2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Selam bacilarim:KK16:
Hee cumartesi oturdum dedigin gibi bolca yoruldum sadece bi burda parka gittik o yani..idilde usuttu sanirim burnu akiyor bugun..gecede hic rahat edemedi uykusuzuz:KK43:(
Bizimkide legoyla biraz oynar sonra ortaliga sacar..ice bakicam o siteye bakamadim henuz :KK66:

Selam bacilarim:KK16:
Hee cumartesi oturdum dedigin gibi bolca yoruldum sadece bi burda parka gittik o yani..idilde usuttu sanirim burnu akiyor bugun..gecede hic rahat edemedi uykusuzuz:KK43:(
Bizimkide legoyla biraz oynar sonra ortaliga sacar..ice bakicam o siteye bakamadim henuz :KK66:

umay da sümüklendi gene yaa ,zaten uyumuyo tüy dikti sümükler ,sabaha şov yapıyo yavrum :KK24::KK24::KK24:

yine geçmiş yapıp yapıp duruyorum, günümüze ancak yetiştim.. bu sefer dünya kadar sayfayı da atladım üstelik...
cevre_en hamilelik işini şimdi duydum, çok çok hayırlı olsun.. bulantılar hemen geçsin, sağlıkla gelsin kuzucuk:)
kule yapma mevzuunda mercan 3ünü 4 ünü diziyor üstüste ama tamamen laf ola... ben dizersem de bi tekme, yola devam... bul-tak mı deniyor onlara onların da ancak 1-2 parçasını takıyor basitinden... puzzle tek parçalıları yerleştiriyor.. ama konsantrasyon sıfırın altında bence bizim kızda... bütün oyuncakları kaldırsam daha mı iyi acep daha da mı dağıtıyor kafayı dağınıklık???
bir de kendi yemek yeme meselesini ne yapıyorsunuz? aylardır kendi yiyor mercan (başta benim tercihimdi şimdi onun inadından) çorbamsı şeyleri iki kaşıkla yiyoruz. birini doldurup veriyorum, onu ağzına ya da beynine gömüyor uzatıp öbürünü istiyor, çatalla başka mücadele.. elle yediğinde de kafasına bir iki lokma yapıştırmadan rahat etmiyor... ne yapacağım yahu? nedir bunun yöntemi.. başta mıncıklasın hevesini alınca geçer diyordum... aylar geçti aynı... (yahu mıncıklarsan püre oluyor , kafaya yapıştırınca afedersin bi b.k olmuyor işte evlatcım.. bunun nesini anlamadın da hala araştırıyorsun?) banyodan da bayıldım, yer silmekten de üst değiştirmekten de allah rızası için çare:KK43:
alt değiştirmek başka ceza bana.. ayakta ya da kucakta değişiyoruz.. o da bin maskaralıkla...
tatlişkom sen bişey de bari ne zaman geçecek bunlar? ne zaman "dur" "bekle" ya da "birazdan" kelimeleri onların keyfi dışında da işe yarar olacak? ya da bi bizimki mi delibozuk sizde işler nasıl?

Kar geliyomuş yaa , buluşmaz günü yağmaz inşallah
Hayirrre biz mahsur kaliriz burdaaa :18:
İyi geceler ağustos anneleri

Iyi geceler :))

Felixi galiba tum sorunlarin cevabi zaman. Yakinda zaten daha iyi şekilde yemeyi çözer baharada tuvalet calismalari başlar :) bukadat cektin az kaldi (umarim :)")
Kule oyuncagimiz yok. Puzzle ile hic ilgilenmiyor. 18 ay civari ilgilenirler diye tahmin ediyorum.

Günaydın
Nasilsiniz? Pek bi durgun oldu burası. Bebelerin pesinde kosmaktan giremez olduk. Oyuncak konusunda onu bunu sunu yapmasını geçtim hiçbir oyuncağın yüzüne bakmıyor benimki. Sürekli bişeyin üstüne çıkmak oturmak ve bunu tekrar tekrar yapmanın pesinde. Sadece ikeanin cekicli bi oyuncağı var onunla ilgileniyor.

Kizlar selam
oyuncaklar ile ilgili cevaplariniza tesekkur ederim :)
gunun sorusu: hava buzz gibi pis bi yagmur var tum gun bu bebelerle nasil vakit geciriyonuz lan??!! Daha uc ay kişa devam napacaz? Ne kadar tv izletiyosunuz disari cikariyo musunuz bu havada? Ben kar yagsin diye bekliyorum hava az daha yumusar belki hem karla da tanisirlar diyorum

topikolaaarrrrrr :KK3::KK3::KK3:

net bozuktu sabahtan beri giremedim...
sanırım kar geliyo sarıyerde son durum bu ...kıpırla evde mahsur kalacam sanırım..imdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaattttttttttttttttttt :18::18::18:

Kizlar selam
oyuncaklar ile ilgili cevaplariniza tesekkur ederim :)
gunun sorusu: hava buzz gibi pis bi yagmur var tum gun bu bebelerle nasil vakit geciriyonuz lan??!! Daha uc ay kişa devam napacaz? Ne kadar tv izletiyosunuz disari cikariyo musunuz bu havada? Ben kar yagsin diye bekliyorum hava az daha yumusar belki hem karla da tanisirlar diyorum

hah işte ben de ondan korkuyom ,bizim evin ora bi yokuş ki
kar yağsa 3 gün mahsurum kesin :KK53:
evde bir günümü anlatayım ;
sabah 7-730 kalkış , oturma odasına geçiş , orda oyuncaklarla falan biraz oyalanmaca ,benim hala uykum ayılmadığından koltukta yan yan uzanıyom...
8-830 gibi kahvaltısını hazırlamak için mutfağa geçiş , onu mama sandalyesine oturtuyom önüne ne bulursam veriyom oyalansın diye...9-930 gibi kahvaltı merasimi bitiş....
biraz daha oynamaca ,artık kitap ,oyuncak,karalama ne denk gelirse...
1030-11 gibi uyksuu geliyo ,12-1 gibi uyanıyo...
meyve yediriyom..
artık akşama kadar ne oyun bulursam ; kitap okuyoz , mutfak eşyası dağıtmaca , pastellerle sağısolu çizmece , bikaç minik peluşları var onları salıncakta sallayıp uyutmaca , yatakta kudurmaca ....

aslında 1 tam günü evde geçiremiyorum , markete falan gidiyom eğer ev dışı bi programım yoksa , sallana sallana alışveriş yapıyoz biraz vakit geçiyo işte...

televizyona da bazen hiç bakmıyo bazen 15-20 dakika bakıyo ama öyle oturup seyretmece yapmıyo , bişeylerle uğraşırken bakıyo falan...

hah işte ben de ondan korkuyom ,bizim evin ora bi yokuş ki
kar yağsa 3 gün mahsurum kesin :KK53:
evde bir günümü anlatayım ;
sabah 7-730 kalkış , oturma odasına geçiş , orda oyuncaklarla falan biraz oyalanmaca ,benim hala uykum ayılmadığından koltukta yan yan uzanıyom...
8-830 gibi kahvaltısını hazırlamak için mutfağa geçiş , onu mama sandalyesine oturtuyom önüne ne bulursam veriyom oyalansın diye...9-930 gibi kahvaltı merasimi bitiş....
biraz daha oynamaca ,artık kitap ,oyuncak,karalama ne denk gelirse...
1030-11 gibi uyksuu geliyo ,12-1 gibi uyanıyo...
meyve yediriyom..
artık akşama kadar ne oyun bulursam ; kitap okuyoz , mutfak eşyası dağıtmaca , pastellerle sağısolu çizmece , bikaç minik peluşları var onları salıncakta sallayıp uyutmaca , yatakta kudurmaca ....

aslında 1 tam günü evde geçiremiyorum , markete falan gidiyom eğer ev dışı bi programım yoksa , sallana sallana alışveriş yapıyoz biraz vakit geçiyo işte...

televizyona da bazen hiç bakmıyo bazen 15-20 dakika bakıyo ama öyle oturup seyretmece yapmıyo , bişeylerle uğraşırken bakıyo falan...

Eh bizim gunumuz de benzer aslinda. Muzik dinleyip dansetmeyi cok seviyo o yuzden tvde falan muzik acik oluyo biraz da o yuzden seyettim. Bi de iste her oyun ya da oyunagin omru iki dkyi gecmiyo:KK19: ama kurcalamaca dagitmaca her tur yaramazlik full konsantre sekilde :KK36:

Eh bizim gunumuz de benzer aslinda. Muzik dinleyip dansetmeyi cok seviyo o yuzden tvde falan muzik acik oluyo biraz da o yuzden seyettim. Bi de iste her oyun ya da oyunagin omru iki dkyi gecmiyo:KK19: ama kurcalamaca dagitmaca her tur yaramazlik full konsantre sekilde :KK36:

ben çoğu oyuncağı kaldırdım , bana yeğenimden gelen de oyuncak vardı ,hepsi ortalıkta olunca hem çok dağılıyo hem hiçbiriyle oynamıyo kaldırdım ben de...odasındaki şifonyeri de boşallttım , kitaplarını , bikaç oyuncak vs. koydum ,ordan kendi alıyo dağıtıyo artık... sen de kaldır bence ,bi süre unutsun çıkarınca daha hevesli oynar ,öyle dönüşümlü ver..boya badana işlerine başlamadın mı? bi de evde olsam sürekli yeme içme işlerinde kendi kendine yedirme alıştırmaları yaparak da iyi vakit geçiriliyo ,aslında suyla da iyi oyalanırlar ama hava çok soğuk,evde de olsa üşütürler mi acaba :44:
arada bakıcıya bırakıp atsana kendini sokaklara bacım yaa :KK55:

tv konusunda da baştan beri söylüyorum ; karşı değilim ..keşke biraz seyretse de oyalansa ama yok :KK47::KK47::KK47:

irisss senin birtanıdığın vardı hani , yıl sonu indirimli oyuncak alabiliriz felen demiştin , doğru mu hatırlıyorum ????
gün içinde ne yaptığımıza gelince , valla şöyle bir düşününce bende tam bilmiyorum, ama benim en büyk avantajım herügn mmutlaka dışaır çıkmak , alternatif ne yaptık , yılbaşı ağacı yaptı , süsleri çoksevdi, oyun grubuna hala gidemedim , ne tembellikse, çeşitli kapakları açıp kapatabilmesi için arada veriyorum (süt kurusu, pet su şişesi, meyve suyu kutusu vs.) biraz deniyor, sayı çubuklarını pet şişe içine atmaya çalışıyorum (dikkatinizi çekerim çalışıyor demedim çalışıyorum dedim :)) arabasına ip bağladım onugezdiriyor, arabaları seviyor poyraz, kitaplarıda sevdi gibi, ee tabi bunlar hergün yapılmıyor vvs. vs.

irisss senin birtanıdığın vardı hani , yıl sonu indirimli oyuncak alabiliriz felen demiştin , doğru mu hatırlıyorum ????
gün içinde ne yaptığımıza gelince , valla şöyle bir düşününce bende tam bilmiyorum, ama benim en büyk avantajım herügn mmutlaka dışaır çıkmak , alternatif ne yaptık , yılbaşı ağacı yaptı , süsleri çoksevdi, oyun grubuna hala gidemedim , ne tembellikse, çeşitli kapakları açıp kapatabilmesi için arada veriyorum (süt kurusu, pet su şişesi, meyve suyu kutusu vs.) biraz deniyor, sayı çubuklarını pet şişe içine atmaya çalışıyorum (dikkatinizi çekerim çalışıyor demedim çalışıyorum dedim :)) arabasına ip bağladım onugezdiriyor, arabaları seviyor poyraz, kitaplarıda sevdi gibi, ee tabi bunlar hergün yapılmıyor vvs. vs.

evet ,bakıcı ablamızın kayınçosu..playgroda çalışıyo ,yılsonu depo temizliği gibi bişey yapıyolarmış bayağı ucuz oluyomuş oyuncaklar...sanırım eve getiriyo alabilecek olduklarını , ben söylerim istediğin olursa alırız.
evde olunca ilgisini çekecek şeyler bulmak çok zor ya ,dışarı çıkmadan olmaz :KK50:

ben çoğu oyuncağı kaldırdım , bana yeğenimden gelen de oyuncak vardı ,hepsi ortalıkta olunca hem çok dağılıyo hem hiçbiriyle oynamıyo kaldırdım ben de...odasındaki şifonyeri de boşallttım , kitaplarını , bikaç oyuncak vs. koydum ,ordan kendi alıyo dağıtıyo artık... sen de kaldır bence ,bi süre unutsun çıkarınca daha hevesli oynar ,öyle dönüşümlü ver..boya badana işlerine başlamadın mı? bi de evde olsam sürekli yeme içme işlerinde kendi kendine yedirme alıştırmaları yaparak da iyi vakit geçiriliyo ,aslında suyla da iyi oyalanırlar ama hava çok soğuk,evde de olsa üşütürler mi acaba :44:
arada bakıcıya bırakıp atsana kendini sokaklara bacım yaa :KK55:

tv konusunda da baştan beri söylüyorum ; karşı değilim ..keşke biraz seyretse de oyalansa ama yok :KK47::KK47::KK47:
Arada ciiyorum tabi canim. Da simdi hava soguk olunca benim de cikasim gelmedi kapandik eve. Sabahtan beri asiri huysuzdu da ben de bunaldikca yazdim meger hasta olacakmis yavrum. Az bi buun tikanikligi vardi az once dokununca sicak geldi atesini olctum 37,5 civarinda biraz soydum da uyuttum simdi:KK5:
Yilbasi agacini daha anlamaz diye dusunuyodum demek sevdi poyraz pasa. Peki o susleri agzina falan sokmuyo mu? Ayy ozendim simdi biz de mi yapsak ama mira kesin isirir o guzelim susleri:KK24:

Felixi yemek ayni sekilde bizde de. Sinirlenmeye baslayinca birakiyom yeme artik diye. Bagirmaktan iyidir.
Benimki surekli masa mutfak tezgahi pesinde. Surekli sandalye tasiyip biyerlere tirmaniyo. Bi beebgi var onla oynuyo biraz, sarki soyluyo bebek.
Birde tvde guzel cizgi film olinca izliyo, ozellikle muzikli biseyse dikkat ediyo.
Gecmicek kolaylasmicak bosa heveslenmeyin anacim, gittikce daha yaramazlasicak, cene pabuc gibi olacak, o hoc cekilmiyo.
Allah saglik versin de, bole ugrasalim iste. Hayat bu
Amma konustum bee. Ferrarim de yokki satayim:KK51:

X