• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar ameliyatımızı olduk bugünde eve geldik.Bir gece hastanede tuttular bizi:( Mahvoldum. Mahvolma nedenim hastanedeki oda arkadaşım olan kişi.Bunu sonra ayrıntılarıyla anlatırım hem güler hemde acırsınız halime. Şuan önemli olan bebeişimin sağlığı... Gayet iyi görünüyor atlattı sanırım şükür. Onu öyle görünce bende iyi oluyorum 72 saatir uykusuz olsamda...Bide şu çok küçüktü keşke ameliyat ettirmeseydin keşke bi doktora daha götürseydin deyip beni vicdan azabına sürükleyenler olmasa:(

çokkk çookk geçmiş olsun canım
Allah başka dert vermesin:nazar:
kulaklarını tıka boşver herkesi çok bilmiş bizim millet çoookk:47:

Kızlar ameliyatımızı olduk bugünde eve geldik.Bir gece hastanede tuttular bizi:( Mahvoldum. Mahvolma nedenim hastanedeki oda arkadaşım olan kişi.Bunu sonra ayrıntılarıyla anlatırım hem güler hemde acırsınız halime. Şuan önemli olan bebeişimin sağlığı... Gayet iyi görünüyor atlattı sanırım şükür. Onu öyle görünce bende iyi oluyorum 72 saatir uykusuz olsamda...Bide şu çok küçüktü keşke ameliyat ettirmeseydin keşke bi doktora daha götürseydin deyip beni vicdan azabına sürükleyenler olmasa:(

geçmiş olsun canım Allah bebegine saglık versin

böyle bişey olunca herkes konusuyo bosvermek lazım ama insan etkileniyor

günaydnlar kızlar nasılsınz?
ben gayet mutluym bgn dün kocişle tatil aldk ets den,antalyaya gdyrzzzz:):66:
nisanın 8 inde gdcez,o yüzden bir an önce bebek arabasını almamız lazm,ama hala hiç bir fikrm yok benm,maclaren miydi neydi eşimin arkadaşları onu önerdi,katlanıp çanta gbi koluna fln takabiliomuşsn,bileninz varmı acaba?
du bi bakiim netten ya tutuştm şimdi.

bu arada dün itibariyle ekmek,tatlı hamur işi ıvır zıvırı kestim,bol su ve bitki çayı içiyorum valla dün sütüm normalden fazlaydı inanın o yediğim şeylerin çok da faydası yokmuş demekki,esas lazım olan su ya başka bişi aramayın yani...

uygar paşaya gelince gaz patlaması yaşadık gece bacaklarından tutup karnına fln bastırdm da anca birazcık çıkardı ama bi saat snra yine aynıı...:50:

sonuç:
uykusuz bir burcu

yawrum yazık uykusndan cıyak cıyak bağırarak uyanıyo nasıl üzülüyorum yaaa:50:
dün biogaia ya başladık ilk defa ilaç veriyorum gaz için henüz bi faydasını görmedik,ama dr zaten bize biogaianın uzun dönemde etkili olan bir ilaç oldunu bağırsak florasını değiştirdiğini fln anlatmıştı,o yüzden ilk günden bişi beklemiodk yani,ama eşimin kullanan arkadaşları bir kaç güne etki etmeye başlıycanı söylüyorlar,umarım bir an önce etki eder de kurtulur tombağım kıvranmaktan.

ya bi de korkuyorum inşallah antalyada bebekle sorun yaşamayız.

iyi tatiller burcu ayy nekadar güzel olurdu şöyle bi tatil evden uzaklaşmak bile yeter gerçi bana

canım çok geçmiş olsun çok şükür atlattınız gözünüz aydın

kızlar bide size bişi sorcam ayın 24ünde 49 günlükken dra götürdük kızımı çok ağlıyor diye önce şunu sööliyim burdaki drumuz dediki eğer bebek ileri derce reflü olsa kilo almaz kendinden pay biç hamileyken reflü olmuşsundur yemek yemek istyomuydun dedi gerçekten de ööle
sonra kilosuna baktı ve kızım 49 günlükken 5500 gr olmuş yani 2500 gr almış 1,5 ayda boyuda 56 cm olmuş 6 cm uzamış ama annemle beni biraz korkuttu bu durum o sırada çocuk ağladığı için ve bende bu duruma odaklandığım için sormak aklıma gelmedi ama sizce normalmi kızlar 15 günde 1 kilo almış allah korusun doğumdan önce tv de çıkmıştı obez bebekler çok yemedikleri halde kilo alıyolardı bi hormon bozukluğu diyodu kontrolumuz var ctsi o zaman sorcam ama sizede bi danışayım dedim
hamileyken geriden geliyodu atak yaptı benim kız:))

çok geçmiş olsun cnm.inşallah ilk ve son ameliyatı olur kızının bu..

cnm çok geçmiş olsun millete bakarsan 10 dalda oynaman lazım boşver bebeğinin keyfi yerinde olsunda gerisi boş

kızlar bide size bişi sorcam ayın 24ünde 49 günlükken dra götürdük kızımı çok ağlıyor diye önce şunu sööliyim burdaki drumuz dediki eğer bebek ileri derce reflü olsa kilo almaz kendinden pay biç hamileyken reflü olmuşsundur yemek yemek istyomuydun dedi gerçekten de ööle
sonra kilosuna baktı ve kızım 49 günlükken 5500 gr olmuş yani 2500 gr almış 1,5 ayda boyuda 56 cm olmuş 6 cm uzamış ama annemle beni biraz korkuttu bu durum o sırada çocuk ağladığı için ve bende bu duruma odaklandığım için sormak aklıma gelmedi ama sizce normalmi kızlar 15 günde 1 kilo almış allah korusun doğumdan önce tv de çıkmıştı obez bebekler çok yemedikleri halde kilo alıyolardı bi hormon bozukluğu diyodu kontrolumuz var ctsi o zaman sorcam ama sizede bi danışayım dedim
hamileyken geriden geliyodu atak yaptı benim kız:))

cnm bizimde oyleydi 1 ayda 1.5 kilo almıştı ama şimdi normale döndü bende korktum obez olucak diye ama her yeri eşit boyuda var bizimkiler obez değil ama benimki yapılı olacak galiba şimdiden belli:1:

Ben normal beklerken sezeryanla geldi kızım dünyaya ama baya bir sıkıntılı oldu hem normal doğumu hemde sezeryanı yaşamış oldum canım.onun içinde baya zorlu bir dönem atlattım ama şu anda çok şükür iyiyim.

Senin yaşadığın sorunu bende yaşıyorum canım ki ben hastanede kaldığım sürece hiç çıkamadım wc'ye dr.sürekli ilaç veriyordu onunla çıkıyordum ama ilacı kesince bendede o sorun baş gösterdi.
Geçen kontrole gittiğimde sormayı unuttum ama yarın arayıp sorucam nasıl birşey yapmam gerek diye.Burdanda yazarım bana söylediklerini ama sabahları ben kayısı yiyiyorum 3tane suya ıslayıp sonra o suyuda içiyorum dene istersen .daha rahat çıkabiliyorum böylelikle

canım sokol diye bi şurup var sindirime karışmadan direk kalın bağırsağa geçiyor onu deneyebilirsin. bende de vardı kabızlık ve tuvaletimi yaparken acayip zorlanıyordum yırtılıyordu resmen.. doktor anal fissür yani makatta çatlak oluşmuş dedi fitil verdi bir de anestol ve kortos isimli iki krem kullanıyorum makata sürülüyor çok şükür geçti.. ben hergün bir kupa ılık süt içmeye devam ediyorum benim bağırsakları güzel çalıştırıyor...

bir de arkadaşlar bu beyaz gürültüyü bilgisayarına indiren var mı?

hamileyken film izleyip müzik dinlemekten 2 ay baya bi kotayı aşmıştık bundan dolayı da öyle olur diye korkuyorum. indiren varsa özelden mesaj atarsa çoook sevinirim:66:

manikcim geçmiş olsun canım minik prensese

gözdecim benim kızda 45 günde 2 kilo almıştı tek emziriyomusun? sütün yarıyodur canım hem tek annesütü alan çocuklar obez olmazlarmış

ben şapka takmıyorum benim kız çok kıpır kıpır die başını yaglamıştım sapka giydirdim iice emsin die uyuyodu sesi geldi böyle kıpırdanıyo baktım şapka tüm yüzünü kapamış agzını burnunu aman Allahım aklım çıktı yaa hala elim ayagım titriyo :18: bide kıpırdanmaktan yatagın ortasından diger uca gelmş :8: ayy çok merak ediyom benim kız nolcak büyüyünce bu hareketlilikle :9:

:72:erkekler genelde maddi açıdan sıkıştıklarında huysuz oluyorlar bu babamda da vardı eşimde de var..gerçi biz de çocuktan sonra durum ters oldu..ilk günler yandım demişti çocuğu oldu işi bitti benle gibi((anneside burdaydı tabi onun yanında değişirler ya mutlaka ...sonra toparladı.şimdi hiç olmadığı kadar iyi..sürekli dışarı gidip arkadaşlarıyla olmak isterdi şimdi ilk fırsatta eve geliyor bakalım ne kadar sürecek :))

inşallah hep öyle olurlar canım...

canım memede süt kaldığı zaman ağrı oluyor .ben bir gece kalktım taş gibi göğsüm elime kitle şeklinde bir şeyler geldi korktum ama süt bezleriymiş onlar süt kanallarında süt fazlaa olunca oluyormuşo gece kızımı yanıma alıp hep aynı taraftan emzirdim diğer taraf kaldı..birde tarhana çorbasını ilk keşfettiğim gündü :))

canım tarhanayı ılk senden duydum denedım ama o gun bır suru sey yemıstım hangıınden oldu bılmıyorum bakalım yıne denerım...bende de bır tavsıye kızlar kokorecı seven de var sevmeyende ama acayıp sut yapıyo.ınanamadım arkadas soylemıstı ama sallıyo sanmıstım.gecen aksam yedım vee sol gogsumden sadece damlayan sutum fıskırarak geldı o aksam deneyın tavsıye ederım..

yyok canım bebekler açıkınca ortalığı yıkıyor biliyorsun...ama süt birikince olduğu kesin :))ben öyle olunca biraz soruşturdum ateş bile yaparmış.bebek emmezse mesela.annem boşa sağardım ben diyooo.

valla canım sagmak ıcın aletım yok alıcam ınsallah cıkmaz ayımn son cuması.eşim alıcakmıs bakalım:((

kızlar canım sıkılıyor..alışveriş merkezine babamız götürmüyor gerçi ben de gitmek istemiyorum ama neyse bütün gün evde olmaya alışık değilim kızımla ilgilenmek güzelizde olmasanız..bütün gün bilgisayar başındayım.gelen giden olmadığı için evi de umursamıyorum ne olcak bilmem halim

canım bebek arabasına koy bebegını cık bende cıkmıyodum gecen cıktım o kadar rahatladım kı.ev boguyo ınsanı..

selam kızlar nasılsınız kaç gündür giremedim kızım bir türlü fırsat vermedi.
Annem evde ama kadın bana mı baksın kızıma baksın oda şaşırdı iyice.
Gerçi kendimi artık daha iyi hissediyorum gitgide toparlandım ama kızımla ilgilenince dikişlerim çok acıyor sütüm az geldiği için memeden emerken çok feci tepikler atıyor dikişlerime ama olsun o iyi olsunda ben her türlü ağrıya rağzıyım.

Gaz sorunu için bir krem vardı hani.İnternetten tedarik etmiştiniz bir kaçınız burda linkinide vermiştiniz ama ben kaçırdım tekrardan linki verme yada adını yazma şansınız varsa çok sevinirim kızlar.
Çünkü kızım her gün yapardı kakasını 1 gün arayla yapar oldu ama onun yanında çokta sancı çekiyor rezene kimyon karışımı yapmamıza rağmen

canım elma yagını dene bence kremlerden daha ıyı kasıkalrına ve ayaklarına sur...bır pamukla..ıyı gelıyo

konuda açmıştım ama burası daha aktif olduğu için burayada yazıyorum arkadaşlar...

38 günlük bir kızım var 4 gündür gece 12-1 gibi uyuyor 5-6 gibi uyanıyor... emmek içinde uyanmıyor dün gece 1 de yattk 7 de uyandı gündüz uykusuda iyi emmeside gayet iştahlı... sizin bebekleriniz nasıl kaç kez kalkıyosunuz.
doktorumuz emmek için uyandırma o açsa zaten uyanır gece uykusu beyin gelişimi için önemli demişti ama bukadar uyumasıda çok garib değil mi... sizin bebekleriniz nasıl...bu konuda bilgisi olan varmı?

canım benım oglumda cooook uyuyor gecelerı onceden uyandırıp yedırıyordum ya mama verıyordum yada emzırıyordum.dr hayır dedı sakın kaldırma acıksa zaten uyutamazsın sen kendı uyanır ne zaman aglarsa o zaman ver ...bebegını huzursuz etme dedı ...sımdı o kadar rahatımkı.gece bır yatıyor tam 6 saat uyuyor..gece gunduz ayrımınıda yapıyor cook sukur...gunduz 2 saat uyursa gece 6 saat uyuyor...bıraz buyusunler sızınkılerde yapar kızlar uykusuzluk 2.aydan sonra gecıyor yanı ben hıc cekmedım uyku promlemı ama cogu kısıden duydum..

bu arada kızlar size birşey söylimmmm

hani bebeklerimizin başlarında kabuk gibi birşeyler çıkarya,benim kızımın saç derisi kabuklandı,onun şöyle bir çözümü var annem söyledi uyguladım sonuç mükemmel

zeytinyağını pamukla başına,yani saç derisine iyice sürüp yedirin,1 saat bekletin,tabi başına minik bir tülbent gibi bişey sarın yoksa etraf batar her yer yağ olur,sonra bebeğinizi bir güzel yıkayın,sık dişli ama yumuşak bir tarakla, bu bebek tarağıda olur,hafifce tarayın,o kabuklar kalkıp yok olacak,saç derisi temizlenecek,eğer tedbiri önceden almazsak Allah muhafaza bebeklerin başı tezek tutar valla:) çünkü önlemini almayıp ilerleyince kabuklar kocaman oluyomuş ve dahada sertleşiyomuş temizlenmesi daha güçmüş bilginize

canım o dedıgını ben gecen bebe yagıyla yaptım cok ıyı oldu...ama ogrendıgım ıyı oldu ılerlerse kalınlastıgını bılmıyordum..

kızlar aklıma gelmişken ben kızım içinde dönence arıyorum birde ilk oyuncak olarak ona birşey aldınız mı hani böyle hem eğitici olsun hem onun dikkatini çeksin.
Sürekli kucakta olmasın kendi kendini eğlendirebilsin istiyorum.Bununla ilgili içinizde birşeyler alanınız varmı ?

bana hedıye olarak gelmıs donencesı canım cok dıkkatlı ızlıyo bugunlerde al bencede uyanık olarak besıgıne koyuyorum hıc gozlerını ayırmadan ızlıyor cokda hosuna gıdıyor hatta oyuncaklara gulucukler atıyoo

gözdecim benim kızda 45 günde 2 kilo almıştı tek emziriyomusun? sütün yarıyodur canım hem tek annesütü alan çocuklar obez olmazlarmış

ben şapka takmıyorum benim kız çok kıpır kıpır die başını yaglamıştım sapka giydirdim iice emsin die uyuyodu sesi geldi böyle kıpırdanıyo baktım şapka tüm yüzünü kapamış agzını burnunu aman Allahım aklım çıktı yaa hala elim ayagım titriyo :18: bide kıpırdanmaktan yatagın ortasından diger uca gelmş :8: ayy çok merak ediyom benim kız nolcak büyüyünce bu hareketlilikle :9:

Canım benim kızda aynı inanki. Gecen akşam çekyatta babasının bacağına tekme atıp yaydan çıkmış ok gibi fırladı. Allahtan tuttu eşim . Kendi yastığımın üzerine yüzü koyu yatırmıştım sen tepine tepine kay. Devamlı kontrol altında tutuyorum.Her gören doktor ne hareketli diyor. Karnımda da öyleydi. Acaba hiperaktif mi olacak diye korkuyorum doğrusu. Yediğini yakıyor kıpır kıpır .

Manik sonunda hayırlısıyla atlattiniz ınşallah herkesin çevresinde o kadar akıl verenler varki boşver sen.

cnm bizimde oyleydi 1 ayda 1.5 kilo almıştı ama şimdi normale döndü bende korktum obez olucak diye ama her yeri eşit boyuda var bizimkiler obez değil ama benimki yapılı olacak galiba şimdiden belli:1:

seninki ne kadarlık oldu canım şimdi korkttum valla bende ctsi bi sorcam dra

evet canım sadece emziryiorum aman iyi bari herkes bööleymiş korktum bende annemde sen ayda 1 kilo alırdın ona bile çok derdi drun diyince iyice panik yaptık annemle ben çünkü kilo sıkıntısı çekiyorum kızımda çekmesin

selam herkese..çok uzun zamandır msj yazamamıştım..annemlerdeyim..perşembe evimize dönüyoruz..
tatilimiz güzel geçti..bugün kırkımızda çıktı..güzelce yıkandık temizlendik kızımla...
kendimi hafiflemiş hissediyorum.
kızımın huyu değişti..kalabalık ortam ve kırkın da etkisiyle eski erva gitti yerine yenisi geldi:))))kucakta sallayarak uyumaya alıştı:((((ve gürültüden de etkilenmeye başladı..hayırlısı bakalım..
kızlar 15 nisanda iznim bitiyor..rapor alcam..kaç gün alma hakkımız var..hemen iznin bitiminde almam gerekiyo demi..
hepinizi öptüm:)))

kızlar aklıma gelmişken ben kızım içinde dönence arıyorum birde ilk oyuncak olarak ona birşey aldınız mı hani böyle hem eğitici olsun hem onun dikkatini çeksin.
Sürekli kucakta olmasın kendi kendini eğlendirebilsin istiyorum.Bununla ilgili içinizde birşeyler alanınız varmı ?

mrb soruna cevap vermek istedim ben bebeğime ilk oyuncak olarak oyun halısı aldım müzikli oğlum çok sevdi dikkatini çekti bide çıngırak tabiki onuda seviyor

Kızlar benim kızımın reflüsü var büyük bir ihtimal cok kusuyor ve üç gundur kakasini yapamıyordu. Bugün azıcık yaptı. Kayınvaldem demişki eşime geğreği batmıştır bebeğin akşam getirde bakayım demiş. Ne anlayacaksa bilmiyorum. Hakkaten boyle birşey var mi ? Kızımı elletmek istemiyorum. Acıtacak belki bir tarafını. Çok kusma da o yüzden olurmuş . Ben reflü diyorum onlar geğreği batmış diyorlar sinir oldum

çıldırıcam
40 ımız çıktı hala aynı bir bebek hiç mi uyumaz topu topu 2 saat uyuyor,gaz sancısı olmadığı zamanda uyumuyor,aç desem mememde uyuyor memeyi çekince ağızından sütler akıyor,ikinci memede doyduğu için yutmuyor sanırım,ne yapacağımızı şaşırdık.....zaten sağ memem hala iyileşmedi ucu yarık,eşime kalsa dikiş attıracak : ))sizlerinde böyle mi...

Back