Sen dogum yaptın mı cnm ?
.Evet ilk haftalarım da sormuştum tabiki dedi hemen fakat 4 cm beklemen gerekecek sadece dedi zaten o yaparız tabii en güzeli deyince iyice tmm dedim. Benim çok yAkın arkadasım iki kez yaptı epidural normal Cook memnun kaldı esimin teyzesi yaptı memnun. onda fıtık vardı ondan epidural yapmışlar belini zorlamasın diye sanırım . Kuzenimin bi kuzeni ilki normal ikinciyi epidural normal yaptı kesinlikleeee diyor o kesikte dikişde filan bile uyuşuk oldugun için hic acı hissetmiyorsun dedi valla bakalım yaşayıp görucez ins ve burada da ne sekilde yaşandiysam paylaşicam :) sevcanyk epidural normal yaptı ama henüz müsait olamadı dogum hikayesini bi yazsa iyi gelecek netice de yeni yaptı ekim annesi :)
sağlık ocağından aradılar kızlar beni yarın bebeğimin topuğundan kan alacaklar!! çok üzülüyorum ya mosmor oluyor minnacık ayağı ve çok ağlıyor ben dayanamam....
Sen benden 1 hafta öndeymişsin, zaten olsun açılman:)Aynen oyleeesaka bi yana umut fakirin ekmeği iste saka maka 40 a giriyorum yarın yanii açılacak ağa bi sekilde rahimm :)
Ya inan bende zorla çıkıyorum en fazla yarım saat yürüyorum. O da hergün değil. Aynen doktorumda bu konuda sorduğumdan başka bilgi vermedi. Ben sorduğumda "yürüyebilrsen yürü, zorlanırsan yürüme" dedi. Ama işte çalıştığım için belirli bir tempo vardı günlük hayatımda. Şu an ona güveniyorum:)kızlar siz yürüyüş egzersiz falan diyorsunuz yaa ben korktuım valla..hamileliğimin başından beri hiç yürümedim...sağolsun benim doktorda ot gibi hiç bir konuda bilgi vermez...ancak sorarsan söyler..bu gidişle normal doğuramamktan korkuyorum..
Ayy hiç bir sancı kasılma hissetmiyorum ben.yarım saattir bendede var ara gelen sancı , sol kasığımda ama sadece o yüzden ümitlenmiyorum , gerçek doğum sancısı bele ve bacaklara kadar yayılır diyorlar , ayırt etmemen imkansız diyorlar :26: benim yarın 38 hafta doluyor , başlayacağım düzenli hurma yiyip sıcak duş almaya , birde göğüslere masaj yapmakta doğumu başlatabiliyormuş , varmı başka hain planı olan ?
son günlerin öne çıkan teşhisi bumu acaba tövbe tövbe...tatlım hiçç üzülme banada geçen cuma aynı teşhisi koydu bir doktor hemde ilk kez gitmiştim daha öncesinde ne beni takip etmişti nede bebeğimin gelişimini biliyordu.hemen koydu teşhisi plasentan yaşlanmış dedi bebek beslenemiyor dedi.hemen kendi doktomuma gittim en başından beri takip eden prof.e gittim.herşey o kadar normaldiki anlatamamdoktorum resmen ateş püskürdü nasıl olurda neye dayanırda bu teşhisi koyar diye.sana önerim
eğer ilk kez gittiğin bir doktorsa sakın ciddiye alma bu sürec uzun bir süreçmiş öyle hemen karar veremezmiş
imkanın varsa dopple yaptır, orada bebeği besleyen damarların ne kadar sağlıklı olduğunu hemen duyacak ve göreceksiniz.hiççç üzülme.
peki plasenta yaşlanması olan bir bebekte boy neden uzuyomuş hııı demekki bu bebek besleniyooo geçmiş olsun
çatı muayenesinden bende çok korkuyordum ama o kadar kolay ki sadece bi kaç sn sürüyor,hatta ben çok şaşırıp,bu kadar mı,bitti mi diye sormuştum..(null)
Gecmd olsun sanada. ben kendi kendime nazar degdirdim resmen 9 aydir hic hasta olmadm dedm hep son haftalarda kocamdan grip kaptim. Bianonce atlatrz ins.
Bende bu ç.tesi kontrole doğuma gider gibi gittim. Kesin açılmam vardır dedim, ama 2 hafta önceki yumuşama ile kaldık yine. İlerleme yok. Çok canım sıkıldı. Sizde iyi gaza geldiniz, herşeye hazırlayın kendinizi.
Şimdi şu durumda yine umudunuzu kırdım sanırsam:):):)
Aynen bizde acilmazsak kimse acilmazAy ne duruyorsun in çık valla merdiven daha iyi diyorlar hep k.v evi de Dublex ahşap merdiven çatır cutur ses çıkıyor hic sporluk değil :S bizde akşamları oradayiz bi haftadır yemek filan iyi oluyor aslında saka maka ben hic asansör kullanmayayım 10 katı çıkayım tabi bugün dogurmazsam çok değişik tatlı tatlı sancım var çünkü ara ara geliyor bakalım :)
o zman ben merdiven inip çıkmaya gidiyorrum
Yaşasın dualarımız kabul oldu :) oğlum Allahıma şükürler olsun çok iyiyanımda uyuyor kuzum <3 genel anestezi ile sezaryen oldum çok rahattı.. Tek sorunumuz benim sütüm daha gelmedi ve bizimkinin rahatı yerinde biberon veriyoruz ama emme refleksi daha yok..
Gogus uclarini uyarmakta direkt rahimde kasilmalara. Neden oluyormus bunu deneyin yada bakalim faydasi olacakmi haaa birde cinsel temas baslatirmis dogumu sonlara dogru)))
:)))) bizz hiç ara vermedik faydası olur mu bilmem:))
çatı muayenesinden bende çok korkuyordum ama o kadar kolay ki sadece bi kaç sn sürüyor,hatta ben çok şaşırıp,bu kadar mı,bitti mi diye sormuştum..
slmmm bızde ogluşumu k.valıdeme bırakıp eşimle hastaneye gıttık nst yapıldı guzel çıktı bı sıkıntım yok son hazırlıklarımızı yaptık babamız oda suslerını benım aldı.dogum fotografcımızda tmm 8 ekımı beklıyoruz.
kızlar dogumdan sonra gıremezsemde ikbal05 dogum fotografcım o buraya resmımızı koyabılır
1 Ekim günü kavustuk Alimize, ismine yaraşır bir bebek, 4400g. 55cm. genel anesteziyle dünyaya geldi 39+1de. Sütüm var gibi ama yetmiyor henüz, mama veriyorum. Darısı kalan Ekim annelerine!
1 Ekim günü kavustuk Alimize, ismine yaraşır bir bebek, 4400g. 55cm. genel anesteziyle dünyaya geldi 39+1de. Sütüm var gibi ama yetmiyor henüz, mama veriyorum. Darısı kalan Ekim annelerine!
valla çook plan var yürüyüş merdiven senin dediklerin zeytinyağlı pamuk kegel egzersizleri ve bool bol dua canm :))yarım saattir bendede var ara gelen sancı , sol kasığımda ama sadece o yüzden ümitlenmiyorum , gerçek doğum sancısı bele ve bacaklara kadar yayılır diyorlar , ayırt etmemen imkansız diyorlar :26: benim yarın 38 hafta doluyor , başlayacağım düzenli hurma yiyip sıcak duş almaya , birde göğüslere masaj yapmakta doğumu başlatabiliyormuş , varmı başka hain planı olan ?
evet göğüs ucuna masaj iyiymiş bende krem sürerken ovuyorum azcık :)) cinsel ilikşki birisi forum da yazmıştı yapın dediler yaptık kan geldi filan diye bende suyum patlar filan diye hiiç yanaşmıyorum amaan zaten karnım burnumda boşver uzak olalım az daha :))Gogus uclarini uyarmakta direkt rahimde kasilmalara. Neden oluyormus bunu deneyin yada bakalim faydasi olacakmi haaa birde cinsel temas baslatirmis dogumu sonlara dogru)))
maşallah cnm gözün aydın normalmiydi ?evet canım.perşembe günü kavuştum oğluşuma
ayy olsun tabii ya dur bakalım ağrım var bugün biraz :)Sen benden 1 hafta öndeymişsin, zaten olsun açılman:)
Ya inan bende zorla çıkıyorum en fazla yarım saat yürüyorum. O da hergün değil. Aynen doktorumda bu konuda sorduğumdan başka bilgi vermedi. Ben sorduğumda "yürüyebilrsen yürü, zorlanırsan yürüme" dedi. Ama işte çalıştığım için belirli bir tempo vardı günlük hayatımda. Şu an ona güveniyorum:)
Ayy hiç bir sancı kasılma hissetmiyorum ben.
Bende dünden beri hurmaya ve düzenli duş almaya başlama kararı aldım:).
ayy hadi bakalım açılmıştır inş hmen yazarsın buraya doğuruyorum die :)KIZLAR BENIM de geçen hafta 3 cm di açılmam ama ben ne ağrı hıssedıyorum ne kasılma nede başka bısı
yarın kontrolum var bakalım umarım 5 6 cm olmustur da ozaman ıste sunıyı yerım herhalde
Bu arada yeniyeni saol cnm merak ettiğin için :))
valla bende 40 ı geçmeden sancım olsun doğurayım diye dua ediyorum .inş canım yaa dua edelim birbirimize bol bol :)Canım valla kırdın kırdın parçaladın... Ama ben hala sana inanmamakta kararlıyım.. Bak gör bu cuma doğurtçak dr. beni. Tuşe de dicek aaaaa sen 5 cm. açışmışsın hemen sancı veriyoruz doğumu başlatıyoruz. Bende 1 saatte fırtlatıvericem oğlumu
Bir insan sancı için dua eder mi ? Ama ben senin için ediyorum. Hadi inşallah artar ve sıklaşır kasılmaların... Sonra sende hastaneye gider sağ salim doğumunu yaparsın
hadi gözün aydın ya aklımız sendeydi çok şükür darısı bize cnm :)Yaşasın dualarımız kabul oldu :) oğlum Allahıma şükürler olsun çok iyiyanımda uyuyor kuzum <3 genel anestezi ile sezaryen oldum çok rahattı.. Tek sorunumuz benim sütüm daha gelmedi ve bizimkinin rahatı yerinde biberon veriyoruz ama emme refleksi daha yok..
vuuuuuuuu maşaallah:)))) bizz hiç ara vermedik faydası olur mu bilmem:))
oyy tosunpaşaya bak seen maşallah yerim ben onu :)) inş darısı bizee1 Ekim günü kavustuk Alimize, ismine yaraşır bir bebek, 4400g. 55cm. genel anesteziyle dünyaya geldi 39+1de. Sütüm var gibi ama yetmiyor henüz, mama veriyorum. Darısı kalan Ekim annelerine!