• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

slm kızlar nasılsınız...
sabah sabah başımıza gelenler pişmiş tavuğun başına gelmişmidir bilmem:52:
dün hastaneye giderken alyansımı takayım dedim kendimi çok normal görmüştüm çünkü...çokda rahat girdi yüzüklerim parmağıma...buraya kadar bi problem yok...
bu sabah bi kalktıkk ki ne görelim yüzük parmağım şişmişş davul gibi veee morarmışş...ödümüz koptu tabi...uğraştık baya cık imkanı yok çıkmıyo...hemen eşim altınkaynağı aradı böyle böyle diye onlarda saolsunlar hemen gelin demişler...
gittik uğraştılar uğraştılar çıkmadıı ayy çok korktuk ...1 buçukk saatten fazla uğraştılarr anca çıkarabildiler...adamcağız baya çaba sarfetti pırlantayı kurtaralım diye ama malesef...ay dedim nolursa olsun çıkarınn gözümde yok hiç bişi...çok şükür çıktı...:37:

kızlar göbek bagımız hala düşmedi bugun 9.günümüz düşünce gazlı bezmi yapıştırcam göbişe yoksa bırakayım havamı alsın 9.günde olupta hala düşmeyen varmı

slm kızlar nasılsınız...
sabah sabah başımıza gelenler pişmiş tavuğun başına gelmişmidir bilmem:52:
dün hastaneye giderken alyansımı takayım dedim kendimi çok normal görmüştüm çünkü...çokda rahat girdi yüzüklerim parmağıma...buraya kadar bi problem yok...
bu sabah bi kalktıkk ki ne görelim yüzük parmağım şişmişş davul gibi veee morarmışş...ödümüz koptu tabi...uğraştık baya cık imkanı yok çıkmıyo...hemen eşim altınkaynağı aradı böyle böyle diye onlarda saolsunlar hemen gelin demişler...
gittik uğraştılar uğraştılar çıkmadıı ayy çok korktuk ...1 buçukk saatten fazla uğraştılarr anca çıkarabildiler...adamcağız baya çaba sarfetti pırlantayı kurtaralım diye ama malesef...ay dedim nolursa olsun çıkarınn gözümde yok hiç bişi...çok şükür çıktı...:37:
geçmiş olsun güzelim ... 9 ayda bu halimize geldik eski halimize gelmemiz biraz zaman alcak sanırım sabır ya sabır diyorum :)))ben de denedim geçen günparmağımın yarısında kaldı :(((

kızlar göbek bagımız hala düşmedi bugun 9.günümüz düşünce gazlı bezmi yapıştırcam göbişe yoksa bırakayım havamı alsın 9.günde olupta hala düşmeyen varmı

bizimki 9. günde düşmüştü canım düştükten sonra bir şey yapmana gerek yok ....en fazla suyla silersin dedi doktorum kanama felan olursa da k vitamininde sorun vardır .onu veririz dedi o kadar ....

kızlar giremiyorum nete girsemde yazamıyorum galiba birkaç kişi kaldı dogum yapmayan :))
herkes annelikle meşgul :66: ne güzell...
dogum yapanlar güle güle büyütün bebikleri toptan yazayım napayım :nazar:
ben daha iyileşemedim ya birde kötü bir lohusalık yaşıyorum stres stres ondan galiba moralim bozuk olunca oluyor galiba kızımla kaldık yalnız oturuyoruz yatıyoruz kanka olduk bilee :)))
çok zorlanıyorum anlatamam kayınvalidem geliyo arada ama faydası olmuyor :27: laf laf laf
ayy ne çok konustum baya dolu içim ama vaktim yok yazmaya hepiciginize kolay gelsin tabi kolaysa Allah bana da sizede yardım etsin :kkk:

merhaba canım ii olmanıza sevindim ayy benim kayınvalide de ööle lafıyla delirtiyor benii sabıııııırrrr
aman canım bebişini düşün üzme kendini

bugün uzun bi aradan sonra mufağa girdim ama hamlıyomuş insan yaa 3 haftada bile:))
akşama da miasfirim var ama ben yoruldum uyumak istiyorum

gözdecim haklısın valla bende unutmuşum mutfağı ve hemen yoruluyorum annem gidince napcam bilmiyorum son 2 gün :43:

kızlar biz dr dan geliyoruz bebeğim gaz sancısı çekmeten mor oldu dr sap simplex verdi aldık bi araştırdım ki kaçak filan satılıyomuş vermekten vazgeçtim bi arkadaş milupanın rezene ve papatya çayını önerdi ne yapıcam bilemedim emir im çok acı çekiyo

bende duyudm canım sap ın kaçakları oluyomuş ben zinco damla kullanıyorum kesinlikle öneririm dr.larımın tavsiyesi doğal

kızlarrrrrrrrrr
sonunda benim de kızım doğdu Allah'a şükürler olsunnnnnn
22.02.2011 salı günü 08.08de kadıköy acıbademde
3120gr 49cm olarak ZEYNEP TANEM doğdu dünyamıza
hayatımın eenn güzel 3. gününü yaşıyorum
kızım 39+2de epidural spinal sezeryanla doğdu sorunsuz bir doğum oldu
bugün evimize geldik
gelen giden ziyaret eden telefon açan acayip yoğunuz
ayrıca hemen göğüslerim çatladı
herkese ayva çekirdeğini kaynatıp sürmelerini tavsiye ederim bende biraz işe yaradı gibi :)
amanin bunları konuştuuma inanamıyorum
Allah'ıma sonnnsuzzz şükürler olsunnnn
Rabbim isteyen herkese hayırlısıyla versin bu duyguyu
herkesten bir maşallahh bekliyorum lütfennn :)
kendinize iyi bakınnnn.....................

hayırlı olsun canım maşallah bebeğine ve sana :nazar:

kızlarrrrrr
ben doğum yaptımm..22.02.2011 sabah 11.18 de..gece annemi almaya gittik sabiha gökçene . eve geldik muhabbet filan annemi yatırdım gece 2 de..3 te suyum geldi.hastaneye gittik..açılma yoktu hala..sabah5 gibi güçlü sancılar başladdı..11 e kadar ssancı çektim..çok fenaydı..11 de bişeylerin ters giitiği anlaşıldı ve acil ameliyata alındım..ve POYRAZ'IM dünyaya geldi..

bugun çıktım hastaneden..şimdilik iyiyizz ama benim hiçççççç sütüm yokk..bir damlacık bile gelmedi hala..emziriyorum çeksin gelir die ama yokk..

tecrübeli anneler yardımmmmmm

hayırlı olsun canım o kadar sancıyı boşuna çekmen kötü olmuşş
bol bol emzir canım emdikçe gelir sakın pes etme humana komposto iç bol bol çay kahve asla içme bide ılık su tut göğüşlerine fiskiyeyle inş gelir

canım sen ne diyosun bizim hala düşmediii 20.gün bugun :9: 5.dr gördü bu sefer pediatri cerrahı adam bişi yok 30a kadar yolu var dedi kanama ve iltihap gelmediği sürece problem olmaz dedi

kızlarrrrrrrrrr
bugün evimize geldik
herkese ayva çekirdeğini kaynatıp sürmelerini tavsiye ederim bende biraz işe yaradı gibi :)

canım hadi gözün aydın allah analı babalı büyütsün

canım ben de premiumcare kullanıyorum ama bir sorun olmadı. bence pişik daha çok ıslak mendillerden kaynaklanıyor, ben ılık su ve pamukla temizliyorum altını, tavsiye ederim. pudra var evde ama kullanmayı düşünmüyorum sadece pişik önleyici krem yetiyor sebamed kullanıyorum.

bende pamukla siliyorum ve çko şükür pişik olmadı en iyisi pamuk ve su valla

kızlarrrrrr
ben doğum yaptımm..22.02.2011 sabah 11.18 de..gece annemi almaya gittik sabiha gökçene . eve geldik muhabbet filan annemi yatırdım gece 2 de..3 te suyum geldi.hastaneye gittik..açılma yoktu hala..sabah5 gibi güçlü sancılar başladdı..11 e kadar ssancı çektim..çok fenaydı..11 de bişeylerin ters giitiği anlaşıldı ve acil ameliyata alındım..ve POYRAZ'IM dünyaya geldi..

bugun çıktım hastaneden..şimdilik iyiyizz ama benim hiçççççç sütüm yokk..bir damlacık bile gelmedi hala..emziriyorum çeksin gelir die ama yokk..

tecrübeli anneler yardımmmmmm
ananeyi beklemiş desene poyraz efendi hadi gözün aydın canım

Selam Arkadaşlar
Oğlum 1 şubatta dünyaya geldi 3430 gr 50 cm de boyu.Galiba ilk şubat annesiyim. Hastaneden çıktığımdan beri girip sizi okuyup çıkıyorum. Psikolojim çok bozuk sürekli ağlıyorum 24 gün nasıl geçti hatırlamak istemiyorum bebişime bakıyorum ağlıyorum kendime bakıyorum ağlıyorum böyle geçti galiba depresyona girdim annem haftada bir yanıma gelebiliyo geldiğinde çok iyiyim ama gidince başlıyorum ağlamaya eşim gece 10 buçukta geliyo ve ben çok yalnız hissediyorum kendimi 6 yıldır evliyiz ve 6 yıldır aynı yerde çalıştığımız için 24 saat beraberdik o yüzden çok bocalıyorum onu yanımda istiyorum ama olmuyo böyle olmaz deyip kayın validemi getirdiler geldi daha beter Allahım günlerim kapus olduuuu ilk defa yanıma geliyo zaten çok iyide tanımıyorum örf ve adetlerini bilmiyorum e bide yaslı bebeğemi bakayım onamı kendimemii biri beni kurtarsın diye bakıyorummm valla alıp başımı gidesim var bak yine ağlayasım geldii ... neyse kafanızı şişirdim ama içim rahatladı ama :(

canım bende kalabalıktan bunaldım yalnızlığın tadını çıkar boşver hem ööle kendine stres yapma bak sonra sütüne zarar

slm kızlar nasılsınız?vallahi ben pek iyi değilim hala meme iltahabım geçmedi geceleri sütümü sağmaya çalışmaktan bebeğim uyurken uyuyamıyorumda evde ruh gibi gezmeye başladım.elektirikli pompadan bahsetmişsiniz benim göğüs uçlarımda yarıldı pompaylada sağamıyorum sıcak suda sağmaya çalışıyorum göğsümü ama ne kadar başarılı olabiliyorsam işte...canım çok yanıyor emzirirken gözlerimden yaşlar geliyor dualarınıza ihtiyacım var.bu konuda deneyimi bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın,antibiyotiklerde fayda etmedi yara olmasa bol bol emzirip sağsam geçicek ama olomuyor bi türlü yeterli boşaltmayı sağlayamıyorum,devamlı göğsümde süt birikiyor napıcam nasıl büyütücem die düşünüp duruyorum meğer anne olmak ne zor bişeymiş.
hanife canım benim göğüslerde acınacak durumdaydı burdan biri yazmış sanırım haleydi bepanten krem süper geldi sol göğüs geçti sağda kapanmak üzere yarası dene bence

bu arada kızlar ben sütümü hiç sağmıyorum kızım nekadar emerse o zaten acaip inat bi çocuk kendi uyanıp almazsa mümkün diil almıyo memeyi canıda ne kadar isterse okadar emiyo bazen 1 saat kalıyo bazen 10 dk ne zaman isterse veriyorum ben ama bazen çok emiyo annemde saate koymak lazım diyo mide geniş ya biraz obez falan olcak diye korkuyo ama napmam gerek bilmiyorum

canım benim kızımn 12.günde düştü ne düşmeden önce ne düşttükten sonra hiç bi müdahelede bulunmadık...havayla temas edince daha çabuk kuruyo....
geçmiş olsun güzelim ... 9 ayda bu halimize geldik eski halimize gelmemiz biraz zaman alcak sanırım sabır ya sabır diyorum :)))ben de denedim geçen günparmağımın yarısında kaldı :(((

bizimki 9. günde düşmüştü canım düştükten sonra bir şey yapmana gerek yok ....en fazla suyla silersin dedi doktorum kanama felan olursa da k vitamininde sorun vardır .onu veririz dedi o kadar ....
evet canım tamamen altüst olmuş vücutlar...gerçekten sabretmekten başka yapcek bişi yok galiba

kızlar yeni fotomuzu yükledim az önce çektim
nur canım kader arkadaşım benden 1 gün sonra sen doğum yapmışsın benim kaynana hala burda ama yarın gidiyo :))
melocum canım geçmişte okudum yoğun bakımda kalmışsınız siz geçmiş olsun neden kaldınız??

kızlarrrrrrrrrr
bugün evimize geldik
zuhLCİM ÇOK SEVİNDİM CANIM hep merak ediyordum seni yoğunluğunu azalt gel aramıza
kızlar çoğunuz doğum yaptınız ve sütünüzü sağıyorsunuz...hangi marka süt pompası kullanıyorsunuz?elektrikli olanlar daha iimiş galiba...önerileriniz neler?
ben medela kullanıyorum ama acıtıyor göğüs ucumu
ay çıldırcam artık,kızımı uyandıramıyoruz,bugün hep uyudu,5 dakika zar zor emebiliyor oda 2,3 saatde bir,şimdide tam 6 saattir uyandıramıyoruz,yapmadığımız şey kalmadı,göğüslerim okadar şiştiki kendiliğinden akıyor sanki içerde iğne batması gibi bişeyler oluyor,okadar daraldımkiiiiii:59:
canım sağıp dolaba koy ozaman biberonla ver
Sağol canım benim sağlık ocağındaki ebede süt çok geldiğindendir demişti zaten memeyi emdiği ilk 5 dk filan böyle oluyor memedeki süt azaldıkça tıkanmıyor neyse biraz rahatladım.Benim sütümde çok dengesiz bi akıyo şarıl şarıl bazende azar azar gündüz eşim işteyken evde yalnız olduğum için iyi beslenemiyorum bebeği bırakıp o ara sütüm gidiyo galiba:(

Fatmacım valla çok iyi yapmışsın bende hep aşıları düşünüyodum.Gerçi aşı takip kağıdı verdiler ama ben asıl aşıların yaptığı ateşten filan korkuyorum onlarıda paylaşırızı iyi olur.

Canım ben biberonda saklıyorum sütlerimi buzdolabında saklıyorum dediysem genelde aynı günde tüketiyoruz.

Medela marka elektirikli pilli olanı kullanıyorum çok memnunum.
hale medelayı kaçıncı ayarda kullanıyorsun
nur canım kader arkadaşım benden 1 gün sonra sen doğum yapmışsın benim kaynana hala burda ama yarın gidiyo :))
melocum canım geçmişte okudum yoğun bakımda kalmışsınız siz geçmiş olsun neden kaldınız??
gözde kızım doğduğunda şekeri 40 mış hipoglisemi yüzünden yattık kızım geçen cuma çıktı hastanedençok şükür şimdi iyi

yarın annem gidiyor o kadar üzülüyorum ki...gizli gizli ağlıyorum kendimi çok yalnız hissedeceğim o gidince....

bu arada otomatik sallanan beşik alan oldu mu?kızım ayakta sallamaya alıştı ondan almak istiyorum da..hangi marka ve ne kadara aldınız

slm kıslar nasılsınız.Bız sukur ıyız kızımla ugrasmaya devam.bugun 10nuncu gunumuze gırdık ıkıncı banyomuzu yapıcaz aksam kısmetse.buarada Hastaneden cıktıgımızın 5 gunden berı sarılık testi yaptırıoz ılk test sonucumuz 11 cıktı normal dediler 8 gununde gene olctdurdum 15 cıkmıs 17 sınırmıs eger artarsa bebısımı alıp 1 gun boyunca fototerapi gorucek hastanede oyusden cok korkuyorum her sn uyandırıp emzıresım gelıyo.Cunku ancak emerek atabılıyomus bebıslerımız sarılıgı sızlerınkı ne alemde kızlar ben baya panık yaptım kac gundur ve aglıyom sureklı..:43: buarada goguslerımde cok acıo ama aglaya aglaya sırf bebısım ıyılessın dıe emzırıom..Buarada kıslar sızde ıhmal ettırmeyın onemlı bı konu cunku..
Buarada bebeklerı olanları tebrık edıyorum..Olucaklarıda ALLAH bı cırpıda kurtarsın sağlıkla sıhhatla alsınlar bebıslerını kucaklarına..

cnm gecmıs olsun. umarım atlatır bebegın. bizim sarılık test sonucumuz 16.1 cıkmıstı hemen yatırmamız gerek dedı doktorumuz ve hemen aldılar bebeğimizi ne oldugunu anlayamadım. hastanede yattı 3 gun ve fototerapi gördü. doktor sınır 14 demıstı bıze. bir arkadasımada sınır 19 demıs doktoru. bu testler aynı test dedgılmı neden sınırlar bırbırını tutmuyor anlamadım sımdı.:37:

zuhLCİM ÇOK SEVİNDİM CANIM hep merak ediyordum seni yoğunluğunu azalt gel aramıza

ben medela kullanıyorum ama acıtıyor göğüs ucumu

canım sağıp dolaba koy ozaman biberonla ver

hale medelayı kaçıncı ayarda kullanıyorsun

gözde kızım doğduğunda şekeri 40 mış hipoglisemi yüzünden yattık kızım geçen cuma çıktı hastanedençok şükür şimdi iyi

aa caım geçmiş olsun neyse şimdi iyi olmasına sevindim

$180441_187096651324872_100000736151465_502861_7998011_n.jpg canlarım işte benim paşa oğlum profile ekleyemedim barı burdan paylaşayım da görün sarı oğlumu aynı annesi.gerçi eşimin tarafı 7 göbek akrabalarına benzetiyo bi annesine benziyo demiyolar en sonunda bozucam ama neyse.birde kayınvalidem in kardeşi geldi dün tutmuş kadını annane yaptı buyumuşmu annanesi diyo kadında beni ne ara annane yaptın diyo:)hala istikrarlı bi şekilde sen annane ben babanne diyo ,annanesi var diyecektim patlarım diye sustum .gerçi anneme desem benden önce zıplar üstüne.kadın k.validem kalıcam diye ortalığı yıkınca annemde yer yok diye gitti zavallı dakka başı emir nasıl diyo telde.benim bildiğim lohusanın yanında kızın akrabalar kalır bunlarda işlerine nasıl gelirse adetleride öyle.ayy birde dün eşimin babası okuyup üfler sağolsun ama çocuk gazdan patlayacak zor uyudu zaten hala oğluna ver okuycam diyoo bişiy olmaz uyur diyo eşimin abiside çocuk ermiycek okuduğunuz yeter bırakın uyusun dedi Allah razı olsun çok hoşuma gitti.birde sizi bilmem ama ben bebeğe boncuk takmayı sevmiyorum dinimizde yeri yok onun yerine kuran ı kerim i baş ucuna koymak daha mantıklı geldi en azından o korur nazardan k.pederim tak diye otuz kez söyledi bende boncuğa gerek yok dedim k.biraderimde bencede takma dedi bu sefer biliyorum dinimizde yeri yok filan diye kıvırıyo ne bulsalar takacaklar çocuğa.kimsenin karışmasına izin veremem kimse kusura bakmasn herkez kendi çocuğunu büyütsün.mantıklı olsalar neyse.benim annemde uydurukçudur ama yapma deyince yapmaz bunlarda inatçılıkta var.neysei annem yarın gelicek k.valide de gider herhalde:74:az bi rahatlarım psikoljim bozuldu demek ki saf bişiy olsam ellerinde oynatırlar beni

slm kızlarr.. Sedacım sana alıntı halinde cwp yazacaktım ama bir türlü beceremedim.. Sütünü ewet sağ ama sakın 4 gün boyunca buzdolabında tutup sonrada çıkarıp ısıtıp üstelik bebeğine verme.. Bu çok yanlış bişi. Süt buzdolabı rafında 24 saat saklanabilir. Sağıp dondurucuya atarsan 6 ay saklayabilirsin. Dondurucudan çıkarıp eritip tekrar dolaba koyarsan yine 24 saat içinde tüketilmesi gerek. Anne sütü asla ısıtılmaz. Bebeğine vermeden 1 saat önce dolaptan çıkarıp oda sıcaklığında beklet sütünü. Ya da diyelim çıkarmayı unuttun çıkarıp bir bardağa koy o bardağıda başka sıcak su dolu bir bardağın içine koy ve ılınmasını sağla sütünün. Sakın ısıtma. Bebeğimle 4 gün gün özel odadA Kaldığımda bana bunları sıkı sıkı tembih edip anlattılar canım. Ve diyelim 3 te sütünü sağdın dolaba koydun tekrar 6 da sağdığın sütüde ilk sağdığın süte ilave edebilirsin ama bir sonra sağdığın sütü sakın karıştırmamalısın. Bunlar çok önemliymiş.

Birde arkadaşlar bebeklerinizi sakın ama sakın yatar pozisyonda beslemeyinn.. Yeni doğan bebeklerin yemek boruları kısa ve gevşek olduğundan akciğerlere süt veya mama kaçma olasılığı çok yüksek. hER DAİm bebeğiniz 45 derece açıyla yatırın ve besleyin. Benim bebeğimin beşiğini bile biz eğimli yaptık yüksekten alçağa doğru. Benim bebek prematüre olduğu için bu yemek borusu gevşekliği daha fazlaymış Ama yeni doğan her bebekte olurmuş bunlarıda doktorumuz söyledi. Bi şekilde akciğere kaçan mama yada süt enfeksiyona dönüşüp Allah korusun çok ciddi sonuçlar oluşturabilio. Bizim başımıza geldi. Bebeğimin maması akciğerlere kaçtı ama Allah a çok şükür çook büyük bi şansla Öksürerek onu dışarıya attı. Lütfen buna çok dikkat edin. Tecrübeyle sabit tüm söylediklerim.

evet canım umay hanım selma betül hanımda 1 gün büyük:9:
büyük gün yarın demek hadi gözün aydın:16:

melocumm satdaşım nasılsınız yaa görüşemiyoruz seninle burda hiç:) fındık kurdun nasıl annesi emiyomu
benim oğlanın gaz problemi başladı ya sütten sonra sancısı çok oluyo annem olmasa napıcam bilmiyom hemen ona devrediyorum kollarım kopuyo bazen inşllah sancılar çok uzun sürmez ve artmaz 15günden sonra başlar diyolardı sanırım öleymiş cidden:(

yarın annem gidiyor o kadar üzülüyorum ki...gizli gizli ağlıyorum kendimi çok yalnız hissedeceğim o gidince....

bu arada otomatik sallanan beşik alan oldu mu?kızım ayakta sallamaya alıştı ondan almak istiyorum da..hangi marka ve ne kadara aldınız

cnm sanırıma nnem giderken bende aynen öle olucam uff çokz or gelcek ya:( ama laışmak zorundayız gurbetlik cidden çok zromuş

teşekkür ederim canım .sen de bira mayası tabletini unutma aklında olsun :)))

eşim almaya gitti şimdi inşallah işe yarar

nurcum geçmiş olsun canım parmağın kurtulmuşya gerisini boşver

canım bende dün ağlaya ağlaya öldüm annemler gidince ev ıssız kaldı ama bugün alıştım mecburen
Allah eksikliklerini göstermesin bukadar geldiler ya

Eki Görüntüle 147121 canlarım işte benim paşa oğlum profile ekleyemedim barı burdan paylaşayım da görün sarı oğlumu aynı annesi.gerçi eşimin tarafı 7 göbek akrabalarına benzetiyo bi annesine benziyo demiyolar en sonunda bozucam ama neyse.birde kayınvalidem in kardeşi geldi dün tutmuş kadını annane yaptı buyumuşmu annanesi diyo kadında beni ne ara annane yaptın diyo:)hala istikrarlı bi şekilde sen annane ben babanne diyo ,annanesi var diyecektim patlarım diye sustum .gerçi anneme desem benden önce zıplar üstüne.kadın k.validem kalıcam diye ortalığı yıkınca annemde yer yok diye gitti zavallı dakka başı emir nasıl diyo telde.benim bildiğim lohusanın yanında kızın akrabalar kalır bunlarda işlerine nasıl gelirse adetleride öyle.ayy birde dün eşimin babası okuyup üfler sağolsun ama çocuk gazdan patlayacak zor uyudu zaten hala oğluna ver okuycam diyoo bişiy olmaz uyur diyo eşimin abiside çocuk ermiycek okuduğunuz yeter bırakın uyusun dedi Allah razı olsun çok hoşuma gitti.birde sizi bilmem ama ben bebeğe boncuk takmayı sevmiyorum dinimizde yeri yok onun yerine kuran ı kerim i baş ucuna koymak daha mantıklı geldi en azından o korur nazardan k.pederim tak diye otuz kez söyledi bende boncuğa gerek yok dedim k.biraderimde bencede takma dedi bu sefer biliyorum dinimizde yeri yok filan diye kıvırıyo ne bulsalar takacaklar çocuğa.kimsenin karışmasına izin veremem kimse kusura bakmasn herkez kendi çocuğunu büyütsün.mantıklı olsalar neyse.benim annemde uydurukçudur ama yapma deyince yapmaz bunlarda inatçılıkta var.neysei annem yarın gelicek k.valide de gider herhalde:74:az bi rahatlarım psikoljim bozuldu demek ki saf bişiy olsam ellerinde oynatırlar beni

maşallah canım Allah bağışlasın:nazar:

Back