• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

haşlayıp salata yapıyorum içine ne istersen doğra limon ve zeytin yağı
dün akşam komşum bulgurlu köfte getirmişti 1 kase onu yedim 1 yabak börülce salatası 1 bardak ıhlamur 1 bardak da humana gece tek göğsümden 100 cc sağdım
sütün azsa pompa alma sakın anlamı yok.ben pompa çekmiyor sanmıştım meğer süt yokmuş

sağol canım börülceyi bulursam deneyeyim inş işe yarar.pompa da aldım ama dediğin gibi süt olmayınca çok işe yaramıyor.ama süt az olunca emmiyor bizimki en azından az da olsa pompadan çıkanı vriyorum

e tabi öyle bi yerde herkesin bünyesi aynı diil ama aylaaarrr sonra olunca korkuyo insan haliyle :77:

kızlar bide o gaz yapar bu gaz yapar diye düşünürsek ohhoooooo herşey gaz yapıyo şu mevsimde yenen.valla söylemesi ayıp ben dünakşam 1 tabak etli kurufasulye yedim.kızımın herakşam çok olmasa da gaz sancıları tutardı ama ilk defa dün akşam hiiiçççç ağlamadı desem yeridir :nazar: ters tepki yaptı sanırım kurufasulye bnm kızda :37:

yaa orası öyle eskidken herşeyi yiyorlarmış hiçte böyle gaz sorunundan bahsetmiyorlar onorların yöntemleri bizden iyiydi sanırım..bebeklerin karnına katran felan sararlarmış sıcak tutsun diye sanırım biz bebeklerimizi ısıtamıyoruz sıcak su torbası felan geçiçi çözüm galiba kadınlar bebekleri sırtlarına sarıp işe başlıyorlarmış ..bizim gibi nerde tek işleri bebek olsun..

yaa orası öyle eskidken herşeyi yiyorlarmış hiçte böyle gaz sorunundan bahsetmiyorlar onorların yöntemleri bizden iyiydi sanırım..bebeklerin karnına katran felan sararlarmış sıcak tutsun diye sanırım biz bebeklerimizi ısıtamıyoruz sıcak su torbası felan geçiçi çözüm galiba kadınlar bebekleri sırtlarına sarıp işe başlıyorlarmış ..bizim gibi nerde tek işleri bebek olsun..

öyle valla bizim tek işimiz bebek :))) tarlada doğurup tarlada büyütüyolarmış.belki o zamanlarda da vardı gaz problemi ama sanırım bebekleri bu kadar dinlemiyolarmış sanırım şusu mu var busu mu var diye.ağlayıp ağlayıp sızıyolarmış yorgunluktan

Kızlar Oto Koltuğu Bebek Arabası Ana Kucağı Portbebe Ne Kullanıyorsunuz Neler Aldınız Neler Önerirsiniz?

Travel Sistem denen Hepsi Bi Arada Olandan Alan ve Kullanan Var mı Memnunmusunuz?

Portbebemiz Var Ama Diğerleri İçin Tavsiye Bekliyorum Kullananlardan..

Chicco CT 02 İkili Set - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey!
canım ben bunu aldım ve çok memnunum tavsiye ederim valla. ana kucagında uyuyo daha yatağına alışamadı

teşekkür ederim canım bakıcam..

kızlar yaa ben dogumdan sonra hiç güzel yemek yapamamaya başladım çünkü baştan sagma yapıyorum ya soğanı yanıyo ya suyu bitiyo çorbalar topaklaşıyo felan bide tuzunu atmayı unutuyorum sabah yapsam keşke ama ozamanda uykusuzluktan biraz tembellik yapıyorum off plan program dicem ama miniğimin sagı solu belli olmuyo evi süpürcektim kaldı bi çorba koydum onda da zeynep ağladı altını kıstım zeynep kucakta öyle yazıyom şimdi işler böyle kalınca öok huzursuz oluyorum :43:

selam kızlar...biraz geçmişi okuyabildim buğün... tüm iyi dilekleriniz için saolun öncelikle...bu arada bliraz topladım kendimi...yarın sabah ameliyatımız var... dua edin bize...

bu arada kızım pek mızmız buğün...2 dakka yatmadı sabah beri..kucakta uyuyo yatağına koyuyom mızıklı:21:yo....aslında aklıma ne geldi..köylü kadınlar tarlaya giderken bebeklerini bağlarlarya...çok mantlklı...hem işimizi yaparız...:45:hem karnı sıcak olur gaz olmaz.hemde uyurrlar....araştırdım varmış öle bişi...sizleşde paylaşem dedim Moby Wrap
Bebek Eşya'nın Videoları: Moby Wrap Taşıma Şalı [HQ] | Facebook
yapılışını bulursam yazarım yine... bakın bi

selam kızlar...biraz geçmişi okuyabildim buğün... tüm iyi dilekleriniz için saolun öncelikle...bu arada bliraz topladım kendimi...yarın sabah ameliyatımız var... dua edin bize...

bu arada kızım pek mızmız buğün...2 dakka yatmadı sabah beri..kucakta uyuyo yatağına koyuyom mızıklı:21:yo....aslında aklıma ne geldi..köylü kadınlar tarlaya giderken bebeklerini bağlarlarya...çok mantlklı...hem işimizi yaparız...:45:hem karnı sıcak olur gaz olmaz.hemde uyurrlar....araştırdım varmış öle bişi...sizleşde paylaşem dedim Moby Wrap

canım ben bazen kanguruya koyuyorum evi toplarken ama yemektir süpürgedir olmuyo tabii bu wrapları duymuştum aslında uzun bi kumaştan o şekilde bağlayarak yapabiliriz bizde saol link için
bu arada geçmiş olsun canım ne ameliyatı geçmişe bakamıyom da

kızlar meraba ben malesef kaşıntılarımdan dolayı 1 hafta ilaç kıllandıgım için sütü kesmiştim ama şuan ilaçları dr bırakma demesine ragmen bebgimi emzire bilmek için kestim ama bebegim emmiyor meme çok üzgünüm napcam bilmiyorum :(
bide sizin bana verdiginiz cevapları nasıl görcem bilmiyorum forum çok hızlı ilerliyor

sadece mama verip meme yi kesen varmı içinizde :(

selam kızlar...biraz geçmişi okuyabildim buğün... Tüm iyi dilekleriniz için saolun öncelikle...bu arada bliraz topladım kendimi...yarın sabah ameliyatımız var... Dua edin bize...

Bu arada kızım pek mızmız buğün...2 dakka yatmadı sabah beri..kucakta uyuyo yatağına koyuyom mızıklı:21:yo....aslında aklıma ne geldi..köylü kadınlar tarlaya giderken bebeklerini bağlarlarya...çok mantlklı...hem işimizi yaparız...:45:hem karnı sıcak olur gaz olmaz.hemde uyurrlar....araştırdım varmış öle bişi...sizleşde paylaşem dedim moby wrap
bebek eşya'nın videoları: Moby wrap taşıma şalı [hq] | facebook
yapılışını bulursam yazarım yine... Bakın bi
bence de mantıklı hem biz eğilip doğruldukça gazı daha kolay çıkar bence

arkadaşlar
çocukların sese alışması için ne yapmalıyız bilen var mı??
benim kız her sesi duyup uyanıyor
işte yine uyandı oofff

süt için börülceyi yazan arkadaşlar marketten ya da pazardan mı alıyorsunuz börülceyi ve nasıl pişiriyorsunuz.ben hiç pişirmedim açıkçası burda satılırken de pek görmedim ya da dikkatimi çekmedi.benim sütüm iyice azaldı yazarsanız sevinirim.

ayrıca sütü arttıran bişey varsa deneyip memnun kaldığınız yazarsanız sevinirim kızlar.

biz aktardan aldık canım
kaynatıyorum iyice
sonra süzüp suyunu göğsüme buhar yapıyorum kanalları açıyormuş
darısınada içine domates maydonoz kuru yada taza soğan zeytinyağı limon tuz katıp bir güzel meze yapıp yiyoruz ailece sofrada
kuru fasulyeyle aynı tat
gaz olur diye hiç birşeyi kesmedim ben ilk kızımdada öyle yapmıştım
kuru fasulye,nohut,pırasa,yeşil mercimek vs vs aklına ne gelirse yedim ve halada yiyorum şükür gaz falanda yok

börülce süt yapar demişsinizde... gaz yapmazmı... malum oda bi fasulye...

gaz olur diye hiç birşeyi kesmedim ben ilk kızımdada öyle yapmıştım
kuru fasulye,nohut,pırasa,yeşil mercimek vs vs aklına ne gelirse yedim ve halada yiyorum şükür gaz falanda yok
bu gaz yapar şu gaz yapar diye düşünürsen gaz olurmuş aynı sütüm olmuyor gibiymiş öyle derler yani:44:

canım ben somustum medelayı ama eşim yanasmıyor süt yok pompaya ne gerek var dıyo...ben aventın manuel olan pomasıyla ıkı gogsumden 40 cc sagdım elektrıklı daha cok cıkartır dıyorum ama nafıle...
borulceyı nasıl yapıyosunuz canım ben nasılsa sutum artmıyo dıye epsını bırakmıstım ama baktım ıyıce azaldı bende yıne yapmaya karar verdım borulceyı haslayıp ıcıne sogan atıyorum zeytınyagıyla yıyordum sen nasıl yapıyorsun bıde bulguru nasıl yapıyosunuz bır umut devam edıcem bunlara artsın sutum ıyıce kesılmesın...

of kızlar her gun yenı bırsey ogrenıyorum burdan nasıl yanı suyudamı işe yarıyoorrr

Allah daha çok versin canım darısı basıma

evet canım buğu yaptıgım gün baya farketti bana
ama her bünye farklı tabi size nasıl olur bilemem
inşallah işe yarar

gerçekten eşin doğru söylüyor sakın okadar para verme elektrikli pompaya bende ikiside var
manuelde aynı çekiyor elektirklide yani süt falan artmıyor var olan geliyor 50 ml ise memede 50 ml geliyor okadar

kızlar bir de tarhana çorbası deneyin.bulgur pilavı da iyi ama gaz yapıyor hem de kuru ama çorba mükemmelll...ilk defA mememden süt aktığınnı gördüm yani kızım emmeden

maşallahh :nazar:
dolapta pişmiş var hemen içeyim:1:

tabii acılı olmayan bulabilirseniz.genelde acılı oluyor.bulgurdan çorba yapılabilir belkii

ezogelin çorbası yapabilirsiniz bulgur var içinde
bulgur pilavı yapabilirsiniz
kısır olur
mercimek köftesi olur
fellah köftesi olur
içli köfte olur
şimdilik aklıma bulgurla yapılan bunlar geldi

şimdiden çok geçmiş olsun canım
bende bugün kızımı mutfakta iş yaparken bol sweetshirtümün içine koydum yakası açıktı kafa dışarda kaldı çok rahat ettik

Son düzenleme:
senay cevabın için saol cnm

buarada hayırlı olsunpaşamız sünnet olmuş düğününde görün inş ayhhhh dur oakdar hızlı geçmesin zaman yanımızda kalsınlarrrrrrrr ağlıcam şimdi yaaa nasıl evlendircez bi bu sıpaları:)

sağol canım, evet bence de hemen büyümesinler. daha yeni tadını çıkarmaya başladık

kızlar hep ne kadar süt verelim diyoruz ya, az önce ağustos annelerinde okudum bir topikte. şöyle yazmışlar
"bebeğin kilosu başına 150 ml süt vereceksiniz, ve bunu günde 7 yada 8 e böleceksiniz.Yani 3 kiloluk bebek ise 3x150= 450 ml süt vermeceksiniz bunuda 8 e bölersek 56 cc eder...

6 kiloluk bebek ise 6x150=900 ml 900 ü 8 öğüne bölersek, 112 ediyor..."

ne kadar doğru bilemiyorum ama paylaşmak istedim

Herkese merhaba; bende şubat annesiyim... Ilk bebeğim... Tecrübeli annelere yada konuyu bilen anneler uyuturken kucağımda yada ayağımda sallamak istemiyorum bu düzeni nasıl sağlarım....

kızlar hep ne kadar süt verelim diyoruz ya, az önce ağustos annelerinde okudum bir topikte. şöyle yazmışlar
"bebeğin kilosu başına 150 ml süt vereceksiniz, ve bunu günde 7 yada 8 e böleceksiniz.Yani 3 kiloluk bebek ise 3x150= 450 ml süt vermeceksiniz bunuda 8 e bölersek 56 cc eder...

6 kiloluk bebek ise 6x150=900 ml 900 ü 8 öğüne bölersek, 112 ediyor..."

ne kadar doğru bilemiyorum ama paylaşmak istedim

sadece mama verenlerin hesaplaması daha kolay
şimdi sağmadan emzirdiğimiz ne kadar oluyorki bizim??*
ama ilginçmiş

Herkese merhaba; bende şubat annesiyim... Ilk bebeğim... Tecrübeli annelere yada konuyu bilen anneler uyuturken kucağımda yada ayağımda sallamak istemiyorum bu düzeni nasıl sağlarım....

arkadaşlar
çocukların sese alışması için ne yapmalıyız bilen var mı??
benim kız her sesi duyup uyanıyor
işte yine uyandı oofff
canım yüksek sesten irkiliyorlar tiz sesleri sevmiyorlar ama insan sesini seviyorlar şimdilik yapacak bir şey yok ben radyo açıyorum yanında ama her sese uyanan bir çocuğum olsun istemem :(((

Back