrar yoktu bende 3 tüp kan vermiştim.tam olarak şunları testleri istemişti;
TSH (tiroid stimülan hormon)
T4, Serbest
Tam Kan (Hemogram)
HBsAg (Kemoluminesans veya benzeri)
ANTİ-HCV, TOTAL
ANTİ-HIV 1/2 + P24 ANTİJENİ
TOXOPLASMA IGM
TOXOPLASMA IGG
Rubella antikor (kızamıkçık)
Çok açıklayıcı olmadı belki ama bunları istedi.kızamık en önemlisi galiba muhakkak geçirmek gerekiyor.geçirmemişse anne adayı aşısı varmış galiba,çok da dikkat etmesi gerekiyormuş.Dediğin gibi ben de erken yaptırmıştım 3 hafta önce,fakat benim arkadaşımın eşi jinekolog ona göndermiştim sonuçları alır almaz,o beni rahatlatmıştı ve o söyledi demir takviyesi almam gerektiğini.
canım ben standart verilenleri yaptırdığım şuan için..
artık bu rubella falan da istiyorlar benim ilk gebeliğimde istememişlerdi ama bunda istediler..
daha onu yaptıramadım zaman olmadı..
sen kızamıkçığı özelde mi devlettemi yaptırdın..
burda özel de 200 tl tutuyor..
ben devlet hastanesine gitmediğimden özelde yaptırmayı düşünüyorumm..
Hepsini özelde yaptırdım evet.benim doğum teminatı var hepsi %100 ordan karşılanıyor. rubella için teminattan kesilen tutar 45,96 tl. eskiden bu kadar test istenmiyormuş zaten arkadaşlarım da söylüyor.
Hepsini özelde yaptırdım evet.benim doğum teminatı var hepsi %100 ordan karşılanıyor. rubella için teminattan kesilen tutar 45,96 tl. eskiden bu kadar test istenmiyormuş zaten arkadaşlarım da söylüyor.
kızlar dıs arısına ne ıyı gelır dısım cok fena ya olucem arıdan aglayarak yazıyorum 5 aylık hamıleyım yardım edın
geçmiş olsun çokkk...
ben hiç bu zamana kadar diş sorunu yaşamadığım için pek bir bilgim yokk :26:
allahta yasatmasın canımya cok kotu valla kafayı yıcem herseyı yaptım gebelıten dolayı fazla bıse yapamıyosun ama gecmıyooo(((((
ayyy canım yaaa çok üzüldümmm...
bir dr a başvursan çünkü çok zorlar seni bütün gece boyunca mahvolursun..
bu saatte hangı doktora sorayım canım neyse ben yatayım tuzlu gargara ya devam ıyı gcelr sana
canım çok teşekkür ederiz teyzesi sizde sağlıklca kalbinin pıt pıtlarını dıuuyn inşallahhhhhhhhgözünüz aydın canımmm
gözün aydın canımm bizimki tüp bebek 4+3 ken gördük bizde keselerimiziSelam kızlar,
Bugün doktora gittik bu 2. gidişim ilkinde hiç birşey gözükmemişti çok yeni olduğundan ve bu muayene çok önemliydi.ilk etapta karından baktı,çok küçük ve sadece kese gözüküyor vajinal ultrasonla bakmamız gerekiyor deyince eyvah dedim nasıl gözükmez. o 2 dakika nasıl geçti hatırlamıyorum ta ki doktorun ''eveet işte burdayızz'' demesine kadar. ses duyamadık ama o görüntü hafızamdan hiç silinmeyecek -ki zaten o ilk anı ölümsüzleştirmek adına video kamera götürdüm,eşim de çekti :) herşey normal benim hesabımla aynı gidiyor haftası da. 10.6 mm fasulyem :).3 hafta sonra tekrar çağırdı,bu kez sesini de duyacaz inşallah. hiçbir yasak koymadı sadece ben ilk gittiğimde tahlillerimi yaptırmıştım onları değerlendirdiğinde demir eksikliğim olduğu belirlendi.kırmızı et(iyi pişmiş) ağırlıklı beslenmemi söyledi.bir de demir preparatı kullanıyorum.böyle yani, çok rahatladım..çünkü ben de hiç belirtiler yoktu tedirgin olmuyor değildim..şimdi artık göğsümü gere gere ben hamileyim diyebileceğim :) inşallah da bundan sonra da bi terslik olmaz,hepimiz için de tabi...vaktinde sağlıkla gelsinler hayatımıza...
bunların hepsini bende tedavime başlarken yaptırdım yapılması çok doğru benceçok sağol canım :) inşallah cümlemize... ben de erken yaptırmıştım testlerimi ama idrar yoktu bende 3 tüp kan vermiştim.tam olarak şunları testleri istemişti;
TSH (tiroid stimülan hormon)
T4, Serbest
Tam Kan (Hemogram)
HBsAg (Kemoluminesans veya benzeri)
ANTİ-HCV, TOTAL
ANTİ-HIV 1/2 + P24 ANTİJENİ
TOXOPLASMA IGM
TOXOPLASMA IGG
Rubella antikor (kızamıkçık)
Çok açıklayıcı olmadı belki ama bunları istedi.kızamık en önemlisi galiba muhakkak geçirmek gerekiyor.geçirmemişse anne adayı aşısı varmış galiba,çok da dikkat etmesi gerekiyormuş.Dediğin gibi ben de erken yaptırmıştım 3 hafta önce,fakat benim arkadaşımın eşi jinekolog ona göndermiştim sonuçları alır almaz,o beni rahatlatmıştı ve o söyledi demir takviyesi almam gerektiğini.
allahta yasatmasın canımya cok kotu valla kafayı yıcem herseyı yaptım gebelıten dolayı fazla bıse yapamıyosun ama gecmıyooo(((((
mide bulantısı olan yokmuu çok fena yaa ne zaman geçicek bu bulantılar
mide bulantısı olan yokmuu çok fena yaa ne zaman geçicek bu bulantılar