• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Manikcimm çok geçmiş olsunn çok şükür atlattınız..
Hastanede geçen 1 gece içinde geçmiş olsun:))))

İyi geceler kızlar

Manikcim tekrar geçmiş olsun. Büyük kısmını atlattınız hadi hayırlısı.

Bizde bugün dr a gitik. Kilomuza biraz düşük dedi. O yüzden 2011 şubat bebeklerinin kilosu topiğine yazdım kilomuzu.İlk ben yazdım doğumdan sonra sizinkileri de bekliyorum.

teşekkürler kızlar

kısmetim böylemiş canım. normal istiyordum en başından beri sezeryanada karşıydım ama ne yapalım her ikisinide yaşamak kaderimde varmış bugünlerimide şükür.
Tabii çoğu şey hala yasak ev işi bile yapamıyorum düşünsene annem ablam ve görümcem geliyor onlar yapıyorlar ağır şeyler kaldırmak yasak.eğilmek çok oturmak yasak ama burayı ve sizleri çok özlüyorum annemler uyuyordu ben oturuyorum rahat rahat geçmiş o kadar birikmiş ki okudukça bir sürü şey öğreniyorum bitirmeden de gitmeye niyetim yok annem tabii kalkıp beni pc başında yakalamassa :37:

o kadar gün geçmesine rağmen hala yasaksa baya ağır geçirmişin doğumu canım tekrar tekrar geçmiş olsun.. Evet normal doğumu çok istediğini biliodum ama kısmet allah sana da yavrunada sağlıklı uzun ömğr versin inşllah.

gunaydın guzel anneler bende uzun zamandır yazamıyorum okuyup çıkmak zorunda kalıyorum burya gelmek kaçamak oldu benım ıçın...velhasıl gelelım benle oğluma...bacılarım benım oğlan gece başlıyo sabaha anca yatıyo şimdi olduğu gibi salla salla yatmıyo bı yanda gazzzz bı yandan hıçkırık mahvettıler bızı napçam bılmıyorum dengesızleştım ıyıce haftasonu bıde sınavım var hıç çalışmadım :( une edecem onuda bılmıyorum...
çocuklardı evdı derken kendıme bakamıyorum zaten hıççç....nasıl vercem ben bu kıloları saç dıplerım çıkmış çok bakımsız:37:böyleyım desem yerıdır paşa bey durmuyokı bı çıkam yok koca desen boşşşş ılgılenıyo adam ama çocuk bakamıyo neye yarar hafta sonu gıdıyom sınavdan sonra annemlere raahatlarım ınşallah bıraz orda....sizide bebişlerıde öpüyom...

bende bendeee.. artık normal insan kılığına girmek istiorum şu kilolarımdan kurtulmak istiorum ama olmuoo olmuooooooooo

Günaydın herkese.

Aşılarımızı olduk geldik. Asya şimdi uyuyor ama uykusunda inliyor :( Çok agladı yavrum.
Karma, verem, rota virüsü ve pnömokok aşılarını oldu...Hemşiremiz sadece pnömokok aşısının ateş yapabilecegini söyledi. Elimde derece sürekli ölçüyorum.

Kızım 57 cm, 5750 gr olmuş maşallah :nazar:

Çaglayancım çıngırak alabilirsin.

mapuci geçmiş olsun canım hem yengene hem annene...

Kabızlık bende de var. Zaten kendimi bildim bileli affedersiniz ama normalde zaten 3 günde bir yaparım :(
Şimdi 6-7 günde bir :( O da bir sürü kayısı suyu, kuru kayısı ve incir yememe ragmen :(

maşallah canım kızınaa..

demek 3 günde bi yapıosun vee öle olmasına rağmen kilolaarından eser kalmadıı.
Allahıııımmmmmmmmmmmm:52:
Sana bişey diyemiorum bacım:nazar:

Ya kızlar saçını boyatan oldu mu ? benim kafam karıştı biri boyatılabilir diyor biri olmaz diyor bu şekilde dolaşmakta hoş degil. zaten moral sıfır kendimde bazı degişiklikler iyi gelir diye düşünüyorum ama süte geçecek diye korkuyorum. organik falan filan diyolar ama güvenemiyorum netcezzzzzzz ?:52:

haydaaaa bide bu mu çıktı şimdii.. zaten insan kılığından çıktım hamilelik boyunca şimdi bide emzirmenin bitmesini mi beklicem.. cidden varmı öle bişi yaaa??????

yine yazıyorum aklıma geldikçe napayım :) kızlar bu arada ameliyat olucam geçenlerde demiştimya kesinleşti ama korkumdan cerrah la görüşmedim daha bilmiyorum napcam agrısıda dayanılır gibi degil katlanamıyorum .) bebegim huysuzlaşıyo kucak istiyo alamıyorum agrıdan çok üzülüyorum emzirirkende öyle ağrıyla çok zor ter içinde kalıyorum ben daha dogumdan sonra kendime gelemedim. herşey üstüste geliyor Allah ım yardım etsin bana bide yalnızlık ayrı dert offf annem uzak gelse onunda kendi düzeni var olmuyor eşimde sabah 8 akşam 8 geliyor aradada şehir dışına çıkıyor gecede nadir kalkıp yardım ediyor yok gibi yaniii keşke annemle aynı mahallede yaşasam ne ka güzel k.v. geliyor bebegi sevip hemen gidiyor durmuyor bile dursada faydası yok gerçi :33:

hayırdır canım ne ameliyatı olcaksın ben kaçırmışım sanrıım geçmiş olsun.

Kızlar ameliyatımızı olduk bugünde eve geldik.Bir gece hastanede tuttular bizi:( Mahvoldum. Mahvolma nedenim hastanedeki oda arkadaşım olan kişi.Bunu sonra ayrıntılarıyla anlatırım hem güler hemde acırsınız halime. Şuan önemli olan bebeişimin sağlığı... Gayet iyi görünüyor atlattı sanırım şükür. Onu öyle görünce bende iyi oluyorum 72 saatir uykusuz olsamda...Bide şu çok küçüktü keşke ameliyat ettirmeseydin keşke bi doktora daha götürseydin deyip beni vicdan azabına sürükleyenler olmasa:(

Tekrar geçmiş olsun canım çok şükür kurtuldunuz.

slm güzel annişler nasılsınız
biz iyi diyelim iyi olalım türünden :)
dün annem gitti normalde 1 ay kalmayı planlıyodu ama geldiğinden beri tansiyonunu düşüremedik kardeşim hemşire ya ona güven veriyo sanırım panik atak olmuş artık yalnızız kızımla evde anlayacağınız gündüzleri pek uyumuyo artık en fazla 1 saat o da nadir ama çok şükür gece uykularımız düzene girdi aman ben bunada razıyım ama tabi gündüz uyumayınca ne iş yaptırıyo nede buraya gelebiliyorum bide uykusu olduğu için huysuz da ee tabi gazı da atlamamak lazım ama yine çok şükür
özledim valla hepiniz tek tek

gözdecim gece uykusunun yerini bişey tutmuoo ne güzel kızın seni gece yormuoo darısı başımıza

kızlar bide size bişi sorcam ayın 24ünde 49 günlükken dra götürdük kızımı çok ağlıyor diye önce şunu sööliyim burdaki drumuz dediki eğer bebek ileri derce reflü olsa kilo almaz kendinden pay biç hamileyken reflü olmuşsundur yemek yemek istyomuydun dedi gerçekten de ööle
sonra kilosuna baktı ve kızım 49 günlükken 5500 gr olmuş yani 2500 gr almış 1,5 ayda boyuda 56 cm olmuş 6 cm uzamış ama annemle beni biraz korkuttu bu durum o sırada çocuk ağladığı için ve bende bu duruma odaklandığım için sormak aklıma gelmedi ama sizce normalmi kızlar 15 günde 1 kilo almış allah korusun doğumdan önce tv de çıkmıştı obez bebekler çok yemedikleri halde kilo alıyolardı bi hormon bozukluğu diyodu kontrolumuz var ctsi o zaman sorcam ama sizede bi danışayım dedim
hamileyken geriden geliyodu atak yaptı benim kız:))

canım benim drum anne sütü obez yapmaz demişti mama kullanmıosanız sıkıntı etme demek ki sütün yarıyoo

İyi akşamlar kızlar.

Asya yaklaşık 12 saatten bu yana uyuyor. Emdi, uyudu, emdi uyudu... Halsiz biraz aşıdan dolayı sere serpe yatıyor :( Allahtan ateş olmadı çok şükür. Ama 4 saatte bir calpol verdim. Gece uyku yok sanırım bize...

canım ilk aşımızda benım kızımda çok uyudu ben de diorum ne oldu buna demek aşıdanmışş. inledi durdu yavrum.. bide bana aşının ateş yapmıcanı sölemişti. ama 37.3 çıktı bende ateş düşürücü verdim hemen zaten ateşten çok korkuyorum.
bi arkadaşıma dru 38 üstüne çıkmadan verme aşının etkisi olmaz demiş sen kaçta verdin bide aşıya gitmeden verdin mi?

Kızlar ya hazır vaktim varken yazayım dün ameliyat olduk işte ben diğer arkadaşlara yapıldığı gibi aynı gün taburcu olmayı beklerken doktor bi gün yatırıcaz dmezmi çok kötü oldum zaten sevmiyorum hastaneleri o şaşkınlıkla doktora burdamı kalıcaz demişim oda şaşkınlıkla evet dedi.Yok bahçeye çadır kuracaktınız demedi iyi.Neyse kızım için katlanıcaz artık dedim ama nerden bilebilirdimki oda arkadaşımın bana ve kızıma bütün geceyi zehir edeceğini.Oda arkadaşım diyorum kulağa çok sevimli geliyor ama arkadaş dediğime bakmayın 55-50 yaşlarında bi kadındı.Torunu kasık fıtığı olmuş onunda o kalıyordu bebekle bebeğin annesi lohusa depresynundaymış vs vs.Neyse buraya kadar sorun yok ama kadın bildiğiniz herşeyi soran çok konuşan yaşlılar vardır ya onlardan işte.Saat 15:00 gibi odaya alındık bununla benim uykum var uyuyamadım gece dedi perdeyi çekti içeriyi karanlık yaptı tv vardı onu kapattı neyse dedim zaten bebişler ameliyatlı rahatsız olmazlar hiç olmazsa dedim.bebişler narkozun etkisiyle uyolardı daha.Bu uyumaya başladı ama ne uyumak yer gök inliyo horultudan.Horultusunu kessin diye bir iki poşet elledim ses kesildi sonra yine başldı ama aynen şöyle horluyor.Tiiiisssssiiiaaaahhh tissiiiiiiiyaaaahhhh.... Allahım uyuz oldum neyse çıktım kapı önüne duymamak için bebiş uyuyodu.Bi müddet sonra bebişler uyanmaya başladı girdim içeri.Kadın bebeği uyutmak için başladı çocuğu ayağında sallamaya bide hızlı sallıyo sallarkende pat pat göğsüne vuruyo.Aklım çıktı ameliyatlı çocuğa bişey olacak diye.Neyse çocuk inliyo uyumuyo başladı bu bu sefer çocuğu sözde sevmeye ama nasıl sevmek resmen kırmızı noktalı cümleler kuruyo.Torunu erkekti "ben senin ç.k.nü yerim,erkeğim benim oğlum adam olmuş benim(sanki kasık fıtığı alınmamışta sünnet olmuş allam ya) ,küçük g.tüm benim,s.çıvemedin ya oluuum,siiiyon siiyon s.çıvemiyon,atom bombasımı attım sen oluummm" Alllahım daha neler neler yazamıycam buraya kızlar... Ben duyduklarımdan dolayı şoklardayım.Uyumayınca kızıyo bu sefer yine kırmızı noktalı tehditvari sözleer çocuğa.Uyusun diye türkü çığırıyo çocuktan 10 kat fazla ses çıkarıyo benim bebişte uyanıyo kuzum.Sinir oldum sinir. Mama hazırlıyo çocuğa yanında termosla sıcak şu getirmiş onun üstüne musluktan su dolduruyo mamayı hazırlıyo çocuğu ayağında sallarken içiriyo mama biberonun içinde şak şak sallınıyo bide çocuk bu biberona bi alışamadı diyo.Çocuğa o halde içebilidği için madalya vermek gerekir bence.Allahım kabus gibiydi.Aradada bana akıl veriyo çocuğu öyle yatırma bak arkaya bakmaya çalışıyo gözü döner vs vs.Bi ara mama hazırlamaya gittiğ mutfağa oh be dedim içimden.Bu arada teli çalmaya başladı.Dırıdıy dıy dıy dırıdıy faslından sonra bi ses "ceeaanndarma jandarma" diye türkü başlamazmı telde.Allahım dedim bu bi kabus olmalı ben rüyadayım ve kesin uyanıcam.Sonra geldi aynı gürültü faslı tekrar bebeğim iyice huzursuzlandı valla aldım çocuğumu çıktım koridora koltuğa oturdum sabaha kadar odaya girmedim.Amleiyatlı kızımla koltuk üstlerinde sabahladık.Tabi böylle espirili anlattığıma bakmayın sinir krizi geçirecektim nerdeyse.Bide akşam yemeğini kaçırdık aç kaldım.Eşim bişeyler getirmek istiyo onada izin yok.Kızlar yani "Eşimle aşkımız eskidi, rutinleşti herşey vs." düşünceleriniz varsa doooğru bi devlet hastanesine gidiyosunuz kendinize berbat bi oda arkadaşı buluyosunuz.Çok değil 3 gün kalın sizi ziyaretçi saati dışında görüştürmesinler o dışarda siz içerde ilk günlere geri dönüyosunuz.Hayatımda yaşadığım en berbat geceydi kızlar.Hapishaneye düşmüşüm gibi hissettim sabah hiç olmuycak sandım.Hatta koridorda oturuken kaçma planları bile yaptım.Kızım olmasaydı hiçbirine katlanamazdım bide valizim olmasaydı kaçacaktım aslında.Hepsini taşıyamadım malesef:59:

offff ben okurken bunaldımm
esas buna geçmiş olsun:1::1:

günaydın :((( tabi ben nöbetteydim ama kendi nöbetimi tuttum ulağım çok kötüydü dayanamıyorum ağrısına evin içinde dört döndüm resmen dün doktora gittim tekrar geçende aynıo hst başka doktora gittim herzaman gittiğim dr ameliyata girmiş o ağrıyla diğerine gittim kulağıma fitil oyması lazımdı ama ısrarla koyma istemedi bi damla yazıp yoolladı damlayıda damlatınca resmen can çekişiyordum kulaklarım yara olunca onunda içinde ço yüksek yakıcı bi maddde varmış o gün fitil koysaydı şimddiye bu ağrıyı çekmek zorunda kalmıyacaktım şuan ulağım boynum dişlerim dişetleri çenem kullanım dışı konuşamıyorum yüzüm gözüm şişmiş ağrıdan ağzımda aftlar çıktı bu kadar kötü bide hamileliğin 3. ayın başında olmuştu acilleri gezmiştik kbb doktoru bulmak için 1 hafta boyunca allahım kimseye vermesin düşmanıma bile emirde hissetmiş gibi hiç kalkmadı bugün 4 uykuda emzirdim tekrar yattı ama ben 24 saattir hiç uyumadım ve hiç azalmadan bu ağrıyı çekiyorum :43:

buarada manikcimçok geçmiş olsun allaah bidaha göstermesin inş
oda arkadaşınla geçirdiğin zaaman için de geçmiş olsuın

günaydın kızlar
ay uyuyakalmışım 7.55 te kalktım jet hızıyla hazırladım eylülü 08.10da servise bindirdim
her tarafım tutulmuş gibi bi garibim yine uykusuzluk mahvediyor beni
bugünde karşı komşu çağırdı her günüm dolu maşallah yarın başka bir arkadaşa gideceğiz cuma günüde komşular bana mantı yapmaya gelecekler sabahtan öğleden sonrada eylülün veli toplantısı var ona gideceğim
bu hafta fulll yani hafta sonuda inşallah gelen giden olmazda dinlenebilirim
ay martta bitti şurda 2 gün kaldı bahar geldi heryer cıvıl cıvıl insan kendini dışarı atmak istiyor
eski kotlarımı çıkardım dün ütlerim zaten oluyordu kotlarda oldu ama bel kısmından simit fışkırdı zaten vardı kilom ama bu sefer cıvıklaşmış et gibi:1: daha önce şişman ve gergindi yani:60:
en azından bu kadar rahatsız etmiyordu ben
acil diet yapmam lazım ama nerdee hergün günlere oturmalara gidersem kekler,pastalar denersem biraz zor
azcık bi,şeyler yiyip kız uyurken evi toplayayım biraz malum akşamları sızıyorum öğleden sonrada gezme var iş şimdi yapılacak beklemez dağınıklığa tahammülüm yok herşey benim koydugum yerde duracak onun için her sabah aynı şey robot gibiyim artık
hadi şimdilik öptüm kızlarrr ilerleyen saatlerde ugrarımmm ( minik prenses dururrsa tabi)

günaydın :((( tabi ben nöbetteydim ama kendi nöbetimi tuttum ulağım çok kötüydü dayanamıyorum ağrısına evin içinde dört döndüm resmen dün doktora gittim tekrar geçende aynıo hst başka doktora gittim herzaman gittiğim dr ameliyata girmiş o ağrıyla diğerine gittim kulağıma fitil oyması lazımdı ama ısrarla koyma istemedi bi damla yazıp yoolladı damlayıda damlatınca resmen can çekişiyordum kulaklarım yara olunca onunda içinde ço yüksek yakıcı bi maddde varmış o gün fitil koysaydı şimddiye bu ağrıyı çekmek zorunda kalmıyacaktım şuan ulağım boynum dişlerim dişetleri çenem kullanım dışı konuşamıyorum yüzüm gözüm şişmiş ağrıdan ağzımda aftlar çıktı bu kadar kötü bide hamileliğin 3. ayın başında olmuştu acilleri gezmiştik kbb doktoru bulmak için 1 hafta boyunca allahım kimseye vermesin düşmanıma bile emirde hissetmiş gibi hiç kalkmadı bugün 4 uykuda emzirdim tekrar yattı ama ben 24 saattir hiç uyumadım ve hiç azalmadan bu ağrıyı çekiyorum :43:

çoook geçmiş olsun canım
orta kulak iltihabı olmasın seninki
felakettir ağrısı
ben 2-3 kez oldum
hatta 1 haftada 3 kg verdiğimi bilirim insan yemeden içmeden kesilir
Allahım sabır ve çare versin
geçmiş olsen tekrardan:71:

Son düzenleme:
Günaydın arkadaşlar. Asya hiç ateşlenmedi çok şükür. Gece de saat 4 de uyandı kaka yapmış ama nasıl bir kaka her tarafı batmıştı. Sanırım aşı ishal yaptı. Neyse üstünü degiştirdik emzirdim uyudu.

maşallah canım kızınaa..

demek 3 günde bi yapıosun vee öle olmasına rağmen kilolaarından eser kalmadıı.
Allahıııımmmmmmmmmmmm:52:
Sana bişey diyemiorum bacım:nazar:

canım ilk aşımızda benım kızımda çok uyudu ben de diorum ne oldu buna demek aşıdanmışş. inledi durdu yavrum.. bide bana aşının ateş yapmıcanı sölemişti. ama 37.3 çıktı bende ateş düşürücü verdim hemen zaten ateşten çok korkuyorum.
bi arkadaşıma dru 38 üstüne çıkmadan verme aşının etkisi olmaz demiş sen kaçta verdin bide aşıya gitmeden verdin mi?

Teşekkür ederiz. Evet karamelcim malesef öyle. Normalde çok kabız olan insanların kilo problemi olur degil mi ben de öyle degil malesef. Hatta bagırsaklarım çalışsın diye daha da çok yedikçe hiç çıkmıyor mübarek :)

Canım 1. ay aşısı hepatit. O zaten ateş yapmıyor. Ama 2. ayda verem, rota virüsü, 5'li karma ve pnömokok aşısı oluyor. Dün bunları oldu Asya. Bir omuz, 2 bacaktan iğne yedi. Bir de agızdan.

Ben bir aşıya gitmeden yarım saat önce verdim. Eve geldikten sonra da 4 saatte bir bir çay kaşıgı verdim...

Son düzenleme:
ya ben bu keki bugün denedim ama neden benimki pembe olmadı hemde içim çilekli puding kullandım yani çok çok uçuk pembemsi ama ben bildiğim için öyle
pespembe değil uyani gören anlamaz acaba 2 paketmi koymalıydım?
tadı çok güzel ama çilekli gibii:16:
yok canım 1 paket koyuyoruz öyle pespembe olmuyor toz pembe seklinde oluyordu benimki neden olmadı bir fikrim yok:50:tadı güzelse bosver canım rengi:)

konuda açmıştım ama burası daha aktif olduğu için burayada yazıyorum arkadaşlar...

38 günlük bir kızım var 4 gündür gece 12-1 gibi uyuyor 5-6 gibi uyanıyor... emmek içinde uyanmıyor dün gece 1 de yattk 7 de uyandı gündüz uykusuda iyi emmeside gayet iştahlı... sizin bebekleriniz nasıl kaç kez kalkıyosunuz.
doktorumuz emmek için uyandırma o açsa zaten uyanır gece uykusu beyin gelişimi için önemli demişti ama bukadar uyumasıda çok garib değil mi... sizin bebekleriniz nasıl...bu konuda bilgisi olan varmı?

valla cnm benım oğlum 2 aylık oldu hala en uzun uykusu 3 saat o da gece,gunduz en fazla 1 saat uyur.Uyandı mı uyutması da çok zor,uykuyu sevmiyor zaten.hayır uyumasın bişey demiyorum ama uykusu var huysuzlanıyor,uyumadıkça daha da huysuzlanıyor.napıcaz böyle bilmiyorum...

valla cnm benım oğlum 2 aylık oldu hala en uzun uykusu 3 saat o da gece,gunduz en fazla 1 saat uyur.Uyandı mı uyutması da çok zor,uykuyu sevmiyor zaten.hayır uyumasın bişey demiyorum ama uykusu var huysuzlanıyor,uyumadıkça daha da huysuzlanıyor.napıcaz böyle bilmiyorum...

Benimki 1.5 aylık. Dün dr kaçta yatıyor dedi 12-01 dedim. İşiniz var dedi. Artık düzene girmiştir bundan sonra hep böle geç yatar dedi korktum.

Bizim kız akşamları daha çok emiyor ve 10-11 de uyuyor ama yarım saate bir tekrar kalkıyor ve yatması 12-1 i buluyor. Akşam yattığında deliksiz uyuyamıyor ya gazdan ya da sık acıktığından. Dr akşamları sık acıkması normal dedi. Benim kız akşamları uyumuyor yattı mı da 5 saat falan uyuyor. Birinde 6 saat uyuduğunu bilirim. Uykusunda memeyi verdim yoksa kalkacağı yok. Gözünü açmadan tekrar uyuyor. Aslında uyandırmak istiyorum sabahları ama uyanmıyr. Saat 10-11 e kadar uyuyor. Akşam uyuyamadığının hıncını alıyor sanırım :9: Benim kzıında uyuması biraz zor oluyor. Bazen uyuyamadığından mı gazından mı ağladığını anlamıyorum. Emerken uykuya dalıyor memede uyumazsa yandık. Pışş pışş gezdiriyoruz evde.

Her bebek farklıymış. Szin bebişler nasıl kızlar?

Kızlar ya hazır vaktim varken yazayım dün ameliyat olduk işte ben diğer arkadaşlara yapıldığı gibi aynı gün taburcu olmayı beklerken doktor bi gün yatırıcaz dmezmi çok kötü oldum zaten sevmiyorum hastaneleri o şaşkınlıkla doktora burdamı kalıcaz demişim oda şaşkınlıkla evet dedi.Yok bahçeye çadır kuracaktınız demedi iyi.Neyse kızım için katlanıcaz artık dedim ama nerden bilebilirdimki oda arkadaşımın bana ve kızıma bütün geceyi zehir edeceğini.Oda arkadaşım diyorum kulağa çok sevimli geliyor ama arkadaş dediğime bakmayın 55-50 yaşlarında bi kadındı.Torunu kasık fıtığı olmuş onunda o kalıyordu bebekle bebeğin annesi lohusa depresynundaymış vs vs.Neyse buraya kadar sorun yok ama kadın bildiğiniz herşeyi soran çok konuşan yaşlılar vardır ya onlardan işte.Saat 15:00 gibi odaya alındık bununla benim uykum var uyuyamadım gece dedi perdeyi çekti içeriyi karanlık yaptı tv vardı onu kapattı neyse dedim zaten bebişler ameliyatlı rahatsız olmazlar hiç olmazsa dedim.bebişler narkozun etkisiyle uyolardı daha.Bu uyumaya başladı ama ne uyumak yer gök inliyo horultudan.Horultusunu kessin diye bir iki poşet elledim ses kesildi sonra yine başldı ama aynen şöyle horluyor.Tiiiisssssiiiaaaahhh tissiiiiiiiyaaaahhhh.... Allahım uyuz oldum neyse çıktım kapı önüne duymamak için bebiş uyuyodu.Bi müddet sonra bebişler uyanmaya başladı girdim içeri.Kadın bebeği uyutmak için başladı çocuğu ayağında sallamaya bide hızlı sallıyo sallarkende pat pat göğsüne vuruyo.Aklım çıktı ameliyatlı çocuğa bişey olacak diye.Neyse çocuk inliyo uyumuyo başladı bu bu sefer çocuğu sözde sevmeye ama nasıl sevmek resmen kırmızı noktalı cümleler kuruyo.Torunu erkekti "ben senin ç.k.nü yerim,erkeğim benim oğlum adam olmuş benim(sanki kasık fıtığı alınmamışta sünnet olmuş allam ya) ,küçük g.tüm benim,s.çıvemedin ya oluuum,siiiyon siiyon s.çıvemiyon,atom bombasımı attım sen oluummm" Alllahım daha neler neler yazamıycam buraya kızlar... Ben duyduklarımdan dolayı şoklardayım.Uyumayınca kızıyo bu sefer yine kırmızı noktalı tehditvari sözleer çocuğa.Uyusun diye türkü çığırıyo çocuktan 10 kat fazla ses çıkarıyo benim bebişte uyanıyo kuzum.Sinir oldum sinir. Mama hazırlıyo çocuğa yanında termosla sıcak şu getirmiş onun üstüne musluktan su dolduruyo mamayı hazırlıyo çocuğu ayağında sallarken içiriyo mama biberonun içinde şak şak sallınıyo bide çocuk bu biberona bi alışamadı diyo.Çocuğa o halde içebilidği için madalya vermek gerekir bence.Allahım kabus gibiydi.Aradada bana akıl veriyo çocuğu öyle yatırma bak arkaya bakmaya çalışıyo gözü döner vs vs.Bi ara mama hazırlamaya gittiğ mutfağa oh be dedim içimden.Bu arada teli çalmaya başladı.Dırıdıy dıy dıy dırıdıy faslından sonra bi ses "ceeaanndarma jandarma" diye türkü başlamazmı telde.Allahım dedim bu bi kabus olmalı ben rüyadayım ve kesin uyanıcam.Sonra geldi aynı gürültü faslı tekrar bebeğim iyice huzursuzlandı valla aldım çocuğumu çıktım koridora koltuğa oturdum sabaha kadar odaya girmedim.Amleiyatlı kızımla koltuk üstlerinde sabahladık.Tabi böylle espirili anlattığıma bakmayın sinir krizi geçirecektim nerdeyse.Bide akşam yemeğini kaçırdık aç kaldım.Eşim bişeyler getirmek istiyo onada izin yok.Kızlar yani "Eşimle aşkımız eskidi, rutinleşti herşey vs." düşünceleriniz varsa doooğru bi devlet hastanesine gidiyosunuz kendinize berbat bi oda arkadaşı buluyosunuz.Çok değil 3 gün kalın sizi ziyaretçi saati dışında görüştürmesinler o dışarda siz içerde ilk günlere geri dönüyosunuz.Hayatımda yaşadığım en berbat geceydi kızlar.Hapishaneye düşmüşüm gibi hissettim sabah hiç olmuycak sandım.Hatta koridorda oturuken kaçma planları bile yaptım.Kızım olmasaydı hiçbirine katlanamazdım bide valizim olmasaydı kaçacaktım aslında.Hepsini taşıyamadım malesef:59:
valla canım çook maceralı bır gece olmus senın ıcın çok çok geçmiş olsun oda arkadaşına da ıyı dayanmıssın valla ben çıldırırdım heralde..

kızlar ben artık sütten umudumu kestım makına falanda ıstemıyorum ypok çogaltır falan dıye de dusunmucem artık çok yemek de yemıcem sadece su içereim heralde oldugu kadar olsun ...zaten mama yemeden durmuyo sut artarsa dıye umutla hergun ne tavsıye edılse yapıyorum kılo umrumda bıle deıl sonra verırım dıyorum ama...dün aksam arkadas geldı elınde medela makınasıyla.denedık ve sonuc sadece 20 cc sut tabı ben butun gun yemedık sey bırakmadım..malt ıcecegı tarhana corbası sut..yogurt.ıhlamur kuru üzüm leblebı yanı aklınıza ne gelırse o kadar seye ragmen 20 cc cıktı ya:50:gecen tırleyle sagınca bıle daha cok gelmıstı.hatta aventın yıne aynı arkadasımın makınası var manuel onlada sagınca 40 cc olmustu ama dun aksam oyle bır umutluydumkı sankı elektırklı olunca artıcakmıs gıbı..ne beklıyorsam sankı sıhırlı degnek:((mkına deıl...butun hayallerım yıkıldı ama artık yok ole yemek falan nasılsa olmuyo yemıcem...bırde ben evlendım hamıle kaldım dogum yaptım goguslerım hep kucuktu...hala buyumedı...arkadasınkılerde damarlar falan bellı oluyo mesela kız zapzayıf ama masalllaaahhh sutu cok guzel gelıyo bır sagısta 200 cc falan cıkıyormus ama gece sagınca yanı kızı emmeden sagarsa ...benım kanaatım ...sut olan gogus damarlı oluyo ve gercekten bırazda olsa buyulk oluyo bende sut olmadıgını sokakta dedem gorse anlar kucucuk :(((((

Son düzenleme:
Benimki 1.5 aylık. Dün dr kaçta yatıyor dedi 12-01 dedim. İşiniz var dedi. Artık düzene girmiştir bundan sonra hep böle geç yatar dedi korktum.

Bizim kız akşamları daha çok emiyor ve 10-11 de uyuyor ama yarım saate bir tekrar kalkıyor ve yatması 12-1 i buluyor. Akşam yattığında deliksiz uyuyamıyor ya gazdan ya da sık acıktığından. Dr akşamları sık acıkması normal dedi. Benim kız akşamları uyumuyor yattı mı da 5 saat falan uyuyor. Birinde 6 saat uyuduğunu bilirim. Uykusunda memeyi verdim yoksa kalkacağı yok. Gözünü açmadan tekrar uyuyor. Aslında uyandırmak istiyorum sabahları ama uyanmıyr. Saat 10-11 e kadar uyuyor. Akşam uyuyamadığının hıncını alıyor sanırım :9: Benim kzıında uyuması biraz zor oluyor. Bazen uyuyamadığından mı gazından mı ağladığını anlamıyorum. Emerken uykuya dalıyor memede uyumazsa yandık. Pışş pışş gezdiriyoruz evde.

canım bıze dun aksam gelen arkadasımın kızı benım oglumdan 20 gun buyuk ama o mıadında dogdu benım oglum 1 ay erken dogdu..basından berı cok uyuyan bır bebek benımkısı.ama kız cok felekatttı valla annesını bır dakıka durdurmuyo eeee eeee pıspıspıs ooo oooo nınnıler hıc kucaktan ınmıyo durdurdugun an agşlamaya baslıyor kucakta tek dursa ıyı sallamadan da durmuyo hem kucak hem sallanmak ıstıyor ana kucagında sallayınca durmuyo besıkte sallayınca durmuyo ...oyle olanlarınız varsa ALLAH sabır versın ya cok zor ...benım ufaklık maşallah kendı uyuyor ben agzına emzıgı verıp ısıgı kapatıyorum sadece..oyle hıc sallamadım.ınsallah hep oyle gıder.ve dedıgın gıbı benım oglumda gece cok uyuyor...onceden uyandırıyordum sımdı ellemıyorum acıkınca uyanır dedı dr elleme bende hıc uyandırmıyorum.5-6 saat uyuyor gecelerı.ama mama yedıgı ıcınmı bılmıyorum.hoş gündüzde mama yıyor ama sadece 1-2 saat falan uyuyor bende esıme dedım gecen sanırım gece gunudz ayrımı yapıyor bu oglan.hep boyle gıder ınsallah

Son düzenleme:

Canım bizde çok farklı değiliz uyutma konusunda çok zorlanıyorum uyumayıncada çıldırıyor huysuzlanıyor aman uyumazsa bakınsında diyemiyorum yani bilmiyorum ya herşeyi becerdim şu uyutma işini bi halledemedim saatlarce kucakta tutacaksın bazen o bile yetmiyo.Onu uyutayım derken ikinci beslenme saatinin geldiği çok oldu tabi yiyincede gaz çıkar altını tamizle herşey sil baştan.Gece bizimkide illa 1 yada 2 yi bulduruyo.Bitek işte kahverengi gürültüde dalıyo onuda 2 saatten önce kapatırsan uyanıyo ee tabi haliyle bizim kulaklar felç.Bide ana kucağında daha çabuk uyuyo ordan yatağına aldığın anda uyanıyo.Almasam benim içim rahat etmiyo ama bazen gözümün korkup almadığım ve sabaha kadar onda bıraktığımsa oluyo.Off off...

Kızlar ya bişey sorucam malum benim bebiş ameliyattan çıktı gayet iyidi huzurluydu filan dün akşam doktorun yazdığı fitili aldı eşim ağrı kesici ateş düşürücü parasetamol içerin bi fitil.Kıza yaptık yarısını Allahım o saaten sonra çıldırdı sürekli ağlıyo ağrısı var gibi ıkınıyo ıkınırken inliyo o zmana kadar gayet mutlu olan kızım fitilden beri çok huzursuz hemen ağlama inleme moduna giriyo.Bende içeriğini okudum baktım calpol şurupla aynı içeriği sabah fitil yerine calpol verdim.Neden böyle oldu sizce başına aynı şey gelen varmı?:59:

valla canım çook maceralı bır gece olmus senın ıcın çok çok geçmiş olsun oda arkadaşına da ıyı dayanmıssın valla ben çıldırırdım heralde..

kızlar ben artık sütten umudumu kestım makına falanda ıstemıyorum ypok çogaltır falan dıye de dusunmucem artık çok yemek de yemıcem sadece su içereim heralde oldugu kadar olsun ...zaten mama yemeden durmuyo sut artarsa dıye umutla hergun ne tavsıye edılse yapıyorum kılo umrumda bıle deıl sonra verırım dıyorum ama...dün aksam arkadas geldı elınde medela makınasıyla.denedık ve sonuc sadece 20 cc sut tabı ben butun gun yemedık sey bırakmadım..malt ıcecegı tarhana corbası sut..yogurt.ıhlamur kuru üzüm leblebı yanı aklınıza ne gelırse o kadar seye ragmen 20 cc cıktı ya:50:gecen tırleyle sagınca bıle daha cok gelmıstı.hatta aventın yıne aynı arkadasımın makınası var manuel onlada sagınca 40 cc olmustu ama dun aksam oyle bır umutluydumkı sankı elektırklı olunca artıcakmıs gıbı..ne beklıyorsam sankı sıhırlı degnek:((mkına deıl...butun hayallerım yıkıldı ama artık yok ole yemek falan nasılsa olmuyo yemıcem...bırde ben evlendım hamıle kaldım dogum yaptım goguslerım hep kucuktu...hala buyumedı...arkadasınkılerde damarlar falan bellı oluyo mesela kız zapzayıf ama masalllaaahhh sutu cok guzel gelıyo bır sagısta 200 cc falan cıkıyormus ama gece sagınca yanı kızı emmeden sagarsa ...benım kanaatım ...sut olan gogus damarlı oluyo ve gercekten bırazda olsa buyulk oluyo bende sut olmadıgını sokakta dedem gorse anlar kucucuk :(((((
Sağol canım sorma normalde bende hiç dayanamaz pat pat yapıştırırdım szöleri ama bazen odadan ayrılmak zorunda kalıyorum bebeişime bişey yapar diye ciddi ciddi tırstım açıkcası.Kötü niyetten olmasa bile ağladı susturmak istedim diye kendi torununa davrandığı tarz davranır filan dedim ödüm koptu of ya neyse geldi geçti Allahtan. Canım süt konusunda haklısın tamam yenilenler içilenler sütü artırıyor ama olmadımıda olmuyor.Benimde damarlarım çok belirgin ve göğüslerim çok büyüdü bunlar gösterge olabilir gerçektende.Ama kafaya takma yinede napalım sonuçta senin elinde olan bişey değil.BAk 20 cc ,40 cc olsada bebeğine verebilceğin bi sütün var onun bile çok yararı olur.Sen moralini bozma sadece bol bol su iç yeter.

Kızlar ya bişey sorucam malum benim bebiş ameliyattan çıktı gayet iyidi huzurluydu filan dün akşam doktorun yazdığı fitili aldı eşim ağrı kesici ateş düşürücü parasetamol içerin bi fitil.Kıza yaptık yarısını Allahım o saaten sonra çıldırdı sürekli ağlıyo ağrısı var gibi ıkınıyo ıkınırken inliyo o zmana kadar gayet mutlu olan kızım fitilden beri çok huzursuz hemen ağlama inleme moduna giriyo.Bende içeriğini okudum baktım calpol şurupla aynı içeriği sabah fitil yerine calpol verdim.Neden böyle oldu sizce başına aynı şey gelen varmı?:59:

canım ben gecen saglık ocagına gıtmıstım dr ates dusurucu surup yazdı calpol ..ve ben evde fıtıl var ama hıc gereklı olmadı cocuk dr yazmıstı evde bulunsun dıye dedım.saglık ocagındakı dr onu kulllanma surup kullan dedı fıtıl bıraz daha buyunce kullan dedı acıklamasını da yaptı ama hatırlayamıyorum tam olark.sen surup ver bosver fıtılı

Sağol canım sorma normalde bende hiç dayanamaz pat pat yapıştırırdım szöleri ama bazen odadan ayrılmak zorunda kalıyorum bebeişime bişey yapar diye ciddi ciddi tırstım açıkcası.Kötü niyetten olmasa bile ağladı susturmak istedim diye kendi torununa davrandığı tarz davranır filan dedim ödüm koptu of ya neyse geldi geçti Allahtan. Canım süt konusunda haklısın tamam yenilenler içilenler sütü artırıyor ama olmadımıda olmuyor.Benimde damarlarım çok belirgin ve göğüslerim çok büyüdü bunlar gösterge olabilir gerçektende.Ama kafaya takma yinede napalım sonuçta senin elinde olan bişey değil.BAk 20 cc ,40 cc olsada bebeğine verebilceğin bi sütün var onun bile çok yararı olur.Sen moralini bozma sadece bol bol su iç yeter.

evet dımı en azından o kadar da olsa emıyo ya bebegım hıc anne sutu alamayan bebeklerde var şükür halimize...

canım bıze dun aksam gelen arkadasımın kızı benım oglumdan 20 gun buyuk ama o mıadında dogdu benım oglum 1 ay erken dogdu..basından berı cok uyuyan bır bebek benımkısı.ama kız cok felekatttı valla annesını bır dakıka durdurmuyo eeee eeee pıspıspıs ooo oooo nınnıler hıc kucaktan ınmıyo durdurdugun an agşlamaya baslıyor kucakta tek dursa ıyı sallamadan da durmuyo hem kucak hem sallanmak ıstıyor ana kucagında sallayınca durmuyo besıkte sallayınca durmuyo ...oyle olanlarınız varsa ALLAH sabır versın ya cok zor ...benım ufaklık maşallah kendı uyuyor ben agzına emzıgı verıp ısıgı kapatıyorum sadece..oyle hıc sallamadım.ınsallah hep oyle gıder.ve dedıgın gıbı benım oglumda gece cok uyuyor...onceden uyandırıyordum sımdı ellemıyorum acıkınca uyanır dedı dr elleme bende hıc uyandırmıyorum.5-6 saat uyuyor gecelerı.ama mama yedıgı ıcınmı bılmıyorum.hoş gündüzde mama yıyor ama sadece 1-2 saat falan uyuyor bende esıme dedım gecen sanırım gece gunudz ayrımı yapıyor bu oglan.hep boyle gıder ınsallah

Canım kendi kendine uyuyorssa ne güzel. Benimki bir dfa uyudu öyle. Hayret etmiştim o gün. Sütümü sağıp kızıma anneme bıraktım dışarıya çıkmıştım. Ben çıkmışım misafirlerim gelmiş (yeni doğum yapmış evdedir nasılsa diyerek gelmişler :9:) eve geri dönmüştüm. Bizimkide uyanmıştı sütümü yeni sağdığım için ( iki göğsümü de sağmıştım yaklaşık 2,5 ölçek) biberondaki sütü verdim. Bizimki süt bitti sızdı. daha önce biberonla verdiğimde yapmamıştı ama :26:

Canım bizde çok farklı değiliz uyutma konusunda çok zorlanıyorum uyumayıncada çıldırıyor huysuzlanıyor aman uyumazsa bakınsında diyemiyorum yani bilmiyorum ya herşeyi becerdim şu uyutma işini bi halledemedim saatlarce kucakta tutacaksın bazen o bile yetmiyo.Onu uyutayım derken ikinci beslenme saatinin geldiği çok oldu tabi yiyincede gaz çıkar altını tamizle herşey sil baştan.Gece bizimkide illa 1 yada 2 yi bulduruyo.Bitek işte kahverengi gürültüde dalıyo onuda 2 saatten önce kapatırsan uyanıyo ee tabi haliyle bizim kulaklar felç.Bide ana kucağında daha çabuk uyuyo ordan yatağına aldığın anda uyanıyo.Almasam benim içim rahat etmiyo ama bazen gözümün korkup almadığım ve sabaha kadar onda bıraktığımsa oluyo.Off off...

Bizimki kucağa alışmadı daha uyuyamıyorsa kucakta bile ağlıyor gezdiriyoruz öyleyken ağlıuor. Bir tek memede ya da emzikte susuyor. Bazen onda bile ağlıyor görseniz dalamayınca daha da sinirleniyor hızlı hızlı emiyor sonra memede ağlamaya başlıyor. Sonra göğsüme alıyorum yoruluyor tabi o zamana kadar sızıyor sonra. Dün akşam gezmedeydik giderken arabada uyudu dönüşte de. Ama akşamları dediğim gibi derin uyuyamıyor. yarım saate bir kalkıyor.

Back