• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlarr yardım lütfen bebeğim 31 günlük emerken ağlıyorr süt geliyor çok şükür yarıyorda ama bugün ağlıyor süreklii

benimki de emerken bir anda kıpkırmızı olup bağırmaya başlıyor ve ememiyor. eğer böyle bir durumsa gazdan olabilir. dr.önce burnunu açın tıkanıklık yokken de aynısı oluyorsa gazdan olur dedi.

bu arada yaklaşık 3 haftadır bizde emme zamanları işkenceye döndü, kurtulamadık şu gazdan bir türlü

Son düzenleme:
benimki de emerken bir anda kıpkırmızı olup bağırmaya başlıyor ve ememiyor. eğer böyle bir durumsa gazdan olabilir. dr.önce burnunu açın tıkanıklık yokken de aynısı oluyorsa gazdan olur dedi.

bu arada yaklaşık 3 haftadır bizde emme zamanları işkenceye döndü, kurtulamadık şu gazdan bir türlü
canım ya gazınıda çıkarttı ma burnuna bakıyım bi şimdi zorla uyuttumm uyudu yavrum çok şükür
canım d vitamini kullandınızmı siz
bu arada canım bebeğin karnıyla piyano çalar gibi oyna fazla bastırmadan biraz sonra çıkartır gazını ebe göstermişti işe yarıyor

0-36 Ay Çocuğunun Beden Gelişimi(bebek jimnastiği);
0-36 Ay Çocuğunun Beden Gelişimi(bebek jimnastiği) bebek jimnastik hareketleri - 0-36 ay gelişim özellikleri - bebeklerde bacak gelişimi - bebeklerde jimnastik hareketleri
Bebeğin gelişimini engellememek ve kalça çıkıklarına sebep olmamak için kundaklanmaması gerekir.Jimnastik yaklaşık olarak 4’üncü aydan itibaren yapılabilir. Jimnastik için en uygun zaman, yemek öncesidir. Bebek temiz bir bez üzerine yatırılmalıdır. Oda sıcaklığının 21 derecenin altında olmamasına dikkat edilmelidir. Hareketler bebek hoşlandığı takdirde yapılmalı ve bebek, jimnastik için kesinlikle zorlanmamalıdır.

Yapılan araştırmalar, zayıf bebeklerin jimnastik sayesinde daha çabuk kilo aldıklarını göstermiştir. Aynı zamanda bebeğin bağışıklık sistemini de geliştirdiği saptanmıştır.

Bunların dışında bebeğin bacak ve kollarına zorlanmadan yaptırılan hareketler bebeği rahatlatıp, sakinleştirir. Cildini korur, kan dolaşımını arttırır, iç organlarını uyarır ve sindirim bozukluklarını giderir. Jimnastik, yalnız vücudu geliştirmekle kalmaz, uyku saati geldiğinde uyumayan ve huysuzluk eden bebekler için de çok etkili bir yöntemdir. Bebekle anne arasındaki sıcak bağı güçlendirir, bebeğe mutluluk ve haz verir.

Kolların Sıra ile Açılıp Kapanması

Sıra ile bir kol açılırken diğer kol bükülür, ayrıca iki kol aynı zamanda açılıp kapatılır.

Şekil : Kolların sıra ile açılıp kapanması

Kolun Daire Şeklinde Çevrilmesi

Bebek, yetişkinin başparmağını kavrar. Yetişkin, bebeğin bileğinin üstünden tutar.

Kollar başın yanında çevrilerek (daire şeklinde) hareket yaptırılır. Hareket, ters yönde de tekrarlanmalıdır.

Şekil: Kolun Daire Şeklinde Çevrilmesi

Kolların Çapraz Hareketi

Her iki kol yana açılır. Göğsünün üzerinde çapraz kavuşturulur.

Şekil : Kolların Çapraz Hareketi

Bacakların Kaldırılması ve Bükülmesi

Yetişkin, bebeğin ayak bileklerinden tutarak ayakların birini yukarı kaldırırken, diğerini dizinden bükerek aşağıya indirir.

Şekil : Bacakların Kaldırılması ve Bükülmesi

Bacakların Dizlerden Bükülüp Düzeltilmesi

İki bacak yukarı kaldırılır ve aşağıya doğru dizden bükülür.

Şekil : Ayakların Daire Şeklinde Hareketi

Gövde Hareketi

Yüzükoyun pozisyonda, gövdenin üst kısmının yukarıya doğru kaldırılmaya

çalışılması ve sırt üstü yatarken, ellerden çekilerek vücudun oturma pozisyonuna getirilmesidir.

Şekil : Gövde Hareketi

Ayak Bileklerinden Tutulup Gövdenin Kaldırılması

Bebeğin yüzükoyun pozisyonda iken ayak bileklerinden tutulup, kollarından destek alacak şekilde yukarı doğru kaldırılmasıdır. Bu hareket, aynı zamanda dayanma fonksiyonunun gelişimine yardım eder. 6–8 aylardan itibaren yapılır.

Şekil : Ayak Bileklerinden Tutulup Gövdenin Kaldırılması

Ayaktan Tutulup, Baş Aşağı Sarkıtma Egzersizi

Bebek, ayak bileklerinden kavranarak aşağı doğru sarkıtılır, sonra yavaşça karın üzerine yatırılır.

Şekil : Ayaktan Tutulup, Baş Aşağı Sarkıtma Çalışması

25–36 aylık çocukta ihtiyaç, gelişimle artar. Bunun için de çocuğun hareket

becerilerini geliştirmek üzere yürüme, koşma, tırmanma vb. hareketleri yapabileceği çeşitli fırsatlar sağlanmalıdır.

Çevre düzenlemesi konusunda ifade edildiği şekildeki düzenlemeler,araç-gereç temini,bu yaş grubundaki çocukların sağlıklı beden ve hareket gelişimi için dikkat edilmesi gereken son derece önemli konulardır.

0–36 Ay Çocuğunun Beden Gelişimine Yönelik Etkinlik Örnekleri

Etkinlik 1:Bebek yüzükoyun pozisyonda iken yetişkin, uzağına sevdiği oyuncağı koyarak ona doğru gelmesi ve oyuncağı alması için bebeği cesaretlendirir. Bebek sürünerek gitmek istediğinde, vücudunu hareket ettirmesi için tabanlarından iterek bebeğe destek verilir.

Etkinlik 2:Yetişkin, bebeğin önüne (pilli) hareket edebilen bir oyuncağı koyar. Oyuncağı çalıştırır ve bebeğin emekleyerek oyuncağı takip etmesini sağlar. Oyuncağı emekleyerek yakalaması için bebeği cesaretlendirir.

Read more: 0-36 Ay Çocuğunun Beden Gelişimi(bebek jimnastiği)

mrb kızlar nasılsınız ben kırk kovalamaya biryere gidemiyoruz derken pazar esim valizi hazırlamıs ben uyurken hadi gdiyoruz dedi sasırdım annemlere memlekete getirdi beni gece 4 te tekrar konyaya gitti malum bugun okulu var.cok sevindim kızımla anneannesine geldik cok sasırdılar habersiz geldigimiz için onlarada cok süpriz oldu cok mutlu oldum bende... bu arada tarif veriyorduk yazacaktım en son kız durmayınca yazamamıstım pudingli kek tarif var herkes cok begeniyor çilekli pudingle onun tarfini yazayım size belki biliyorsunuzdur ama bilmeyenler olabilir
3 yumurta
1su bardagından 2 parmak eksik seker
1 paket içim çilekli puding(diger markalarla güzel olmuyor içimin gramajı fazla hem rengi pembe oluyor hem tadı çilek tadı oluyor)
yarım su bardagı sıvı yag
yarım su bardagı süt
1 paket kabartma tozu
2 su bardagı un
yumurtayı sekeri ve toz halinde koydugumuz pudingi cırpıyoruz iyice sonra yag süt ekliyorz en sonda un basit ama rengi pembe olunca ve tadıda cilekli olunca herkesin cok hosuna gidiyor

ya ben bu keki bugün denedim ama neden benimki pembe olmadı hemde içim çilekli puding kullandım yani çok çok uçuk pembemsi ama ben bildiğim için öyle
pespembe değil uyani gören anlamaz acaba 2 paketmi koymalıydım?
tadı çok güzel ama çilekli gibii:16:

Son düzenleme:
ya ben bu keki bugün denedim ama neden benimki pembe olmadı hemde içim çilekli puding kullandım yani çok çok uçuk pembemsi ama ben bildiğim için öyle

ben bu keki muzlu pudingle yapıyorum oda cok güzel oluyor.üzerine de çikolata sos ayrı bi tat veriyor.bence bu keke 2 tanede çilekli puding koysan tam pembe olmaz çünkü un giriyor içine o açıyor rengini.nacizane fikrim:)):68:

İyi akşamlar kızlar.

Asya yaklaşık 12 saatten bu yana uyuyor. Emdi, uyudu, emdi uyudu... Halsiz biraz aşıdan dolayı sere serpe yatıyor :( Allahtan ateş olmadı çok şükür. Ama 4 saatte bir calpol verdim. Gece uyku yok sanırım bize...

Manikcim tekrar geçmiş olsun. Bacaktan kesi mi açıp yaptılar?

Mapuci vallahi benim eşim hiç öyle degil. Benle yatar, benle kalkar. Of bu da nasıl bir cümle olduysa :) Yani çocuklar uyumadan uyumaz. Bekler hep. Ben yorulunca o alır, o yorulunca ben. Eve gelince ben işlerimi hallederim. O çocuklarla ilgilenir. Sadece başlarında da durmaz sürekli oyunlar oynar, şarkı söyler vs. Benim elim ayagım resmen. Temizlik yapılacaksa o süpürür ben silerim falan. Allah bozmasın maşallah diyeyim :nazar:

Gegregi kalkmak ne demek yahu? İlk defa duydum :)

Kızlar aklıma takıldı. Hemşire bir dahaki kontrol için 22 nisan ama aşısı yok sabahtan gelmenize gerek yok dedi. Benim bildiğim var niye böyle dedi acaba? Aynı aşıları 1 ay arayla yine olacak diye biliyorum ben. O ara Asya aglıyordu onunla ilgileniyordum sonra araya başka laf karıştı unuttum sormayı.

Kızlar ya hazır vaktim varken yazayım dün ameliyat olduk işte ben diğer arkadaşlara yapıldığı gibi aynı gün taburcu olmayı beklerken doktor bi gün yatırıcaz dmezmi çok kötü oldum zaten sevmiyorum hastaneleri o şaşkınlıkla doktora burdamı kalıcaz demişim oda şaşkınlıkla evet dedi.Yok bahçeye çadır kuracaktınız demedi iyi.Neyse kızım için katlanıcaz artık dedim ama nerden bilebilirdimki oda arkadaşımın bana ve kızıma bütün geceyi zehir edeceğini.Oda arkadaşım diyorum kulağa çok sevimli geliyor ama arkadaş dediğime bakmayın 55-50 yaşlarında bi kadındı.Torunu kasık fıtığı olmuş onunda o kalıyordu bebekle bebeğin annesi lohusa depresynundaymış vs vs.Neyse buraya kadar sorun yok ama kadın bildiğiniz herşeyi soran çok konuşan yaşlılar vardır ya onlardan işte.Saat 15:00 gibi odaya alındık bununla benim uykum var uyuyamadım gece dedi perdeyi çekti içeriyi karanlık yaptı tv vardı onu kapattı neyse dedim zaten bebişler ameliyatlı rahatsız olmazlar hiç olmazsa dedim.bebişler narkozun etkisiyle uyolardı daha.Bu uyumaya başladı ama ne uyumak yer gök inliyo horultudan.Horultusunu kessin diye bir iki poşet elledim ses kesildi sonra yine başldı ama aynen şöyle horluyor.Tiiiisssssiiiaaaahhh tissiiiiiiiyaaaahhhh.... Allahım uyuz oldum neyse çıktım kapı önüne duymamak için bebiş uyuyodu.Bi müddet sonra bebişler uyanmaya başladı girdim içeri.Kadın bebeği uyutmak için başladı çocuğu ayağında sallamaya bide hızlı sallıyo sallarkende pat pat göğsüne vuruyo.Aklım çıktı ameliyatlı çocuğa bişey olacak diye.Neyse çocuk inliyo uyumuyo başladı bu bu sefer çocuğu sözde sevmeye ama nasıl sevmek resmen kırmızı noktalı cümleler kuruyo.Torunu erkekti "ben senin ç.k.nü yerim,erkeğim benim oğlum adam olmuş benim(sanki kasık fıtığı alınmamışta sünnet olmuş allam ya) ,küçük g.tüm benim,s.çıvemedin ya oluuum,siiiyon siiyon s.çıvemiyon,atom bombasımı attım sen oluummm" Alllahım daha neler neler yazamıycam buraya kızlar... Ben duyduklarımdan dolayı şoklardayım.Uyumayınca kızıyo bu sefer yine kırmızı noktalı tehditvari sözleer çocuğa.Uyusun diye türkü çığırıyo çocuktan 10 kat fazla ses çıkarıyo benim bebişte uyanıyo kuzum.Sinir oldum sinir. Mama hazırlıyo çocuğa yanında termosla sıcak şu getirmiş onun üstüne musluktan su dolduruyo mamayı hazırlıyo çocuğu ayağında sallarken içiriyo mama biberonun içinde şak şak sallınıyo bide çocuk bu biberona bi alışamadı diyo.Çocuğa o halde içebilidği için madalya vermek gerekir bence.Allahım kabus gibiydi.Aradada bana akıl veriyo çocuğu öyle yatırma bak arkaya bakmaya çalışıyo gözü döner vs vs.Bi ara mama hazırlamaya gittiğ mutfağa oh be dedim içimden.Bu arada teli çalmaya başladı.Dırıdıy dıy dıy dırıdıy faslından sonra bi ses "ceeaanndarma jandarma" diye türkü başlamazmı telde.Allahım dedim bu bi kabus olmalı ben rüyadayım ve kesin uyanıcam.Sonra geldi aynı gürültü faslı tekrar bebeğim iyice huzursuzlandı valla aldım çocuğumu çıktım koridora koltuğa oturdum sabaha kadar odaya girmedim.Amleiyatlı kızımla koltuk üstlerinde sabahladık.Tabi böylle espirili anlattığıma bakmayın sinir krizi geçirecektim nerdeyse.Bide akşam yemeğini kaçırdık aç kaldım.Eşim bişeyler getirmek istiyo onada izin yok.Kızlar yani "Eşimle aşkımız eskidi, rutinleşti herşey vs." düşünceleriniz varsa doooğru bi devlet hastanesine gidiyosunuz kendinize berbat bi oda arkadaşı buluyosunuz.Çok değil 3 gün kalın sizi ziyaretçi saati dışında görüştürmesinler o dışarda siz içerde ilk günlere geri dönüyosunuz.Hayatımda yaşadığım en berbat geceydi kızlar.Hapishaneye düşmüşüm gibi hissettim sabah hiç olmuycak sandım.Hatta koridorda oturuken kaçma planları bile yaptım.Kızım olmasaydı hiçbirine katlanamazdım bide valizim olmasaydı kaçacaktım aslında.Hepsini taşıyamadım malesef:59:

selam herkese..çok uzun zamandır msj yazamamıştım..annemlerdeyim..perşembe evimize dönüyoruz..
tatilimiz güzel geçti..bugün kırkımızda çıktı..güzelce yıkandık temizlendik kızımla...
kendimi hafiflemiş hissediyorum.
kızımın huyu değişti..kalabalık ortam ve kırkın da etkisiyle eski erva gitti yerine yenisi geldi:))))kucakta sallayarak uyumaya alıştı:((((ve gürültüden de etkilenmeye başladı..hayırlısı bakalım..
kızlar 15 nisanda iznim bitiyor..rapor alcam..kaç gün alma hakkımız var..hemen iznin bitiminde almam gerekiyo demi..
hepinizi öptüm:)))

Benim de 21 nisan da bitecek.

Canım 40 gün rapor alma hakkın var. 1 gün göreve başlayıp 5'er 5'er al. Her rapor bitiminde 1 gün göreve başlaman gerek. Yalnız tek hekimden bir seferde 10 günden fazla alamazsın. Alabilirsen heyet raporu al. Onda sınır yok...

İyi akşamlar kızlar.

Asya yaklaşık 12 saatten bu yana uyuyor. Emdi, uyudu, emdi uyudu... Halsiz biraz aşıdan dolayı sere serpe yatıyor :( Allahtan ateş olmadı çok şükür. Ama 4 saatte bir calpol verdim. Gece uyku yok sanırım bize...

Manikcim tekrar geçmiş olsun. Bacaktan kesi mi açıp yaptılar?

.

Yok canım kasıkta alt çzigiden 2 cm lik kesş yapmışlar gerçi bantlı henüz tam göremedim ama yeri oradaydı yani.

Fatmacım yazıcam yazıcam unutuyorum büyük kzızın ne tatlı öyle ya maşallah küçükte biraz büyüsün oda ablası gibi olur herhalde maşallah maşallah...

Kızlar ya hazır vaktim varken yazayım dün ameliyat olduk işte ben diğer arkadaşlara yapıldığı gibi aynı gün taburcu olmayı beklerken doktor bi gün yatırıcaz dmezmi çok kötü oldum zaten sevmiyorum hastaneleri o şaşkınlıkla doktora burdamı kalıcaz demişim oda şaşkınlıkla evet dedi.Yok bahçeye çadır kuracaktınız demedi iyi.Neyse kızım için katlanıcaz artık dedim ama nerden bilebilirdimki oda arkadaşımın bana ve kızıma bütün geceyi zehir edeceğini.Oda arkadaşım diyorum kulağa çok sevimli geliyor ama arkadaş dediğime bakmayın 55-50 yaşlarında bi kadındı.Torunu kasık fıtığı olmuş onunda o kalıyordu bebekle bebeğin annesi lohusa depresynundaymış vs vs.Neyse buraya kadar sorun yok ama kadın bildiğiniz herşeyi soran çok konuşan yaşlılar vardır ya onlardan işte.Saat 15:00 gibi odaya alındık bununla benim uykum var uyuyamadım gece dedi perdeyi çekti içeriyi karanlık yaptı tv vardı onu kapattı neyse dedim zaten bebişler ameliyatlı rahatsız olmazlar hiç olmazsa dedim.bebişler narkozun etkisiyle uyolardı daha.Bu uyumaya başladı ama ne uyumak yer gök inliyo horultudan.Horultusunu kessin diye bir iki poşet elledim ses kesildi sonra yine başldı ama aynen şöyle horluyor.Tiiiisssssiiiaaaahhh tissiiiiiiiyaaaahhhh.... Allahım uyuz oldum neyse çıktım kapı önüne duymamak için bebiş uyuyodu.Bi müddet sonra bebişler uyanmaya başladı girdim içeri.Kadın bebeği uyutmak için başladı çocuğu ayağında sallamaya bide hızlı sallıyo sallarkende pat pat göğsüne vuruyo.Aklım çıktı ameliyatlı çocuğa bişey olacak diye.Neyse çocuk inliyo uyumuyo başladı bu bu sefer çocuğu sözde sevmeye ama nasıl sevmek resmen kırmızı noktalı cümleler kuruyo.Torunu erkekti "ben senin ç.k.nü yerim,erkeğim benim oğlum adam olmuş benim(sanki kasık fıtığı alınmamışta sünnet olmuş allam ya) ,küçük g.tüm benim,s.çıvemedin ya oluuum,siiiyon siiyon s.çıvemiyon,atom bombasımı attım sen oluummm" Alllahım daha neler neler yazamıycam buraya kızlar... Ben duyduklarımdan dolayı şoklardayım.Uyumayınca kızıyo bu sefer yine kırmızı noktalı tehditvari sözleer çocuğa.Uyusun diye türkü çığırıyo çocuktan 10 kat fazla ses çıkarıyo benim bebişte uyanıyo kuzum.Sinir oldum sinir. Mama hazırlıyo çocuğa yanında termosla sıcak şu getirmiş onun üstüne musluktan su dolduruyo mamayı hazırlıyo çocuğu ayağında sallarken içiriyo mama biberonun içinde şak şak sallınıyo bide çocuk bu biberona bi alışamadı diyo.Çocuğa o halde içebilidği için madalya vermek gerekir bence.Allahım kabus gibiydi.Aradada bana akıl veriyo çocuğu öyle yatırma bak arkaya bakmaya çalışıyo gözü döner vs vs.Bi ara mama hazırlamaya gittiğ mutfağa oh be dedim içimden.Bu arada teli çalmaya başladı.Dırıdıy dıy dıy dırıdıy faslından sonra bi ses "ceeaanndarma jandarma" diye türkü başlamazmı telde.Allahım dedim bu bi kabus olmalı ben rüyadayım ve kesin uyanıcam.Sonra geldi aynı gürültü faslı tekrar bebeğim iyice huzursuzlandı valla aldım çocuğumu çıktım koridora koltuğa oturdum sabaha kadar odaya girmedim.Amleiyatlı kızımla koltuk üstlerinde sabahladık.Tabi böylle espirili anlattığıma bakmayın sinir krizi geçirecektim nerdeyse.Bide akşam yemeğini kaçırdık aç kaldım.Eşim bişeyler getirmek istiyo onada izin yok.Kızlar yani "Eşimle aşkımız eskidi, rutinleşti herşey vs." düşünceleriniz varsa doooğru bi devlet hastanesine gidiyosunuz kendinize berbat bi oda arkadaşı buluyosunuz.Çok değil 3 gün kalın sizi ziyaretçi saati dışında görüştürmesinler o dışarda siz içerde ilk günlere geri dönüyosunuz.Hayatımda yaşadığım en berbat geceydi kızlar.Hapishaneye düşmüşüm gibi hissettim sabah hiç olmuycak sandım.Hatta koridorda oturuken kaçma planları bile yaptım.Kızım olmasaydı hiçbirine katlanamazdım bide valizim olmasaydı kaçacaktım aslında.Hepsini taşıyamadım malesef:59:

Ay canım yaaaaaa gülmekten yerlere yattım :) Bir de öyle güzel anlatmışsın ki :) Senin haline degil kadına :) Var mı böyle insanlar daha? Varmış demek ki. Ben olsam bogardım heralde. Allah gelinine yardım etsin.

Şunun için sordum canım. Ben her iki dogumda olmasam sonradan olsaydı bacaktan kesecegini söylemişti doktor...

Büyüklerde laproskopi ne o yöntemle kapalı olarakta yapabiliyolarmış bu ameliyatı belki ondan bacaktan demiştir. Ay evet ya çok komik gerçekten başkasından dinlesem bende gülmekten ölürdüm ama yaşayınca kadını sinir krizine giriyosun.Ki ben daha çok küçük bi kısmını anlattım daha neler neler ama hatırlamak istemiyorum o geceyi hafızamdan mümkünse sildirmek istiyorum.:84:

merhaba kızlar nasılsınız biz oğlumla iyiyiz ama bir seferde tek göğsümü emiyo ve 3 dakikada doyuyo sonraa uyuyor ve bir saat sonra tekrar emmekk istiyor sizce normalmi

cnm aynı durum bendede vardı bnm kızımda tek göğüs ve 3 dak. en fazla çok nadir 5 dk ikitane dr götrdüm kilo alımı iyi dedi şütün bolsa doyuyordur sadecce sabırlı olman lazım dedii ve dogru kızım bir haftadır emiyor cok mutluyumm o emsinde onu saatlerce emzirmeye ragzıyımm

manik ya asıl geçmiş olsunu bunun için demeliyiz sanırım :)))o gelinin niye depresyonda olduğu belli :))

İyi geceler kızlar

Manikcim tekrar geçmiş olsun. Büyük kısmını atlattınız hadi hayırlısı.

Bizde bugün dr a gitik. Kilomuza biraz düşük dedi. O yüzden 2011 şubat bebeklerinin kilosu topiğine yazdım kilomuzu.İlk ben yazdım doğumdan sonra sizinkileri de bekliyorum.

Back