sedacım o ne güzel dudaklar ööle maşallahbenim kızın dudkalarına benziyo :) ultrason kertmesimi yapsak seninkiyle benimkini :)) kilosunada maşallah paşanın
kızlar benim kızçem de dün itibariyle 3.100 gr olmuş fl si 76,46 diyo ööle olursa 53 cm gibi bişi oluyo bu 7 ile çarpma işi doğrumu sizce
selam kıslaar....kısımı gördüüm... mutluyuum...
bu arada melocum eşimle kulağını çınlattım...ilk defa bende beklemedim erkanda...çok şaşırtdııık...nstyede girdim...ama hiç heycanlı değilmişaçtım kısımda pek hareket etmedi zati...2850gr çıktı...zayıfmı olacak ne kızcem...anasına çekmiycek sanırsam bende 1 kilo almışım...haftayada çağırdı...herşey rutin yani bin şükür...kısım tamda babasına benziyomuş öle dedi erkancıım...kalçama kramp girmişti....onu sordum ...liflerdendir dedi...böle işte...
bu arada işbirden baby bed yatağıda aldım kısıma...inş güzel günlerde kullanır
az geçmişi okuyem madem ezel izlerken...hadi öptüm sizi
sedacım o ne güzel dudaklar ööle maşallahbenim kızın dudkalarına benziyo :) ultrason kertmesimi yapsak seninkiyle benimkini :)) kilosunada maşallah paşanın
kızlar benim kızçem de dün itibariyle 3.100 gr olmuş fl si 76,46 diyo ööle olursa 53 cm gibi bişi oluyo bu 7 ile çarpma işi doğrumu sizce
doğurmadınmı kız sen hala...
Sedacım uzun bir bekleyişin ardından sonunda 3 boyutlu görebildin gözünaydın.Maşallah metehan paşaya kocaman olmuş
Ben resimlerini göremiyorum ama pc açmıyor nedense
bu arada melocum eşimle kulağını çınlattım...ilk defa bende beklemedim erkanda...çok şaşırtdııık...nstyede girdim...ama hiç heycanlı değilmişaçtım kısımda pek hareket etmedi zati...2850gr çıktı...zayıfmı olacak ne kızcem...anasına çekmiycek sanırsam bende 1 kilo almışım...haftayada çağırdı...herşey rutin yani bin şükür...kısım tamda babasına benziyomuş öle dedi erkancıım...kalçama kramp girmişti....onu sordum ...liflerdendir dedi...böle işte...
Gözünaydın bebişini görmüşsün canım benimde yarın nst için randevum var bakalım ben görebilecekmiyim kızımı bakarız demişti ama inş.gösterir
Gözdecim şimdi senin kesin doğum tarihin belli değil dimi.
Yoksa çarşamba günü gidip sezeryan mı olacaksın yoksa umay hanım gelene kadar bekleyecekmisiniz.
belli canım tabi umay hanım bu gece falan suyun devamını getirmezse perşembe günü yani 3 şubat.çrş günü son kontrole gitcez bide anestezi dru falan görcek sezeryandan önce bazı tahliller varmış onlar yapılcak falan perşembe sabah 8 de yatış yapcaz
ben dedim sana bişey çıkmayacak meraak etme diyeee... emrem annesini telaşlandırmak istedi biraz o kadarsıkma canını güzel olacak herşey allahın izniyle
ayyy..iyi şenaycım çok sevindim ben de yatırılar falan mı diye düşünmüştüm hadi bakalım 1 gün 1 gündür
slm kızlar...
hastaneden geldik.. yorulduk bayadün gece 4 de bir baş ağrısı ile uyandım.. halada başım çatlıyor.. yazıp kaçıcam.. ilaç içip uzanıcam..
nst ye girdik 10 dakika sancı çıkmadı.. 10 dakikanın sonunda kızım kıpraşınca kalp atışları kaydı.. nst yi yapan ebe kıldı biraz suratsızdı.. kızıma haşin davrandı kalp atışlarını bulmak için.. ama kızım tepki gösterdi vermedi kalp atışı biliyormusunuz.. ebe uyuz oldu.. neyseki doktorum 10 dakikalık çıktıda yeter dedi.. haftaya tekrar gidicem..
multi vitamin,magnezyum ve kan hapı kullanıyordum.. vitamini ve magnezyumu kesti.. kan hapına devam dedi..
bu hafta neler bekliyor beni dedim.. heran herşeye hazırlıklı ol artık dedi.. çıkışa yönelmiş dedi.. kafaasını tam sokmamış ama yönelmiş dedi.. bu hafta kafasını yerleştirir aşşağıya dedi.. kafasını yerleştirme esnasında karnında, belinde ve kasıklarında ağrı hiissedersin normal bunlar korkma dedi.. doğum sancısıyla bu türlü sancıları bir birinden ayırmak için elinde su şişesiyle su içerek soluna yat 5-10 dakikada kesilirse ağrılar yerleşme ağrılarıdır yok kesilmezse doğum sancılarıdır dedi.. nişan gelebilir.. nişandan önce su gelebilir.. belli olmaz bunlar dedi.. belli bir sırası yok dedi.. kafasını yerleştirdiği zaman karnın aşşağıya düşer dedi.. nefes alman kolaylaşır, miğden rahatlar dedi.. anlarsın zaten hemen hissedersin dedi..
boynuna kordon dolanmış..ben normal doğum istiyorum.. çıkarmı peki kordon dedim.. yok artık bu saatten sonra zor dedi.. bakalım haftaya gittiğimde de tekrar bakıcaz ve tam bir karar vericez..
işte böyle kızlar.. şimdi bize müsade baya kötüyüz.. ilaç içip uzanıcaz kızımla.. uyanınca geliriz yine.. iyi bakın kendinize..
çok saolun kızlar...o kadar rahatım ki şuan sanki içimde hiç korku yok kızım hemencecikk gelsin istiyorum sanırım bu anne rahatlığı...canım annem
inş canım en kısa zamandaa kızlarrr betülümüz aramızdaa diye yazmak istiyorum
ŞENAYCIM güzel haberlerle dönmüşsün çok sevindim canım...hayırlısı olsun inş...bebekleri tutabildiğimiz kadar tutalım diyorlar sonrada bebekler nazlanıyorlar...bizde 36yı görebilirmiyiz acaba diyorduk nerdeyse 40 olcaz şimdide minik kızım naz yapıyor....hayırlısı....
ZAPZUP canım allah kurtarsın...inş sorunsuz bi şekilde kucağına alırsın minişini
GÖZDE umayı almıştır inş kucağına...sabah kalktığımda ilk aklıma onlar geldi...gözde şimdi meleğini almıştır kucağına mis kokusuyla mest olmuştur inş...
herkese slm
şenaycım bebeğinin suyumu azalddı,çok takip edemiyorum artık,geçmiş olsun canım onun içinmi sezeryan olacaksın?Allah yardımcın olsun,benimkide sezeryan kızım ters çünkübende kararsızım 7 şubatta alalım dedi özel doktorum ozaman ,38+2 oluyor, ama ssk daki doktor 14 şubat diyor yani 39+2 de napsam bilemedim,akıl bverin bana:18:
magnezyumu bende bulamadım aynen eczane magvital verdi ama o 365 gr lık prospektüsün dede gebeler 300 gr almalı diyor ben onun için paketin bi kısmını boşaltmıyorum suya 2/3 ünü içiyorum sende öyle yap istersen....
kızlar sanırım benim nişanım geldiiii :))) böyle sümük gibi açık kahverengi bir akıntı ama şuan çok ağrım yok bakalım bekliyorum bişey olursa haber veririm
kızlar magnesium diasporal artık üretilmiyormuş onun yerine magvital veriyorlar artık eczaneler bende 36a kadar kullandım magvital ama artık bırakmak gerekiyomuş kasılmaları etkilediği için dr bana içme artık dedi aslında sizinde haftanız dolmuş neden devam ediyosunuz ki
Şöyle bir geçmişe baktım hemen yazayım aklımdakileri :)
Gözdecim hayırlı haberlerle gel inşallah :)
Şenaycım gözünaydın. Emre bey biraz daha bekler inşallah.
Yasemin moralini bozma. Kendinize dikkat edin.
Son birkaç sayfaya ancak bakabildim. Okuyamadım hepsini. Kusura bakmayın :)
canım magvitali kullanıyorum ben ama anlamadım senin suyun az değil ki daha öncede yazdım 26.haftamda benim suyum 4cm di ve iki ayrı tıp fakültesi bana yeterli dedi.2.nin altına düşerse alırız dedi.bence senin doktorun boşuna panikletiyor.şu anda benim suyum eminim seninkinden azdır...
.
mrh kızlar...benim de doğum tarihim belli oldu...4 şubat cuma günü inşallah 37+2 de sezaryan ile doğum yapacagım...ama kızımın suyu çok azaldıgı için kilo alamamış 2400 kilo ve doğunca büyük ihtimal kuveze girecek dedi dr..bakalım alllah tan hayırlısı...hamileliğim başından beri böye olacıgı hiç düşünmemiştim hep normal ve 40 haftalık doğar diye düşünüyodum ama kısmet galiba...
bence hiç acele etmeyin kızlar en iyisi vaktinde zamanın da olan...
inşallah canım, çok sağol.umarım senin kızda girer bir an önce kanala, çok bekletmez anneciğiniŞenaycım bu ufaklık biraz göz dağı veriyor galiba size.
Başından beri sorunlu hamilelik yaşayan arkadaşlarımız bak haftaları dolana kadar beklediler inş.Emre oğluşta bekleyecek annesi yeterki sen kendini üzme.
süpriiiizzz ben geldim
sürmelicim yalnız bırakmadım seni doğuramadım :))
dün akşam suyum geldi bi miktar ben nolduğunu anlmadım kayınanam acaip telaş yapınca apar topar dr gittik. gerçekten de suymuş ama çok gelmemiş ve benim susyum zaten fazlaydı şuanda hala yeterli suyum varmış.
bütün gece takip ettiler normalde bu sabah alacaklardı ama bugün hastanenin profunun ameliyat günüymüş ve çok yoğunmuş sancı mancı da çıkmayınca beni eve gönderdiler daha fazla gelirse gel acil alırız yok gelmezse drunun planladığı arihte gel dediler.
ayy ben anlmadım bu nasıl özel hastane başşka hastaneye gitseydim şimdiye çoktaaannnn doğurtmuştu :))
anlıycağınızı kızlar benimde kızım sevimlinin oğlu gibbi bi ceceeee dedi kaçtı
evet haftaya değil diğer hafta bugün
tabi hatun dönüp normal gelmezse
kızlar mrb kiminle paylaşsam ne yapsam bilemedim sizinle paylaşıyım istedim oğlumun böbreğinde bi problem çıktı bi hafta önce kordonuda dolanmış çarşamba günü sezaryene giriyorum hemen sinirlerim allak bullak ne düşünsem şaşırdim
kızlar az önce doktordan geldik acile gittik nst ye girdim ve düzenli yüksek sancılar çıktı kızlar okadar korktumki doktor yatış istedi bide muayene etti Allahım ne fena bişidi yaa korkutmak istemem arkadaşlar ama çatı muayenesi çok zormuş onu anladımçatın çok dar dedi ve 1cm açılma varmış hemen yatıralım gözetimde kal dedi ben eve gitmek sitiyorum diyince ozamn ağrın olursa mutlaka gel dedi ve bnm hep sancım var kızlar nstdeyken olan sancılarım devam ediyo ve kanamam oldu gelince oda muayeneden dolayıdır diyip geçiştiriyorum ama bakalım ne kadar dayancak bizim oğlan acaba yalancı sancılarmı dicem kağıt hiç öle göstermiyo sancı gragiği 160ın üstünde
dualarınızı bekliyorum nolur hayırlısıyla gelsin oğlum çok büyük ihtimal sezeryan olcak
en çok ihtiyacım olan şey dua arkadaşlar hepinizii öpüyorum
herkese slm...yeni geldim..geçmişi okumadan bir merhaba demek istedim..
doğumumuzu son ana kadar beklemeye karar verdik..sezeryan olcktım ..ama bebişimin kilosu daha yeterli değilmiş..2580 gr mış
bekleyelim dedi drum..şimdi şafak 17:)))
Evet arkadaşlar nihayet geldi benimde bebisim.27.01.2011 saat 08:15 te 3080gr ağırlığında (boyunu ölçmediler yaaaa) oglusum sezeryanla dünyaya geldi ikimizde iyiyiz çok şükür darısı sizlerin basinaaaa.
Selam Arkadaşlar,
Çok heyecanlıyım yarın saat 18:00 de sezeryana giricem . Acaba ilk Şubat annesi ben mi olucam ? Geçmişide okuyamadım....
çağlayancım sen bu videoyu nasıl yüklemiştin ultrason videosunu on vimeo ya yükledim ama bişi çıkmıyoo
başka biyer biliyonuzmu kızlar
Videonu yükle diye bir site olması lazım yanılmıyorsam canım
Hatunlar iyi akşamlar hepinize
Henüz doğurmadım diye haber vermek için girdim
Tüm gün bebişin odasını hazırladık, daha doğrusu annemler hazırladı ama nedense ben yoruldum
Akşamda kötü bir haber aldık, teyzemin kocasının yüksek tansiyondan sol tarafına felç inmiş, annemler apar topar çıktılar ziyaretine,
Bende hastane çantasına koyduklarımı yeniden bi gözden geçiricem birazdan
Veee bir güzel haber, eşim yarın akşam geliyor yani doğumumda burda, pazara kadar kalmaya çalışıcam ama belli olmaz çağırırlarsa erken dönmem gerekebilir diyor
Kızlar bi daha doğuma kadar giremezsem merak etmeyin, çarşamba sabah 8buçukta ameliyata giricem, eşim hastaneden döndüğünde girip yazacak size,yaz mutlaka kızlar merak ederler dedim
Ben şimdi kaçayımda kağan uyurken şu son gözden geçirmeleri yapayım içim rahatlasın
herkese slm benim 2 günüm kaldı doğuma ve çok korkuyorum çok değişik duygular içindeyim gerginim kızlar neolur bişeyler yazın rahatlamak istiyorum
Kızlar merhaba ben ocak annesi oluyorum kılpayı. Su an yatısim yapıldı lavman yapıldı .Hic korkmayın birşey sıktılar ishal oldum gibi oldu tuvalete gittim geçti.Serumum takıldı.Epidural sezeryan olucam ınşallah bol bol dua edin kızlar
kızlar bide ben dün yengemi kaybettim hastaydı 2 aydır hastanede yatıyordu onun verdiği bi sıkıntı ve üzüntüde var cvp veren herkese çok teşekkürler.zapzup çok dua ediyorum sana şuan Rabbim yardımcın olsun.
selam kızlar,
gözdeden haber yok galiba daha
zapzup allah yardımcın olsun, moralin de yerinde negüzel çok sevindim senin için. inşallah cabucak alırsın yavrunu kucağına.
ben de kontrolden geldim, suyum hala tam sınırda. 6-7 cm'nin altına düşmemeliymiş benimki de 7ye yakın çıktı bu sabah. nts'de de uzun süredir ilk kez sancı çıkmadı. dr.da anlam veremedi şaşırdı. şimdi çarşamba sabah tekrar kontrole çağırdı, sezeryan gününe o zaman karar verelim bebeği tutabildiğimiz kadar tutalım diyor. belki 37yi tamamlarız) inş. öyle işte, rahatladık biraz daha.
kızlar bu arada ben magnesium diasporal kullanıyordum, eczanede yokmuş bu sefer magvital diye bir ilaç verdi. kullanan var mı?
slm kızlar...
hastaneden geldik.. yorulduk bayadün gece 4 de bir baş ağrısı ile uyandım.. halada başım çatlıyor.. yazıp kaçıcam.. ilaç içip uzanıcam..
nst ye girdik 10 dakika sancı çıkmadı.. 10 dakikanın sonunda kızım kıpraşınca kalp atışları kaydı.. nst yi yapan ebe kıldı biraz suratsızdı.. kızıma haşin davrandı kalp atışlarını bulmak için.. ama kızım tepki gösterdi vermedi kalp atışı biliyormusunuz.. ebe uyuz oldu.. neyseki doktorum 10 dakikalık çıktıda yeter dedi.. haftaya tekrar gidicem..
multi vitamin,magnezyum ve kan hapı kullanıyordum.. vitamini ve magnezyumu kesti.. kan hapına devam dedi..
bu hafta neler bekliyor beni dedim.. heran herşeye hazırlıklı ol artık dedi.. çıkışa yönelmiş dedi.. kafaasını tam sokmamış ama yönelmiş dedi.. bu hafta kafasını yerleştirir aşşağıya dedi.. kafasını yerleştirme esnasında karnında, belinde ve kasıklarında ağrı hiissedersin normal bunlar korkma dedi.. doğum sancısıyla bu türlü sancıları bir birinden ayırmak için elinde su şişesiyle su içerek soluna yat 5-10 dakikada kesilirse ağrılar yerleşme ağrılarıdır yok kesilmezse doğum sancılarıdır dedi.. nişan gelebilir.. nişandan önce su gelebilir.. belli olmaz bunlar dedi.. belli bir sırası yok dedi.. kafasını yerleştirdiği zaman karnın aşşağıya düşer dedi.. nefes alman kolaylaşır, miğden rahatlar dedi.. anlarsın zaten hemen hissedersin dedi..
boynuna kordon dolanmış..ben normal doğum istiyorum.. çıkarmı peki kordon dedim.. yok artık bu saatten sonra zor dedi.. bakalım haftaya gittiğimde de tekrar bakıcaz ve tam bir karar vericez..
işte böyle kızlar.. şimdi bize müsade baya kötüyüz.. ilaç içip uzanıcaz kızımla.. uyanınca geliriz yine.. iyi bakın kendinize..
kızlar şu avaz avaz bağırma olayıyla ilgili bişeyler paylaşayım sizinle...
annem benim doğumumda hastaneye gitmişler....sancı çekiyormuş....insanlar çok bağırıyomuş annemin yanımda bi kadın daha varmış o da bu insanlar neden bağırıyo anlamdım falan diyomuş...sonra o kadını almışlar doğumhaneye kadın başlamış bu sefer avaz avaz bağırmaya annem çığlıkları duyunca bende korktum diyo.... ilk doğumun heyecanıda var tabi....sonra ebe gelmiş,yeterli açılman olmuş, hadi gidiyoruz demiş annemde benim doğumum olmaz daha demiş...ebede niye ki diye sormuş....annem (kıyamamm) ben daha o kadınlar gibi bağırmadım kii demişş ebe çokk gülmüşş anneme
yanı herkeste farklı oluyo demekki kızlar...
kızlar sanırım benim nişanım geldiiii :))) böyle sümük gibi açık kahverengi bir akıntı ama şuan çok ağrım yok bakalım bekliyorum bişey olursa haber veririm
kızlar magnesium diasporal artık üretilmiyormuş onun yerine magvital veriyorlar artık eczaneler bende 36a kadar kullandım magvital ama artık bırakmak gerekiyomuş kasılmaları etkilediği için dr bana içme artık dedi aslında sizinde haftanız dolmuş neden devam ediyosunuz ki
Sürmeli dogurmamışsın okudum şimdi. Ama yakın bak içime öyle doguyor :)
Gaye ben de 2. kez sezeryan oldum. İlkinde çok zor kalktım ayaga. Ama sonrasında 3. günden itibaren çok iyiydim.
bunda ise çok kolay kalktım ki bu kez sadece iki kez agrı kesici iğne yapıldı, ilkinde yaptıklarının haddi hesabı yoktu. Fakat 7 gün boyunca dikişlerim çok sancıdı. ama sanırım 2. kez aynı yerden kesilmenin etkisi diye düşünüyorum.
Cinsel yaşama geri dönme konusunda 40 gün zaten olmuyor. Ama ilk ilişki çok agrılı oldu. Sanırım rahim tamamen kendini kapatıyor gibi. Yani nasıl anlatayım. Evlendiğimiz günki gibi agrı oldu. sonra normale döndü.
Şimdi nasıl olacak bilmiyorum
Of utandım yahu
mrh kızlar...benim de doğum tarihim belli oldu...4 şubat cuma günü inşallah 37+2 de sezaryan ile doğum yapacagım...ama kızımın suyu çok azaldıgı için kilo alamamış 2400 kilo ve doğunca büyük ihtimal kuveze girecek dedi dr..bakalım alllah tan hayırlısı...hamileliğim başından beri böye olacıgı hiç düşünmemiştim hep normal ve 40 haftalık doğar diye düşünüyodum ama kısmet galiba...
bence hiç acele etmeyin kızlar en iyisi vaktinde zamanın da olan...
süpriiiizzz ben geldim
sürmelicim yalnız bırakmadım seni doğuramadım :))
dün akşam suyum geldi bi miktar ben nolduğunu anlmadım kayınanam acaip telaş yapınca apar topar dr gittik. gerçekten de suymuş ama çok gelmemiş ve benim susyum zaten fazlaydı şuanda hala yeterli suyum varmış.
bütün gece takip ettiler normalde bu sabah alacaklardı ama bugün hastanenin profunun ameliyat günüymüş ve çok yoğunmuş sancı mancı da çıkmayınca beni eve gönderdiler daha fazla gelirse gel acil alırız yok gelmezse drunun planladığı arihte gel dediler.
ayy ben anlmadım bu nasıl özel hastane başşka hastaneye gitseydim şimdiye çoktaaannnn doğurtmuştu :))
anlıycağınızı kızlar benimde kızım sevimlinin oğlu gibbi bi ceceeee dedi kaçtı
benim kiz 40. haftasini dolduracak heralda ya kasilmalardan baska birsey yok:44:
kizlar mert yarin 2. ameliyatini olacak..Allahim yardim etsin minik pasama
kızlar mrb kiminle paylaşsam ne yapsam bilemedim sizinle paylaşıyım istedim oğlumun böbreğinde bi problem çıktı bi hafta önce kordonuda dolanmış çarşamba günü sezaryene giriyorum hemen sinirlerim allak bullak ne düşünsem şaşırdim
kızlar az önce doktordan geldik acile gittik nst ye girdim ve düzenli yüksek sancılar çıktı kızlar okadar korktumki doktor yatış istedi bide muayene etti Allahım ne fena bişidi yaa korkutmak istemem arkadaşlar ama çatı muayenesi çok zormuş onu anladımçatın çok dar dedi ve 1cm açılma varmış hemen yatıralım gözetimde kal dedi ben eve gitmek sitiyorum diyince ozamn ağrın olursa mutlaka gel dedi ve bnm hep sancım var kızlar nstdeyken olan sancılarım devam ediyo ve kanamam oldu gelince oda muayeneden dolayıdır diyip geçiştiriyorum ama bakalım ne kadar dayancak bizim oğlan acaba yalancı sancılarmı dicem kağıt hiç öle göstermiyo sancı gragiği 160ın üstünde
dualarınızı bekliyorum nolur hayırlısıyla gelsin oğlum çok büyük ihtimal sezeryan olcak
en çok ihtiyacım olan şey dua arkadaşlar hepinizii öpüyorum
Evet arkadaşlar nihayet geldi benimde bebisim.27.01.2011 saat 08:15 te 3080gr ağırlığında (boyunu ölçmediler yaaaa) oglusum sezeryanla dünyaya geldi ikimizde iyiyiz çok şükür darısı sizlerin basinaaaa.
Selam Arkadaşlar,
Çok heyecanlıyım yarın saat 18:00 de sezeryana giricem . Acaba ilk Şubat annesi ben mi olucam ? Geçmişide okuyamadım....
selam kızlaaarrrr
ben geldiimm.geçmişi okumadım hemen paylaşmak istedimmm,
akşam doktoragittik başka bir doktora sonunda 3 boyutluya girdimmm.ayyy nihayet yaniiii
oğluşum tam tamına 3.374 gr olmuşş.maşallahhhh 36+4 deyiz doktorumuz biraz iri bir bebik didi.
boyumuz da 49.7 cm
oğlıuşum güzel güzel pozlar verdi bize.çok uzun baktı doktor belki yarım saat 45 dak falan.sola yatırdı döndürdü evirdi çevirdi falan
dudaklarına baktı en çokda dudaklarına bayıldım köfte dudaklı olum benim.yarık damak falan yok normal dedi.burnu normal gözleri retinası normal katarak vb bişi yok dedi.beynine baktı gelişimi normal dedi
parmaklarını saydı hepsi tam dedi.suyu falanda nıormalmişş
dönmüş artık doğum pozisyoınunu almış bilgisayarda 19-24 şubat çıktı doğum tarihi
içim rahattı bi sorun yoktu çok şükür ama başka bir doktordanda duyunca dahada rahatladım
3 foto 1 cd verdi 10 dk.fotomuz bu cdyide yüklemeye çalışıyorum becerebikirsem paylaşırımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?