- 14 Kasım 2010
- 17
- 0
Herkese merhaba kızlar, nasılsınız? Gerçi iyi olduğunuz dünden bugüne yazılan 20 sayfa mesajdan belli ama
Bugün kontrolüm vardı. 36+1.günümüz bugün kızımla ve meleğim 3 kilo 5 gr.olmuş meleğim . Başı aşağıda hala ( Tekrar ters dönmesinden korkuyorum da biraz ) ama henüz doğum kanalına girmemiş. Suyum, bebeğim çok iyiymiş şükür, hiç bir sorun yok dedi doktor. NST'de de herşey yolunda çıktı.
Doktorum : " Normal doğum istiyordun, değil mi? " deyip haftayaki kontrol için " Hazırlıklı gel, alttan bakalım, ona göre karar verelim " dedi ve beni aldı bir kara düşünce. Burada, hep yazılırdı çatı muayenesi ama bana çok uzak gelirdi, ama çok yakınmış :26:
Bu muayeneyi yaptıran arkadaşlardan rica ediyorum bana bu uygulamayı ayrıntılı olarak anlatabilir misiniz? Ne ile karşılaşacağımı bileyim ki, panik yapmayayım Mesela, " Hazırlıklı gel ! " ne demek? Temizlik, hijyen tamam ama mesela etek giy mi demek? Veya yanıma özel bişeyler alayım mı? Peki, odada o çatal denen alete mi çıkacağım? Bacaklarımın üzerinde örtü vb. olup, doktor sadece elini mi uzatacak? Yoksa, bu muayene elle direk temas haricinde bakıp görmeyi de mi içeriyor? Kendimi sudan çıkmış balık gibi hissediyorum artık, okuyup araştırsam bile burada yaşayanların yazdıkları daha çok tatmin ediyor beni kızlar, sağolun gerçekten
Bu arada, kontrollerim artık her hafta olacakmış. Yavaş yavaş ağrılar da başlayacakmış. Bu ağrılar düzenli gelmediği sürece sorun teşkil etmezmiş. Son olarak, tam 37+0. günde " işgörmez " raporu verecekmiş. Sanırım bu rapor, 40.haftadan önce yaşanacak doğumlarda kalan iznimizi doğum sonrasına aktarabilmek için gerekecek
bir de ne olursa olsun resmi olarak zaten 37+0 dan sonra calısma iznin yok, bebegin 40. haftadan önce doğsun dogmasın en fazla calısabilecegin süre 37+0. ama dilersen bu sureden önce doğum iznine cıkabiliyorsun.
Son düzenleme: