• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

ya herşey güzelde bu gece uyksuzlukları çoook fena benim kız gece hiç uyumuyor perişanım perişann ne yapıcamı şasırdım babasıda gündüz uyutma diyo sanki koca çocuk oyundan anlama zbişey yapamaz vallah şaşırdım gündüzde ben uyuyamıyorum ne olacak bu halim bilmem

slm kızlar nasılsınız
bugün bizim yarı kırkımız oldu birazdan banyomuzu yapcaz az kaldı ananemize gitmeyede valla çok heycanlıyım.
kızlar bugün sağlık ocağına götürdüm kızımı kusması çok demiştim ya dru kilo kontrolü yapın bizim için önemli olan o demişti veeee biz 20 günde tam 1 kilo almışız :nazar: :nazar:
4150 gr olmuş boyumuzda 1 cm uzamış 51 cm olmuş minik kuşum
göğüslerimde iyileşmeye başladı ayy çok mutlu oldum valla yavrum kustukça içim gidiyodu aile hekimizi sütün yarıyo demekki dedi allahım hep bööle devam eder inş en azından 6 ay
Maşallah canım ya bebeişinede sanada sütünede benimkide içip içip kusuyor ama çokçada kaka yapıyor.
ya herşey güzelde bu gece uyksuzlukları çoook fena benim kız gece hiç uyumuyor perişanım perişann ne yapıcamı şasırdım babasıda gündüz uyutma diyo sanki koca çocuk oyundan anlama zbişey yapamaz vallah şaşırdım gündüzde ben uyuyamıyorum ne olacak bu halim bilmem
Aynı durum bendede var canım bi türlü uykuya geçmiyo geceleri aynen ne yapıcaz gündüz uyutmuycaz bilmiyorum çünkü uykusu geçincede iyice sapıtıyo

bide arkadaşlarbenimkzıımda pişik oldu yavrum kırmızı yanık gibi küçük yaralar oldu çok sık altını alıyorum ama 1 hafat hastanede kaldı o zaman olmuştu bi türlü geçmedi hametan trosyd fucidin ne kulanmadım ki şimdş bepanten merhem kullanıcam bakalım ne yapmam lazım şaşırdım zeytinyağda denedim ama yok ne geçirecek yavrumun poposunu

kızlar bizde de pişik problemi var prima premirum kullanıyorum ama pişik oluyor değiştirmem gerekecek sanrıım .bir de idrarını yaparken çok zorlanıyor sizde de aynı şey var mı yoksa doktora götürmelimiyim enfeksiyon felan mı var .yoksa vücudu uyum sağlamakta mı zorlanıyor ??? idrarını yapana kadar bağırıyor kızım...birde pudra eskide mi kaldı yoksa kullanananız var mı ???

cnmm bizde pirima kullanıyoruz bizimkinide pişik yaptı ama annemle bi çözüm buldukk ıslak mendl kullanmıyoruz sıcak su ve pamukla siliyoruz sonra kurauladıktan sonra zeytinyağıı bire bir geldi cok iyi valla kızarıklık faln kalmadı poposundaa :))

bide arkadaşlarbenimkzıımda pişik oldu yavrum kırmızı yanık gibi küçük yaralar oldu çok sık altını alıyorum ama 1 hafat hastanede kaldı o zaman olmuştu bi türlü geçmedi hametan trosyd fucidin ne kulanmadım ki şimdş bepanten merhem kullanıcam bakalım ne yapmam lazım şaşırdım zeytinyağda denedim ama yok ne geçirecek yavrumun poposunu

cnm sanada yazayımm ıslak mendil kullanma sıcak su ve pamukla sil kuruladıktan sonrada zeytinyağı sürbire bir geliyor
kızarıklık faln kalmadı bnm kızdaa :))

cnm sanada yazayımm ıslak mendil kullanma sıcak su ve pamukla sil kuruladıktan sonrada zeytinyağı sürbire bir geliyor
kızarıklık faln kalmadı bnm kızdaa :))

bende başatan johnson baby alkolsüz ıslak mendili kulandım nivea pişk kremi hiçbişeyi yoktu 1 hafat yoğun bakımda kaldı o zaman oldu osnra hep ıslak pamıkla slip kuruladım zeytinyağ sürdüm olmuyo geçmiyo benim içim acıyo o öyle olunca bakalım bepantane merhem kullanıcam birde

arkadaşlar pişik için sürdüğünüz zeytinyağı ısıtılıp soğutulmuş olacak.
ben 7 aylık doğum yapmıştım(oğlum şu anda 4 yaşında)1.500 gr doğdu.her yıkadığımda bütün vücuduna zeytinyağı sürdüm hem masaj yapmış oldum.bağışıklık sistemini geliştiriyor.birkaç ay önce cerrahpaşa prof.larından yıldız perk tv de aynı şeyi söyledi.belki denemek istersiniz.

arkadaşlar pişik için sürdüğünüz zeytinyağı ısıtılıp soğutulmuş olacak.
ben 7 aylık doğum yapmıştım(oğlum şu anda 4 yaşında)1.500 gr doğdu.her yıkadığımda bütün vücuduna zeytinyağı sürdüm hem masaj yapmış oldum.bağışıklık sistemini geliştiriyor.birkaç ay önce cerrahpaşa prof.larından yıldız perk tv de aynı şeyi söyledi.belki denemek istersiniz.

evet canım doğrudur, Allah bebeğini sana bağışlasın... Bende ılık bir kaşık z.yağının bebek gazını anında durdurduğunu duymuştum mantıklı geldi...

Ben henüz Haziran annesiyim ama fırsat buldukça bu ay doğum yapanları da takip ediyorum, çoğunuz bebeğinizi almışsınız kucağnıza... Rabbim ben ve benim gibi bebek yolu bekleyenleri de kavuştursn sağ salim bebeğine...

okuduğuma göre sezaryen doğum çoğunlukta... kimisi isteyerek kimisi mecburi, normal doğum yapana rastlamadım... kararszm bende korkum çok nasıl doğum yapıcam şimdiden kara kara düşünüyorum... Ahh ah diyorum eski toprak analarımız evlerde bile doğum yapan analarımz nasıl yapmışlar... böyle düşündükçe de şartlar bu kadar gelişmişken neden kafa yoruyorum diyorum... bilgi almak istiyorum sizden biraz (doğum yapanlar için) normal mi? sezaryen mi?

canım öncelikle allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.benim oğlum 4 yaşında oldu.ve şu anda da kızımı bekliyorum.nisan annesi olucam kısmetse.tesadüfen okurken bir arkadaş bebeğinin pişik olduğunu yazmış cevap vermek istedim bende.

soruna gelicek olursak ben sezeryan olmak zorunda kaldım.çünkü oğlum yan şekilde yatıyordu ve neredeyse saplanmış şekildeydi.sezeryanla bile zor bir doğum oldu.allaha şükür çabuk iyileştim ve fazla ağrı hissetmedim.ama bu kişinin ağrı eşiğiyle ilgili benimki baya yüksek.hastaneye gittiğimde 10 cm açık vardı.
normal doğum yapmayı çok istedim.ama olmadı.sana tavsiyem kesinlikle kendi isteğinle sezeryan olma.adı üstünde olması gereken normal doğum.ama tabi bebeğin ve senin sağlığın için olması gerekene doktor karar verecek.şimdiden hayırlı doğumlar canım.

evet canım doğrudur, Allah bebeğini sana bağışlasın... Bende ılık bir kaşık z.yağının bebek gazını anında durdurduğunu duymuştum mantıklı geldi...

Ben henüz Haziran annesiyim ama fırsat buldukça bu ay doğum yapanları da takip ediyorum, çoğunuz bebeğinizi almışsınız kucağnıza... Rabbim ben ve benim gibi bebek yolu bekleyenleri de kavuştursn sağ salim bebeğine...

okuduğuma göre sezaryen doğum çoğunlukta... kimisi isteyerek kimisi mecburi, normal doğum yapana rastlamadım... kararszm bende korkum çok nasıl doğum yapıcam şimdiden kara kara düşünüyorum... Ahh ah diyorum eski toprak analarımız evlerde bile doğum yapan analarımz nasıl yapmışlar... böyle düşündükçe de şartlar bu kadar gelişmişken neden kafa yoruyorum diyorum... bilgi almak istiyorum sizden biraz (doğum yapanlar için) normal mi? sezaryen mi?

canım öncelikle allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.benim oğlum 4 yaşında oldu.ve şu anda da kızımı bekliyorum.nisan annesi olucam kısmetse.tesadüfen okurken bir arkadaş bebeğinin pişik olduğunu yazmış cevap vermek istedim bende.

soruna gelicek olursak ben sezeryan olmak zorunda kaldım.çünkü oğlum yan şekilde yatıyordu ve neredeyse saplanmış şekildeydi.sezeryanla bile zor bir doğum oldu.allaha şükür çabuk iyileştim ve fazla ağrı hissetmedim.ama bu kişinin ağrı eşiğiyle ilgili benimki baya yüksek.hastaneye gittiğimde 10 cm açık vardı.
normal doğum yapmayı çok istedim.ama olmadı.sana tavsiyem kesinlikle kendi isteğinle sezeryan olma.adı üstünde olması gereken normal doğum.ama tabi bebeğin ve senin sağlığın için olması gerekene doktor karar verecek.şimdiden hayırlı doğumlar canım.

ilk banyomuzu yaptık.suyu dirseğimle kontrol ettim sonra dereceyle ölçtüm 37 derceydi.
önce ayaklarına döküp oynadık biraz kızım acayip keyif aldı banyodan,sonra kaloriferin üzerinde ılıttığımız zeytin yağını bütün vücuduna sürdük şimdi mışıl mışıl uyuyor

evt olması gereken normal... sonuna kadr normalde ilerlicem inşallah aksi bi durum olmaz da sağ sağlim alırım oğlumu kucağıma... sizlere de hayırlı doğumlar... Allah kurtarsın hepimizi...

Sümmessebile Yesserah... (kolay doğum duası)

selam kızlar ben geldim
malum zaman az geçmişi okuyamadım atlaya atlaya okuyabildim
biz birbirimize alıştık oğlumla.herşey daha kolay olmaya başladı.bugün doktora gittik.çiş yapma problemimizle ilgili.kilo almışız bikaç gram.çişimizide yapabildikk oleeyyy.sorun yok yani.belkide önncede yapıyodu ama prima nasıl iyi bi bezse emiyo hiç anlaşılmıyo doktor bezi tartmıştı.bizde anlamak için bezin içine başka bir bez parçası koyduk ve ondan anladıkkkk.sevincimizi görmeniz lazımdı

dikişlerim benim de estetikmiş .kaç gündür cesaret edip bakamıyordum ama bugün bakınca inanamadım iğne gibi minicik bir çizik yaaaa..çok şükür.

doktorum dün kontrolde bana korse giy dedi,sizinlede paylaşayım.

bir de yalancımeme konusunda ne zaman vermeli?nedir kuralı hiç bilmiyorum usulü nedir?
bugün verdim itti almadı zaten acaba erken mi annemler verelim diyor ama bilemedim

banada 2 ay sonra kontrole gel dedi doktor.bende bugün bakmaya cesaret edebildim.bir çizgi sadece.korse hakkında bişi demedi sormakta aklıma gelmedi
daha yeni olduğumuz için biraz sızlıyo kalktığımda.ama genel olarak iyiyiz.sürekli yatıyorum zaten.sağolsun iki annem iki iki taraftan her işimi yapıolar

slmm kızlarr semzirmeden bahsetmişsiniz bak ne güzel bebekleriniz yarım saat 20 dk olsa emiyor bnmki en az 5 dk en fazlaa 10 dakk sonra uyuyp kalıyor uyandıramıyorumkiii n yapcam blmiyorum onu düşünmektenn doydumu doymadımı diye kafayı yicem valla

benimki bugün daha yeni yeni alıştı emme olayına.tabi bendeeee.bizde 20 dk. falan emiyoruz sonra yarım saat 1 saat uyuyoruz sonra uyanıyo mızıklamadan ben hemen veeriyorumbazen 10 bazen 20 dakka emiyo sık ve az süreli emiyoo

doktor uyku durumu hakkında 2 saat gibi uzun süreleri yapmayın dedi.uyandır mutlaka okadar uyuyorsa emmeden.bebeklerin en hasasa olduğu yer ayakjlarının altı.uyanmıyorsa ayaklarının altına işaret parmağınla bozuk para çevirir gibi vur.o hemen uyanır
yada sütünü bi tatlı kaşığına sık biraz ağzına ver.doktor bu bebeklerde nescafe etkisi yapar dedi.onada uyanıyo.aranıyo.

canım nasıl yapıyorlar işitme testini?

bi,zim hastanede yaptılar bi cihazla geldi kulağına soktu 2 saniye makineye baktı duyuyo dedi sonra öteki kulağına okadar.

iyi geceler annecikler..

artık herkes gerçekten anne oldu.. doğum yapamayan yok denecek kadar az sanırım.. bayadır giremiorum yeni hayatımıza alışma dönemiydi haliyle takip edemedim..

Sedacım oğluşun gelmişşş.. Allah bağışlasın canım.. Sağlıklı uzun ömürlü olsun inşallah..

Melocum banyoya nie geç kaldınız yada biz erkenci mi davrandık bugün ikinci banyomuzu yaptıkk.. Elvin hanım nasıl?

ya kızlar bu yeni yaş çizelgesini nerden yapıosunuzz bi link verirmisinizz?

Son düzenleme:
pişik sorununa yazdığınız cevaplar için teşkkürler kızlar ben de ıslak mendili bırakmayı düşünüyordum zaten .uni baby pamuk ve su diyoruz ama değil demekki :(((
seda gözün aydın canım :))

selam kızlar
biz geldiikkk.eşim size haber verecekti konu açmış :34: ama ben burdan yazmak istedim

evet oğlum randevusunu beklemedi.pazar günü evde temizlik yapılıyordu.bende yatıyordum.birden bişi oldu sanki poff diye bi ses duydum.bi baktım su akıyıoo.yataktan fırladım suyum geliyodu..artık ben şokamı girdim ne olduysa ayy halı ıslanıyo ayyy yatak ıslanıyo diyorum :37:
eşim hemen doktoru aradı.söyledi oda sordu tabi nasıl su diye.bildiğin bacaklardan boşalıyo.hemen hastaneye çağırdı.

apar topar hastane yoluna çıktık.bende ne bir ağrı ne bir sızı nede bi sancı.sadece su akıyoo hala
hastaneye vardığımızda acilden giriş yaptık hemen sandalyeye aldılar odaya çıkardılar.doktor peşimden geldi zaten hemen.anestezi doktoru da kızıyla tiyatroya gidiyomuş:37: kızıyla geldi adamcağız .

beni önce muayene etti.mete bey dönmemiş hala yukardaymış malum yine sezeryan

hazırladılar anestezi doktoru epidurali taktı.çok kolay bişiymişş.sonra sedyeye aldılar bende hala tık yok güle oynaya gidiyorum :1: gerçi olayı daha idrak edemeden sezeryan oldu kolaydı

2 gün yattım hastanede genel olarak iyiyiz.yalnız emme konusunda sıkıntımız var.süt var göğüs ucu var ama göğüs küçük olduğundan pozisyon konusunda sıkıntı yaşıyoruz oda sinirleniyo zor geçiyo o dakikalar.3 kere mama verdik.
bide çişimizi yapamadık.kan alındı ultrasonda bakıldı sıkıntı yok şükür

böyle işte ben yine fırsat buşur sam gelirim hoiçakalın

gözün aydın canım şükür kavuştun metehanına ben daha doğuramadım bekliyom :59: Allahım sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin hem yavrunuza hemde sizlere güzel günlerde büyütün inşallahh bu arada pek bi yakışıklı maşallahhh :nazar: bayıldımmm benim oğluşumda gelsin yaaa :(

iyi geceler annecikler..

artık herkes gerçekten anne oldu.. doğum yapamayan yok denecek kadar az sanırım.. bayadır giremiorum yeni hayatımıza alışma dönemiydi haliyle takip edemedim..

Sedacım oğluşun gelmişşş.. Allah bağışlasın canım.. Sağlıklı uzun ömürlü olsun inşallah..

Melocum banyoya nie geç kaldınız yada biz erkenci mi davrandık bugün ikinci banyomuzu yaptıkk.. Elvin hanım nasıl?

ya kızlar bu yeni yaş çizelgesini nerden yapıosunuzz bi link verirmisinizz?

canım biz yoğun bakımda kaldık doktorumuz göbeğin durumuna göre bunu onerdi
ben çizelgeyi lilypie den yaptım

selam kızlar bugün yine doktor teyzemizdeydik bulantılarım mide ağrılarım geçmeyince doktora gittik tahliller, ultrason vs. hiçbişi çıkmadı mide ülseri büyük olasılık dedi.gebelik zehirlenmesinden falan şüphelenmişti. bu gece yatıralım seni serumlarla rahatlatalım hemde bebişi takip edelim dedi yok dedim sevmiyom hastaneyi kalmak istemedim.gece yine kusarsan hemen gel serum takalım bekleme bari dedi.çok afedersiniz su içsem çıkarıyorum 5 gündür açımm susuzummmm :43: sonra dediki bu güne kadar hiç sezeryandan bahsetmedik senin için ama gidişatı iyi görmüyorum seni iyi görmüyorum bebek senin bu durumundan etkilenir strese girer kakasını falan yapar diye korkuyorum dedi zaten gününde doldu istersen sabah gel sezaryene alalım sen eve git bir düşün dedi.bizde düşündük cumaya kadar sıkıntılarım geçmezse cuma sezaryene gireceğim geçersede bekleyeceğim ama korkuyorum bir yandanda oğlum kakasını falan yapar diye hareketleri çok iyi şükür o rahatlatıyo biraz öyle işte kızlar dua edin bana...

Back