Benim 2 gebeliğimin kontrol ve doğumlarını Ethica'dan Dr. Ali Paşa Oskay gerçekleştirdi, bu üçüncüde de vazgeçilmez adresimiz oldu tabii. Bakırköy-Bahçelievler taraflarında oturanlara yahut İncirliye gelebileceklere tavsiye ediyorum. Mesela şöyle bir örnek vereyim, şimdi hepimizin yaptırdığı TORCH testleri var ya, toksoplazma, rubella, kızamık falan, en basitinden önceki gebeliğimde bunların taramasında bağışıklığım çıktığı için bunlara bir daha baktırmadı, sadece gerekenleri istedi. Adam hep böyle, sakin, onun sakinliği senin de paniğini endişelerini siliyor. 12+3te ikili test için gidecem, o zamana kadar sadece folbiol dedi. Ne kan ilacı ne progestan. Progestan için açık konuşuyor, düşmesi gereken bebek düşer diyor, yani hasta, zayıf olanı doğanın elemesi doğal seleksiyon... Sen progestan alsan da almasan da bir bebek güçsüzse zaten içerde ölecek ve progestan rahim dokunu sıkılaştırdığı için kendiliğinden düşemeyecek kürtaj olmak zorunda kalacaksın dedi. Ha bu bizzat başıma geldi, ilk gebeliğimdi (yukarıda saymamışım onu) Ali Paşa Bey'i tanımıyordum henüz, günde 3 progestanı dayıyor o zamanki doktorum, 7de kalp atışlarını duyduğumuz bebek ertesi hafta ölmüş meğerse, biz de ancak 11. hafta kontrolünde öğrenince, kürtaj olmuştum hemen. Valla aranızda düşük yaşıyan falan varsa, ilk gebeliklerde olabiliyor bazen, üzülmeyin demek saçma ama Allah başka dert vermesin, o gün sinir krizi geçirdiğimi hatırlıyorum da şimdi neredeyse gülecem o hallerime, 1,5cmlik bir embriyo için döktüğüm gözyaşına.. Çok değil 3 ay sonra yeniden hamile kaldım ve kızım şu an 2,5 yaşında:) Ha bu arada vitaminlerin bile gebeler için üretilmeyenleri sorun yaratabilir, vitamin falan alma ilk 3 ay düzgen ye, yediklerinden al, diyor doktorum. Umarım herkes kendi doktorundan benim kadar memnun olup ona güven duyar, güven önemli, hele ki normal doğum yapmayı düşünen varsa aranızda güven herşeyden önemli.