• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğime sabahları 60ml formül süt, haftada 2 defa sebze çorbası( bazı haftalar hiç vermiyorum) bazı zamanlar yoğurt ( her zaman bulamadığımız için taze) ve hergün çok az meyve püresi veriyorum. benim oğlum 9.400 kg :nazar:ve 74 cm::nazar:. tam olarak yedinci ayımıza girdik. kılosu ve boyu en üst sınırlarda yani. ve kendimi kasıp ek gıdalara erken başladığım için de pişmanım. aslında başlamadık da girişimlerimiz oldu. ve öyle tıka basa yedirilen çocukların da neden daha zayıf olduğunu anlamıyorum doğrusu. ayrıca ilk aylarda atlattığımız idrar yolu enfeksiyonu, sünnetimiz de cabası.

Öncelikle Allah kavuştursun. İnşallah bir an önce eşinle aynı evde yaşamaya başlarsınız. Polly magic ile ilgili çok iyi şeyler duydum o yüzden bence hiç hayıflanma.. Bir de kilo meselesini hiç dert etme.. 23 kilo olup da oraya oturan çocuk tanımıyorum pek :)

teşekkür ederim canım. ben de o sebeple magıc aldım, umarım oğlum oturur ve kullanırız.

bebeğime sabahları 60ml formül süt, haftada 2 defa sebze çorbası( bazı haftalar hiç vermiyorum) bazı zamanlar yoğurt ( her zaman bulamadığımız için taze) ve hergün çok az meyve püresi veriyorum. benim oğlum 9.400 kg :nazar:ve 74 cm::nazar:. tam olarak yedinci ayımıza girdik. kılosu ve boyu en üst sınırlarda yani. ve kendimi kasıp ek gıdalara erken başladığım için de pişmanım. aslında başlamadık da girişimlerimiz oldu. ve öyle tıka basa yedirilen çocukların da neden daha zayıf olduğunu anlamıyorum doğrusu. ayrıca ilk aylarda atlattığımız idrar yolu enfeksiyonu, sünnetimiz de cabası.

maşallah bebeğine. peki bu ek gıdaları vermediğin zaman ne veriyorsun anne sütü yeterli oluyor mu? ben de hala çok ek gıda veremediğimi düşünüyorum meyve ve sebze çorbası dışında bişey vermiyorum. kahvaltı falan başlamadım daha. sabahları emmek istiyo kızım çünkü öğleye kadar genelde öyle duruyo. akşamları da devam sütü veriyorum. bir de dün akşam ilk defa aptamil gece maması denedim muzlu-kayısılı-irmikli. severek yedi. ama ne yerse yesin bi saat sonra falan yine emmek istiyo. açlık değilde galiba özlüyo:)

biz de iyiyiz canım sağol...sen,nki m büyük benmki mi:)
kızım maşaallah çoooooooook iyiy yemek konusnda hiç üzmüyor beni,sebze çorbası dişinda herşeyi yiyo:76:
kilosu gayet iyi ama boyu 66cm:((
emekliyouz biz,babababababa ve memememememe de diyo:33:

sizinki daha büyük canım:)))
bizimki 7 ay 1 günlük:))boyumuzda 68 cm.
babaya çekecek sıpa,doktor ne kadar da normal dese kısa yani:)))
hihihihh bizimki sadece sürünüyor,oda destekle,
ve sürekli çığlık atıyor,konuşmuyoruz daha :5:

Son düzenleme:
bende bu yürüteç konusunda çok kararsızın kızlar yaa. uzmanlar sakıncalı olduğunu söylüyorlar. annem de ısrarla alalım çocuk basmasını öğrensin diyor. arada kaldım bende :(

bende bu yürüteç konusunda çok kararsızın kızlar yaa. uzmanlar sakıncalı olduğunu söylüyorlar. annem de ısrarla alalım çocuk basmasını öğrensin diyor. arada kaldım bende :(

valla cnm uzun zaman üstünde bırakmadığın sürece pek sakıncalı olduğunu düşünmüyorum.klasik olacak ama bizim zamanımızda da vardı yürüteçler,o şekilde büyüyen erkek çocuklarının hepsi sorunlu mu şimdi?

Biz yürüteç kullanmıyoruz. Daha henüz tam oturamıyoruz bile :)

Bu arada Facebook'ta Şubat-Mart anneleri ne kadar aktif. Her şeyi birbirlerine sorup paylaşıyorlar ne güzel. Bizim Ocak anneleri niye gelmiyor gruba? Yoksa başka bir grup mu var? Biz oraya gelelim.

valla cnm uzun zaman üstünde bırakmadığın sürece pek sakıncalı olduğunu düşünmüyorum.klasik olacak ama bizim zamanımızda da vardı yürüteçler,o şekilde büyüyen erkek çocuklarının hepsi sorunlu mu şimdi?

sorun konusunda o kadar emin olmayalım. çocuk doktorumuz diyor ki: onları bilmiyoruz. çünkü onlar ürologların kapısını aşındırıyor diyor.

benim en büyük oğlumda hayalarında su vardı.dr 1,5 yaşına kadar geçmezse ameliyat yapacaz demişti.8 aylıkken 1 kerre yürüteçe koyduk ve pipisi mosmor oldu acile gittk.acile gittiğmzde pipisindeki morluk geçmişti.dr neden gelmiştiniz dedi.ben bi daha korkudan yürütece koymadım.ama bizimki doğuştan olan bi hastalıktı ve yürüteç bunu azdırdı.sağlıklı olanlarda az konulmak şartıyla bişi olmaz inşallah ama 7-8 aylık olması gerek konulması için diye biliyorum.

o zaman şöyle diyeyim herkesin kendi tercihidir isteyen kullanır isteyen zararlı düşüncesiyle kullanmaz.ben kullanıyorum Allaha şükür bir sıkıntı yaşamadım ilerisini bilemem ama daha öncede söylediğim gibi üstünde uzun zaman bırakmıyorum.

yürüteç bacak arasına geldiği için zararlıysa şayet kanguru daha zararlı o halde.yürüteçte ayakları yere değiyor ama kanguruda öylebir şansı olmadığı için yerçekimine karşı koyamayarak aşağıya sarkıyor ve bacak arası daha fazla sıkışıyor.:31:

o zaman şöyle diyeyim herkesin kendi tercihidir isteyen kullanır isteyen zararlı düşüncesiyle kullanmaz.ben kullanıyorum Allaha şükür bir sıkıntı yaşamadım ilerisini bilemem ama daha öncede söylediğim gibi üstünde uzun zaman bırakmıyorum.

yürüteç bacak arasına geldiği için zararlıysa şayet kanguru daha zararlı o halde.yürüteçte ayakları yere değiyor ama kanguruda öylebir şansı olmadığı için yerçekimine karşı koyamayarak aşağıya sarkıyor ve bacak arası daha fazla sıkışıyor.:31:

canım ben oğlumda korkudan kullanmadım ama 2009 doğumlu kızımda kullandım .şimdi miniğimi de yeni koymaya başladım ama daha öyleee bakıyor.yürüme fln çabası yok.zaten 2,5 yaşındaki kızım da pek rahat bırakmıyorr zavallıyı:37:

oğlumda kanguru kullanıyorum ama kısa mesafeler için. annemlere kadar gidiyoruz 15 dakıka. daha uzun mesafede kullanmadım. ve ben kanguru merakımdan 14 kıloya kadar olan şimdi hatırlamayadım ismini ama 300 tl ye iyi bişiy almıştım:(
siz erkek çocukta kanguru kullanıyormusunuz?

oğlumda kanguru kullanıyorum ama kısa mesafeler için. annemlere kadar gidiyoruz 15 dakıka. daha uzun mesafede kullanmadım. ve ben kanguru merakımdan 14 kıloya kadar olan şimdi hatırlamayadım ismini ama 300 tl ye iyi bişiy almıştım:(
siz erkek çocukta kanguru kullanıyormusunuz?

Kanguru da yürüteç de hep kafamı kurcaladı. Kanguruyu mecburiyetten aldım ama fazla kullanmadım. Heralde en fazla 5-10 dk. Yürüteç ise hiç düşünmüyorum. Bir çok şey de olduğu gibi bu da tercih meselesi ve risk.. Verdiğimiz yiyeceklerin akıbetini bilmiyorsak yürüteç ve kangurunun da onlara ilerde ne yapacağını bilmiyoruz maalesef. Bu yüzden de "bir şey olmaz" diye düşünüp kullanıyoruz. Göz görmeyince gönül katlanırmış :( İnşallah onlar için yaptığımız hiçbir şey onlara zarar vermez.

kanguruyuda uzun zaman kullandım 4 aylıkken başladım kullanmaya.şimdi araba kullanıyorum sadece toplu taşıma araçlarıyla biryere gitmem gerekirse kanguruyu kullanıyorum.

yürüteç hediye geldi kızıma,büyükbabası almış.madem var diyerek mamasını falan hazırlarken bindiriyorum ayağıma dolanmasın diye.
gözlemlediğim kadarıyla sadece biraz çocuğu oyalıyor,bizim kızın boyundan mıdır bilmiyorum ama afedersiniz g.tü başı bi tarafa kayıyor bindiğinde.yürüteç biraz kısa geldi.oturduğu zaman poposunu iyice dışarı çıkartıyor,yoksa ayaklarını tam basamıyor yere.yani bence bu durumda yürümeyi geciktirecek bişey kesinlikle.
sağlık kısmı ise ayrı bir sorun.kendi tercihim değildi,bir ara acaba alsam mı diye düşünürken vazgeçtim ama sağolsun o gelip bizi buldu:)

kızlar 7.ayda bi aşi varmiş
saglık ocagi bu konuda bilgi vermedi özel aşi diye doktorumuzu aradım o da 7. ayda aşi olmadigini soyledi
rota virüs yaptirmadım onun ikinci dozu olabilir mi?
bilgisi olan var mi?

Back