• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

ayy canım hayırlı olsun sende benim gibi sancıda çok çekmişsin ama kolay doğurmuşun çok sevindim tekrar hayırlı olsun canım dikşlerin geçiyo hiiç merak etme 1 hafta oturma bence emzirirkende dikş tarafına yastık yada battaniye gibi yumuşak bişi koy bide kabız olmamaya çalış sabahları kayısı ye canım bi de dr un vermediyse dezenfekte solusyon iste kan için de şurup gibi bişi vermediler mi?

biz gezmeye başladık bile zaten bi benim kontrol bi zeynebin sürekli dışardayız bizim hala göbek düşmedi olabilyomuş 2 dr a gösterdik bekliyoz bakaılım

verdi verdi solüsyonda ağrı kesici de kan hapıda verdi.. pansumanı kendi başıma zor yapıyorum ama olduğu kadar, bugün kontrole gittim dikişler düzelmeye başlamış bile bi de rahatlatıcı krem verdi iğşe yarar inşallah..

doğduğundan beri oğlumla hergün dra gidiyoruz kkilo kaybı biraz fazlaydı sarılıktan korktuk dr dün anne sütüne ek olarak mama verdi, sütm de az değil taş gibi oluor oğlum emmedikçe, dün düzenli verdik sütümü de sağıp biberonla verdim ki ne kdr içtiğini görym die kilo almış oğlum biberona alışcak belki ama yeterki karnı doysun, alışmasın die arada kendim de emziriyorum inşallah alışmaz mamaya biberona da emer beni de..

paşam çok inat azını bi kapatınca açabilene aşk olsun İnadı kime çektiyse :26: :1:

vay be artık hamile değiliz şaka gibi bazen bu kucağımda uyuyan meleğin bana ait olduğuna inanamıyorum..

bi de göbek bağı ve benim dikişlerden de kurtulsak deymeyin keyfimşze..

slm kıslar nasılsınız.Bız sukur ıyız kızımla ugrasmaya devam.bugun 10nuncu gunumuze gırdık ıkıncı banyomuzu yapıcaz aksam kısmetse.buarada Hastaneden cıktıgımızın 5 gunden berı sarılık testi yaptırıoz ılk test sonucumuz 11 cıktı normal dediler 8 gununde gene olctdurdum 15 cıkmıs 17 sınırmıs eger artarsa bebısımı alıp 1 gun boyunca fototerapi gorucek hastanede oyusden cok korkuyorum her sn uyandırıp emzıresım gelıyo.Cunku ancak emerek atabılıyomus bebıslerımız sarılıgı sızlerınkı ne alemde kızlar ben baya panık yaptım kac gundur ve aglıyom sureklı..:43: buarada goguslerımde cok acıo ama aglaya aglaya sırf bebısım ıyılessın dıe emzırıom..Buarada kıslar sızde ıhmal ettırmeyın onemlı bı konu cunku..
Buarada bebeklerı olanları tebrık edıyorum..Olucaklarıda ALLAH bı cırpıda kurtarsın sağlıkla sıhhatla alsınlar bebıslerını kucaklarına..

slm kızlar nasılsınız?geçmişe bakamadım yine...
biz bugün işitme testimizi ve kalp ekomuzu yaptırdık çok şükür bi problem çıkmadı...muayene olduk 3.670 gr olmuş minik prenses...doğum yaptığım hastanede yaptırdık testlerimizi...geçen gittiğimizde başka bi doktor muayene etmişti hiç memnun kalmamıştım bugünde mecburiyetten gitmiştim başka hastanede sıra bulamadığım için...
ama bugün muayene eden doktor gerçekten mükemmeldi bundan sonra bu doktor olacakmışş
çok sevindim yani eski hastanemize devam edicez inş

slm kıslar nasılsınız.Bız sukur ıyız kızımla ugrasmaya devam.bugun 10nuncu gunumuze gırdık ıkıncı banyomuzu yapıcaz aksam kısmetse.buarada Hastaneden cıktıgımızın 5 gunden berı sarılık testi yaptırıoz ılk test sonucumuz 11 cıktı normal dediler 8 gununde gene olctdurdum 15 cıkmıs 17 sınırmıs eger artarsa bebısımı alıp 1 gun boyunca fototerapi gorucek hastanede oyusden cok korkuyorum her sn uyandırıp emzıresım gelıyo.Cunku ancak emerek atabılıyomus bebıslerımız sarılıgı sızlerınkı ne alemde kızlar ben baya panık yaptım kac gundur ve aglıyom sureklı..:43: buarada goguslerımde cok acıo ama aglaya aglaya sırf bebısım ıyılessın dıe emzırıom..Buarada kıslar sızde ıhmal ettırmeyın onemlı bı konu cunku..
Buarada bebeklerı olanları tebrık edıyorum..Olucaklarıda ALLAH bı cırpıda kurtarsın sağlıkla sıhhatla alsınlar bebıslerını kucaklarına..

canım ışıldak olur bilirsin sanırım florasan lambalı
lambanın ışığına tut bol bol bebeğini
bide günes olunca soy 10 dak günese tut inşallah gecer sarılıgı fototerapyh ye girmeden

Son düzenleme:
Merhaba, Güzel Anne Adayları

Doğum Fotoğrafı Çektirmeye Karar Vermek...
Bir bebek sahibi olmaya karar vermek, kalbinizin artık sizin dışınızda atmasına karar vermek gibidir. Bir diğer karar ise bu doğum anını görüntüleyecek olan doğum ve bebek fotoğrafçısı. Doğum anını ölümsüzleştirecek doğru uzman fotoğrafçıyı seçmelisiniz. YUVA ÖZGÜR hamilelik, doğum ve bebek fotoğrafçısı olarak 3 yıldır hizmet vermektedir. Hep söylediğimiz gibi; "geriye kalan sadece fotoğraftır." doğum ve bebek fotoğrafçısını başarılı kılacak olan, fotoğrafların bir fotoğrafçı gözüyle iyi fotoğraflanması, bir hikâyeci gözüyle de iyi ifade edilmesidir.
Sunduğum hizmetler; - Bebek Fotoğrafçılığı - Doğum Fotoğrafçılığı (stüdyo, doğum anı, doğum sonrası…) - Doğum Günü Fotoğrafçılığı - Aile Fotoğrafçılığı - Düğün Fotoğrafçılığı - Hikâye Fotoğrafçılığı
Eğer düşünürseniz seve seve sizi ve bebeğinizi arşivlemek isterim

saygılarımla...............

canım ışıldak olur bilirsin sanırım florasan lambalı
lambanın ışığına tut bol bol bebeğini
bide günes olunca soy 10 dak günese tut inşallah gecer sarılıgı fototerapyh ye girmeden

ins cnm bakalım bugun lamba acık uyutuıcam ama bu seferde gece gunduz ayrımını yapamıo ıcene duzenımız bozulcak dıe korkuyom hayırlısı artık yaa. yeterkı bebeısım ıyılessın uyumamaya razıyım.Bıde kıslar gecelerı bazen emzırme suremız 3 saatı gecebılıo sızdede olemı uyandırmaya calısıom ama cok zor uyanıo bıdıgım normalmı.

Kızlar ya az önce aralık annelerinde okudum birisinin bebeği emerken sık sık boğazına süt kaçıyormuş bebekte öksürüp hırıldıyormuş normal deyip önemsememişler ve süt akciğerine kaçtığı için zaatüre olmuş çok üzüldüm ve oanikledimde aynı şeyleri bende yaşıyorum çünkü aman zaman özelliklede bebek memeyi ilk emerken süt bol oda açlıktan aceleci davranıyor ve bazen süt kaçıyor boğazına:( Acaba ciğerlerine de kaçıyormudur.Süt emdikten sonra benimkide hırıldıyor çünkü:(

yaaaa ciddimisin? off bak bnmde moralim bozuldu şimdi yaa.. bnm kızım da 2 gündür emerken öksürüyo ve yatırdıktan sonra da hırıldıyo :((( ayy ya yarın doktora gidince sorayım bari ama şimdi bana yarın olmaz bi türlü :(

kızlar yazdıklarınızı görünce yazayım dedim. kafanıza takmayın aynı sorunu bizde yaşadık sırf korkumdan dr götürdüm hemen çünkü hırıltı baya oluyordu korkuyordum solunum sorunumu yasıyo cigerlerindemi sorun var diye evhamlandım durdum ama dr bişey yok dedi emzirdikten sonra hemen yatırmayın.başını dik tutun emzirirken.bide yatırırken başının altına az yüksek bişey koyun dedi dr çünkü boynunun ön tarafında kıkırdaktır daha dedi yutkunmakta zorluk yasar ses onun için çıkar dedi ben öyle yapıyorum gecti arada nadir oluyor sizde deneyin.
yarın sabah 8.00de doğuma giriyorum bütün duygular karışık...:18: heyecan korku mutluluk hepsini bi arada yaşıyorum bebeğim stresimden etkilendi galiba hiç hareket etmiyo yavrum :50:
bi kaç gün uğrayamam heralde bir de haftasonu çıkamıcam eve pazartesi çıkarırlar büyük ihtimalle...
şimdilik hoşçakalın görüşmek üzere...:80:

canım heyecanlısındır simdi inşallah kolay bir dogum olur bebegini kucagına almayı hayal et korkma çünkü hepsini unutuyosun bebegini görünce:66:

ins cnm bakalım bugun lamba acık uyutuıcam ama bu seferde gece gunduz ayrımını yapamıo ıcene duzenımız bozulcak dıe korkuyom hayırlısı artık yaa. yeterkı bebeısım ıyılessın uyumamaya razıyım.Bıde kıslar gecelerı bazen emzırme suremız 3 saatı gecebılıo sızdede olemı uyandırmaya calısıom ama cok zor uyanıo bıdıgım normalmı.

benim kız dün gece aralıksız 7 saat uyudu naptıysam uyanmadı
arada sırada 2 saatte bir emiyor genelde en az 4 saat ara veriyoruz maalesef

canım bukadar küçük bebeklerde daha gece gündüz ayrımı olmaz dedi dr umuz
biz zaten ışık açık uyuyoruz

Bir bebek sahibi olmaya karar vermek, kalbinizin artık sizin dışınızda atmasına karar vermek gibidir. Bir diğer karar ise bu doğum anını görüntüleyecek olan doğum ve bebek fotoğrafçısı. Doğum anını ölümsüzleştirecek doğru uzman fotoğrafçıyı seçmelisiniz. YUVA ÖZGÜR hamilelik, doğum ve bebek fotoğrafçısı olarak 3 yıldır hizmet vermektedir. Hep söylediğimiz gibi; "geriye kalan sadece fotoğraftır." doğum ve bebek fotoğrafçısını başarılı kılacak olan, fotoğrafların bir fotoğrafçı gözüyle iyi fotoğraflanması, bir hikâyeci gözüyle de iyi ifade edilmesidir.
Sunduğum hizmetler; - Bebek Fotoğrafçılığı - Doğum Fotoğrafçılığı (stüdyo, doğum anı, doğum sonrası…) - Doğum Günü Fotoğrafçılığı - Aile Fotoğrafçılığı - Düğün Fotoğrafçılığı - Hikâye Fotoğrafçılığı

bu topikte doğurmayan ya 1 ya 2 kişi kaldı
mart veya nisan annelerine yazarsanız belki ilgilenen çıkar
ben çok istiyordum ama bulundugum şehirde Doğum Fotoğrafçısı yoktu maalesef

pişik sorununa yazdığınız cevaplar için teşkkürler kızlar ben de ıslak mendili bırakmayı düşünüyordum zaten .uni baby pamuk ve su diyoruz ama değil demekki :(((
seda gözün aydın canım :))

canım benımde unıbaby kullanıodum ama yavrumun kıpkırızı yaptı poposunu bende artık pamukla su yapıcam.Buarada premium care kullanıyorum ama ondanda memnun kalmadım bakalım nolcak? acaba molfix mı kullansam dıorum:59:

benim kız dün gece aralıksız 7 saat uyudu naptıysam uyanmadı
arada sırada 2 saatte bir emiyor genelde en az 4 saat ara veriyoruz maalesef

canım bukadar küçük bebeklerde daha gece gündüz ayrımı olmaz dedi dr umuz
biz zaten ışık açık uyuyoruz[/QU

ohh tek olmamak ıyı bende korkmustum ...

kızlar giremiyorum nete girsemde yazamıyorum galiba birkaç kişi kaldı dogum yapmayan :))
herkes annelikle meşgul :66: ne güzell...
dogum yapanlar güle güle büyütün bebikleri toptan yazayım napayım :nazar:
ben daha iyileşemedim ya birde kötü bir lohusalık yaşıyorum stres stres ondan galiba moralim bozuk olunca oluyor galiba kızımla kaldık yalnız oturuyoruz yatıyoruz kanka olduk bilee :)))
çok zorlanıyorum anlatamam kayınvalidem geliyo arada ama faydası olmuyor :27: laf laf laf
ayy ne çok konustum baya dolu içim ama vaktim yok yazmaya hepiciginize kolay gelsin tabi kolaysa Allah bana da sizede yardım etsin :kkk:

birde bez konusu geçmiş pişik vs. yardımcı olmak istedim ben prima kullanıyorum normalini memnunum iyi emiyor pişik olmadık biz zeytinyağını az ısıtıp sürüyorum popoya bide pişik önleyici krem nivea kullanıyorum özlemişim yazmayı valla :1::1::1:

Hastanede hemşire bebeği uyandırmak için çorabını çıkarıp ayağının altına masaj yaptı. Ben masaj diyorum ama bizimki sinir oldu. Uyandırmak için deneyebilirsiniz, gıdıklar gibi tüm ayağının altını ovun.

bugün uzun bi aradan sonra mufağa girdim ama hamlıyomuş insan yaa 3 haftada bile:))
akşama da miasfirim var ama ben yoruldum uyumak istiyorum

Bende okuyunca şoke oldum ilk defa duyuyorum böyle bişey internetten okudum biraz ciğerlerine süt vb kaçması o kadarda kolay değilmiş ama yinede bilinçli olmak lazım. Bebeğin Ciğerine Besin Kaçması
bu adreste faydalı bilgiler var ben bebeğimi hiç tam yatar pozisyonda emzirmiyorum gerçi ama insan ister istemez endişeleniyor.Benimkide çok hırıldıyor beslenme aralarında:( Doktoruna sorarsan neler dediğini yaz burda olurmu bizim randevunmuza daha var çünkü... Bide eşimin bi lafı var sıkıntısı hastalığı vb olan bebek mışıl mışıl uyumaz der benimki huzurlu bi şekilde uyuyor Allahtan tek tesellim bu ama biliyorsunki endişelenmek anneliğin şanındandır işte napsakta endişeleniyoruzç

saol cnm bilgi için.evt aslında dediğin gibi biz de bi sıkıntısı yokki böyle huzurlu uyuyabiliyo diye düşünüyoruz hep ama işte deneyimsizliktenmidir nedir herşeyden korkar oldum acayip evhamlıyım yaa :43:

slm canım maşallah sütüne :nazar: ben ayağıyla yada gıdısıyla oynuyorum uyandırmak için canım benim normal oldu biliyosun makatta vardı dikiş geçen pazar geçti tamamen acele etme yani
:

gıdıyı denedik de ayağını denemedik bi de onu deneyelim bakalım :9:

cnm senin yazıların çok dikkatimi çekiyo çünkü yaşadıklarımı sende görüyorum remne beni tarif ediyosun
bnm oğlumda ilk çekişi acayip kapıp yapıyo öle emincede süt birden gelmeye başlıyo bukez boğazına kaçıyo hemen kaldırıyorum yana eğiyorum falan ama yazını okuyunca allah korusun ya inş öle bşii olmaz aklımıza getirmeyelim Allah korusun :(

bide bnm oğlum iki gündür kusmaya başladı ya normalimi önceden hiç kusma yoktu sizinde oluyomu bide nasıl dün yoğurt kesiği gibiydi bugün daha ii süt kusuyo acaba üşüttümmü yavrumu uff anne olmak çok zor ya herşeyden kendimi sorumlu hissediyoum

ayyy kusma deme bana bugün ilk defa iki kez kustu.hem de bayaa kustu.ay aklım çıkıyodu nerdeyse.doktoru aradı sordu babamız önemli diilmiş.ama ben çok korktum :18:

yarın sabah 8.00de doğuma giriyorum bütün duygular karışık...:18: heyecan korku mutluluk hepsini bi arada yaşıyorum bebeğim stresimden etkilendi galiba hiç hareket etmiyo yavrum :50:
bi kaç gün uğrayamam heralde bir de haftasonu çıkamıcam eve pazartesi çıkarırlar büyük ihtimalle...
şimdilik hoşçakalın görüşmek üzere...:80:

Allah yardımcın olsun cnm..sağlıkla dön inş...

bebişimin tam altını açıyorum pamukla poposunu silerken vışşşkkkk kakasını yapıveriyor 2 kez battaniye falan battı:60:
çok uyuyor uyandıramıyorum ilk kez memelerim ağrıdı süt doldu sanırım
siz nasıl uyandırıyorsunuz?
gündüz ayaklarının altına bastırdım dudaklarını büzdü çok ağladı sanırım acıttım canını:44:
aç kalıyor kan şekeri düşüyor hep uyuyor
sarılıkmı oldu yoksa
sarılığı olan çocuk çok uyur derler:44::44:

ACIMASI SIZLAMASI NORMAL CANIM
DAHA DEVAM EDECEK O BÜNYEYE GÖRE DEĞİŞİR
benim ilk doğumda 3 ay kadar sürmüştü o iç dikişlerin sızısı:59:

canım ben tecrübeliyim sezeryan konusunda ama korsede değil :)
korse takmadım hiç sarkma falanda olmadı ilkinde
şimdide takmayı düşünmüyorum
dikişleri sıkıya alma fikri cazip gelmiyor bana:18::19:

:

ay bnm kızımda geçen gün altını alırken babası iki ayağından tutup kaldırdı bacaklarını bana yardım ediyodu.ben de siliyodum kızımın totosunu.aman allahım o ne kaka yapıştır üstüm komple kaka oldu :27: ee tabi sonra ev ahalisi olarak beni gören gülme krizine girdi:60:
hmm demek sen takmadın korse.ya bana sanki bu göbek gitmez gibi geliyo korse takmazsam :37:

slm kızlar nasılsınız?geçmişe bakamadım yine...
biz bugün işitme testimizi ve kalp ekomuzu yaptırdık çok şükür bi problem çıkmadı...muayene olduk 3.670 gr olmuş minik prenses...doğum yaptığım hastanede yaptırdık testlerimizi...geçen gittiğimizde başka bi doktor muayene etmişti hiç memnun kalmamıştım bugünde mecburiyetten gitmiştim başka hastanede sıra bulamadığım için...
ama bugün muayene eden doktor gerçekten mükemmeldi bundan sonra bu doktor olacakmışş
çok sevindim yani eski hastanemize devam edicez inş
maaşallah nurcum prensesin büyümüş doktorundan memnun kalmanda ne güzel cnm bizim bi doktorumuz bilem yok:( bende 2 gün önce gittim yaptırdık işitme testimizi nefesimi tuttum resmen test yapılırken çok şükür geçtik bizimde kilomuz 3600 olmuş hamdolsun 3050 doğmuştu miniğim çok şükür alıyo kilosunu artık eee onca emiyoruz :):) öpüyorum sizi kızınla tatlım iibak prensese

cnm, benim annem oğlumun memişlerini sıkıp içindeki sütü çıkartıyor. bebişlerin memişlerindeki sütü çıkarmak gerekiyormuş sertleşme ve agrı yaparmış. valla benım degıl annemın bılgısı bu. eskiden beri böyle gördük biz diyor bende mudahale etmıyorum cıkıartıyor annecım.

cnm bizim aile hekimimiz kesinlikle sıkmayın ovmayın dedi gögüslerini sölemek istedim yazını okuyunca bence bi doktora sorun yanlış bişi yapmış olmamak için

saol cnm bilgi için.evt aslında dediğin gibi biz de bi sıkıntısı yokki böyle huzurlu uyuyabiliyo diye düşünüyoruz hep ama işte deneyimsizliktenmidir nedir herşeyden korkar oldum acayip evhamlıyım yaa :43:

ayyy kusma deme bana bugün ilk defa iki kez kustu.hem de bayaa kustu.ay aklım çıkıyodu nerdeyse.doktoru aradı sordu babamız önemli diilmiş.ama ben çok korktum :18:

ay bnm kızımda geçen gün altını alırken babası iki ayağından tutup kaldırdı bacaklarını bana yardım ediyodu.ben de siliyodum kızımın totosunu.aman allahım o ne kaka yapıştır üstüm komple kaka oldu :27: ee tabi sonra ev ahalisi olarak beni gören gülme krizine girdi:60:
hmm demek sen takmadın korse.ya bana sanki bu göbek gitmez gibi geliyo korse takmazsam :37:

cnm aslında evt çok şükür uykusunu huzurlu bi şekilde uyuyosa allahın ziniyle bişi yoktur inş huzursuz olan bebek mutlaka çok ağlar ne biliim durmaz heralde inş hep böle sakin olsunlar mutlaka olucak huysuzluklar ama inşş hep ii olsun bebişlerimiz

:1::1::1: kaka olayına çok güldüm yaa süperlerr bizimkide altını alırken çişini yapmıştı erkek bebeklerde de çok komik oluyo bu durum hahahaha

slm arkadaşlar,ben mi kaldım yoksa sadece doğurmayan:) bugün kontrolümüz vardı,kızım kanala girmeye başlamış ama açılma falan yokmuş hala:( dr yarın geliosunuz 7.30 da suni sancı verelim açılma olursa epidural normal yaparız,hiç olmazsa sezeryana alırız dedi...ohhh sonunda yarın ben de doğurucam kısmetse:))) çok tuhaf yaa...çok heyecanlıyım...korkuyorum...o kadar sancı çekerim bi de sonra sezeryana girersem kötü olur...dualarınızı bekliorum arkadaşlar... bu arada suni sancı çeken var mı? ben dr a sordum çok kötü olduğunu duymuştum dedim ama normal sancıyla hiç farkı yok dedi...allah yardımcımız olsun...sonunda ben de kavuşabileceğim kısmetse kızıma:)))):74:

Back