• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

ahh onlar yok mu zaten.. herşeye maydonozz benimkiside şu an karşımdaa :1:
boşver sallama melocum kimseyi bebeğini senden başka kimse daha çok düşünemez

güle güle kullanın ciciklerinizi ikinizde canım :)
Mert içinde herşey güzel olcak inşallahh Rabbim acil şifalar versin bi an önce kavuşun halası (bu arada yanlış bilmiorum dimi abinin bebeği ve halası oluyosun :26:)

selam kızlar ben geldimm

bugün gidip ağdamı yaptırdım.valla psikolojik olarak nasıl rahatladım anlatamam.insan kendini daha iyi hissediyor.şimdi hazırım doktora.

akşama arkadaşlar oturmaya gelecek diye kısır yapmıştım peeff onunda çocuğu hastaymış galiba gelemicez gibisinden bişi demişler okaa ayakta durdum yoruldum.hadi gelin bi çay demleyelim beraber içelim.

hemen yoruluyorum yaaa ayaklarım ağrıyıveriyor.bu arada pazar günü istanbuldaki ablamın kızı gelecekmişş 18 yaşında.çok sevindim yanıma arkadaş olur.çokda iyi anlaşırız çok severim arkadaş gibiyiz.ablam yardım etsin diye yolluyormuş ama ben bişi istemiyom arkadaş olsun yeter.

geçmişi tek tek okudum.alıntı yapmadıım ama bebiklerinizi görmüşsünüz.artık kontroller sıklaştıkça daha bi denk geliyor birbirimizinki

yaaa yanakları tombik parmağını emiyo şöle yapıo böle yapıo demişsiniz tüm bunları nasıl görüyonuz yaa.siyah beyaz ultrasondamı görüyıonuz bunları.bendemi bi tuhaflık var anlamadım.ben hiç bişi anlamıyorum.hele artık büyüdü yaa hiiçç seçemiyorum neresi neresi :59:

doğum tarihleri de alınmış.benimde buhaftadan sonra kontrolüm.bi aksilik çıkmazsa bu hafta diilde önümüzdeki hafta gidesim var.hem az daha büyüsün.belki doğumla ilgilide konuşuruz erken gitmiimm diyom.

ay evet canım ya bitti sonuındaaaaaa:62::62:

maşallahh bebişine:nazar:

ayyy inşallah hadi hayırlısı:66:

topişmi olacak kıs bebişin yoksa:16:
pek tatlı olur tombiş bebek:emir_bebek:

gel değişelim bende dr a yalvarıyorum normal olsun diye kabul etmiyorrrrr:47::47:

evet canım tıpatıp aynısı markası
ilk zamanlardada çok kullandım sonrasında oturur pozisyondada kullandım tam dik olmuyor ama yarım oturuyor

link isterizzzz:3:

evet ben hala kullanıyorum ama düzenli değil

güle güle kullan canım belki son çarşı pazar gezişindi:1:

mertede şimdiden geçmiş olsun:nazar:

Fatmacım geçmiş olsun canım ya.

Burcucum ben oglumda almıştım o pusetten. Bizdeki de sarısı. 4. aya kadar yatmıştı onda. Şimdide kızımız için yatak odasında hazır bekliyor. Siz de güle güle kullanın...

Bebişlerini gören arkadaşlar maşallah hepsine :nazar:

Kızlarrrrr heyecandan yerimde duramıyorum ben ya :)

Kapının önünde her şey hazır bekliyor.

Dogumdan çıkınca eşim veya ben ayılınca mutlaka sizi haberdar ederiz inşallah.
Dua edin bize.

Çok sagolun kizlar Insallah mertimizde iyilesecek.
Evridiki canimm Allah yardimcin olsunnnnnn
Haber et bize valla meraktan catlariz

:49:
kızlar unnoda da arzumun ürünleri indirime girmiş.oda nem ve sıcaklık ölçer 10 lira mesela biberon sterilazatörleri biberon ısıtıcıları hava nemlendiricileri felan var
aaakargoda ücretsizmişşş

bi haber de benden....a 101 de yarından itibaren termometre 2.95...bi tane alıcam bakalım..kötüyse bile parası para değil:))) yarın izlenimleri yazarım

bu arada kızlar şu ödem konusuna katılıyorum geçen hafta 10 kilo almış gözüküyodum bu hafta 9 ona rağmen 85 oldum yahuuuu

kızlar iyi geceler ben kaçar pzr günü kardeşim gelince bu o da ona tahsis edilcek o zaman gece nöbetlerine kaldığım yerden devam edebilirim :)))
şimdilik iyi geceler

:49:

bi haber de benden....a 101 de yarından itibaren termometre 2.95...bi tane alıcam bakalım..kötüyse bile parası para değil:))) yarın izlenimleri yazarım

ondan bende var.babamında annem giderken bana bırakmıştı.güzel bişi bakma minik olduğuna sağlam.ama ben onu çocuğun kulağına sokarken çok gider birden kafasını çevirir batar falan diye braun un kulaktan ölçerini aldım.biz onuda kulaktan kullanıyoduk kaç senedirde kullanıyoz valla bişicik olmadı

ondan bende var.babamında annem giderken bana bırakmıştı.güzel bişi bakma minik olduğuna sağlam.ama ben onu çocuğun kulağına sokarken çok gider birden kafasını çevirir batar falan diye braun un kulaktan ölçerini aldım.biz onuda kulaktan kullanıyoduk kaç senedirde kullanıyoz valla bişicik olmadı

ben onları kulaktan kullanılmıyo diye düşünüyodumm..ama ben korkarım yaaa..ya dediğin gibi fazla giderse...koynuna sokarımm bebemin....duruma göre kulaktan ölçenlerden de alabilirim..bakcez artıkkkk..bi gelsin bebişlerdeee:49::49:

ya kızlar pazartesi bir arkadaşımız sezeryana girecektiii..kimdi...girdimi..noldu????bilen, gören var midurrrr???:10:

ben onları kulaktan kullanılmıyo diye düşünüyodumm..ama ben korkarım yaaa..ya dediğin gibi fazla giderse...koynuna sokarımm bebemin....duruma göre kulaktan ölçenlerden de alabilirim..bakcez artıkkkk..bi gelsin bebişlerdeee:49::49:

tabi bebeklerde koltuk altından kullanılır.biz babamda ve kendimizde kullandığımız için kulaktan kullanmıştık.

Epidural anestezi (prenses doum) - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe
kızlar epudralde tansiyon düşmesi müdahele edilebilir bir durummuş.bence doktorlar için doğumu uzattığı ve sabır gerektirdiği için istenmeyen bir durum .ama bizim açımızdan avantajlı.bebeğin kanına narkoz karışma oranı genel sezeryanda daha fazla .sezeryan zamanı uzarsa bebeğin kanına narkoz karışabiliyor ama epudralde bu oran daha az.benim arkadaşım 35 haftalık hamile anestezi uzmanı kendisinin ve beraber çalıştığı anestezi doktorunun fikri epudralin riskinin diğer anestezi yöntemleri kadar olduğu....kendisi de bu yöntemle normal doğum yapmayı planlıyor.farklı doktorların fiikrini alın bence ogün hafu arkadaşımızın eşi de aynı şeyi söylemişti yanlış hatırlamıyorsam doğumu uzatıyor diye gereksiz buluyor doktorlar....

bende normal dogum yapmayı dusunuorum doktorum haftaya catı muayenesı yapıcak,ama gecen hafta konustuk ben epıdurallı normal dogumu sordum oda bence hıc dusunme epıduralede guvenme gereksızce son anda sezeryana donusuo dedı dogum cunku nette de okuduysanız ıkınma olayımızı kısıtladıgı ıcın mudahalelı doguma,sezeryana donebılıomus.Bana kendıne guven normal epıduralsız dogur bence dedı.dogururum dıorsan dogurursun dedı.Ama tabı once çatına bakıcaz musaıtse normal dogur,sende sezeryan ısımızı gıttıkce zorlastırır dedı cunku ben ıkı kere acık kıst amelıyatı oldugum ıcın.ılk cocugum ama 3.amelıyatım olcak 2.cocuguda dusunursem 4.amelıyat:(

tabi bebeklerde koltuk altından kullanılır.biz babamda ve kendimizde kullandığımız için kulaktan kullanmıştık.

hımmm anladımm şeker:))))
:24::24::24:
bende normal dogum yapmayı dusunuorum doktorum haftaya catı muayenesı yapıcak,ama gecen hafta konustuk ben epıdurallı normal dogumu sordum oda bence hıc dusunme epıduralede guvenme gereksızce son anda sezeryana donusuo dedı dogum cunku nette de okuduysanız ıkınma olayımızı kısıtladıgı ıcın mudahalelı doguma,sezeryana donebılıomus.Bana kendıne guven normal epıduralsız dogur bence dedı.dogururum dıorsan dogurursun dedı.Ama tabı once çatına bakıcaz musaıtse normal dogur,sende sezeryan ısımızı gıttıkce zorlastırır dedı cunku ben ıkı kere acık kıst amelıyatı oldugum ıcın.ılk cocugum ama 3.amelıyatım olcak 2.cocuguda dusunursem 4.amelıyat:(

doktorlar bu epudurale pek yanaşmıyolar..kafam iyicene karıştı..seninde doktorun pek düşünme demişş..benimki de yanaşmadı..amannn güvendiğim dağlara kar yagdıı..müdalesiz normal gözüküyoooooo:18::18::18:

Lohusalik Dönemi ve Problemler
LOHUSALIK DÖNEMİ
Lohusalık; doğumdan sonraki 6 hafta (42 gün) sonunda gebeliğin kadında yarattığı fizyolojik ve psikolojik değişimlerin gebelik önceki haline dönmesidir. Bu süreç her organ ve sistem için farklı zamanlar alır.

Halk arasında "lohusanın mezarı 40 gün açık kalır" sözü yaygın olarak kullanılır. Bu söz bir yerde gerçekleri yansıtmaktadır. Çünkü doğum ve lohusalık döneminde ortaya çıkan hastalıklar hayatı tehdit edici boyutlarda olabilir.

Çok erken lohusalık doğumdan sonraki ilk 24 saati, erken lohusalık ilk 1 haftayı, geç lohusalık da geri kalan süreyi temsil eder. Üreme organları 6 haftada normal haline döner ve emzirmeyen annelerin büyük bir kısmı bu dönem sonunda adet görmeye başlar. Emzirenlerde ise adetlerin normale dönmesi 6 ayı bulabilir, hatta bu süreyi bir miktar daha aşabilir.

Doğum sonrası belirgin olarak fark edilebilen ilk değişiklik rahmin eski haline dönmesi yani küçülmesidir (involusyon).

Rahim (Uterus) involüsyonu
Rahim involüsyonu; rahimin doğumdan sonra gebelik öncesi durumuna dönmesine verilen isimdir.

Gebelik süresince rahim ağırlık olarak yaklaşık 20 kat büyür, ancak doğumdan sonra hızla küçülmeye başlar. Bebek doğduktan hemen sonra yaklaşık 20. gebelik haftasında olduğu boyuta iner. Bu evrede ağırlığı yaklaşık 1 kg kadardır. Birinci haftanın sonunda 12. gebelik haftasındaki büyüklüğüne dönen rahimin hacmi 6 hafta sonunda gebelik öncesi büyüklüğündedir.

Vücudumuzda ağırlık ve hacmi bu kadar çok büyüyüp sonrasında küçülen ikinci bir organımız bulunmamaktadır. Uterusun bu özelliği bilim dünyasını günümüzde dahi şaşkınlığa uğratmaya devam etmekte ve halen bilimsel yönden tam olarak açıklanamamaktadır.

Doğumdan hemen sonra rahim kasılmalarının gücü doğum sırasındaki güçlerden çok daha fazladır. Bunlara “takip eden ağrılar (afterpains)” adı verilir. Bu ağrılar 2-3 gün kadar devam edebilir. Daha önce doğum yapmışlarda (multiparlarda) daha fazla hissedilir. İlk 12 saatte sıklıkları daha fazladır, bu saatten sonra gerek sıklığı gerekse şiddeti giderek azalır.

Özellikle lohusanın bebeğini emzirmesi sırasında, uyarıyla beyinden salgılanan “oksitosin” hormonuna bağlı olarak rahim kasılması sonucu kasık ve karın bölgelerinde ağrılar hissedilebilir.

Doğumda plasentanın ayrılmasından hemen sonra, plasentanın uterusa yapıştığı alan yarı yarıya küçülür. Bu küçülme sayesinde açıkta olan damar uçları kapanır ve kanama azalır. Rahmin içini döşeyen ve "endometrium" adı verilen zar tabakasının normale dönmesi 3 haftayı bulurken plasentanın yerleştiği alan 6 haftada iyileşir. İyileşmenin tam olamadığı durumlarda ise kanamalar görülebilir.

Doğum sonrası vajinal akıntılar (Löşi, Lochia)
Doğumdan sonra rahim içinden gelen akıntıya "Löşi (lochia)" adı verilir. İlk gelen taze kırmızı kan "löşi rubra" olarak adlandırılır. Bu sıvının içinde kan ve doku parçacıkları bulunur. Birkaç gün içinde miktarı azalır, rengi açılır ve yani "löşi seroza" ya dönüşür. 2. haftadan sonra ise daha koyu kıvamlı ve açık renkli "löşi alba" gelmeye başlar. Doğumdan yaklaşık 4 hafta sonra bu tüm bu vajinal akıntılar kesilir.

Löşi içeriği açısından enfeksiyona çok müsait bir ortamdır. Bu nedenle hijyene çok dikkat edilmelidir.

Doğum sonrası serviks (rahim ağzı), vajen ve diğer değişiklikler
Doğum esnasında 10 cm açılan ve tamamen incelip kağıt gibi olan serviks (rahim ağzı) açıklığı bir hafta sonunda yaklaşık 1 cm'ye iner. Rahim ağzı normal doğum yapmışlarda artık yuvarlak değil yassı bir görünüm alarak doğum yapmayanlardan ayrılır. Serviksin tamamen iyileşmesi yine 6 haftalık bir zaman alır.

Doğum sırasında çok fazla zorlanan ve esneyen vajina dokusu yavaş yavaş iyileşmeye başlar ve 3 hafta bitiminde son halini alır, ancak asla doğum yapmadan önceki gerginliğine gelemez.

Gebelik boyunca genişleyen ve esneyen karın kasları ve pelvik kaslar 6 hafta sonra toparlanır ve bu dönemden sonra egzersiz önerilir. Dolaşım, boşaltım, endokrin gibi diğer sistemlerde olan değişiklikler de 6 hafta sonunda normal haline döner.

LOHUSALIK PROBLEMLERİ

Doğumdan hemen sonra ciddi ve ani problemler görülebilir. Bu yüzden lohusa en az 24 saat gözlem altında tutulmalıdır. Sık aralıklarla tansiyon ölçümleri yapılmalı, kanama kontrol edilmelidir.

Kanama
Erken lohusalığın en önemli komplikasyonu kanamadır. Normal doğumdan sonra 500 mililitreden fazla kanama olması anormal olarak kabul edilir. En önemli ve ciddi nedeni "atoni"dir.

Atoni doğumdan sonra rahmin kasılmaması ve dolayısı ile açıkta olan damarların kapanamamasıdır. Son derece acil ve hayatı tehdit eden bir durum olup, çok kısa zamanda aşırı miktarda kanama ile karakterizedir.

Uygun ortamlarda yapılmayan doğumlarda, atoni gelişirse ve acil ameliyat şartları yoksa anne kaybedilebilir. Bu nedenle evde yapılan doğumlar son derece risklidir.

Tedavide önce elle rahim masajı yapılır ve damar yolu ile rahim kasılmasını sağlayan ilaçlar verilir. Eğer tedavi sonuç vermez ise acil bir operasyon gerekebilir.

Emboli
Anne hayatını tehdit eden başka bir durumda amniyon mayii embolisidir. Burada bebeğin amniyon sıvısı annenin kan dolaşımına geçerek akciğerler, beyin gibi organlara giden damarlarda tıkanıklığa yol açar. Anne çok kısa bir sürede hayatını yitirir.

Maalesef tanı ve tedavisi çok güçtür. Modern obstetrideki en önemli anne ölüm nedeni amniyon mayii embolisidir.

Enfeksiyonlar
"Lohusalık humması" olarak adlandırılan durum doğumdan sonraki ilk 24 saatten sonra ortaya çıkan ve yüksek ateşle seyreden bir durumudur. En sık nedenler üreme, idrar yolları ve memelerin enfeksiyonudur. Doğum eyleminin uzaması, zarların erken açılması gibi durumlar enfeksiyon riskini arttırır.

En sık görülen enfeksiyon rahim içinin iltihaplanmasıdır ("endometrit"). Genelde 3. gün ortaya çıkar ve ateş 40 dereceye kadar yükselebilir. Löşi oldukça kötü kokuludur. Olay karın boşluğuna kadar yayılabilir ("peritonit").

Muayenede rahim oldukça hassas ve ağrılıdır. Enfeksiyonun kan yolu ile yayılması meydana gelir ise hayatı tehdit eder.

Tedavide yatak istirahati, sıvı desteği ve uygun antibiyotik kullanımı önerilir.

İdrar yolları enfeksiyonu
% 5 vakada ise idrar yaparken yanma, kasık ve bel ağrıları, yüksek ateş şikayetlerinin eşlik ettiği idrar yolu enfeksiyonu (İYE) ortaya çıkabilir. Genelde 2. veya 3. günde belirti verir.

Vajinada olan yaralanmalar İYE riskini arttırır. Tedavide uygun antibiyotikler önerilir.

Gebelik öncesi var olan her türlü sistemik hastalık lohusalık döneminden olumsuz yönde etkilenebilir. Bu nedenle lohusalıkta son derece dikkatli olunmalıdır.

PERİNE BAKIMI NEDİR?
Normal doğum esnasında bölgede kontrolsüz yırtıkların olmaması için doktor tarafından bir kesi yapılır. Bu kesiye "epizyotomi" adı verilir.

"Perine bölgesi" denildiğinde ise vajina girişi ile makat arasında kalan bölge anlaşılır. Doğum esnasında ve doğumdan sonra büyük öneme sahiptir.

Doğum sonrası perine bakımı, epizyotomi alanının daha kolay iyileşmesi ve enfeksiyon kapmaması için yapılması gerekenlerin tümünü kapsar. Bakım yaklaşık 1-3 hafta sürer.

Perinede problem belirtileri
Perinede en sık karşılaşılan problem ağrı ve şişliktir. Doğum sırasında bebeğin başının sıkıştırması nedeni ile perine ve vajen etrafında ödem olur. Yine doğum esnasında epizyotomi (vajene kesi) yapılmış olsa bile vajinada fark edilmeyen yırtıklar veya sıyrıklar oluşmuş olabilir. Bu yırtıklar farkedilip dikilmediğinde kanayabilir veya enfeksiyon kapabilir.

Eğer kanamalar dışarıya olmaz ve doku aralığında birikirse vajinada dolgunluk hissi ile beraber şiddetli bir ağrı olabilir. Bu durumda bir "hematom" dan (içe kanama) şüphelenilir.

Yine doğum sırasında ıkınmalara bağlı olarak makat etrafında hemoroidler oluşabilir. Bu hemoroidler otururken ağrıya neden olabilir hatta bazen kanayabilir. Oturma banyoları ve ilaç tedavilerine cevap vermeyen hemoroidlerde cerrahi tedavi gerekebilir.

Perine Bakımında Yapılması Gerekenler
Doğumdan sonra ağrı ve kanamayı azaltmak için perine bölgesine buz tatbiki veya oturma banyoları zaman zaman önerilmektedir. Ağrı için doktorunuzun yazdığı ağrı kesici hapları kullanabilirsiniz. Kabızlık veya hemoroid problemleriniz varsa zorlanmayı önlemek için gaita yumuşatıcı ilaçları kullanabilirsiniz.

Bölgeyi temizlemek için sadece temiz su yeterli olmakla birlikte çoğu zaman antiseptik maddeler içeren solüsyonlar önerilir. Ayrıca akıntı ve kanamalar için günlük ped kullanılması hijyen açısından önemlidir.

Doğum sonrası normalden fazla ve pıhtılı taze kanama olursa mutlaka doktorunuza haber verin.

Ayrıca şu önlemleri alın:
Perine bölgenizi mümkün olduğunca kuru tutmaya özen gösteriniz. Hijyenik pedlerinizi sık olarak değiştirin.
Vajinal akıntı ile kanamanızın durumunu arada bir kontrol ediniz. Bu bölgede aşırı ağrı veya gerginlik hissi durumunda mutlaka doktorunuza danışın.
Tuvalet sonrası en az iki dakika temiz su veya tercihen antiseptikli solüsyon (savlon veya iyotlu solusyonlar gibi) ile temizlik yapınız. Bu esnada temizliği arkadan öne doğru değil önden arkaya doğru yapmaya dikkat ediniz. Tuvaletlerinizde bu bölgenin gaita ile bulaşmasını önleyiniz.
Evinizde yeterli miktarda hijyenik ped, temizlik malzemesi ve ağrı kesiciler bulundurunuz.
Bu bölgeye uygulanan "buz kalıpları" ödem veya küçük hematomlara bağlı ağrıları azaltabilir. Buz kalıpları hazılamak için bir eldivenin içine su konulup buz dolabının buzluk kısmında dondurulur. Daha sonra oluşan bu kalıplar yumuşak bir bezle sarılır ve perine bölgesine tatbik edilir. Uygulama 48 saatte bir 20 dakika şeklinde önerilmektedir.
Perine bölgesine ılık veya sıcak su oturma banyoları önerilmemektedir.

Eğer kanamanızın miktarı fazlalaşıyorsa (örneğin 2 saatte 1 pedden fazla kirletiyorsanız), kanamanız kırmızı renk alıyorsa, kötü bir koku belirirse, ateşiniz yükselirse, karında ağrı ortaya çıkarsa hemen doktorunuzu arayın.

Felaket tellalı gibi bir yazı,bir tane olumlu bişey yok,okurken sinirlendim valla. doğumamı gidicez ölümemi? doğumdan sonra iyileşme sürecinemi girecez? yoksa daha beter olmaya doğru tam gaz devammı edicez,bu ne saçmalık ya

Felaket tellalı gibi bir yazı,bir tane olumlu bişey yok,okurken sinirlendim valla. doğumamı gidicez ölümemi? doğumdan sonra iyileşme sürecinemi girecez? yoksa daha beter olmaya doğru tam gaz devammı edicez,bu ne saçmalık ya

okumadım valla hem gözüm kesmedi hemde aklım bulansın istemedimm

zaten kafam karma karışık.bi plan yapmıyorum Allah büyük kaderimde ne varsa o olur.normal normal derim sezeryan olur sezeryan derim arada doğururum falan belli olmaz.zaman ne gösterecek bilemem.kendimi korkutmakta istemiyorum hepsinin artıları da var eksileride.

pööff iyice sinir oldum bak şimdi ben.

hiç rrenkli ultrasona girmedim biliyomuısun.benim gittiğim merkezse yok yeni gelecekmiş.napıcan zaten yakında canlısını görcen didi bide doktor banayaaaa.ama böyle anlatıncada insan hevesleniyo.başka yerede gitmeyi o an canım istemiyo evdeyken gidicem diye düşünüyorum sonra ne oluyosa vazgeçiyorum falan.bakalım inşallah gelmiştir ultrasonlarıda doğurmadan bi bende görürüm içerdeki hallerini.

seda ben hiç renkli ultrasona girmedim,siyah beyaz ultrasona bakınca herşeyini görüyorum bebeğin,yüzünü yanaklarını dudaklarını el ayak kol gayet net seçebiliyorum,ayırt edebiliyorum,diğer bölgeleri zaten doktor söylüyor şurası burası diye,belli bir zaman sonra sürekli muayeneye gide gele göz aşina oluyor bebeğin vücuduna,biraz daha dikkat et ekrana bakarken anlarsınya

bugün itibari ile 36.haftama girdim.hadi bakalım.

bu akşam oğluma eşim bi oynaştılar bi oynaştılar.sakindi mete.babası geldi karnıma dayadı kafasını seslendi metee metee oğlumm diye başladı konuşmaya Allah bizimki bi başladı tepikler eller kollar.sonra eşimde elini yakalıcam kolunu tutacam diye karnım böle yamulup yumuldu.oğluşum çok hareket etti galiba su yuttu bi hıçkırık tuttuu.pıt pıt pıt pıtt biraz onu izledik falan.sonra yoruldular baba oğul durdular
çok hoştu ama yaa.şimdiden onları izlemek büyük keyiff

slm kızlar:)
neler kaynatmışsnz onları okuorum
inşallah herkes iidir.
selam kızlar.moralim bozuldu oglumun eşyalarını yerleştirdim acayip bir mobilya kokusu sinmiş silmiştim.tektar çıkarttım bakalım kokusu gidecekmi baştanmı yıkasa ki
bence önce bi havalandrmayı dene cnm,baştan yıka kurut ütüle uzun iş,şansını bi dene,çıkmazsa yıkarsın..

hepinize merhaba kızlar...pazartesi 7de doğuma giriyorum dualarınızı bekliyorum öyle çok heyecanlıyımki anlatamam ...:1:

dualarımız seninle cnm,allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin,darısı da başımıza olsun;)

ben oğlum hareket etmiyor diye doktora gittim bugün. normalde pazartesi günü gidecektim. sezeryan için gün verdi 22 şubatta alırız dedi oğlum nerdeyse benim doğduğum kiloya ulaşmış kocaman kocaman yanakları vardı bakmaya doyamadım 10 günde 450 gr almış 2800 olmuşuz :nazar:...
bu arada bi sorun çıkmadı çok şükür... doktorun yanında sürekli tekme attı utandırdı beni oğluşum.:17:

maşallah cnm,allah nazardan saklasın,afacanlık yapmış paşa,hep böyle bunlar yahu:)

bu arada yarın doktor kontrolüm var 10 gün ne çabuk geçmiş,çatı muayenesi ve nst yapılacak,sanırım kontroller artık haftada 1 e düşer,çokta merak ediyorum doktorun diyeceklerini,inşallah güzel bir enerjiyle dönerim,forumda pek sakin bugün,herkese hayırlı akşamlar

ayy merak ettim şu çatı muayenesini cnm,anlat bize de emi:1:
bugn ben de nst ye girdm,anlamıorm gerçi ama..
50lere varan sancılar gözüktü,ben bişi hissetmedm ama hiç,gerçi 50lerde bi sancı yüksekmi,normalmi nedir bilmiorum ben,kaç üzeri kayda değer sayılıyor kızlar biliyormsnz?

bende doktora gittim kızlar fıstıkım 34+4 de 2800:nazar:

sezeryen olsun dedik ters duruyor ve iri olacak dedi doktorum şimdiden 50cm:nazar:

tarihi de yarın kararlaştıracağız bakalım artık

maşallah cnm,gözn aydn,allah nazardan saklasın

kızlar aranızda magnesium kullanmaya deam eden varmı?

ben devam ediorm cnm,zaten ben magnezyumu kesince adım atamıorm o kadar kötü oluorm,belim ayrı başım ayrı gidio,ekstradan bi magnezyum ekskliğim olduu için...
doğum zamanı nasıl brakıcam,bırakınca nasıl dayancam hiç bilmiorm,şimdiden gözm korkuo,hoş dr.un bana bırak dedii fln da yok da...

bebişlerini gören arkadaşlar hepinizin gözüaydın maşallah hepsi de tombişi tombiş :nazar: sağlıkla gelsinler inş
artık tarihler belli oluyo galiba hadi hayırlı olsun belli olan arkadaşların sağlıkla hayırla alırlar inş kucaklarına yavrucuklarını
sezeryanın bu yönü güzel belli ne zaman olcağı herkes planını ona göre yapıyo ama doğum belli olmuo allah herkese hakkında hayırlı olanı versin yaa
bakalım biz daha konuşmadık herşey normali gösteriyo ama belki cuma çatıya bakar netleşir ozaman

hayırlısı olsn cnm,en sağlıklısı,en hayrlısı olur inşallah,hepimiz için..

bugün kayınvalidem sinir etti beni görümcem ebe,doktordan sonra onu arayıp bebeğin hem ters hem iri olduğunu söyledim sezeryan olacak galiba dedim
o anda kayınvalidem yokmuş

ay sonra bi hışımla beni aradı,neden öyle olduuuuuuuuu?nolcakkk şimdi belki düzelir?ayyy anlatamam nasıl gerdi beni.

aman millet çok düşüncesiz yaa,kendi hamileliklerini fln hiç hatrlamıolar heralde,felaket tellalı gbiler,benm kendi annem de öyle,delirtio beni,artk tahammül edemiorm onla knşmaya..
canımı sıkck bişi söyleyen olusa da direk paylayıveriorum,sen nasıl bi düşüncesizsi die,darılan darılsn,umrumda diil walla şu sıralar:37:

Kizlar bugun carsiya gittim komsumla arabayla gittik ama yinede yoruldumm
Kendime iç çamasiri kilot, pijama takimi, 2 tane bluz, kizima bi tane ayakkabi, 4 tane cit citli kollu zibin aldimm:66:

Pazartesi gunu mertimiz ameliyat olacak kizlar bi yandan uzuluyorum bi yandan seviniyorum.. hayirlisi insallah biran once iyilesir kuzum:59:

güle güle kullan aldklarını cnm.
inşallah tez zamanda toplanır mert bebekk

selam kızlar ben geldimm

bugün gidip ağdamı yaptırdım.valla psikolojik olarak nasıl rahatladım anlatamam.insan kendini daha iyi hissediyor.şimdi hazırım doktora.

akşama arkadaşlar oturmaya gelecek diye kısır yapmıştım peeff onunda çocuğu hastaymış galiba gelemicez gibisinden bişi demişler okaa ayakta durdum yoruldum.hadi gelin bi çay demleyelim beraber içelim.

hemen yoruluyorum yaaa ayaklarım ağrıyıveriyor.bu arada pazar günü istanbuldaki ablamın kızı gelecekmişş 18 yaşında.çok sevindim yanıma arkadaş olur.çokda iyi anlaşırız çok severim arkadaş gibiyiz.ablam yardım etsin diye yolluyormuş ama ben bişi istemiyom arkadaş olsun yeter.

geçmişi tek tek okudum.alıntı yapmadıım ama bebiklerinizi görmüşsünüz.artık kontroller sıklaştıkça daha bi denk geliyor birbirimizinki

yaaa yanakları tombik parmağını emiyo şöle yapıo böle yapıo demişsiniz tüm bunları nasıl görüyonuz yaa.siyah beyaz ultrasondamı görüyıonuz bunları.bendemi bi tuhaflık var anlamadım.ben hiç bişi anlamıyorum.hele artık büyüdü yaa hiiçç seçemiyorum neresi neresi :59:

doğum tarihleri de alınmış.benimde buhaftadan sonra kontrolüm.bi aksilik çıkmazsa bu hafta diilde önümüzdeki hafta gidesim var.hem az daha büyüsün.belki doğumla ilgilide konuşuruz erken gitmiimm diyom.

ayyy cnm misafri deme ya misafir demeeee:27:
delirdim bgn..
burda 35 haftalık hamile var evde 10 kişi misafir bi dünya ikram yapıorum,k.çlarını kaldırmadılar yerden kendimi paraladım,çok sinirlendim çoookkkk,hala çok sinirliyim kocama patladm çok fena,çnkü o da onlarla bir otrdu beyfendi k.çnı kaldrmadııı...
snra ben yürüyüşe çknca bana yoruluosn vs lagaluga yapıo,be mal adam yoruluosam senin misafirlern yüzünden yoruluom,yürümekten hava almaktan diill:47:
misafirler gitti çok pis fırçaladım bide ağladım... şimdi küsüz..
çok kızgınım çok,düşüncesz insanlardn BIKTIM!!!
bida kimseye ne ikram ne bişi yapmıcam ama ders oldu bu bana,normalde olsa farketmezdm,koşuşturur dururdum ama bu hamilelik hastalık vs gbi durumlarda insan görüo kim ne malmış..

seda ben hiç renkli ultrasona girmedim,siyah beyaz ultrasona bakınca herşeyini görüyorum bebeğin,yüzünü yanaklarını dudaklarını el ayak kol gayet net seçebiliyorum,ayırt edebiliyorum,diğer bölgeleri zaten doktor söylüyor şurası burası diye,belli bir zaman sonra sürekli muayeneye gide gele göz aşina oluyor bebeğin vücuduna,biraz daha dikkat et ekrana bakarken anlarsınya

ya eşimde anladığını söylüyo acaba ben yandan bakıyorum ondanmı anlamıyorum napıyorum

amaann zaten doğurdum doğuracamm :37: yine doktorun lafına geldimm.eskiden ultrasonmu varmışş:27:

okumadım valla hem gözüm kesmedi hemde aklım bulansın istemedimm

zaten kafam karma karışık.bi plan yapmıyorum Allah büyük kaderimde ne varsa o olur.normal normal derim sezeryan olur sezeryan derim arada doğururum falan belli olmaz.zaman ne gösterecek bilemem.kendimi korkutmakta istemiyorum hepsinin artıları da var eksileride.

okuma zaten sinirlenirsin:) herşeyin hayırlısını Allah bilir,yazıda doğumundan sonra iyileşmenin lohusa döneminin hep olumsuz tarafları var,boşver gitsin

geçmiş olsun canım yaa..senin durumun baya bir zor .zaten sezeryanda üçten fazlası riskli konuma giriyor.evet canım ıkınma problemi yaşanıyormuş epudralde ama yine de iyice bir soruşturacam sanırım.ben hala doktorların işine gelmediğini düşünüyorum...doktorların çoğu itiraf ediyor bunu..ben bir epudralli normal doğum videosu izlemiştim sanırım ondan bu kadar pozitif bakıyorum bir de bahsettiğiim anestezi uzmanı arkadaşım sayesinde..yine de epudrale güvenerek normal doğum istememk lazım hayal kırıklığına uğramamak için.bir de ben sezeryandan daha çok korktuğum için genel anestezi birazcık uzun sürse doktor birazz ağırdan alsa bebeğe narkoz geçebiliyor.her açıdan riskler farklı farklık umarım hayırlını yaşarız

slm kızlar:)
neler kaynatmışsnz onları okuorum
inşallah herkes iidir.

ayyy cnm misafri deme ya misafir demeeee:27:
delirdim bgn..
burda 35 haftalık hamile var evde 10 kişi misafir bi dünya ikram yapıorum,k.çlarını kaldırmadılar yerden kendimi paraladım,çok sinirlendim çoookkkk,hala çok sinirliyim kocama patladm çok fena,çnkü o da onlarla bir otrdu beyfendi k.çnı kaldrmadııı...
snra ben yürüyüşe çknca bana yoruluosn vs lagaluga yapıo,be mal adam yoruluosam senin misafirlern yüzünden yoruluom,yürümekten hava almaktan diill:47:
misafirler gitti çok pis fırçaladım bide ağladım... şimdi küsüz..
çok kızgınım çok,düşüncesz insanlardn BIKTIM!!!
bida kimseye ne ikram ne bişi yapmıcam ama ders oldu bu bana,normalde olsa farketmezdm,koşuşturur dururdum ama bu hamilelik hastalık vs gbi durumlarda insan görüo kim ne malmış..

nee 10 kişi misafirmiii

niye kabul ettinki.hadi onlar düşüncesizce davranmışlar gelmişler sende kabul etmeyeydinn

öfff ne sinir bi durum eşinde haketmiş fırçayıı.kalkmayaydın ben bugün biraz yoruldum çaylarıda sen getir diyeydin herkesin içinde nede olsa hamileyim dimi deseydinn

valla bana eşim çağıralımmı dedi dün arkadaşları 2 kişi.bi ses etmedim önce.sen bişi yapma ben çay servisi yaparım dedi.öyle kabul ettim.zaten gelenlerde bişi yaptırmıyolar kendileri getirip götürüyolar eşim desen çaylar getirler götürler ondan.

gelenlerede sinir oldumm.körmüsünüz hamile kadın bari yardım edinnn:36:

sakınn bundan sonra misafir falan kabul etme.ne yoruluyo insan ben 2 kişide bile yoruldum bişi yapmamama rağmen.

eşinide yolla bi kaç fırçada biz atalım az gelmiştir ona o:36:

bugün itibari ile 36.haftama girdim.hadi bakalım.

bu akşam oğluma eşim bi oynaştılar bi oynaştılar.sakindi mete.babası geldi karnıma dayadı kafasını seslendi metee metee oğlumm diye başladı konuşmaya Allah bizimki bi başladı tepikler eller kollar.sonra eşimde elini yakalıcam kolunu tutacam diye karnım böle yamulup yumulduy.oğluşum çok hareket etti galiba su yuttu bi hıçkırık tuttuu.pıt pıt pıt pıtt biraz onu izledik falan.sonra yoruldular baba oğul durdular
çok hoştu ama yaa.şimdiden onları izlemek büyük keyiff

yaa bizde de tam tersi oluyor hoplayıp zıplamaya başlayıncababasını çağırıyorum pat duruyor..adamcağızın hevesi kursağında kalıyor :))

Back
X