• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar hep ne kadar süt verelim diyoruz ya, az önce ağustos annelerinde okudum bir topikte. şöyle yazmışlar
"bebeğin kilosu başına 150 ml süt vereceksiniz, ve bunu günde 7 yada 8 e böleceksiniz.Yani 3 kiloluk bebek ise 3x150= 450 ml süt vermeceksiniz bunuda 8 e bölersek 56 cc eder...

6 kiloluk bebek ise 6x150=900 ml 900 ü 8 öğüne bölersek, 112 ediyor..."

ne kadar doğru bilemiyorum ama paylaşmak istedim

hımmm..anladım şenaycım mantıklı aslında

Herkese merhaba; bende şubat annesiyim... Ilk bebeğim... Tecrübeli annelere yada konuyu bilen anneler uyuturken kucağımda yada ayağımda sallamak istemiyorum bu düzeni nasıl sağlarım....

vallaha biz de kelin ilacı olsa başına sürer konumundayız ama şu an için sallamadan uyutmayı başaran çok az kişi sanırım.memede uyuyakalıyor bazen ama gazını çıkarmak için mecbur kucağımıza alıyoruz o ara uyanıyor yani..hele gazı varsa sallamadan uyutmak mucize :)))ben en azından ayağıma almıyorum beşiğinde ya da anakucağında sallıyorum ...

ayyyyy..saç kurutma ne büyük nimet 2 saattir kanguruyla gezdir gezdir öldüm ..eşimin de dersi var evde ses olmamalıı salon en uzak oraya getirdim dondyde kurdum sallanıyor saç kurutmanın sesi eşliğinde,sustu azıcık..

tgbwdt[/B

arkadaşım ne yazıkki bizim değil onların kuyralları geçerli oluyor sallamaya alıştırma d.yenlerin hepsi çarşafla kaç saat sallamış bi sor

ben de anneme kesinlikle sallama dmiştim ama şimdi mecbur para verip ototmstik salıncak aldım

ayyyyy..saç kurutma ne büyük nimet 2 saattir kanguruyla gezdir gezdir öldüm ..eşimin de dersi var evde ses olmamalıı salon en uzak oraya getirdim dondyde kurdum sallanıyor saç kurutmanın sesi eşliğinde,sustu azıcık..

Beyaz Gürültü :: Artık Bebeğiniz Uyusun
bunu dene meloş fön makinesi yerine aynısı ama sesini kısabiliyorsun biz iki gecedir sabaha kadar bunu dinliyoruz.uyurken bile açık bıraktık...

kızlar kızım uyuyor şimdi canım hiç birşey yapmak istemiyor yemek felan yapasım yok annem dün gitti kızımla kaldık böyle çok moralim bozuldu iyi alışmıştım yıllardır ilk defa annemle zaman geçirdim bu kadar çok...hem de evde yalnız kalmamıştım hep yalnızım artık kızım var teselli olur bana ama yinede aileden uzak olmak zor .babam ve kız kardeşlerim kızımı göremediler bile daha ..kardeşlerimden biri çalışıyor biri de liseye gidiyor gelemediler ..çok zoruma gidiyor ..ve ailenin ilk bebeği....nasıl hevesliler ama sadece msn den gördüler yeğenlerini...en yakın zamanda ben gitmeliyim ...:((((

merhaba arkadaşlar.sütü artıran yiyeceklerden ve içeceklerden bahsetmişsiniz.ben tahin pekmez öneririm.müthiş süt yapıyor..herşekilde kilo yapıyor ama ekmeksiz tüketiyorum küçük bi kase..bide dün burdan okumuştum ıhlamuru oda işe yaradı.söyleyen arkadaşa teşekkür ederim..buraya fazla yazmasamda gerci yazdıklarımda fazla karşılık verilmeden kaybolup gidiyorda:))okuyup fazlaca yararlanıyorum..

Herkese merhaba; bende şubat annesiyim... Ilk bebeğim... Tecrübeli annelere yada konuyu bilen anneler uyuturken kucağımda yada ayağımda sallamak istemiyorum bu düzeni nasıl sağlarım....

valla ben tecrübeli anneyim ama bende o düzeni sağlayamadım
sonucta birazda bebek belirliyor olayı yani

bende bugün ne yaptıysam durmadı uyumadı sonunda actım elektrikli süpürgeyi 20 dakka yanında o uyudu ben kollarımı dinlendirdim:1:

merhaba arkadaşlar.sütü artıran yiyeceklerden ve içeceklerden bahsetmişsiniz.ben tahin pekmez öneririm.müthiş süt yapıyor..herşekilde kilo yapıyor ama ekmeksiz tüketiyorum küçük bi kase..bide dün burdan okumuştum ıhlamuru oda işe yaradı.söyleyen arkadaşa teşekkür ederim..buraya fazla yazmasamda gerci yazdıklarımda fazla karşılık verilmeden kaybolup gidiyorda:))okuyup fazlaca yararlanıyorum..

olurmu canım vazelin tavsiyeni hiç unutmayacağım
tahin pekmezide deneyeceğim hemen
ıhlamuru şuan içiyorum evridiki önermişti inşallah bol bol süt olur hepimizeee:nazar:

vallaha biz de kelin ilacı olsa başına sürer konumundayız ama şu an için sallamadan uyutmayı başaran çok az kişi sanırım.memede uyuyakalıyor bazen ama gazını çıkarmak için mecbur kucağımıza alıyoruz o ara uyanıyor yani..hele gazı varsa sallamadan uyutmak mucize :)))ben en azından ayağıma almıyorum beşiğinde ya da anakucağında sallıyorum ...

ilgin için teşekkürler....

tgbwdt[/B

arkadaşım ne yazıkki bizim değil onların kuyralları geçerli oluyor sallamaya alıştırma d.yenlerin hepsi çarşafla kaç saat sallamış bi sor

ben de anneme kesinlikle sallama dmiştim ama şimdi mecbur para verip ototmstik salıncak aldım

haklısın galiba... sanırım bu durumda biz onların bebeği oluyoruz....:61:

teşekkürler fns93:))
fazla tecrübeli değilim ama bebeklerimizin rahatı için bildiklerimi paylaşmaya çalışıyorum.yardımcı oluyorsam ne mutlu.onlar rahat ve mutlu olunca bizde oluyoruz.hele de şu gaz konusunda.bundan bir kaç ay öncesine kadar o sesi duyduğumda mutlu olacağım hiç aklıma gelmezdi:))şimdi çıksın diye hem bebek hem biz çatlıyoruz vallahi..çok zormuş bebek bakımı.ama yinede hiç şikayetçi değilim.onun bi gülüşü herşeye bedel:))

Kızlar bende sallama derdinden kurtulmak için fisher pricenin akvaryum salıncağını aldım kullandıktan sonra memnun kalıp kalmadığımı yazarım.İki yöne yani ileri geri ve sağa sola sallanabiliyor bakalım umarım işe yarar incelemek isteyenler aşağıdaki linkten bakabilir.Ben e-bebekten aldım avealılara 50 tl hediye çeki veriyolar aklınızda olsun.
Fisher Price Akvaryum Salıncak - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey!

Son düzenleme:
fazla tecrübeli değilim ama bebeklerimizin rahatı için bildiklerimi paylaşmaya çalışıyorum.yardımcı oluyorsam ne mutlu.onlar rahat ve mutlu olunca bizde oluyoruz.hele de şu gaz konusunda.bundan bir kaç ay öncesine kadar o sesi duyduğumda mutlu olacağım hiç aklıma gelmezdi:))şimdi çıksın diye hem bebek hem biz çatlıyoruz vallahi..çok zormuş bebek bakımı.ama yinede hiç şikayetçi değilim.onun bi gülüşü herşeye bedel:))

evet canım onun bir gülüşü herşeye bedel
hele birde anne demesi....
içiniz eriyecek daha en baştasınız
Allahım hepsine sağlık versin inşallah...

manikcim güle güle kullanın canım

yattığı odada tv nin sesini hafifçe acmakla başla canım

eve geldiğimizden beridir gündüzleri tv açık odada aslında. ama ayak sesimi duyup uyanıyor. mutfakta bişileri yerleştirirken ses çıksa hemen irkiliyor debeleniyor hatta ağlamaya başlıyor. en başlarda böyle değildi. misafirler gelen giden varken odada gelip uyurken bakıyorlardı ve yanında her şeyi konuşuyorduk. artık fısıltıyla konuşmak zorunda bırakıyor bizi. daha 1 aylık oldu üstelik eşşekkk..

canım yüksek sesten irkiliyorlar tiz sesleri sevmiyorlar ama insan sesini seviyorlar şimdilik yapacak bir şey yok ben radyo açıyorum yanında ama her sese uyanan bir çocuğum olsun istemem :(((

ben de istemem ama daha şimdiden uyanıyor. bir de bunun yazı var pencereler açık olcak dışarıdan her türlü ses gircek... ne olursa olsun uyanırsa tekrar sallar uyuturuz filan diyip de konuşsak gürültü yapsak mı napsak. ama bi de yine de alışmazsa uğraştıımızla kalırızzz.

yaa arkadaşlar bebek doğarken sallanmayı bilerek doğmuyormuşş.
ona biz öğretiyomuşuz durup dururken başımıza iş açıyormuşuz.
e yani şu uzmanlar çocuk nasıl uyutulur anlatmıyorlar kii..
hem diyorlar ilk 3 ay ağlarsa kucaklayın sevginizi gösterin hem de kucaanızda uyumasın yerinde uyusun
nasıl olcak o iş
walla bence bi çoğumuz klasik ayakta sallama yöntemine bile geçecekk..
en azından eller kollar boş kalıcak ve bilgisayarda yazı yazabilicezz :))

o sesin ben de hayranı oldummm :)))

Back