• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

iyi geceler o nasıl olucaksa :((
ölüyorum uykusuzluktan 48 saatten fazladır uyanığımm ve bir fiil emirle uğraşıyorum bu nasıl iştir gece 4de kakasını yaptı epey rahatladı ama şimdi yine aynı ıkınma bağırma feryad figan artık dayanamadım bu gece anason verdim azıcık uyusun diye gözleri küçüldü resmen ağlamaktan uykusuzluktan
eşim yazık oda bitti koltuktan düşüyordu uyuklamaktan yarın doktora gidicez kalca usg si bide böbrek usg var bunlarıda söylicem bu çocuk hep böylemi olucak ordan umduğum cevabı bulamassam babamın patronun yeğeni yeni doğan profuymuş bebeği görmek istemiş ona götürcem bi de artık sinirlerim bozuldu uyumayan sürekli ağlayan ıkınan bi bebek ve günlerdir uykusux ben bakalım sonumuz ne olucak

ölüyorum uykusuzluktan 48 saatten fazladır uyanığımm ve bir fiil emirle uğraşıyorum bu nasıl iştir gece 4de kakasını yaptı epey rahatladı ama şimdi yine aynı ıkınma bağırma feryad figan artık dayanamadım bu gece anason verdim azıcık uyusun diye gözleri küçüldü resmen ağlamaktan uykusuzluktan
eşim yazık oda bitti koltuktan düşüyordu uyuklamaktan yarın doktora gidicez kalca usg si bide böbrek usg var bunlarıda söylicem bu çocuk hep böylemi olucak ordan umduğum cevabı bulamassam babamın patronun yeğeni yeni doğan profuymuş bebeği görmek istemiş ona götürcem bi de artık sinirlerim bozuldu uyumayan sürekli ağlayan ıkınan bi bebek ve günlerdir uykusux ben bakalım sonumuz ne olucak

canım sen ben miisn?? insanlıktan çıktım:( durup durup ağlıom artık.. İçim gidio yavrumu öle gördükçe. Nasıl bir gaz nasıl bir ıkınmadır bu anlayamadım. Hiç uyutmuyor oğlumu. Kafayı yemek üzereyim.

canım sen ben miisn?? insanlıktan çıktım:( durup durup ağlıom artık.. İçim gidio yavrumu öle gördükçe. Nasıl bir gaz nasıl bir ıkınmadır bu anlayamadım. Hiç uyutmuyor oğlumu. Kafayı yemek üzereyim.
kıyamam yaa.a..zor kızlar gerçekten insan annelerin değerini anca anlıyor
gaz giderici damlalar falan işe yaramıyor mu ben pek anlamıyorum ama:5:

günaydın kızlar
bebeğime dün mecburen çok az mama verdik
gece 12 de mamayı yedi sabah 7 ye kadar uyudu ya
tabi dolan memişlerden sütler yatağa akmış atlet pijamayı geçmiş yataga akmış
demek 7 saatte doluyor benimkiler:44:
gece uyandırmaya çalışıyorum ağzını açıp mememi ağzına tıkıyorum yok
açmış bu çocuk galiba
hala rezene+malt içeceği+aktar çayına devam inşallah sütüm bollaşırda çok çok vermeyiz mamayı
lohusaların duası kabul olurmuş bana dua edin sütüm artsın kızlar
hepimizin sütü artsın bol bol olsun
Rabbim bebişlerimizin rızkını kesmesin inşallah

kızlar bizde de pişik problemi var prima premirum kullanıyorum ama pişik oluyor değiştirmem gerekecek sanrıım .bir de idrarını yaparken çok zorlanıyor sizde de aynı şey var mı yoksa doktora götürmelimiyim enfeksiyon felan mı var .yoksa vücudu uyum sağlamakta mı zorlanıyor ??? idrarını yapana kadar bağırıyor kızım...birde pudra eskide mi kaldı yoksa kullanananız var mı ???

aşağıda zehra ile ikinize ortak ceap verdim:)

bide arkadaşlarbenimkzıımda pişik oldu yavrum kırmızı yanık gibi küçük yaralar oldu çok sık altını alıyorum ama 1 hafat hastanede kaldı o zaman olmuştu bi türlü geçmedi hametan trosyd fucidin ne kulanmadım ki şimdş bepanten merhem kullanıcam bakalım ne yapmam lazım şaşırdım zeytinyağda denedim ama yok ne geçirecek yavrumun poposunu

pudra denedinmi canım
biz ilk kızımda kayınvalidem pudra dökmeye kalktıgında ortalığı yıkmıştık yok cildi kurur yok önermiyorlar vs diye
hatta eşim almaya gitti nolur nolmaz diye eczacıya sormuş pek önermiyoruz cildi kurur demiş
sürdürmedik kadıncağıza biraz bozuldu tabi
sonra kayınvalidem gitti pişiğe bir türlü çare bulamadık ne krem ne yağ yok yok yok
bir gün eşime amannn dedim bizler hep pudrayla büyümüşüz gel deneyelim bi
neyse 1 gün boyunca bezlerini açtıkça pişk kremi sürdüm üstüne pudra döktüm
sonuç
2 günde pişiği geçti yavrumun
yani birazda eskileri dinlemek gerek biliyor anneler annaneler bazı şeyleri ona göre söylüyor
sen bilirsin ama bence dene derim

arkadaşlar pişik için sürdüğünüz zeytinyağı ısıtılıp soğutulmuş olacak.
ben 7 aylık doğum yapmıştım(oğlum şu anda 4 yaşında)1.500 gr doğdu.her yıkadığımda bütün vücuduna zeytinyağı sürdüm hem masaj yapmış oldum.bağışıklık sistemini geliştiriyor.birkaç ay önce cerrahpaşa prof.larından yıldız perk tv de aynı şeyi söyledi.belki denemek istersiniz.

tavsiye içn teşekkürler canım:71:

ilk banyomuzu yaptık.suyu dirseğimle kontrol ettim sonra dereceyle ölçtüm 37 derceydi.
önce ayaklarına döküp oynadık biraz kızım acayip keyif aldı banyodan,sonra kaloriferin üzerinde ılıttığımız zeytin yağını bütün vücuduna sürdük şimdi mışıl mışıl uyuyor

oyyy masallah
biz bugün 3. banyomuzu yapacagızz:66:

selam kızlar bugün yine doktor teyzemizdeydik bulantılarım mide ağrılarım geçmeyince doktora gittik tahliller, ultrason vs. hiçbişi çıkmadı mide ülseri büyük olasılık dedi.gebelik zehirlenmesinden falan şüphelenmişti. bu gece yatıralım seni serumlarla rahatlatalım hemde bebişi takip edelim dedi yok dedim sevmiyom hastaneyi kalmak istemedim.gece yine kusarsan hemen gel serum takalım bekleme bari dedi.çok afedersiniz su içsem çıkarıyorum 5 gündür açımm susuzummmm :43: sonra dediki bu güne kadar hiç sezeryandan bahsetmedik senin için ama gidişatı iyi görmüyorum seni iyi görmüyorum bebek senin bu durumundan etkilenir strese girer kakasını falan yapar diye korkuyorum dedi zaten gününde doldu istersen sabah gel sezaryene alalım sen eve git bir düşün dedi.bizde düşündük cumaya kadar sıkıntılarım geçmezse cuma sezaryene gireceğim geçersede bekleyeceğim ama korkuyorum bir yandanda oğlum kakasını falan yapar diye hareketleri çok iyi şükür o rahatlatıyo biraz öyle işte kızlar dua edin bana...

canım hakkında hayırlısı olsun
dualrım seninle
kaka yapma durumu vs varsa çokta zorlama normal olsun diye
benki normal taraftarıyım ama riske atma derim
:nazar:

fatma canım bira mayası tableti varmış süt artırıcı ben denemedim ama ikiz annesi bilinçli bir anne kullanmıştı o önerdi.kesinlikle artırıyormuş.bir araştır istersen doğal bir şeye benziyor..

pişiğimiz dün gece geçmiş bir ara altını bezlemeden yatırdım.canbebenin alt açmasını serdim altına öyle uyuttum sabunladım bir de hametan kulllandım geçirdi.ben de en son pudraya geçeçektim.normal pudra yerine mısır pudrası mı ne varmış.tozlaşmıyormuş havada

slm kızlar :71:
ara ara girip okuyorum ama gelen gidenden kızımla uğraşmaktan yazamıyorum..ooo hemen hemen herkes kavuşmuş meleklerine.Allah hepimizin bebişlerine sağlıklı mutlu uzun ömürler versin inş.doğum yapacak olanların da Allah yardımcısı olsun...
:71:ben de sizler gibiyim kızlar.bebişle uğraşarak geçiyo günlerim.2 saatte bir uyandırıp emzirmeye çalışıyorum ama uykucu kızımla biraz zor oluyo tabi :) bide gece gündüz ayrımımız yok henüz malesef :( o da yoruyo tabi geceleri beni.ama çalışmalara başladık.gündüz gürültü yapıyoruz ortamda ışık vs.gece de sessiz ortamda loş ışıkta uyutuyoruz,emziriyorum,altını temizliyorum vs.inş düzene girer o da :)
kızlar bişi sorucam sezeryan olanlara.bugün 9. gün sezeryan olalı.dikiş yok bende yapıştırma yapmış doktorum.o yapıştırmanın olduğu kısmın biraz sızlaması ve yanıyo gibi olması normalmidir?sizde de var mı? yoksa tamamen iyileşen var mı? yani hiçbi şikayeti olmayan???

fatmaaaa burdasın sanırım.sen deneyimlisin bilirsin.kaçıncı gün korse giyebiliriz sezeryandan sonra??? ben hani şu sadece bel-göbek bölgesini saran straplez gibi olanlardan almıştım.nezaman giymeliyim acaba????

ara ara girip okuyorum ama gelen gidenden kızımla uğraşmaktan yazamıyorum..ooo hemen hemen herkes kavuşmuş meleklerine.Allah hepimizin bebişlerine sağlıklı mutlu uzun ömürler versin inş.doğum yapacak olanların da Allah yardımcısı olsun...
:71:ben de sizler gibiyim kızlar.bebişle uğraşarak geçiyo günlerim.2 saatte bir uyandırıp emzirmeye çalışıyorum ama uykucu kızımla biraz zor oluyo tabi :) bide gece gündüz ayrımımız yok henüz malesef :( o da yoruyo tabi geceleri beni.ama çalışmalara başladık.gündüz gürültü yapıyoruz ortamda ışık vs.gece de sessiz ortamda loş ışıkta uyutuyoruz,emziriyorum,altını temizliyorum vs.inş düzene girer o da :)
kızlar bişi sorucam sezeryan olanlara.bugün 9. gün sezeryan olalı.dikiş yok bende yapıştırma yapmış doktorum.o yapıştırmanın olduğu kısmın biraz sızlaması ve yanıyo gibi olması normalmidir?sizde de var mı? yoksa tamamen iyileşen var mı? yani hiçbi şikayeti olmayan???
canım sütünü sağarak vermeyi dene ben öyle yapmıştım ama alışmasın diye biberon keyfi yapmasına izin vermedim ağzına sıktım ara kaşıkla verdim .değilse uykudan uyanıp emmiyor.o zamanda daha çok uyuyor sanki bayılıyor..bir iki kez de mama verdim şekeri az SMA verdim diğerleri şekerliymiş.geri kaltığında emzirdin mi daha çok emiyor ....

dikkişlere gelince 2.haftam ama sanki şiimdi daha çok acıyor ya da kaşınıyor bilemedim.aslında unutup hızlı hareket ediyorum sanırım geceleri özellikle :))

canım sütünü sağarak vermeyi dene ben öyle yapmıştım ama alışmasın diye biberon keyfi yapmasına izin vermedim ağzına sıktım ara kaşıkla verdim .değilse uykudan uyanıp emmiyor.o zamanda daha çok uyuyor sanki bayılıyor..bir iki kez de mama verdim şekeri az SMA verdim diğerleri şekerliymiş.geri kaltığında emzirdin mi daha çok emiyor ....

dikkişlere gelince 2.haftam ama sanki şiimdi daha çok acıyor ya da kaşınıyor bilemedim.aslında unutup hızlı hareket ediyorum sanırım geceleri özellikle :))

cnm cvp verdiğin için tşkler :71: bnm sütümün maşallahı var :nazar: çok şiştiği için zaten arada sağıyorum ben ama bnm zilli kaşıkla almıyo hmn çıkarıyo geri.biberon almadım bile ben kullanmayı düşünmediğim için.uyandırabilsem emmede sorun yok da işte iş uyandırmakta :)))
hmm dikişler konusunda yalnız diilmişim demekki.ay ben de korkmaya başlamıştım iltihap mı var açılmışmıdır falan diye.tamamen iyileşmesi ne kadar zaman alacak ki acaba? ay çok mu sabırsızım ne.halbuki kendi işimi kendim görebiliyorum daha da 1 hafta oldu ama işte insanoğlu hemen olsun istiyo..

cnm cvp verdiğin için tşkler :71: bnm sütümün maşallahı var :nazar: çok şiştiği için zaten arada sağıyorum ben ama bnm zilli kaşıkla almıyo hmn çıkarıyo geri.biberon almadım bile ben kullanmayı düşünmediğim için.uyandırabilsem emmede sorun yok da işte iş uyandırmakta :)))
hmm dikişler konusunda yalnız diilmişim demekki.ay ben de korkmaya başlamıştım iltihap mı var açılmışmıdır falan diye.tamamen iyileşmesi ne kadar zaman alacak ki acaba? ay çok mu sabırsızım ne.halbuki kendi işimi kendim görebiliyorum daha da 1 hafta oldu ama işte insanoğlu hemen olsun istiyo..

sen de bendensin..ben de hiç yatmadım hep ayaktayım ...ama işte insanoğlu sükretmeyip bir nca iyileşmek istiyorum..allahım bugünümüze de şükür diyelim .oysa en korktuğum şey sezeryan sonrası acılardıneymiş kaşınıyormuşşş :)))

seda uyandırmak için kaşığa sütünüzü sıkıp verin kafein etkisi yapıyor yazmıştı doktoru demiş.yanılmıyorsam geçmişe bir bak istersen....

ayy canım yaa valla benim oğlumda da aynı problem bu gece sabaha kadar uyumadık kakasını yapmak için çok acı çekdi araştırdım biraz rezene verebilirsiniz diyolar ama bilemedim ne yapsam dr a gitsek mi acaba derken biraz uyuyo göğsümde şimdi

slm herkese..
bir sorum var kızlar..bebeğimin göğüs uçları sert..acaba ne yapmam gerekiyor..aranızda bu durumla karşılaşan var mı..dr henüz götürmedik..ama aklıma takıldı..bir soruyum dedim..
öptüm hepinizi..

sen de bendensin..ben de hiç yatmadım hep ayaktayım ...ama işte insanoğlu sükretmeyip bir nca iyileşmek istiyorum..allahım bugünümüze de şükür diyelim .oysa en korktuğum şey sezeryan sonrası acılardıneymiş kaşınıyormuşşş :)))

seda uyandırmak için kaşığa sütünüzü sıkıp verin kafein etkisi yapıyor yazmıştı doktoru demiş.yanılmıyorsam geçmişe bir bak istersen....

ay valla annem lohusa yatağı yaptı yat yat diyip duruyo ama işte bnm huyum kurusun.en fazla oturuyom yatağın üstünde :9: Allaha binlerce kez şükür işlerimizi yapabiliyoruz.dolaşabiliyoruz.bu ufak tefek sorunlar da geçecek inş...

slm herkese..
bir sorum var kızlar..bebeğimin göğüs uçları sert..acaba ne yapmam gerekiyor..aranızda bu durumla karşılaşan var mı..dr henüz götürmedik..ama aklıma takıldı..bir soruyum dedim..
öptüm hepinizi..

aa cnm hiçç dert etme.o çok normal bi durum.hem erkek hem kız bebeklerde görülebiliyomuş.anneden geçen hormonlar yüzünden oluyomuş.eskiler ov masaj yap dağılsın diyolar ama doktorlar dokunmayın zamanla kendiliğinden geçer dağılır diyo.hiçbi sorun yok yani bebişinde maşallh

canım benim aynı ince sızı ve kucağımz alıp emzirdiğimde az acı oluyor doktorum normal dedi
bu arada bende gündüz uyuturken ışık ve tv açık uyutuyorum alışık olsundiye gece sessiz ve karanlık tabiki
korseyi de 8.günü bana tak dedi doktorum şimdi giyiyorum
fatmaaaa burdasın sanırım.sen deneyimlisin bilirsin.kaçıncı gün korse giyebiliriz sezeryandan sonra??? ben hani şu sadece bel-göbek bölgesini saran straplez gibi olanlardan almıştım.nezaman giymeliyim acaba????

korseyi nerden aldın ve ne diye aldın benimki tayt gibi canımı sıkıyor bende ondan alayım bari

canım benimde 16 gün oldu gündüzleri bişiy yok ama gecelri hala sızlıyo benimkide yapıştırma birde gece uyanınca su içinde uyanıyorum lousalıktanmış galiba ablam ne zaman kırkın çıkarsa o zamn rahatlıyosun demişti oylede olacak sanırsam

canım benim aynı ince sızı ve kucağımz alıp emzirdiğimde az acı oluyor doktorum normal dedi
bu arada bende gündüz uyuturken ışık ve tv açık uyutuyorum alışık olsundiye gece sessiz ve karanlık tabiki
korseyi de 8.günü bana tak dedi doktorum şimdi giyiyorum

korseyi nerden aldın ve ne diye aldın benimki tayt gibi canımı sıkıyor bende ondan alayım bari

ok cnm içim rahatladı valla herkeste varmış demek bu sızı acı derdi..
cnm ben korseyi LOYA diye bi mağazdan aldım.markası NBB hatta tam kodunu yazayım. NBB 2470 BEL KORSE. 12.50 tl ye aldım.yeni doğum yapan bi arkadaşım da kullanmıştı ve o tayt gibi olanlardan daha kullanışlı olduğunu söylemişti.onlar wc de sorun oluyomuş giymek çıkarmak.ama bu sadece bel-göbek çevresinde kalıyo.daha giymedim ben ama arkadaşım çok ii demişti :)

canım benimde 16 gün oldu gündüzleri bişiy yok ama gecelri hala sızlıyo benimkide yapıştırma birde gece uyanınca su içinde uyanıyorum lousalıktanmış galiba ablam ne zaman kırkın çıkarsa o zamn rahatlıyosun demişti oylede olacak sanırsam

ayy al benden de o kadar.saç diplerim sırtım heryerim su içinde oluyo gece uyandıgımda.bide bana birkaç kişi lohusayken çok üşüyo insan demişti.pöfff ne üşümesi yanıyorummmm :36:

benim inat oğlumla hayata alışmaya çalışıyoruz

emme konusunda sıkıntılarımızı tam atamadık.bi gün çok iyiyiz ertesi gün bambaşka bi bebek oluyo sanki
sütüm var çok şükür meme ucundanda sorun yok ama oğlum ilk teşebbüste o memeyi kavrayamıyorsa vayy halimize
bi sinir bi asabiyet bi haller.ağzı açık bekliyo memeyi veriyorum ağzına öyle duruyo resmen içine sıkıyorum sütü yok o ağlıyo.yalancı memeyi veriyorıum onu cok cok çekiyo.nasıl sinir oluyorum anlatamam

geceler zor geçiyo.gündüz müzik sesi gibi gelen ağlaması gece beni mahveiyo .tabi bendeki uyku hali tahammülsüzlüz yorgunlukta buna etki ediyor

iki gecedir mama veriyoruz 50 ml kadar.mecburen yoksa susmuyo.gerçi mamayı yedikten sonra bi saat sonra uyanıp gene emmek istiyo yine aynı şeyleri yaşıyoruz ya neyse
biberonumuz yeni doğan emzikli.yani sallasanda akmıyo.çekmek lazım.bebek çekecekki süt gelsin.
ama yinede ondan huylanıyorum acaba ordaki bollluk yüzündenmi benim mememi başta nazlanarak alıyo.ama kavrayınca güzel çekiyo.işte göğüsler bi büyüyeydi.

hastanede kaşık biberonla mama vermişşlerdi.aslında onu bulabilsemde ondan alsam.hiç vermicem mamayı ama bazen bizi çoook zorluyo.

ben daha yeni oldum sezeryan ama o bahsettiğin sızı bendede oluyo böyle cızz ediyo sanki normalde yokta kalkarken falan oluyor

merhaba arkadaşlar yine ben geldim lütfen yardım edin ben 6+5 günlük hamileyim dün biraz yordum kendimi kahverengi kan mı akıntı mı anlayamadım üç damla kadar geldi kesildi ağrım da yok korkuyorum düşük olabilir mi?

Back