• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

cnm bizde bugün tam 15günlüğüz sanırım doğum gnüleri aynı bizim kuzucukalrın :) 10 Şubat:)
bnm sütüm geliyo çok şükür oğlumda sürekli meme ağzında kalsın istiyo
mama ile kilosu artar inş cnm ama sütünü yinde bol bol ver bence öenmli olan sağlıklı olsunlar kilo çok öenmli değil tabi almaları gerek ama hayırlısyla alır inş cnm

11 şubat canım bizimkide 1 günlük abisiniz siz
inşllh toparlanır insan üzülüyor öyle bu çocuk aç felan dediklerinde
hatta hastanede ağlamaya başladım sütüm yetmiyor diye hayırlısı bakalım anlaşılan sadece ben değilmişim burdaki arkadaşlarında süt sorunu olanlar var inşlhh sağlıkla büyür bebeklerimiz

11 şubat canım bizimkide 1 günlük abisiniz siz
inşllh toparlanır insan üzülüyor öyle bu çocuk aç felan dediklerinde
hatta hastanede ağlamaya başladım sütüm yetmiyor diye hayırlısı bakalım anlaşılan sadece ben değilmişim burdaki arkadaşlarında süt sorunu olanlar var inşlhh sağlıkla büyür bebeklerimiz

cnm merak etme gelir çoğalır inş sütün bnmde var maşallah ama oğlum 10 dk zor emiyo önceden daha uzun emiyodu şimdi hemen uyuyo bu kez tekrar ağlıyo yine mmek istiyo yani ben hem emzirme modundayım çok yorucu oluyo ya napıcam bnm durumumda olan varmı nasıl uyutmadan emzirebilirimki bi tanesini emiyo diğerinde uyumuş oluyo 5 dk sonra diğeri için ağlıyoo :(

saol arkadaşım allaha şükür kızımda ben de iyiyi
farabide yaptım çok memnun kaldım iyiki son anda değiştirmişim drum hastane her şey mükemmeldi
ama sütüm yetmiyor mama veriyoruz bide çocuk dr araştırıyorum şimdi hastanenin çocuk dr beğenmedim belediye hastanesinde ahmet kınık varmış ona gittik ilk muayne için ama tam içime sinmedi sen nereye gidiyorsun canım kızın nasıl bu arada sen nasılsın toparlanmışssınızdır siz

canım süt için en büyük sıkıntı stresmiş strese girme bol bol su iç bide sütün %87si suymuş.
bizde ilk muayenesini başkentte musa ekin yaptı sonra ona devam ettim memnun kaldık şimdilik ona gitmeyi düşünüyorum.
biz iyiyiz çok şükür toparlanıyoruz yavaş yavaş biraz gaz sıkıntımız başladı bi kaç gündür zaten 15. günden sonra başlıyomuş onun dışnda bi sıkıntımız yok

slm hanımlar,
23.02.2011 saat 22.50 de normal doğumla oğlumu dunyaya getırdım..çok zorlu bır sureç yaşadım...şuanda bende bebeğimde çok şükür iyi ama emme konusunda sorun yaşıyoruz ve dikişlerim çok fazla hem içten hem dıştan çok fena...çok özledım hepınızı umarım hepınız ıyısınızdır...öptüm herkesi gelıcem yakında...:54::54::54:
Çok geçmiş olsun canım bebeğine sağlıkla kavuşmana çok sevindim...Ani oldu galiba ne zman gelicek diyordun minişin bak gelmiş hoşgelmiş...
selam kızlar uzunca bir aradan sonra ben geldim.
05.02.2011 tarihinde 3.370kg ağırlığında bir kızım oldu :)
biraz zorlu bir süreçten geçtik oda bende çok şükür şu anda ikimizde çok iyiyiz.dikişlerim yüzünden pek fazla oturamıyorum.şimdi bile çok acıyorlar ama size bir bakıyım dedim çok özledim burayı sohbet etmeyi.
bundan sonra sık sık girebilirim inş.

Canı gönülden tekrar hoşgeldin diyorum Çağlayancım...

canım süt için en büyük sıkıntı stresmiş strese girme bol bol su iç bide sütün %87si suymuş.
bizde ilk muayenesini başkentte musa ekin yaptı sonra ona devam ettim memnun kaldık şimdilik ona gitmeyi düşünüyorum.
biz iyiyiz çok şükür toparlanıyoruz yavaş yavaş biraz gaz sıkıntımız başladı bi kaç gündür zaten 15. günden sonra başlıyomuş onun dışnda bi sıkıntımız yok

gözdecim 15.günden sonra demişlerdi gerçekten öleymiş bizimde gaz problemi başladı hemde çokkk napıcaz bilmiyorum bide az emip uyuyo sonra 5dk uyuyup yine emiyo bende artık çok yoruluyorum böle emsin tek yeter diyorum ama yorucu oluyo

selam kızlar uzunca bir aradan sonra ben geldim.
05.02.2011 tarihinde 3.370kg ağırlığında bir kızım oldu :)
biraz zorlu bir süreçten geçtik oda bende çok şükür şu anda ikimizde çok iyiyiz.dikişlerim yüzünden pek fazla oturamıyorum.şimdi bile çok acıyorlar ama size bir bakıyım dedim çok özledim burayı sohbet etmeyi.
bundan sonra sık sık girebilirim inş.

cnm nerelerdesin bizde seni özeldik hayırlı olsun kızçende sağlıkla büyüt inş hepimiz doğurduk çok şükür artık
:)

gözdecim 15.günden sonra demişlerdi gerçekten öleymiş bizimde gaz problemi başladı hemde çokkk napıcaz bilmiyorum bide az emip uyuyo sonra 5dk uyuyup yine emiyo bende artık çok yoruluyorum böle emsin tek yeter diyorum ama yorucu oluyo

cnmm bende aynı durumdayımmm sürekli memedeee doymuyormu acabaaa diye düşünüyorumm bnde yoruldum artık şusn bile kucagımdaa emiyorr

cnm merak etme gelir çoğalır inş sütün bnmde var maşallah ama oğlum 10 dk zor emiyo önceden daha uzun emiyodu şimdi hemen uyuyo bu kez tekrar ağlıyo yine mmek istiyo yani ben hem emzirme modundayım çok yorucu oluyo ya napıcam bnm durumumda olan varmı nasıl uyutmadan emzirebilirimki bi tanesini emiyo diğerinde uyumuş oluyo 5 dk sonra diğeri için ağlıyoo :(

canım resmini koymuşsun miniğin, oğlun çok tatlı maşallah:nazar::nazar:

slmm kızlarr nasılsınızz kızımın agzı pamucuk oldu sanırımm bunun iiçin napıyordunuz?
benimkinde olmadı ama bebeğin ağzını ve kendi göğsünü karbonatlı suyla silersen geçer canım.

cnmm bende aynı durumdayımmm sürekli memedeee doymuyormu acabaaa diye düşünüyorumm bnde yoruldum artık şusn bile kucagımdaa emiyorr

tatlım evt bende artık öyle düşünüyorum acaba doymuyomu diyorum bakıyorum cok cok emiyo sütüm geliyo
kilo alma durumuda iidi en son kontrolde ne biliim yaa nasıl bu durumu toparlıcaz bilmiyom kolum kopuyo inanki emince çok seviniyorum mutlu oluyorum ama 5dk sonra patt gözelr gidiyo diğerine geçemiyorum bile ağzını kilitliyo sonra 5 dk uyku tekrar sil baştan kısaca tüm gün gögsümde diyebilirim:) sanırım tek değilim Allah yardımcımız olsun cnm ne diim

canım resmini koymuşsun miniğin, oğlun çok tatlı maşallah:nazar::nazar:

benimkinde olmadı ama bebeğin ağzını ve kendi göğsünü karbonatlı suyla silersen geçer canım.

saol şenay teyzesi emremizi de görelim yaa
bnm oğlum aynı babası bnmle hiç alakası yok acaba diyorum teninin rengi açlırmı yaw ben bmeyzım :)bari diyom teni benzesin hahahaha ona baktıkça babasını görüyorum resmen

kızlar herhangi bir ilaç, vitamin vs. kullanıyor musunuz kendiniz için?
dr. sezeryandan sonra sadece antibiyotik vermişti bir haftada bitti, sonra da başka birşey vermedi.

slm kızlarr.. Sedacım sana alıntı halinde cwp yazacaktım ama bir türlü beceremedim.. Sütünü ewet sağ ama sakın 4 gün boyunca buzdolabında tutup sonrada çıkarıp ısıtıp üstelik bebeğine verme.. Bu çok yanlış bişi. Süt buzdolabı rafında 24 saat saklanabilir. Sağıp dondurucuya atarsan 6 ay saklayabilirsin. Dondurucudan çıkarıp eritip tekrar dolaba koyarsan yine 24 saat içinde tüketilmesi gerek. Anne sütü asla ısıtılmaz. Bebeğine vermeden 1 saat önce dolaptan çıkarıp oda sıcaklığında beklet sütünü. Ya da diyelim çıkarmayı unuttun çıkarıp bir bardağa koy o bardağıda başka sıcak su dolu bir bardağın içine koy ve ılınmasını sağla sütünün. Sakın ısıtma. Bebeğimle 4 gün gün özel odadA Kaldığımda bana bunları sıkı sıkı tembih edip anlattılar canım. Ve diyelim 3 te sütünü sağdın dolaba koydun tekrar 6 da sağdığın sütüde ilk sağdığın süte ilave edebilirsin ama bir sonra sağdığın sütü sakın karıştırmamalısın. Bunlar çok önemliymiş.

Birde arkadaşlar bebeklerinizi sakın ama sakın yatar pozisyonda beslemeyinn.. Yeni doğan bebeklerin yemek boruları kısa ve gevşek olduğundan akciğerlere süt veya mama kaçma olasılığı çok yüksek. hER DAİm bebeğiniz 45 derece açıyla yatırın ve besleyin. Benim bebeğimin beşiğini bile biz eğimli yaptık yüksekten alçağa doğru. Benim bebek prematüre olduğu için bu yemek borusu gevşekliği daha fazlaymış Ama yeni doğan her bebekte olurmuş bunlarıda doktorumuz söyledi. Bi şekilde akciğere kaçan mama yada süt enfeksiyona dönüşüp Allah korusun çok ciddi sonuçlar oluşturabilio. Bizim başımıza geldi. Bebeğimin maması akciğerlere kaçtı ama Allah a çok şükür çook büyük bi şansla Öksürerek onu dışarıya attı. Lütfen buna çok dikkat edin. Tecrübeyle sabit tüm söylediklerim.
busemmm çok teşekkürler canım ya ne kadar faydalı şeyler paylaşmışsın
melocum seni o kadar iyi anlıyorum ki....annemlerin ardından 4 5 gün ağladım...halada aklıma geldikçe kötü oluyorum sanırım çok hassaslaştık bi de kimse anne baba gibi olmuyo...2 hafta sonra yine gelcekler annemler kendimi öyle teselli ediyorum
ben de 40ım çıkınca gideceğim onu bekliyorum canım
slm hanımlar,
23.02.2011 saat 22.50 de normal doğumla oğlumu dunyaya getırdım..çok zorlu bır sureç yaşadım...şuanda bende bebeğimde çok şükür iyi ama emme konusunda sorun yaşıyoruz ve dikişlerim çok fazla hem içten hem dıştan çok fena...çok özledım hepınızı umarım hepınız ıyısınızdır...öptüm herkesi gelıcem yakında...:54::54::54:

gözün aydın canım geçmiş olsun

dr. sezeryandan sonra sadece antibiyotik vermişti bir haftada bitti, sonra da başka birşey vermedi.

cnm banada sezeryan sonrası bi haftalık antibiyotik verdi bide bissürü demir şurubu ııııı günde 2 şişe içmem gerekmiş küçük şişeler ama ben bi tane anca içebiliyorumbide ağrı kesici kullanmıştım ama bir hafta okadar şimdi sadece demire devam ediyorum unutmazsam:)

daha çok değişir nurberracım, bizimkinin ilk doğduğu günkü resimlerine bakıyorum bugünkü halinden epey farklı. günden güne hem tipleri hem huyları değişiyor sıpacıkların. tipi benzemese huyu benzer sana;)) hem o daha önemli di mi canım;))

şenay ben eleviti kullanıyorum doktorum demir de yazdı ama onu kullanmıyorum kabızlık yapıyor diye

daha çok değişir nurberracım, bizimkinin ilk doğduğu günkü resimlerine bakıyorum bugünkü halinden epey farklı. günden güne hem tipleri hem huyları değişiyor sıpacıkların. tipi benzemese huyu benzer sana;)) hem o daha önemli di mi canım;))

doğrudur cnm bi umut bekliyorum değişir die:)babasıda aynı şeyi sölüyo aşkım huyu benzesin sana o daha öenmli diyoo hahahah

Back