• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

tşk ederim cevabın için.
bi şekilde gidiyorum demeliyim yani ama hiç ayrılmadık şimdiye kadar tuvalete girsem ağlıyo oğlum. ilk vedayı nasıl yapıcaz onu düşünüyorum.
az önce teyze geldi aldı atladı kucağına. sevicek demek ki. anladığım kadarıyla bakıcıyı sevmesi önemli.
sevmese mutlu olmasa belli ediyolar di mi?

şimdiden alıştırma yapmanız lazım ama birden bırakıp gidersen travma yaşar çocuk :5:
teyze size gelsin ya da sen oraya bırak ,alışsın o eve de , sen yanlarında olma ama ... herün 10 dak , yarım saat falan ayrı kalarak denemeler yap , giderken de ben gidiyom hemen gelicem , sonra gelicem vs. gibi şeyler söyle ,baybay yapın falan alışsın....

bakıcıyı sevmesi en önemlisi , orda iyi vakit geçirirse zorlanmaz çocuk...evinde başka çocuğu falan var mı , onlarla da oynar belki.

kizlar cok tesekkur ederiz arada gozden kacirdiklarimiz varsa da ozur dilerim malum cok bakamadim..
son durumumuz 6. hastalik cikardigimiz kesinlesti dokuntumuz oldu ve sonunda atesimiz dustu :46::46:
nefret ettim lan 6. hastaliktan daha da cikaracak adam kalmadi evde evlerden irak olsun bebelerimiz hep saglikli olsun

tull cum ikinci bebik hayirli olsun yazcam yazcam hep kayniyor arada
saglikla mutlulukla gelsin

neler kacirdim ne var ne yok

Ohhhh , geçmiş olsunnnn , hasta hasta da seyahat çekilmez kiiiii :34::34::34:

Selam topikolarımmmm :3::3::3:

Dün mekan araştırması için istinyedeki yere gittim , maalesef 7ve 8 eylülde doluymuş.mekan pahalı ama organizasyon güzel , seneye önceden kararlaştırıp orda yapalım toplu doğumgünüsünü....yine de bakmak isteyenler için adres bu ; Gymboree Play & Music is the global leader in age-appropriate classes for children 0-5 years. Play & Learn Classes, Music Classes, Art Classes, Sports Classes, Family Classes, School Skills

bugün de bizim eski sokaktaki particiye bakıcam ama sanırım onun bahçesi yok ....:50:
Güzel mekan gerçekten, siteyi çok ayrıntılı inceleyemedim malum işler.. ama merak ettim fiyatlar nasıl??
ağustos anaları selam size.
eylül anasıyım ben de. öğretmenim. oğlum doğalı izindeydim şimdi eylülde başlıyorum işe.
eşim diyor kv kp gelsin bizimle yaşasın oğlana baksın.
ben çok zor olur dedim bakıcı ayarladım, komşu teyze bakıcak kendi evinde.
biraz tarz olarak eski usül ama güvendiğim birisi.
şimdi bi haftadır sık sık gidiyoruz alışsın diye ama ben bırakıp çıkarken nasıl davranacağımı bilemedim.
kitaplarda asla kaçmayın sıvışmayın diyor, siz nasıl yaptınız?
çalışan anne burda daha çok gibi size sorayım dedim.
çok fena dertleşesim var bu konuda, çok dertliyim çok.
eşime stresimi yansıtırsam babannesi gelip baksaydı deyip çıkıyor:19:
Canım ben de çalışan bir anneyim 7 aylıkken bıraktım. Öncelikle öğretmen olduğun için çalışma saatlerin daha kısadır sanırım o konuda kendini şanslı hissedebilirsin.
Burda bir sürü çalışan anne var, hepimiz bakıcı sıkıntıları çekiyoruz zaman zaman.. Vicdan yapıyoruz arada, işe, çocuğa, eve, eşe yetişemiyor darlanıyoruz.. Sen de bunları muhtemelen yaşayacaksın ama insan alışıyor zamanla, hem yanlız değilsin, onu düşün hep..
İris'in de dediği gibi sen işe başlayıncaya kadar bakıcıya alışsın, o çok önemli ve tabi kaçarak gitme o zararlıymış.. En iyisi çocuğa anlatmak onlar artık herşeyi anlıyor. Benim kızıma annem bakıyor şu anda.. 7 aylıkken bıraktığım için o zaman zaten anlamıyordu sorun olmadı, hatta ordan bana gelirken ağlıyordu çoğu zaman..
Ama artık anlıyor onun anneanne benim anne olduğumu. Sabah da çıkarken kızım işe gidiyorum ben para kazanmak için para kazanıp sana oyuncaklar, yiyecekler alacağım, akşama da geleceğim oyun oynayacapız, parka gideceğiz diye anlatıyorum.. Şimdi tam anlamasa da zamanla anlar herhalde.. Sonra bana baybay yapıyor, çıkıyorum. Bazen arkamdan mızlıyor tabi de hemen oyuncakların yanına götürüp oynatıyorlar ve unutuyor..
Hiç üzme kendini ilk günler mutlaka zor olacaktır. Ama çalışmamak da çalışmak kadar zor bence..
kizlar cok tesekkur ederiz arada gozden kacirdiklarimiz varsa da ozur dilerim malum cok bakamadim..
son durumumuz 6. hastalik cikardigimiz kesinlesti dokuntumuz oldu ve sonunda atesimiz dustu :46::46:
nefret ettim lan 6. hastaliktan daha da cikaracak adam kalmadi evde evlerden irak olsun bebelerimiz hep saglikli olsun

tull cum ikinci bebik hayirli olsun yazcam yazcam hep kayniyor arada
saglikla mutlulukla gelsin

neler kacirdim ne var ne yok

Geçmiş olsun.. Sen geliyor musun bu akşam? Ben gelemiyorum zaten:(

tece neresi lan :53:

o delilik mi kız , biz zaten sözleştik ,kış gelmeden bi haftasonu geliyom ben....adanaya inerim ,siz beni alırsınız ,hooopppp mersine giderükkkkk :7::7::7:

tece mersinin bir ilçesi bebeğim deniz havuz falan:52::52: hadi ya haberim yokk gel canımmm ya valla sevindirik oldumm haftaya gel ozaman deniz sezonu kapanmadan.. eşim de izin alamadı ben kocişsiz gidecemmmm

aynen iriscan rahatladimm :8::8:
simdi yarin rahat rahat dedikodu yapabilirizz :27::27:

oleyyyyyy ,yaşasın dedikoduuuuuu :7:

Güzel mekan gerçekten, siteyi çok ayrıntılı inceleyemedim malum işler.. ama merak ettim fiyatlar nasıl??

Canım ben de çalışan bir anneyim 7 aylıkken bıraktım. Öncelikle öğretmen olduğun için çalışma saatlerin daha kısadır sanırım o konuda kendini şanslı hissedebilirsin.
Burda bir sürü çalışan anne var, hepimiz bakıcı sıkıntıları çekiyoruz zaman zaman.. Vicdan yapıyoruz arada, işe, çocuğa, eve, eşe yetişemiyor darlanıyoruz.. Sen de bunları muhtemelen yaşayacaksın ama insan alışıyor zamanla, hem yanlız değilsin, onu düşün hep..
İris'in de dediği gibi sen işe başlayıncaya kadar bakıcıya alışsın, o çok önemli ve tabi kaçarak gitme o zararlıymış.. En iyisi çocuğa anlatmak onlar artık herşeyi anlıyor. Benim kızıma annem bakıyor şu anda.. 7 aylıkken bıraktığım için o zaman zaten anlamıyordu sorun olmadı, hatta ordan bana gelirken ağlıyordu çoğu zaman..
Ama artık anlıyor onun anneanne benim anne olduğumu. Sabah da çıkarken kızım işe gidiyorum ben para kazanmak için para kazanıp sana oyuncaklar, yiyecekler alacağım, akşama da geleceğim oyun oynayacapız, parka gideceğiz diye anlatıyorum.. Şimdi tam anlamasa da zamanla anlar herhalde.. Sonra bana baybay yapıyor, çıkıyorum. Bazen arkamdan mızlıyor tabi de hemen oyuncakların yanına götürüp oynatıyorlar ve unutuyor..
Hiç üzme kendini ilk günler mutlaka zor olacaktır. Ama çalışmamak da çalışmak kadar zor bence..

paket fiyatı : 1.300 tl .15 tane çocuk , velilere sınırsız sıcak+soğuk içecek , çocuklara da sınırsız içecek...2 tane oyun için öğretmen/eğitmen bulunuyomuş partide .... dolu olduğu için çok da detaylı konuşmadım zaten ama bahçesi falan çok güzel , oyuncaklar vs. var ...seneye önceden ayarlarız ,hem de kalabalık oluruz fiyatı da koymaz :27::27::27:

bu akşam gelmiyo ,yarın akşam gelemez misin :34:

tece mersinin bir ilçesi bebeğim deniz havuz falan:52::52: hadi ya haberim yokk gel canımmm ya valla sevindirik oldumm haftaya gel ozaman deniz sezonu kapanmadan.. eşim de izin alamadı ben kocişsiz gidecemmmm

haftaya büyük buluşmamız var canım gelemem :19:
siz tatlişkomla buluşun ama denize sokun bebeleri :8:

ben kasımda anca gelirim ,kurban bayramına da rize ye gidiyom biletlerimi aldım , deniz sezonu olmaz ama mangal fealn yaparız yayılırız iyi olur :46:

haftaya büyük buluşmamız var canım gelemem :19:
siz tatlişkomla buluşun ama denize sokun bebeleri :8:

ben kasımda anca gelirim ,kurban bayramına da rize ye gidiyom biletlerimi aldım , deniz sezonu olmaz ama mangal fealn yaparız yayılırız iyi olur :46:

yaparız bebeğimm sen gel yeterkiii şimdiden al biletini buraya da hem ucuz olur hemde garantiye alalım sen vazgeçmedenn:52:

paket fiyatı : 1.300 tl .15 tane çocuk , velilere sınırsız sıcak+soğuk içecek , çocuklara da sınırsız içecek...2 tane oyun için öğretmen/eğitmen bulunuyomuş partide .... dolu olduğu için çok da detaylı konuşmadım zaten ama bahçesi falan çok güzel , oyuncaklar vs. var ...seneye önceden ayarlarız ,hem de kalabalık oluruz fiyatı da koymaz :27::27::27:

seneye şartlar uygun olursa bende gelirim bakkkk partiyee:52:

yaparız bebeğimm sen gel yeterkiii şimdiden al biletini buraya da hem ucuz olur hemde garantiye alalım sen vazgeçmedenn:52:

pegasus ta kampanya var zaten , 1 kasım sonrası uçuşlar için :32::32::32: bugün hallederim o işi ben , herhangi bi haftasonu uyar di mi size ,ortada kalmayım lan adana sokaklarında :53:

ağustos anaları selam size.
eylül anasıyım ben de. öğretmenim. oğlum doğalı izindeydim şimdi eylülde başlıyorum işe.
eşim diyor kv kp gelsin bizimle yaşasın oğlana baksın.
ben çok zor olur dedim bakıcı ayarladım, komşu teyze bakıcak kendi evinde.
biraz tarz olarak eski usül ama güvendiğim birisi.
şimdi bi haftadır sık sık gidiyoruz alışsın diye ama ben bırakıp çıkarken nasıl davranacağımı bilemedim.
kitaplarda asla kaçmayın sıvışmayın diyor, siz nasıl yaptınız?
çalışan anne burda daha çok gibi size sorayım dedim.
çok fena dertleşesim var bu konuda, çok dertliyim çok.
eşime stresimi yansıtırsam babannesi gelip baksaydı deyip çıkıyor:19:

selam canım. bende yaklaşık 3 aydır yeniden çalışmaya başladım. senin gibi benim kızıma da komşum bakıyor kendi evinde. işe başlaaya yakın zamanlarda sürekli gittim geldim bakıcıya. bazen kızımı tek başına bıraktım. işe başladığımda meleği bıraktığımda benim gttiğimi görmesin diye bakıcımız başka odaya götürüyodu ben öyle işe gidiyodum ama bu iyi değilmiş bebek için sonraları öptüm kokladım ben işe gidiyorum bay bay geyip çıkmaya başadım ilk önceleri ağlalıyodu şimdi gülücüklerle beni yolculuyo. akşam işten döneceğim saatleride anlıyomuş cadı bakıcımız öyle diyo. bakıcımızın ona ilgiyle şevkatla davrandığını meleğin davranışlarından anlıyorum. zira kızım doğduğundan sadece bi beni ve bi babasını gördü etrafında. burda gurbette olduğumuz için akrabalarımız felan yok. o yüzden başkalarının kucağına gidince ağlıyo ama çok şükür bakıcımızda ağlamadı. bu benim şansın diyorum. kv vp konusunda nasıl insanlar olduğunu bilmiyorum ama benimkiler asla olmazdı. yardımcı olacakalrına köstek olurlardı

İyimiş gerçekten seneye ayarlayalım:)
Yarın da gelemen canım ya. Ben gelirim de Ela'yın kim getirecek. Akşam trafiğinde ordan buraya gelmek 2 saati bulur, yarın bir de tatil öncesi.. artık büyük buluşmada görüşürüz..

pegasus ta kampanya var zaten , 1 kasım sonrası uçuşlar için :32::32::32: bugün hallederim o işi ben , herhangi bi haftasonu uyar di mi size ,ortada kalmayım lan adana sokaklarında :53:

uyar canım çok acil bir durum ölüm kalım olmadığı sürece hertürlü uyar.. ortada bırakmam ben seni bebeğim merak etme koçişle mi gelicen pekii tekmii ona göre programlar yaparım ben:52:

kız parti lafını duydun hemen heyecanlandın ,gel gel , 15 kişiyi tamamlayalım :27::27::27:

partiyi duyunca atladım tabi baktım mekanda ciks gideyim bari dedimm:52::52:

naber fıstıklar
akşama misafirim geliyor hazırlıklar başlasın of pof
artı saçlara elvedaya gidiyorum 1-2 saat sonraya
senaysenim geldi geçti çok şükür
dido hayırlı olsun canım
son sayfadan geçmiş yaptım kusura bakmayın unuttuklarım varsa affola

şimdiden alıştırma yapmanız lazım ama birden bırakıp gidersen travma yaşar çocuk :5:
teyze size gelsin ya da sen oraya bırak ,alışsın o eve de , sen yanlarında olma ama ... herün 10 dak , yarım saat falan ayrı kalarak denemeler yap , giderken de ben gidiyom hemen gelicem , sonra gelicem vs. gibi şeyler söyle ,baybay yapın falan alışsın....

bakıcıyı sevmesi en önemlisi , orda iyi vakit geçirirse zorlanmaz çocuk...evinde başka çocuğu falan var mı , onlarla da oynar belki.
yani kitapları okuyunca ilk günden bay bay deyip çıkmam lazım gibi düşündüm. gerçekçi olmak lazım. okadar çok alışmadı daha.

evet yaşına gelmek üzere. önceleri yaşına kadar kendim bakmış olucam diye seviniyodum ama tam bilinçlendiği zamana denk geldi. küçükken ayrılmak daha kolay olabilirdi bu açıdan. tşk ederim cevabın için. bu sene de izin alsam dedim ama bunun sonu yok. bir de son günlerde daha verimli zaman geçiriyoruz ana-oğul. işe başlıcam diye. yoksa aynı evde kalitesiz zaman geçiriyosun. çalışmayınca bütün gün güzel geçmiyo ki

selam canım. bende yaklaşık 3 aydır yeniden çalışmaya başladım. senin gibi benim kızıma da komşum bakıyor kendi evinde. işe başlaaya yakın zamanlarda sürekli gittim geldim bakıcıya. bazen kızımı tek başına bıraktım. işe başladığımda meleği bıraktığımda benim gttiğimi görmesin diye bakıcımız başka odaya götürüyodu ben öyle işe gidiyodum ama bu iyi değilmiş bebek için sonraları öptüm kokladım ben işe gidiyorum bay bay geyip çıkmaya başadım ilk önceleri ağlalıyodu şimdi gülücüklerle beni yolculuyo. akşam işten döneceğim saatleride anlıyomuş cadı bakıcımız öyle diyo. bakıcımızın ona ilgiyle şevkatla davrandığını meleğin davranışlarından anlıyorum. zira kızım doğduğundan sadece bi beni ve bi babasını gördü etrafında. burda gurbette olduğumuz için akrabalarımız felan yok. o yüzden başkalarının kucağına gidince ağlıyo ama çok şükür bakıcımızda ağlamadı. bu benim şansın diyorum. kv vp konusunda nasıl insanlar olduğunu bilmiyorum ama benimkiler asla olmazdı. yardımcı olacakalrına köstek olurlardı
çok benziyomuş durumlarımız. iyi hissettim kendimi. ben yaşayamam öyle komün gibi. hele öğrtmen olduğum için sabahları evde olucam bazı günler. oğlumla vakit geçiricem kv kp yemek iş mi uğraşıcam yani.
haftaya pazartesi başlıyo okul toplantı vs. 3 gündür gidiyoruz alışma konusunda geç kaldık biraz. o yüzden ilk günden ben gidiyorum demesem diyourm. zamanla söylemeye başlarım. ya da o anki tepkisine göre artık. bu zamana kadar başbaşaydık dediğin gibi gurbette olunca böyle oluyor. o yüzden de alışmada zorlanabilir diye korkuyorum.

Canim yarun geliyorum keske elami da alsan da gelebilsen ..

Canim sagol sen haftaya mi basliyorsun ise
naber fıstıklar
akşama misafirim geliyor hazırlıklar başlasın of pof
artı saçlara elvedaya gidiyorum 1-2 saat sonraya
senaysenim geldi geçti çok şükür
dido hayırlı olsun canım
son sayfadan geçmiş yaptım kusura bakmayın unuttuklarım varsa affola

Nasilsiniz kuzular ve analari?
Tatliskom nerelerdesin sicaktan buharlastin sandim.
Senaysenxim gecmis olsun onemli bisi olmasin 6. Hastaligida tamamladiniz kimse kalmadi baskaaa.:-)
Ceyda uctumu yaaa hic sesi cikmiyor. Didem hayirli olsun yaZliginiz
Baska hatirlamadigim varmi bilmiyorum alinti yapamiyorum.

Back