• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar selam
Bende perşembe saçıma röfle yaptırıcam dibine boya değmiyeceği sorun olmaz die düşünüyorum oğluşumu da götürücem :)) Orda bi oda var orada uyur nerden baksan 3 saat sürer işim kimseye bırakamam benimle olması çok daha iyi die düşündüm.
Bende oğlumun başında konaklardan oluştu mustelanın kremini aldım. Daha dün ilk defa sürdüm biraz etkisi oldu gibi ama bakalım tam ne zaman geçirecek. 27 tl para verdim umarım değer. Bu arada sezeryan olupta ağda yaptıran varmı aranızda? Ben bu cumada ağdaya gitmeyi düşünüyoum da

merhaba kızlar nasılsınız biz oğlumla iyiyiz ama bir seferde tek göğsümü emiyo ve 3 dakikada doyuyo sonraa uyuyor ve bir saat sonra tekrar emmekk istiyor sizce normalmi

perşembe günü 40ımız çıkcak bakalım bizimkinde ne gibi değişiklikler olcak olumlu değişiklikler bekliyorum inşallah..

ben 1 haftadır takip ediyorum da hiç kanamam olmadı bundan sonra olmıck mı acaba..

ayy benim iştah 9. aydan itibaren fena açıldı hala da öyle tatlı şeyler falan.. galiba kalan bu 10 kiloyu uzun süre veremicem :{

yaa şu bebek arabası ve oto koltuğu için hala karar veremedik beğendiklerimiz çok pahalı, diğerleri de istediğimiz fonksiyonlarda değil.. öyle işte.. çok uykum var günlerdir gaz sancısı yüzünden uyku uyuyamıyorum ama oğlum gündüz uyuyabiliyor ben uyuyamıyorum malesef, zombiye döndüm:{

Bir de Bişey Sorcam Dnenceleri Nasıl Aldınız Böyle Yumuşak Oyuncaklı Olanlar Var Bi de Sert Oyuncaklı Sertler Korkuttu Beni Ya Düşerse Falan Çocuğun Kafasına Diye.. Sesli ve Işıklı mı Dönenceleriniz? Biz Dönence de Almadık Oyunck da.. Aslında Oyuncak Aldık da Babası Kendine Göre Aldı Oğlumuzun Biraz Büyümesi Lazım Onlarla Oynayabilmesi İçin :}

seninki ne kadarlık oldu canım şimdi korkttum valla bende ctsi bi sorcam dra

cnm ayın 8 inde 2 aylık olacak ama şimdiden 3-6 aylık kıyafeti giyiyo onlarda sınırda yakında 1 yaş alıcam :1::1:
maşallah bebişine ınşallah normaldır sıkıntı yapma kendıne...
kızlar bide size bişi sorcam ayın 24ünde 49 günlükken dra götürdük kızımı çok ağlıyor diye önce şunu sööliyim burdaki drumuz dediki eğer bebek ileri derce reflü olsa kilo almaz kendinden pay biç hamileyken reflü olmuşsundur yemek yemek istyomuydun dedi gerçekten de ööle
sonra kilosuna baktı ve kızım 49 günlükken 5500 gr olmuş yani 2500 gr almış 1,5 ayda boyuda 56 cm olmuş 6 cm uzamış ama annemle beni biraz korkuttu bu durum o sırada çocuk ağladığı için ve bende bu duruma odaklandığım için sormak aklıma gelmedi ama sizce normalmi kızlar 15 günde 1 kilo almış allah korusun doğumdan önce tv de çıkmıştı obez bebekler çok yemedikleri halde kilo alıyolardı bi hormon bozukluğu diyodu kontrolumuz var ctsi o zaman sorcam ama sizede bi danışayım dedim
hamileyken geriden geliyodu atak yaptı benim kız:))
:) dediğin gibi atak yapmıştır toparlanıyodur bence normaldır maşallah bebişine cnm...
günaydın kızlarr
aman gelmesin dedğim k.v.ler yine geldiler neyse 1 gün durdular sadece cumaya tekrar burdalar yakında bize taşıncaklar heralde :37: siz gülüyodunuz plan yaptım gelmesinler die ama yinede geldiler işte :52:

neyse geçelim tatsız şeyleri
napsan sırf sıkıntı yaratmak ıçın gelırler ne akıllıdır bu kaynanalar ah ahh...
mapuci canım o baştaki kabuklanma içim yaglayıp beklettikten sonra tararsanız daha ii yıkanınca hiçbişi kalmıyo ama devam etmek gerekiyo ben 2 kez yaptım tamamen geçti die bıraktım şimdi yine oldu bundan sonra hep yapcam buarada annene geçmiş olsun canım
bende denıycem bunu bılmıyodum....az kabuklanma var ılerlemeden yapayım...
çağlayancım bi toparlayamadın kendini canım yaa özledim keyifli yazılarını lütfen çabucak topla kendini canım benim oyuncak aldık biz çok hoşuma gitti geçen de vermiştim burda 3 duyuyu geliştirriyo
Hepsiburada.com : Playgro Toy Box Çıngıraklı Zebra Aktivasyon Oyuncağı | Anne / Bebek / Çocuk

Uploaded with ImageShack.us

hüzünçiçegi canım hayırdır ne sınavı? boşver herkesin hali ve kocası ööle tabii senin 2 çocuk dahada zor adapte olup döncez inş eski halimize
canım dışardan sağlık okuyorum onun sınavları...çıngırağını beğendım bakıyorum bende akşam koçiş gelsın göstereyım...fns93 unde guzel bakalım bı....
günaydın kızlar
uykusuz fena bir gece geçirdim
hem büyük kızım hem küçük kızım gece boyu uyanıp durdular
büyüğü sanırım kabus gördü ağlayıp durdu
küçüğü yine gaz ve kaka sorunu
sersem gibiyim
apartman gezmem var kek yapmam lazım herkes bi çeşit getirecek canım bişey istemiyor ev dandini güya haftasonu temzilikçi geldi püffff görse şaşırır heralde 1 günde naptınız diye:1:

çağlayancım aşağıdaki çıngıragı tercih edebilirsin
Hepsiburada.com : Playskool Gloworld Sevimli Çıngırağım | Anne / Bebek / Çocuk

mapuci geçmiş olsun canım :71:

evridiki asyamızada geçmiş olsun bugünü atlattınızmı tamamdır inşallah:nazar:
ya ıkı cocukla gerçekten çok zor benım buyuk kız ben onu uyutmadan sütünü içirmeden uyumaz bazen saat kaç olur oturu bekler uyumaz bebişi uyututuyom sonra büyüğünü allah yardımcımız olsun...
evet benim kızımdada oldu sadece alnından sacının basladıgı yerde sirke sürdük banyodan önce gitti cogu böylece yapılmazsa gerçekten tezek tutar gibi oluyor ben önceden biliyorum oda cok zaman alıyor 2-3 sene gitmeyen var maşallah mapuci sen iyileşmişsin ben iyileşemedim bu sezeryan beni yarım insan yaptı bide diger sorunlar la birleşince hayırlısı napalım çekcez...

ayy benim kızda gece uyumuyor ya hapşırık gazz garip sesler çıkarıp duruyor benimde sınavım var ya ve hiç çalışamadım napacagımı bilmiyorum girmesem dahi olur yani okadar kötü durumdayımm

canım senin işin daha zor valla helal olsun bide daha gezmelere gidiyosun kek faln yapıp maşallah
bende sınava gırmıyım dıyorum bakıcam artık bebekte huysuz dururmukı 2 saat bılemıyorumvalla....
Ya kızlar saçını boyatan oldu mu ? benim kafam karıştı biri boyatılabilir diyor biri olmaz diyor bu şekilde dolaşmakta hoş degil. zaten moral sıfır kendimde bazı degişiklikler iyi gelir diye düşünüyorum ama süte geçecek diye korkuyorum. organik falan filan diyolar ama güvenemiyorum netcezzzzzzz ?:52:
bende kuaföre gıtmak ıstıyorum saçımı boyatmak yenı elbıseler almak zayıflamak gezmek uyumak ıstıyorum...:5::14:
günaydnlar kızlar nasılsınz?
ben gayet mutluym bgn dün kocişle tatil aldk ets den,antalyaya gdyrzzzz:):66:
nisanın 8 inde gdcez,o yüzden bir an önce bebek arabasını almamız lazm,ama hala hiç bir fikrm yok benm,maclaren miydi neydi eşimin arkadaşları onu önerdi,katlanıp çanta gbi koluna fln takabiliomuşsn,bileninz varmı acaba?
du bi bakiim netten ya tutuştm şimdi.

bu arada dün itibariyle ekmek,tatlı hamur işi ıvır zıvırı kestim,bol su ve bitki çayı içiyorum valla dün sütüm normalden fazlaydı inanın o yediğim şeylerin çok da faydası yokmuş demekki,esas lazım olan su ya başka bişi aramayın yani...

uygar paşaya gelince gaz patlaması yaşadık gece bacaklarından tutup karnına fln bastırdm da anca birazcık çıkardı ama bi saat snra yine aynıı...:50:

sonuç:
uykusuz bir burcu

yawrum yazık uykusndan cıyak cıyak bağırarak uyanıyo nasıl üzülüyorum yaaa:50:
dün biogaia ya başladık ilk defa ilaç veriyorum gaz için henüz bi faydasını görmedik,ama dr zaten bize biogaianın uzun dönemde etkili olan bir ilaç oldunu bağırsak florasını değiştirdiğini fln anlatmıştı,o yüzden ilk günden bişi beklemiodk yani,ama eşimin kullanan arkadaşları bir kaç güne etki etmeye başlıycanı söylüyorlar,umarım bir an önce etki eder de kurtulur tombağım kıvranmaktan.

ya bi de korkuyorum inşallah antalyada bebekle sorun yaşamayız.
şimdiden ıyı tatıler ınşallah sorun yaşamazsınız huzurlu bır tatıl olur hepınız için....
yine yazıyorum aklıma geldikçe napayım :) kızlar bu arada ameliyat olucam geçenlerde demiştimya kesinleşti ama korkumdan cerrah la görüşmedim daha bilmiyorum napcam agrısıda dayanılır gibi degil katlanamıyorum .) bebegim huysuzlaşıyo kucak istiyo alamıyorum agrıdan çok üzülüyorum emzirirkende öyle ağrıyla çok zor ter içinde kalıyorum ben daha dogumdan sonra kendime gelemedim. herşey üstüste geliyor Allah ım yardım etsin bana bide yalnızlık ayrı dert offf annem uzak gelse onunda kendi düzeni var olmuyor eşimde sabah 8 akşam 8 geliyor aradada şehir dışına çıkıyor gecede nadir kalkıp yardım ediyor yok gibi yaniii keşke annemle aynı mahallede yaşasam ne ka güzel k.v. geliyor bebegi sevip hemen gidiyor durmuyor bile dursada faydası yok gerçi :33:
ne amelıyatı olcan cnm ama şimdiden geçmiş olsun bırı yoksa yanında gerçekten zor şu kaynanalara ne zaman allah razı olsun dıycez nekadar cadı bunla ya hıçmı acımıyolar bıze yahu....
Kızlar ameliyatımızı olduk bugünde eve geldik.Bir gece hastanede tuttular bizi:( Mahvoldum. Mahvolma nedenim hastanedeki oda arkadaşım olan kişi.Bunu sonra ayrıntılarıyla anlatırım hem güler hemde acırsınız halime. Şuan önemli olan bebeişimin sağlığı... Gayet iyi görünüyor atlattı sanırım şükür. Onu öyle görünce bende iyi oluyorum 72 saatir uykusuz olsamda...Bide şu çok küçüktü keşke ameliyat ettirmeseydin keşke bi doktora daha götürseydin deyip beni vicdan azabına sürükleyenler olmasa:(
cnm çok gecmiş olsun ıyıkı yaptın kımseyı dınleme bışey dersın bıre bın katarlar bılmezısın doktorun gerek duymuşku yapmış bebişine acıl şifalar....
slm güzel annişler nasılsınız
biz iyi diyelim iyi olalım türünden :)
dün annem gitti normalde 1 ay kalmayı planlıyodu ama geldiğinden beri tansiyonunu düşüremedik kardeşim hemşire ya ona güven veriyo sanırım panik atak olmuş artık yalnızız kızımla evde anlayacağınız gündüzleri pek uyumuyo artık en fazla 1 saat o da nadir ama çok şükür gece uykularımız düzene girdi aman ben bunada razıyım ama tabi gündüz uyumayınca ne iş yaptırıyo nede buraya gelebiliyorum bide uykusu olduğu için huysuz da ee tabi gazı da atlamamak lazım ama yine çok şükür
özledim valla hepiniz tek tek
bazı bebekler bı hafta gunduz uyurlarmış gece uyumazlarmış diğer haftada tam tersı olurmuş velhasıl düzenlerını kendılerı belırlıyolar bıarzcıkta gaz olmadımı uyumazlar...bazende oyun oynıycan yoracankı yatsın...hepımızın taktığı farklı işte hepte uyumalarını beklıyoz bızde yanı ne kötüyüz....:)
ben boyatacağım canım
süte geçmez herhalde kendimi felaket kötü hissediyorum dün saçımı kestirdim kaşımı aldırdım bişeye benzedim azcık:1:

ayyy ne mutlu sana
benimde şöyle güzel bir tatile ihtiyacım var
aslında güzel uzun bir uyku bile yeter:60::60:
bende boyatmak ıstıorum 40 çıkmADAN BOYATILMAZ DIMI ACEBA KAŞ ALDIRABILIRMIYIZKI :)
Günaydın herkese.

Aşılarımızı olduk geldik. Asya şimdi uyuyor ama uykusunda inliyor :( Çok agladı yavrum.
Karma, verem, rota virüsü ve pnömokok aşılarını oldu...Hemşiremiz sadece pnömokok aşısının ateş yapabilecegini söyledi. Elimde derece sürekli ölçüyorum.

Kızım 57 cm, 5750 gr olmuş maşallah :nazar:

Çaglayancım çıngırak alabilirsin.

mapuci geçmiş olsun canım hem yengene hem annene...

Kabızlık bende de var. Zaten kendimi bildim bileli affedersiniz ama normalde zaten 3 günde bir yaparım :(
Şimdi 6-7 günde bir :( O da bir sürü kayısı suyu, kuru kayısı ve incir yememe ragmen :(

gecmiş olsun bende oğlumun ılk aşını bugun yaptım çok huzursuz uykusundan uyanıp duruyo ateş olmaz dedı heşire ama ben genede ateş düşürücü verdım

bende kabızım normlade bende oyleydım ama doğumdan sonra daha kötü korkuyom doktora gıdıyım kanamada oluyo çünki napçam blmıyorum....:(

Bu kadar uykusuzluk fazla değil mi canım ya doktorunuz ne diyor ..
bu arada tiroit kanseri tedavisi olan tek tür ölüm riski 0 sadece şeker hastaları nasıl düzenli insülin alıyorsa onlarda 6 ayda bir radyoaktif iyot alıyorlar(ameliyattan sonra ).tabi zor bir süreç o hastalığın adı var .benim teyzem olmuştu..tabi sizi ortada böyle bir şey yok henüz ama :))
doktor normal diyor,birgün uyumaz diğer 2 gün uyur dengeler diyor,hakikatende öyle,15 saat uyumadı,2 gündürde uyanmak bilmiyor:) troid kanseri tedavisi olan bi türmüş aynen dediğin gibi 6 ayda bir iyot tedavisi uygulanıyor,ama daha ortada bişey yokken yengem sıyırdı kanserim diye.

uykusuzluk gercekten çok zor benımkıde çok zor dalıyo bazı geceler sabaha kadar sallıyom am uyudu dıyom hemen yataa gırıyom sankı eşşek bılıyo yıne uyanıy haydeee sıl baştan salla bakalım bende söylene söylene sallıyom tabı eşime soylenıyom hayatta kalkıp sallamaz bana dıyo: annelık zor napıcan eee madem zor bı el atsana gıcık adam...
annen ıçınde çok gecmış olsun benımde canım annem gecen antibiyotıkten zehırlendıallah kurtardı dıyebılırım mahvolduk hayattakı en değerlı varlıklardan bırı annemız bızı onlar kadar düşünen yok hayatta bundan çok emınım allah onları başımızdan eksık etmesın...
yengen ıçınde ınşallah bışey ıkmaz gecmiş olsun...

geçmiş olsun dileklerin için çok teşekkür ederim,bebeğin için anlattıkların benim bıdığımla aynı,aynen tam uyudu beşiğine koyayım derken birden hortluyor,uyumamak için direniyor:)hepsiaynı bunların.birde senin 2 çocuk olunca çok daha zor oluyordur,Allah yardımcın olsun,kocayıda salla gitsin,birgün el atıp yardım ederse diğer gün döner götünü uyur hepsi aynı,Annen için çoook geçmiş olsun ,Allah başımızdan eksik etmesin onları.

evridiki kızına maşallah enine boyuna gidiyor:nazar: çok teşekkürm ederim

günaydın kızlarr
aman gelmesin dedğim k.v.ler yine geldiler neyse 1 gün durdular sadece cumaya tekrar burdalar yakında bize taşıncaklar heralde :37: siz gülüyodunuz plan yaptım gelmesinler die ama yinede geldiler işte :52:

neyse geçelim tatsız şeyleri

mapuci canım o baştaki kabuklanma içim yaglayıp beklettikten sonra tararsanız daha ii yıkanınca hiçbişi kalmıyo ama devam etmek gerekiyo ben 2 kez yaptım tamamen geçti die bıraktım şimdi yine oldu bundan sonra hep yapcam buarada annene geçmiş olsun canım

tabi tabi tek seferle bitmiyor,devam etmek lazım,bugün yine uygulicam,yalnız geçen eşim iyi yıkayamadı bebeğin başını saçlar halen yağ içinde:) bu arada geçmiş olsun k.validen yine damlamışlar başına,Allah sana sabır versin ne diyim

günaydın kızlar
uykusuz fena bir gece geçirdim
hem büyük kızım hem küçük kızım gece boyu uyanıp durdular
büyüğü sanırım kabus gördü ağlayıp durdu
küçüğü yine gaz ve kaka sorunu
sersem gibiyim
apartman gezmem var kek yapmam lazım herkes bi çeşit getirecek canım bişey istemiyor ev dandini güya haftasonu temzilikçi geldi püffff görse şaşırır heralde 1 günde naptınız diye:1:

mapuci geçmiş olsun canım :71:

çok sağol fatma,ay bu arada cidden çok zor geçmiş günün,fırsatını bulduğun an dinlemeye çalış yoksa patlak verecek en sonunda bünyemiz off

evet benim kızımdada oldu sadece alnından sacının basladıgı yerde sirke sürdük banyodan önce gitti cogu böylece yapılmazsa gerçekten tezek tutar gibi oluyor ben önceden biliyorum oda cok zaman alıyor 2-3 sene gitmeyen var maşallah mapuci sen iyileşmişsin ben iyileşemedim bu sezeryan beni yarım insan yaptı bide diger sorunlar la birleşince hayırlısı napalım çekcez...

evet ya çok şükür iyileştim,sanada çok geçmiş olsun inşallah toparlarsın hemen

Kızlar ameliyatımızı olduk bugünde eve geldik.Bir gece hastanede tuttular bizi:( Mahvoldum. Mahvolma nedenim hastanedeki oda arkadaşım olan kişi.Bunu sonra ayrıntılarıyla anlatırım hem güler hemde acırsınız halime. Şuan önemli olan bebeişimin sağlığı... Gayet iyi görünüyor atlattı sanırım şükür. Onu öyle görünce bende iyi oluyorum 72 saatir uykusuz olsamda...Bide şu çok küçüktü keşke ameliyat ettirmeseydin keşke bi doktora daha götürseydin deyip beni vicdan azabına sürükleyenler olmasa:(

çok geçmiş olsun Allah şifa versin yavruna halecim,bu arada oda arkadaşının marifetlerini merakla bekliyoruz,inşallah stresini katlayacak bişey yapmamıştır

canım benım oglumda cooook uyuyor gecelerı onceden uyandırıp yedırıyordum ya mama verıyordum yada emzırıyordum.dr hayır dedı sakın kaldırma acıksa zaten uyutamazsın sen kendı uyanır ne zaman aglarsa o zaman ver ...bebegını huzursuz etme dedı ...sımdı o kadar rahatımkı.gece bır yatıyor tam 6 saat uyuyor..gece gunduz ayrımınıda yapıyor cook sukur...gunduz 2 saat uyursa gece 6 saat uyuyor...bıraz buyusunler sızınkılerde yapar kızlar uykusuzluk 2.aydan sonra gecıyor yanı ben hıc cekmedım uyku promlemı ama cogu kısıden duydum..

canım o dedıgını ben gecen bebe yagıyla yaptım cok ıyı oldu...ama ogrendıgım ıyı oldu ılerlerse kalınlastıgını bılmıyordum..

:nazar: maşallah bebeğin uyuyor geceleri,şanslısın valla,gece uykusu gibisi yok dinlenmek iyi geliyordur sana tadını çıkar ben yakında zombileşecem:)

Kızlar benim kızımın reflüsü var büyük bir ihtimal cok kusuyor ve üç gundur kakasini yapamıyordu. Bugün azıcık yaptı. Kayınvaldem demişki eşime geğreği batmıştır bebeğin akşam getirde bakayım demiş. Ne anlayacaksa bilmiyorum. Hakkaten boyle birşey var mi ? Kızımı elletmek istemiyorum. Acıtacak belki bir tarafını. Çok kusma da o yüzden olurmuş . Ben reflü diyorum onlar geğreği batmış diyorlar sinir oldum

merhaba canım.bilgim olduğu için yazayım dedim.gereği batma diye birşey var.bebeğin canı yanmaz.masaj ve egzersiz yapar gibi bi takım hareketler yapılıyo çocuğa.kakasının rengi yeşil olur gereği batınca.bide bebeği oturtunca olur.sürekli ağlar mızmızlanır.

Ya kızlar saçını boyatan oldu mu ? benim kafam karıştı biri boyatılabilir diyor biri olmaz diyor bu şekilde dolaşmakta hoş degil. zaten moral sıfır kendimde bazı degişiklikler iyi gelir diye düşünüyorum ama süte geçecek diye korkuyorum. organik falan filan diyolar ama güvenemiyorum netcezzzzzzz ?:52:
benim içim çok daraldı bir gün oturdum kendim boyadım:((( ve kendi saç rengim gibi oldu yeniden boyamayı düşünüyorum fazla üstünde durmadım çok etkilemeyeceği gibi bir fikirvar sanırım kafamda :((

günaydnlar kızlar nasılsınz?
ben gayet mutluym bgn dün kocişle tatil aldk ets den,antalyaya gdyrzzzz:):66:
nisanın 8 inde gdcez,o yüzden bir an önce bebek arabasını almamız lazm,ama hala hiç bir fikrm yok benm,maclaren miydi neydi eşimin arkadaşları onu önerdi,katlanıp çanta gbi koluna fln takabiliomuşsn,bileninz varmı acaba?
du bi bakiim netten ya tutuştm şimdi.

bu arada dün itibariyle ekmek,tatlı hamur işi ıvır zıvırı kestim,bol su ve bitki çayı içiyorum valla dün sütüm normalden fazlaydı inanın o yediğim şeylerin çok da faydası yokmuş demekki,esas lazım olan su ya başka bişi aramayın yani...
uygar paşaya gelince gaz patlaması yaşadık gece bacaklarından tutup karnına fln bastırdm da anca birazcık çıkardı ama bi saat snra yine aynıı...:50:
sonuç:
uykusuz bir burcuyawrum yazık uykusndan cıyak cıyak bağırarak uyanıyo nasıl üzülüyorum yaaa:50:
dün biogaia ya başladık ilk defa ilaç veriyorum gaz için henüz bi faydasını görmedik,ama dr zaten bize biogaianın uzun dönemde etkili olan bir ilaç oldunu bağırsak florasını değiştirdiğini fln anlatmıştı,o yüzden ilk günden bişi beklemiodk yani,ama eşimin kullanan arkadaşları bir kaç güne etki etmeye başlıycanı söylüyorlar,umarım bir an önce etki eder de kurtulur tombağım kıvranmaktan.
a bi de korkuyorum inşallah antalyada bebekle sorun yaşamayız.
şimdiden iyi tatiller ..süt için yediklerinin değil içtiklerinin faydası var diyorlar da biz inatla eski usulu devam :)))maclaren i bana da tavsiye ettiler de pahalı geliyor bana :((

geçmiş olsun tekrar sen boşver bu tür durumlarda herkes birşey söyler :((
slm güzel annişler nasılsınız
biz iyi diyelim iyi olalım türünden :)
dün annem gitti normalde 1 ay kalmayı planlıyodu ama geldiğinden beri tansiyonunu düşüremedik kardeşim hemşire ya ona güven veriyo sanırım panik atak olmuş artık yalnızız kızımla evde anlayacağınız gündüzleri pek uyumuyo artık en fazla 1 saat o da nadir ama çok şükür gece uykularımız düzene girdi aman ben bunada razıyım ama tabi gündüz uyumayınca ne iş yaptırıyo nede buraya gelebiliyorum bide uykusu olduğu için huysuz da ee tabi gazı da atlamamak lazım ama yine çok şükür
özledim valla hepiniz tek tek
benimde annem gitti çok üzgünüm ...alışcaz artık :))

bir de arkadaşlar bu beyaz gürültüyü bilgisayarına indiren var mı?

hamileyken film izleyip müzik dinlemekten 2 ay baya bi kotayı aşmıştık bundan dolayı da öyle olur diye korkuyorum. indiren varsa özelden mesaj atarsa çoook sevinirim:66:
nasıl indireceğimi bilsem indiririm senin için ???????

inşallah hep öyle olurlar canım...
valla canım sagmak ıcın aletım yok alıcam ınsallah cıkmaz ayımn son cuması.eşim alıcakmıs bakalım:((
canım bebek arabasına koy bebegını cık bende cıkmıyodum gecen cıktım o kadar rahatladım kı.ev boguyo ınsanı.
bizim de henüz bebek arabamız yok en yakın zamanda alacam ama :(((

selam herkese..çok uzun zamandır msj yazamamıştım..annemlerdeyim..perşembe evimize dönüyoruz..
tatilimiz güzel geçti..bugün kırkımızda çıktı..güzelce yıkandık temizlendik kızımla...
kendimi hafiflemiş hissediyorum.
kızımın huyu değişti..kalabalık ortam ve kırkın da etkisiyle eski erva gitti yerine yenisi geldi:))))kucakta sallayarak uyumaya alıştı:((((ve gürültüden de etkilenmeye başladı..hayırlısı bakalım..
kızlar 15 nisanda iznim bitiyor..rapor alcam..kaç gün alma hakkımız var..hemen iznin bitiminde almam gerekiyo demi..
hepinizi öptüm:)))
kırkınız hayırlı olsun canım benimde iznim 28 nisanda bitiyor rapor olayını bende çok merak ediyorum.sadece bir arkadaşşım hafta içi rapor al cumartesi pazar dahil olmazsa daha çok günün olur dedi 5 -5 yani ama doktor bulmak lazım :((

Kızlar selam
Bende perşembe saçıma röfle yaptırıcam dibine boya değmiyeceği sorun olmaz die düşünüyorum oğluşumu da götürücem :)) Orda bi oda var orada uyur nerden baksan 3 saat sürer işim kimseye bırakamam benimle olması çok daha iyi die düşündüm.
Bende oğlumun başında konaklardan oluştu mustelanın kremini aldım. Daha dün ilk defa sürdüm biraz etkisi oldu gibi ama bakalım tam ne zaman geçirecek. 27 tl para verdim umarım değer. Bu arada sezeryan olupta ağda yaptıran varmı aranızda? Ben bu cumada ağdaya gitmeyi düşünüyoum da
bu ağda olayı beni de düşündürüyor çok fena durumdayım ..hamileyken daha kolaydı gitmek ağdaya şimdi kaçıyorum bakalım ne olacak :(((
merhaba kızlar nasılsınız biz oğlumla iyiyiz ama bir seferde tek göğsümü emiyo ve 3 dakikada doyuyo sonraa uyuyor ve bir saat sonra tekrar emmekk istiyor sizce normalmi
evet genelde uykuya yenik düşüyorlar sanırım bizde de aynı ama bizim açımızdan iyi değil göğsümüzde süt kalıyor :((

perşembe günü 40ımız çıkcak bakalım bizimkinde ne gibi değişiklikler olcak olumlu değişiklikler bekliyorum inşallah..

ben 1 haftadır takip ediyorum da hiç kanamam olmadı bundan sonra olmıck mı acaba..

ayy benim iştah 9. aydan itibaren fena açıldı hala da öyle tatlı şeyler falan.. galiba kalan bu 10 kiloyu uzun süre veremicem :{

yaa şu bebek arabası ve oto koltuğu için hala karar veremedik beğendiklerimiz çok pahalı, diğerleri de istediğimiz fonksiyonlarda değil.. öyle işte.. çok uykum var günlerdir gaz sancısı yüzünden uyku uyuyamıyorum ama oğlum gündüz uyuyabiliyor ben uyuyamıyorum malesef, zombiye döndüm:{
tatlı deme canım yaa hamileyken rejim yaptım sıkı sıkı şeker yüzünden şimdi çikolata istiyor canım hep ve çikolatada gaz yapıyor üstelik .araba konusunda bizde aynı durumdayız almalıyım artık ama :((

merhaba kızlar dönence den bahsetmişsiniz.ben bu konu ile ilgili bir kitap okuyorum şu an.dr sabiha paktunanın.yazıyı aynen yazıyorum.

''ikinci ayda duyu-motor gelişme yeni bir aşama kaydeder.başını döndürerek olmasa bile,göz hareketleri ile ses ve objeyi takip eder.ancak, 2 yaşın sonlarına kadar,bir noktayı net ve tek görebilme yeteneği gelişmez.o nedenle hareketli objeleri izlemesi ve hatta arabada giderken dışarıya bakması mümkün olduğunca engellenmelidir.yine ikinci yaş sonuna kadar doğal olarak hipermetroptur.yani yakını göremez.onunla ilişki kurarken ya da ona oyuncağı gösterirken 30-50 cm mesafeden göstermelidir.''

bu nedenle bazı doktorlar başucunda sallanan ve dönen oyuncakları pek sağlıklı bulmuyorlar. bende bu yazyı okuyunca dönenceyi kaldırdım.bilginize...

Son düzenleme:
merhaba canım.bilgim olduğu için yazayım dedim.gereği batma diye birşey var.bebeğin canı yanmaz.masaj ve egzersiz yapar gibi bi takım hareketler yapılıyo çocuğa.kakasının rengi yeşil olur gereği batınca.bide bebeği oturtunca olur.sürekli ağlar mızmızlanır.

evet bizdede vardır geğreği batma olayı
o hareketleri hergün olmasada gün aşırı yaptırıyorum kızıma ben

evet bizdede vardır geğreği batma olayı
o hareketleri hergün olmasada gün aşırı yaptırıyorum kızıma ben

Peki nasil oluyor o haraketler bende yaptırayim bari. Bi de belirtileri nelerdir? Benim kızım üç gundur kakasıni yapamıyordu bu sabah azıcık yaptı ama normal sarıydı başka belirtisi var mi acaba ? Kaynanam da öyle bir demişki getir ben duzeltirim diye bel çekecek sanki . Dedim çıkıkçı değil birşey değil

Peki nasil oluyor o haraketler bende yaptırayim bari. Bi de belirtileri nelerdir? Benim kızım üç gundur kakasıni yapamıyordu bu sabah azıcık yaptı ama normal sarıydı başka belirtisi var mi acaba ? Kaynanam da öyle bir demişki getir ben duzeltirim diye bel çekecek sanki . Dedim çıkıkçı değil birşey değil

ahhah :)
belirtiyi bilmiyorumdahuzursuz çocuğa bakıp yaşlılar geğreği batmış bunun derler
kollarını birbirine doğru çekiyorum
bacaklarını karnına itiyorum
hafif belinin altına elimi sokup havaya kaldırır gibi yapıyorum
çocugu yüz üstü yatırıp sağ elini sol ayağına sol elini sağ ayağına değdirmeye çalışıyrum bu kadar:)
ama sen çok zorlama hareketleri bilmiyorsan Allah korusun kemikleri yumuşacık çıkar falan

ahhah :)
belirtiyi bilmiyorumdahuzursuz çocuğa bakıp yaşlılar geğreği batmış bunun derler
kollarını birbirine doğru çekiyorum
bacaklarını karnına itiyorum
hafif belinin altına elimi sokup havaya kaldırır gibi yapıyorum
çocugu yüz üstü yatırıp sağ elini sol ayağına sol elini sağ ayağına değdirmeye çalışıyrum bu kadar:)
ama sen çok zorlama hareketleri bilmiyorsan Allah korusun kemikleri yumuşacık çıkar falan

walla ilk defa duydum kızlar ama geçenlerde yengem demişti kanguruya koyma geğreği batar die bende yanlış anladım die sormadım o ne die demek doğru anlamışım
fatmacım o dediğin hareketleri annem öğretmişti bana hergün yapıyorum kıza ama bööle bişi oldugunu bilmiyodum şimdi googleda da aradım da bebk oturtulunca olurmuş kaburgaların arası agrırmış

Ben hergün hareket ettiriyorum kızımı ama hic yüz üstü denememistim :) biraz daha büyüyünce belki denerim. Kayınvaldem kucağında bile tutamıyor ağlatıyor çocuğu . Allah korusun bir tarafını kırar geçiricem diye . Masajda yapıyorum kızıma sık sık ınşallah geçer öyle bir şey varsa da

maşallah bebişine ınşallah normaldır sıkıntı yapma kendıne...

:) dediğin gibi atak yapmıştır toparlanıyodur bence normaldır maşallah bebişine cnm...

canım dışardan sağlık okuyorum onun sınavları...çıngırağını beğendım bakıyorum bende akşam koçiş gelsın göstereyım...fns93 unde guzel bakalım bı....

ya ıkı cocukla gerçekten çok zor benım buyuk kız ben onu uyutmadan sütünü içirmeden uyumaz bazen saat kaç olur oturu bekler uyumaz bebişi uyututuyom sonra büyüğünü allah yardımcımız olsun...

bende sınava gırmıyım dıyorum bakıcam artık bebekte huysuz dururmukı 2 saat bılemıyorumvalla....

bende kuaföre gıtmak ıstıyorum saçımı boyatmak yenı elbıseler almak zayıflamak gezmek uyumak ıstıyorum...:5::14:

şimdiden ıyı tatıler ınşallah sorun yaşamazsınız huzurlu bır tatıl olur hepınız için....

ne amelıyatı olcan cnm ama şimdiden geçmiş olsun bırı yoksa yanında gerçekten zor şu kaynanalara ne zaman allah razı olsun dıycez nekadar cadı bunla ya hıçmı acımıyolar bıze yahu....

cnm çok gecmiş olsun ıyıkı yaptın kımseyı dınleme bışey dersın bıre bın katarlar bılmezısın doktorun gerek duymuşku yapmış bebişine acıl şifalar....

bazı bebekler bı hafta gunduz uyurlarmış gece uyumazlarmış diğer haftada tam tersı olurmuş velhasıl düzenlerını kendılerı belırlıyolar bıarzcıkta gaz olmadımı uyumazlar...bazende oyun oynıycan yoracankı yatsın...hepımızın taktığı farklı işte hepte uyumalarını beklıyoz bızde yanı ne kötüyüz....:)

bende boyatmak ıstıorum 40 çıkmADAN BOYATILMAZ DIMI ACEBA KAŞ ALDIRABILIRMIYIZKI :)

gecmiş olsun bende oğlumun ılk aşını bugun yaptım çok huzursuz uykusundan uyanıp duruyo ateş olmaz dedı heşire ama ben genede ateş düşürücü verdım

bende kabızım normlade bende oyleydım ama doğumdan sonra daha kötü korkuyom doktora gıdıyım kanamada oluyo çünki napçam blmıyorum....:(
saç konusunda benim hamile kalmadan hemen önce saçımı röfleden bitter çikolata rengine çevirmiştim ama 10 ayda aktı ve dipler çıktı siyah gibi... ben doğumdan 15 gün sonra yine bitter çik. rengine boyadım ama diplere değdirmeden boyadım zaten saçımla aynı renkti. 6 aydan sonra röfle yaptırmayı düşünüyorum.

kabızlıkla ilgili bende doğumdan beri kabızdım ve kanama da oluyodu incir vs. fayda etmedi ıspanak salata ve sürekli gün kurusu kayısı iyi geldi bir de ilaç kullandım ismi kortos.2 günde geçti çok memnun kaldım. emziren anneler için zararlı değilmiş. en fazla 7 gün kullanmak gerekiyormuş.

çokkk çookk geçmiş olsun canım
Allah başka dert vermesin:nazar:
kulaklarını tıka boşver herkesi çok bilmiş bizim millet çoookk:47:

geçmiş olsun canım Allah bebegine saglık versin

böyle bişey olunca herkes konusuyo bosvermek lazım ama insan etkileniyor

canım çok geçmiş olsun çok şükür atlattınız gözünüz aydın

çok geçmiş olsun cnm.inşallah ilk ve son ameliyatı olur kızının bu..

cnm çok geçmiş olsun millete bakarsan 10 dalda oynaman lazım boşver bebeğinin keyfi yerinde olsunda gerisi boş

manikcim geçmiş olsun canım minik prensese

gözdecim benim kızda 45 günde 2 kilo almıştı tek emziriyomusun? sütün yarıyodur canım hem tek annesütü alan çocuklar obez olmazlarmış

ben şapka takmıyorum benim kız çok kıpır kıpır die başını yaglamıştım sapka giydirdim iice emsin die uyuyodu sesi geldi böyle kıpırdanıyo baktım şapka tüm yüzünü kapamış agzını burnunu aman Allahım aklım çıktı yaa hala elim ayagım titriyo :18: bide kıpırdanmaktan yatagın ortasından diger uca gelmş :8: ayy çok merak ediyom benim kız nolcak büyüyünce bu hareketlilikle :9:

Canım benim kızda aynı inanki. Gecen akşam çekyatta babasının bacağına tekme atıp yaydan çıkmış ok gibi fırladı. Allahtan tuttu eşim . Kendi yastığımın üzerine yüzü koyu yatırmıştım sen tepine tepine kay. Devamlı kontrol altında tutuyorum.Her gören doktor ne hareketli diyor. Karnımda da öyleydi. Acaba hiperaktif mi olacak diye korkuyorum doğrusu. Yediğini yakıyor kıpır kıpır .

Manik sonunda hayırlısıyla atlattiniz ınşallah herkesin çevresinde o kadar akıl verenler varki boşver sen.

Çok sağloun kızlar uzun yazanlardan alıntı yapamadım ama iyi dileklerinizin hepsini okudum.Size yazar yazmaz vurdum kafayı yattım emzirme harici de yeni uyandım her tarafım ağrıyor.Kendime gelmem 1-2 günü bulucak herhalde.Bu ameliyat yüzünden jeyfüm yoktu ev batmış çıkmıştı bu hafta eve temizlikçi bayan alıcam inş mis gibi olacak evim.Allahım bari bu sefer temiz titiz ve hızlı bi hatuna denk geleyim.Bu arada ev temzilendin doğruuuuu kuaföre.Saç boyası kaş bıyık Allah ne verdiyse. Bakın şu renge boyatmayı düşünüyorum saçımı...

8335.jpg

evet canım cumaydı...allahıma bin şükür kurtulduk..15 dakka sürdü ameliyat ve öğleden sonra taburcu olduk...bu kadar kolay geçeceğini tahmin edemezdim:nazar: iyi allaha:nazar: şükür kızım.ağrısı falanda olmaz dedi dr ama ben yine güvenemiyom ağrı kesici veriyom.bide baya bi gazımız var...geceleri uyuyamıyoz gazdan zinco manyağı ettim kızımı.artık elimi itiyo damla damlatcağımda..öle işte...

çok geçmiş olsun faygen ameliyatı atlatmışsınız. zinco çok hafif bizimkinde ilk günler hariç pek işe yaramadı şimdi OM-X kullanıyorum daha iyi geldi dr.a sorup dene istersen canım

selam kızlar geçmişe bakamadım hemen yazayım benim pc bozuk sürekli donuyor o yüzden giremiyorum siteye,tam alıntı yapıyorum ceva yazarken bi bakıyorum donmuş çok sinir bozucu

gece çok kötü geçti benim,kızım tam 15 saat boyunca uyanıktı,gece sabaha kadar 1 dakika uyumadı,uyumamak için direndi,sinir sistemim alt üst oldu,şimdide derin uykuda,kızımdaki bu uyku problemini nasıl aşıcaz bilmiyorum,çoğu zaman uyumakda zorlanıyor,uykusu tavşan uykusu gibi,10 saat uyanıksa 3 saat uyuyor,oda yarım yamalak,2 saatlik uykuyla duruyorum off ki ne off

bu arada tüm sıkıntılar üst üste geliyor şu sıralar,annem hastanelik oldu yüksek tansiyondan,tansiyonu 20 lerdeydi bilinci kapandı falan,haberi alınca kafayı yedim,abim aradı anlattı durumu,beynim durdu resmen,hemen kızımı alıp babamlara gittim,o gece orada kalıp anneme baktım işlerini yaptım,kadın herşeyi kafaya taka taka bu hale geldi,zaten şu sıralar gündem yenge hanım,guatr sorunu yaşıyor kendisi ,biyopsisi şüpheli çıktı,ama doktor sen kansersin falan demedi,sadece ameliyat yapılıp patalojiye gidecek parça,sonra ne olduğu netleşecek dediği halde yani doktor daha kansersin demeden her yere yaymış yengem,ben kanserim tüm vücudumu kaplamış diye,panik atakmıdır nedir anlamadım,herkes geçmiş olsuna geliyor annemlere,tövbee yarabbim ya,nasıl üstüne böyle bişeyi hemen çekiyor delimidir nedir.

kızlar bu arada ben lohusalıktan temizlendim:) beyazları gördüm sonunda

annene geçmiş olsun inş yengenin de önemli birşeyi yoktur canım

nasıl bı acı ki canım bende bişey kalmadı daha doğrusu ağır felan kaldırmıyorum yani eğer dikkat etmiosan belki ondandır.

çağlayancım yaa kusura bakma kaçırdım sanırım senın doğum şeklin neydi bu kadar dikiş sıkıntısı çektin ve hala acı çekiosun. Yazdığın son yazılara da baktım ama bulamadım malum eskisi kadar geçmişi okuyamıorum geçmiş olsun canım tekrr.

çok geçmiş olsun canım.

maşallah senin fıstığına :nazar:

bizim ki bi gecesi bi gecesini tutmuyo ama hiç bu kadar uzun uyudunu hatırlamıorum. mesela dün gece de saat başı uyandı 2, 3,4,5,6 ne geçe si vardı ne kalası çok dakik hiç atlamadı valla. :)

ahh bu uykusuzulukkkkkkk ne zor bişeymiş yaa bide uyku seven biri olarak bebişime bakarken zorlandığım tek nokta diyebilirim :1:

annen içinde çok geçmiş olsun canım inşallah yengenin düşündüğü gibi de kötü bişey yoktur sıkma sen canını.

- kızlar bu arada bişey sorcam size yaa hayatımda hiç yaşamadığım kabızlık sıkıntısını yaşıorum ve hemorit denen zıkımla tanıştırdı benı. Sezeryanda bağırsakların oturması zaman alırmış diolar ama ben başlarda böle bi sorunla karşılaşmadım son 10 gündür fenayım önerebilceğiniz bişey varsa tavsiyeleirnize açığım. Bekunis kullansam bebişimi etkilermi sizce emziren annelerde kullanılabilir mi ki?

bekunisi ben de kullanacaktım canım ama prospektüste emzirirken yeterli araştırma olmadığı için kullanılmamalı diyor haberin olsun

merhaba kızlar OM-X gaz giderici bitkisel şurubu kullanıpta bebişinde kusması fazlalaşan oldumu.2 seferdir kullanıyorum bebeğim herzamankinden fazla kusmaya başladı

ben 2 haftadr kullanıyorum öyle bir şey yapmadı canım

Günaydın herkese.

Aşılarımızı olduk geldik. Asya şimdi uyuyor ama uykusunda inliyor :( Çok agladı yavrum.
Karma, verem, rota virüsü ve pnömokok aşılarını oldu...Hemşiremiz sadece pnömokok aşısının ateş yapabilecegini söyledi. Elimde derece sürekli ölçüyorum.

Çaglayancım çıngırak alabilirsin.

Kabızlık bende de var. Zaten kendimi bildim bileli affedersiniz ama normalde zaten 3 günde bir yaparım :(
Şimdi 6-7 günde bir :( O da bir sürü kayısı suyu, kuru kayısı ve incir yememe ragmen :(

geçmiş olsun Asyaya, atlattı aşıları kuzucuk

canım çok geçmiş olsun, hayırlısıyla atlattınız. kapa kulağını herkese... karşıdan konuşmak kolay

inşallah hep öyle olurlar canım...

valla canım sagmak ıcın aletım yok alıcam ınsallah cıkmaz ayımn son cuması.eşim alıcakmıs bakalım:((

canım bebek arabasına koy bebegını cık bende cıkmıyodum gecen cıktım o kadar rahatladım kı.ev boguyo ınsanı..

canım elma yagını dene bence kremlerden daha ıyı kasıkalrına ve ayaklarına sur...bır pamukla..ıyı gelıyo

canım benım oglumda cooook uyuyor gecelerı onceden uyandırıp yedırıyordum ya mama verıyordum yada emzırıyordum.dr hayır dedı sakın kaldırma acıksa zaten uyutamazsın sen kendı uyanır ne zaman aglarsa o zaman ver ...bebegını huzursuz etme dedı ...sımdı o kadar rahatımkı.gece bır yatıyor tam 6 saat uyuyor..gece gunduz ayrımınıda yapıyor cook sukur...gunduz 2 saat uyursa gece 6 saat uyuyor...bıraz buyusunler sızınkılerde yapar kızlar uykusuzluk 2.aydan sonra gecıyor yanı ben hıc cekmedım uyku promlemı ama cogu kısıden duydum..

canım o dedıgını ben gecen bebe yagıyla yaptım cok ıyı oldu...ama ogrendıgım ıyı oldu ılerlerse kalınlastıgını bılmıyordum..

bana hedıye olarak gelmıs donencesı canım cok dıkkatlı ızlıyo bugunlerde al bencede uyanık olarak besıgıne koyuyorum hıc gozlerını ayırmadan ızlıyor cokda hosuna gıdıyor hatta oyuncaklara gulucukler atıyoo

eşim diyor ki o geceleri çaktırmadan mutfağa gidiyodur;))))))) bizimkinin ne uzun uykusu 2 saat olduğu için inanılmaz geldi seninki

Bir de Bişey Sorcam Dnenceleri Nasıl Aldınız Böyle Yumuşak Oyuncaklı Olanlar Var Bi de Sert Oyuncaklı Sertler Korkuttu Beni Ya Düşerse Falan Çocuğun Kafasına Diye.. Sesli ve Işıklı mı Dönenceleriniz? Biz Dönence de Almadık Oyunck da.. Aslında Oyuncak Aldık da Babası Kendine Göre Aldı Oğlumuzun Biraz Büyümesi Lazım Onlarla Oynayabilmesi İçin :}

canım bence dönence alırken oyuncakların bebeğe bakmasına dikkat et yoksa hep altlarını görüyor oyuncakların. biz ikeadan almıştık dönenceyi..oyuncaklar bebeğe bakıyor.. tam dönencede sayılmaz ama bi mağazadan uyduruk bi dönence hediye etmişlerdi onun müzik aparatını buna taktık çook güzel oldukızım da ilk ayından beri hep takip ediyor
$IKEA-FABLER-BEBEK-DONENCE-OYUNCAGI__36080322_0[1].jpg resmi bu ama dediğim gibi bu müziksiz biz kendimiz müzikli hale getirdik

slm kızlarr yardım lütfen bebeğim 31 günlük emerken ağlıyorr süt geliyor çok şükür yarıyorda ama bugün ağlıyor süreklii

Back