2012 Ekim Anneleri

canım bende de sarı kahveye dönük akıntı oluyo bazen,beraberinde kaşıntı ve yanmam da var.randevum da iki hafta sonra tereddütte kaldım gitsemmi diye doktora. genelde oluyormuş böyle leke,akıntı ama insan tedirgin oluyor.havalar da kötü,gidesim hiç yok bilmiyorum bende:KK50::KK50:artarsa giderim heralde.

İki hafta sonrası uzun bir zaman değil mi arkadaşlar? Daha yakın bir tarihte git bari bu ara sık sık gitmemiz gerekiyor. Bende pazartesi gidicem bakalım kesemizi görecek miyiz teyzeleri :KK16:

İki hafta sonrası uzun bir zaman değil mi arkadaşlar? Daha yakın bir tarihte git bari bu ara sık sık gitmemiz gerekiyor. Bende pazartesi gidicem bakalım kesemizi görecek miyiz teyzeleri :KK16:

evet iki hafta çok geç olur haklısın,şikayetim devam ederse bi kaç güne kadar giderim bende...ohoo sen keseyi de görürsün hatta bebeğini bile görebilirsin:KK16::KK16:

aslinda guzelim 6. haftada gitsen hem keseyi hem kalb atisini gorursun kendinize eziyet etmeyin
surekli kafada soru isaretleri olur once keseyi gormeye gidersin sonra kalb atisini sonra ikili test derken hep acabalarlami gecer zamaniniz birakin gebeligin tadini cikarin
sakin olun tereddudden uzak durun
bnm adetim 8 gun gectigi halde
eger dedim varsa 6. haftada gidicem toptan hem gebeligi hemn keseyi hemde kalb atisini aradan cikarmis olurum yada
birsey yoktur adet sokturucu verir dr bir onceki gebeligimde kalb durmasi sonucu bebegimi kaybettim dun dogmus olmamsi gerekiyordu ama olmadi..... hic bir sey sizin elinizde degil evet tedbir bizden takdir Allahtan fakat olacaksada onune malesef gecilmiyor hayirli gebelikler diliyorum size..... bakarsiniz bende haftaya bir mujdeyle sizin araniza katilirim kim bilir nasipte ne varsa insanoglu onu yasiyor
lekelenme goren arkadaslar henuz 4 haftalik iseniz ve ustelik akintinin rengi pembe ve kahverengi ise korkmayin bol bol dinlenin suyunuzu bol bol icin yorulmayin 3 ayi atlatin altin doneme gecin acizane tavsiyem subat annnelerinde kac kisi kanama gecirdi hep hemen hemen kucagina aldilar bebeklerini endiselenmeyin sakin olun...

Son düzenleme:
Kizlar kahverengi kirmizi herhangi bir akintida derhal doktorunuzu arayin, en fazla progestan hap verir kontrol eder. Buyuk ihtimal yerlesme kanamasidir ve ciddi degildir fakat kucuk de olsa dusuk baslangici ihtimali de olabilir, onleyebilme sansinizi yoketmeyin. Sizi korkutmak icin yazmiyorum ama ihmalkar davranmamanizi tavsiye ederim. İlk bebegimde bende de olmustu ve doktor telefonda progestan hap vermisti devam ederse hap kesmezse derhal kontrole gel demisti. Saglikla devam etsin insallah hepimizinki

canım bende de sarı kahveye dönük akıntı oluyo bazen,beraberinde kaşıntı ve yanmam da var.randevum da iki hafta sonra tereddütte kaldım gitsemmi diye doktora. genelde oluyormuş böyle leke,akıntı ama insan tedirgin oluyor.havalar da kötü,gidesim hiç yok bilmiyorum bende:KK50::KK50:artarsa giderim heralde.

Çok dikkat et meleğim sende kaşıntı ve yanma oluyormuş ihmal etme ne olur dikkat et kendine

kızlar tablo hazırlanmadı mı hala.

Canım tablomuz var 1. sayfada gidiyorsun orda link var takip listesi diye ordan bakacaksın yöneticiler öyle ayarladılar
bana bilgilerini verirsen seni de eklerim oraya tabloya bak ona göre bilgilerini yaz bana tatlım

evet iki hafta çok geç olur haklısın,şikayetim devam ederse bi kaç güne kadar giderim bende...ohoo sen keseyi de görürsün hatta bebeğini bile görebilirsin:KK16::KK16:

Canım bakalım inşallah görücez meleklerimizi ozaman daha bir inanıcam anne olucağıma şu anda hiç bir belirtim yok biraz göğüslerim şişti bi de arada kasıklarıma ağrı giriyor o kadar. Bebek 5. heftadayken elma çekirdeği boyutunda olurmuş :KK1:

aslinda guzelim 6. haftada gitsen hem keseyi hem kalb atisini gorursun kendinize eziyet etmeyin
surekli kafada soru isaretleri olur once keseyi gormeye gidersin sonra kalb atisini sonra ikili test derken hep acabalarlami gecer zamaniniz birakin gebeligin tadini cikarin
sakin olun tereddudden uzak durun
bnm adetim 8 gun gectigi halde
eger dedim varsa 6. haftada gidicem toptan hem gebeligi hemn keseyi hemde kalb atisini aradan cikarmis olurum yada
birsey yoktur adet sokturucu verir dr bir onceki gebeligimde kalb durmasi sonucu bebegimi kaybettim dun dogmus olmamsi gerekiyordu ama olmadi..... hic bir sey sizin elinizde degil evet tedbir bizden takdir Allahtan fakat olacaksada onune malesef gecilmiyor hayirli gebelikler diliyorum size..... bakarsiniz bende haftaya bir mujdeyle sizin araniza katilirim kim bilir nasipte ne varsa insanoglu onu yasiyor
lekelenme goren arkadaslar henuz 4 haftalik iseniz ve ustelik akintinin rengi pembe ve kahverengi ise korkmayin bol bol dinlenin suyunuzu bol bol icin yorulmayin 3 ayi atlatin altin doneme gecin acizane tavsiyem subat annnelerinde kac kisi kanama gecirdi hep hemen hemen kucagina aldilar bebeklerini endiselenmeyin sakin olun...

Canım Allah sana bir daha böyle bir acı yaşatmasın inşallah o günleri unutturucak güzel günlerin yakındadır. Sende bize müjdeyi verirsin Allahtan hayırlısını diliyoruz herzaman dualarımızı eksik etmiyoruz

nunus81 canım bilgilerini eksik vermişsin tabloya eklemedim o yüzden yaşını yaşadığın şehri kilonu falanda yazarsan olucak sanırım :KK34:

canım bakalım inşallah görücez meleklerimizi ozaman daha bir inanıcam anne olucağıma şu anda hiç bir belirtim yok biraz göğüslerim şişti bi de arada kasıklarıma ağrı giriyor o kadar. Bebek 5. Heftadayken elma çekirdeği boyutunda olurmuş :KK1:

Canım allah sana bir daha böyle bir acı yaşatmasın inşallah o günleri unutturucak güzel günlerin yakındadır. Sende bize müjdeyi verirsin allahtan hayırlısını diliyoruz herzaman dualarımızı eksik etmiyoruz

cnm amın ıns nasıpte varsa bebegım olacak
senın dedıgın gıbı arada kasık agrısı ve gosgusler muthıs sıstı agrıyorda sureklı varlıklarını hıssedıyorum yanıı

Son düzenleme:
nunus81 canım bilgilerini eksik vermişsin tabloya eklemedim o yüzden yaşını yaşadığın şehri kilonu falanda yazarsan olucak sanırım :KK34:

canım geldim yeni:)yaşım 31 kilom 60 izmirde yaşıyorum. Boyum 1,68
bu arada bugün dr a gittim.adetim 7 gün geçti.karından ultrasonda keseyi gördü.bebişle ilgili bişey demedi 2 hafta sonra gel kalp atışlarını duy dedi.problem yok demi kızlar.5. Haftada sadece kese görünüyo demi.ne olur akıl verin.ben çok efhamlıyım.yardımmm..

bu arada bugün dr a gittim.adetim 7 gün geçti.karından ultrasonda keseyi gördü.bebişle ilgili bişey demedi 2 hafta sonra gel kalp atışlarını duy dedi.problem yok demi kızlar.5. Haftada sadece kese görünüyo demi.ne olur akıl verin.ben çok efhamlıyım.yardımmm..

Canım gözün aydın keseyi görebilmişsiniz ne güzel ben daha keseyi de göremedim pazartesi gidicem doktora :KK50:
Gayet normal canım kalp atışı daha geç duyuluyormuş merak etme herşey yolunda içini ferah tut sen :nazar::KK34:

tatlim ne bekliyordun koca bir bebkmi ne guzel kesni gormussun asama asama herseyi sirasiyla goreceksin merak etme6.hafta kalb atisi gorulur kalb atisida 7.ha ftada duyulur

tatlim ne bekliyordun koca bir bebkmi ne guzel kesni gormussun asama asama herseyi sirasiyla goreceksin merak etme6.hafta kalb atisi gorulur kalb atisida 7.ha ftada duyulur

saolun gurbetguzeli ve masumiyet .benim ilk bebeğim gelişmediğinden alındı.oyüzden çok korkuyorum.geceleri uykum kaçıyor.umarım herşey güzel olur.allahım nazarlardan korusun hepimizi..:))

Tabloya ekledim canım seni
Aklına kötü şeyler getirme lütfen herşey çok güzel olucak Allahın izniyle :nazar:

Ekim anneleri beni de ekleyin ben de sizdenim. 31 aralık sat. Konyada yaşıyorum yaş 25

selam kızlar nasılsınız bakalım hamişler?:)))))
kızlar progestan almaktan çekinmeyin lütfen. ben kızıma hamile kaldığımda doktor hiçbir tehlike yok ama yine de sıkı tutunsun bebiş diye progestan vermişti. bunda da aynı şekilde sabah akşam toplam günde 2 kez alıyorum folic asite devam. doktorunuza sorun. sitelerde gezinirken gördüm hemen buraya da ekleyeyim dedim. sakın 2 kişiyim diye dünyaları yemeyin. sonra benim gibi olursunuz ben kızıma hamileyken tam 25 kilo aldım. fazla fazla yedim reflü oldum çok kötüydü. inanır mısınız bu haziranda verebildim anca.kızım 3.5 yaşında.:)))))

Örnek yemek listesi :

SABAH:

1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 orta dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

KUŞLUK:
1 meyve + 1 bardak ayran + 1 ince dilim ekmek

ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve

İKİNDİ:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve

AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir. Gebelikte Beslenmede Dikkat Edilecek Noktalar

Çay, kahve gibi içeceklerin yemekle birlikte tüketiminizi azaltıp, yerine ayran, süt, meyve sularını tercih ediniz. Her öğünde mutlaka C vitamini kaynakları tüketiniz.

Sebze, meyve, kuru baklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyiniz. Sebzelerin ,makarnanın haşlama sularını dökmeyiniz, ya suyunu çektirerek pişiriniz ya da sularını çorbalarda kullanınız. Sigara, alkol kullanmayınız, sigara dumanına maruz kalmayınız.

Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız. Tansiyon yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişiriniz. Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinler tüketiniz. Hazır içecekler, hazır çorbalar, ve mevsimi olmayan sebze ve meyveleri tüketmeyiniz. Et, balık, tavuk, kuru baklagil tüketimini birer gün ara ile yaparak tek düzelikten kurtulup bıkkınlık yaratmadan doğru besleniniz.

Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketiniz. Peynir yerine çökelek tüketebilirsiniz. Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine, meyve veya sütlü tatlıları tercih ediniz.

UNUTMAYINIZ! Annenin ve bebeğin sağlıklı olmaları; annelerin gebelik öncesi sağlığı, besin yedeklerinin durumu ve gebelik boyunca kendileri ve bebekleri için yeterli ve dengeli beslenmelerine doğrudan bağlıdır. BEBEĞİNİZ SİZİN YEDİKLERİNİZDİR.

Hazırlayan : Prof.Dr. Hakan Şatıroğlu
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
kadın Hastalıkları ve doğum Ana Bilim Dalı

selam kızlar nasılsınız bakalım hamişler?:)))))
kızlar progestan almaktan çekinmeyin lütfen. ben kızıma hamile kaldığımda doktor hiçbir tehlike yok ama yine de sıkı tutunsun bebiş diye progestan vermişti. bunda da aynı şekilde sabah akşam toplam günde 2 kez alıyorum folic asite devam. doktorunuza sorun. sitelerde gezinirken gördüm hemen buraya da ekleyeyim dedim. sakın 2 kişiyim diye dünyaları yemeyin. sonra benim gibi olursunuz ben kızıma hamileyken tam 25 kilo aldım. fazla fazla yedim reflü oldum çok kötüydü. inanır mısınız bu haziranda verebildim anca.kızım 3.5 yaşında.:)))))

Örnek yemek listesi :

SABAH:

1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 orta dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

KUŞLUK:
1 meyve + 1 bardak ayran + 1 ince dilim ekmek

ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve

İKİNDİ:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve

AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir. Gebelikte Beslenmede Dikkat Edilecek Noktalar

Çay, kahve gibi içeceklerin yemekle birlikte tüketiminizi azaltıp, yerine ayran, süt, meyve sularını tercih ediniz. Her öğünde mutlaka C vitamini kaynakları tüketiniz.

Sebze, meyve, kuru baklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyiniz. Sebzelerin ,makarnanın haşlama sularını dökmeyiniz, ya suyunu çektirerek pişiriniz ya da sularını çorbalarda kullanınız. Sigara, alkol kullanmayınız, sigara dumanına maruz kalmayınız.

Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız. Tansiyon yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişiriniz. Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinler tüketiniz. Hazır içecekler, hazır çorbalar, ve mevsimi olmayan sebze ve meyveleri tüketmeyiniz. Et, balık, tavuk, kuru baklagil tüketimini birer gün ara ile yaparak tek düzelikten kurtulup bıkkınlık yaratmadan doğru besleniniz.

Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketiniz. Peynir yerine çökelek tüketebilirsiniz. Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine, meyve veya sütlü tatlıları tercih ediniz.

UNUTMAYINIZ! Annenin ve bebeğin sağlıklı olmaları; annelerin gebelik öncesi sağlığı, besin yedeklerinin durumu ve gebelik boyunca kendileri ve bebekleri için yeterli ve dengeli beslenmelerine doğrudan bağlıdır. BEBEĞİNİZ SİZİN YEDİKLERİNİZDİR.

Hazırlayan : Prof.Dr. Hakan Şatıroğlu
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
kadın Hastalıkları ve doğum Ana Bilim Dalı

Tatlım harikasın yaaa ne güzel bir yazı kopyalamışsın okudum şimdi. Kızlar böyle yazılar buldukça burda paylaşın lütfen birbirimize faydamız olucaktır mutlaka :KK34:

gozgu seninde bilgilerini giriyorum şimdi tabloya bu arada tablomuzu bulabildin mi???

En Yararlı Besinler

Tadı ağır olmayan peynirler
( Örn. Mozzarella , dil peyniri)

%100 Tam buğday ekmeği

Soğuk kahvaltılık gevrek

Çökelek peyniri

Kraker

İyi pişmiş balık, Yağsız et iyi pişmiş

Meyve, meyve suyu

Makarna

Süt

En Zararlı Besinler