2012 Ekim Anneleri

kızlar yarın doğuma gideceğim allahın izniyle sağsalim kucağıma alsam kuzumu uyumam lazım hiç uykum yok bi stres var galiba üzerimde korkudamı var ne dua edin bana lütfen yarın kucaklım kuzumu inşallah

kızlarr 41. haftamdayım hala gelmedi ogluşş sanki hayatım boyunca hamile kalacak gibi hissediyorum yarın doktor var sabah bakalım ne olucak inş acılma vardır

yaşadıklarının hemen hemen aynısını yaşadım.bana da doktor 2cm açıklığın var bi kaç gün içinde doğurursun dedi ama doğurmadım. Allah ne dilerse o olur. dr ların bişicik bildikleri yok bence. dr yüzünden stresli,korku ve heyecan dolu günler yaşadım halbuki doğumuma 8 gün var.yani 8 günü doldurduktan sonra doğuramayıp stres yaşasam neyse... bence endişelenme,kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ben de ,sabırla bekliyorum...

Canim ben dogurdum sabah 10 bucukta suyum geldi 12bucukta hastaneye yattim aksam 9 20 gece dogumum gerceklesti. Sukur dogumum normal oldu. 51cm boy 3.475 de kilosu . Rabbim tum doguracaklara kolaylik versin.darisi enin ve tum dogumunu bekleyenlerin basina olsun.

supremee geçmiş yazdıklarına baktım. şuan sana çok benzer bi sürecten ama 1 hafta geriden ben geliyorum, henüz sancım çıkmadı. evde karnım sertleşip kısa bi süre ağrım oluyo bikaç kez üstüste ama sonra uzun bi süre yok. yani düzenli değil, senin doktorun kaç günde bir kontrol ediyo? bana 40 haftadan sonra 2 günde bir kontrol dedi

kızlar yarın doğuma gideceğim allahın izniyle sağsalim kucağıma alsam kuzumu uyumam lazım hiç uykum yok bi stres var galiba üzerimde korkudamı var ne dua edin bana lütfen yarın kucaklım kuzumu inşallah

Allah yaR VE Yardımcın olsun, beklenen doğum tarihlerimiz aynı, benim doktorum bayrama kadar bekliycek, bakalım nasib, senin sancın açılman filanda olmuş gerçi. umarım çok sağlıklı ve kolay bi doğum olur, Rabbim bebişine kolaycacık kavuştursun.

dilfeza şimdi hastanededir belkide dogurmustur Allah yardımcısı olsun
mavibattaniye neyaptı acaba sez e mi girdi
Evet canım tam bu sıralar doğurmak uzereydim :)
Ya kizlar dilfezadan haberi olan varmi dogurdumu ki acep nasillardir acaba

ya kızlar kusura bakmayın ancak vakit bulabildim hastane kalabalığı oğlum emzirme vs derken size buradan yazdığım sabah hastaneye gittik 9 da serum verilmeye başlandı ben gece 5 den beri sancı çektiğim icin açılmam çabuk oldu 12:20 de dogumhaneye aldılar ve 20 dk sonra oğlum 50 cm 3550 gr doğdu epidural normal dogum yaptım şükürler olsun hikayemi de daha ayrı yılı yazicm ins kızlar darısı size ins :) sutum henüz cok yok pompaya artırmaya çalışıyorum neyse şimdi kaçmam lazım azcik uyuyayım :KK66:

günaydın kızlar , ben artık isyan edicem , cumartesi doktordaydık , yok gene yok hiç gelmeye niyeti yok kızımın :KK50: sabrımın sınırındayım Allah yardımcım olsun

Veee son 3 günümüüüüz:) heyecanla oğlumu beklemeeeek:) kızlar sez ile doğumdan spnra emzirme atleti rahat giyilirmi? Bel kısmı hafif sıkıyoya o sorun olurmu??

günaydın kızlar , ben artık isyan edicem , cumartesi doktordaydık , yok gene yok hiç gelmeye niyeti yok kızımın :KK50: sabrımın sınırındayım Allah yardımcım olsun

tatlım seni anlıyorum ama bak ne güzel söylemişsin sabırr onun tarihi saati dolmadı anneciği, sağlıkla gelsinde.cumartesi arkadaşım uğramış kızı 13 aylık son adet tarihini bilmediği için hatta adet olamadığı için tedavi aşamasında hamile kaldı ve doğum için 42 hafta beklemiş, araya bayram gireceği için arefe günü sezeryana yatmış vee kimse ilgilenmemiş çünkü bayram tatili başlamış, lavman yapmamışlar, hemen eve çıkarmışlar, benini kesmişler, anlattı durdu keşke bekleseydim hangi akla hizmet gününü beklemedim dedi valla bana moral oldu umarım sanada olur canım.

Merhaba kızlar,

Yarın kızımı kucağıma alalı tam bir hafta olacak. ilk günler sürekli meme başındayken sonra birden çok uyumaya başladı meğer sarılık değeri yükselmiş, bir gün çok uğraştık zorla uyandırıp dayadık memeyi neyse ki düştü değer. şimdi ise seyrek uyanıyor yine ben uyandırıyorum. Bakıyorum üç saate yaklaşıyor, kıyamasam da uyandırıyorum.5 dakika emiyor sonra tekrar memede uyuyor. Maşallah kakası çok bol. sık sık da yapıyor, yan, şimdi bu kadarcıkla doyuyor mudur? Nasıl anlayacağım? Uyandırmkatan vazgeçip kendi kendine uyanmasını mı beklesem acaba?
Ne dersiniz annişler, ne yapsam?

canım malum henüz anne olmadım ama bir arkadaşım sıkı sıkı tenbih etti sakın uyanmasını bekleme sık sık uyandır emzir dedi ben kıyamadım bide işime geldi uyuması, az verdim memeyi dedi sonra zaten sütüm kesildi,oğlumda beni istemedi zamanla soğudu benden dedi.

kızlar naçizane bildiklerimi paylaşmak istiyorum, süt artırmak için:

- dereotu (omlet yapabilirsiniz sevmeyenler için biraz pişince yemesi daha kolay oluyor)
- bulgur pilavı
- yarma çorbası (buğday yani kızlarcım, haşlayıp et suyu ile bol yoğurtlu çorba yapın, kekikle ohh miss)
- taze üzüm, kuru üzüm

bol boll sütaşş misali sütlerimiz olsun inşallah sağlıklı nesiller anne sütü ile yetişir:KK49::KK49::KK49:

hayırlısıyla doğurmuşsundur inş canım güzel haberlerini bekliyoruz sağsalim bebeğini kucağına alırsın inş.

Evet canım tam bu sıralar doğurmak uzereydim :)

ya kızlar kusura bakmayın ancak vakit bulabildim hastane kalabalığı oğlum emzirme vs derken size buradan yazdığım sabah hastaneye gittik 9 da serum verilmeye başlandı ben gece 5 den beri sancı çektiğim icin açılmam çabuk oldu 12:20 de dogumhaneye aldılar ve 20 dk sonra oğlum 50 cm 3550 gr doğdu epidural normal dogum yaptım şükürler olsun hikayemi de daha ayrı yılı yazicm ins kızlar darısı size ins :) sutum henüz cok yok pompaya artırmaya çalışıyorum neyse şimdi kaçmam lazım azcik uyuyayım :KK66:

bebeğin hayırlı olsun canım sağlıklı uzun ömürler diliyorum bebeğine. bol bol dinlen yorgun düşmüşsündür bol bol sütün olur inş canım

kızlar slmmmm uzun zaman oldu giremeyeli nasılsınız geçmişi okuyamadım nerdeyse1 aydır girmiyorum çünkü buarada ayın 25inde gelmesini beklediğimiz oğlum 1 ay önce çıktı geldi 24 eylülde doğum yaptım sezeryanla bugünde 20lik kırkımız çıktı ananeye geldik büyüyoruz ah bide gaz derdimiz olmasa herşey süperr

tatlım seni anlıyorum ama bak ne güzel söylemişsin sabırr onun tarihi saati dolmadı anneciği, sağlıkla gelsinde.cumartesi arkadaşım uğramış kızı 13 aylık son adet tarihini bilmediği için hatta adet olamadığı için tedavi aşamasında hamile kaldı ve doğum için 42 hafta beklemiş, araya bayram gireceği için arefe günü sezeryana yatmış vee kimse ilgilenmemiş çünkü bayram tatili başlamış, lavman yapmamışlar, hemen eve çıkarmışlar, benini kesmişler, anlattı durdu keşke bekleseydim hangi akla hizmet gününü beklemedim dedi valla bana moral oldu umarım sanada olur canım.

canım beklemek değil sorun , bebeğim için tabiki beklerim ama gün geçtikçe soru işaretleri artıyor , kakasını yapsa nerden bilicem mesela :KK50: veya plasentaya bişey olsa , doktorum hala haftada 1 çağırıyor , cumartesi gittiğimde herşey yolunda dedi ama 1 hafta var sonraki randevuya , 1 haftada herşey olabilir , canım ona sıkılıyor :KK50: düşünmemeye çalışıyorum ama zaten ilk bebeğimizin 8 haftada kalbi durmuştu , birkez daha kaldıramam , birde cumartesi 3600 ölçtü bebeği doktor , eğer 4 olursa zaten sez oluyor diyorlar , kafam çok karışık , canım sıkılıyor ister istemez

merhaba kızlar bende çok heyecanlanıyorum zaman yaklaştıkça.bu gün doktora gidicez normalmi yoksa sezeryanmı belli olacak.hayırlısı olur inşallah ikimiz içinde.:nazar::nazar::nazar:

Veee son 3 günümüüüüz:) heyecanla oğlumu beklemeeeek:) kızlar sez ile doğumdan spnra emzirme atleti rahat giyilirmi? Bel kısmı hafif sıkıyoya o sorun olurmu??

canım ben emzirme atleti almıştım bir kere bile giyemedim acayip sıkı geldi yukarıdan bile geçmedi aynı beden emzirme sütyeni ile daha rahat ettim kendi atletlerimden giydim.

doğum yapan arkadaşlara geçmiş olsun evlatlarına hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin rabbim.benim doğumumda 25 eylül günü saat 8.30 da oldu.epidüral sezeryanla dünyaya geldi oğlum.ben uyumak istedim.hiç birşey hatırlamıyorum.neyse çıktık ameliyattan. hayal meyal hatırlıyorum oğlumu.ıkınıyo falan diye sesler geliyo.neyse hemşire iki saat sonra gelecek diye götürdü.iki saat güle oynaya geçti ama sonra gelmedi.ben tamamen kendime geldim.eşim bebeğin yanından gelmiyo meğerse solunum sıkıntısı varmış.dış ortama uyum sağlayamamış yavrum.ben söylenen hiçbirşeye inanmıyorum durmadan ağlıyorum.doktorum geldi nasıl olduğumu sordu ben iyiyim bebek nerde dedim.kalk git gör bebeğini dedi.akşama doğru bacaklarımı hissetmeye başlar başlamaz gittim bebeğimin yanına.doktoru açıkladı.küvezdeydi.makine sayesinde soluk alıp veriyordu.böyle şeylerin olabileceğini söyledi.herkes beni teselli ediyordu bak evladın iyileşecek sen iyileşeceksin sütün gelecek öyle bir araya geleceksiniz diyorlardı.3 günün sonunda sütüm geldi.11 gün yattı küvezde.bugün 21 günlük oğlum. onu izlemek,onunla ilgilenmek dünyanın en güzel duygusu.allahım onlarla imtihan etmesin bizi.

X