2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimde en çok çekindiğim şeylerden biri de vitamın ilaçları. vucütta bir enfeksiyon varsa enfeksiyonun şiddetini artırıyor. çünkü mikroorganızmaları besliyor. dikkatlı kullanmak gerek.

bu kadar bebe visküvisi için bizim çocukların küçük olduğunu düşünüyorum. benim çocuğum bu kadar fazla ek gıda almıyor zaten. ayrıca pekmezin demir değerlerini yükselttiğinden emin de değilim. ama evet ben de bir çay kaşığı sabah mamasına ekliyorum. domates oldukça alerjen bütün çocukların yiyebileceğini sanmıyorum.

benim kızımda 6 ay 1 haftalık.geceleri çok sık uyanıyor. yatağa alıp emziriyorum tekrar yatağına koyuyorum sonunda yorulup yanıma alıyorum ben de. gündüzleri ise 30 40 dk falan uyuyor. uyanıkken de hep ilgi ve kucak istiyor. karnımı bile zor doyuruyorum valla. meklemeye başladı aslında ama yine kucak istiyor...

Son düzenleme:
arkadaşlar sadece 3kez kullandığım medela elektrikli süt sağma cihazımı satıyorum eğer düşünen olursa özelden mesaj atabilirsiniz.

slmm anneler,

bugün kızımı sağlık ocağına götürdü ananesi, aylık rutin kontrolü için 1 ayda sadece 250 gr. almış, 7900 olmuş, boyuda 69 cm. dün tam 7 aylık olduk.
ilk dişimizide geçen hafta gördük :) o yüzden olsa gerek ki hiç bişi yemiyor doğru düzgün ( çorba dışında ) mamaları yapıp döküyoruz sürekli.

sizin kuzularınız ne alemde acaba ?

benim kızım 7 ocakta 3380 gram ve 48 cm doğdu 4.aya kadar her ay yaklaşık 1 kilo aldı hep anne sütü aldı 4.aydan sonra kilo alımı durdu ek gıdaya başladık emzirmeyede devam ediyorum 3 ayda 900 gram aldı şimdi 6900 boyu 67 cm
biberon ve emzik kullanmıyor devam sütü ve mama hiç almadı her şeyi evde yapıyorum yoğurt çorba püre yok 2 kaşık al sonra çöpe iştahsız bir bebek ne yapacağımı şaşırdım herkes çok küçük diyor gezmeye bile gitmiyorum aile dru sağlıklı olması yeterli dedi persentili boy 50 kilo 25 çok hareketli emekliyor birçok kelimeyi söylüyor psiko motor gelişimi çok iyi ama kilo almıyor ne yapsam

her çocuğun gelişimi bir olmuyor biliyorum fakat forumda 8-9 kilo çocukları ( ki kızımdan 1-1,5 ay küçük )duyunca insan ister istemez endişeleniyor. hemşire bu dönem kilo alması yavaşlar demiş ama ondan öncede dr. u 300-350 gr alması lazım demişti. biz sadece 200 gr. almışız bu ay. bakalım dr. una götürdüğümüzde o nedicek.

burda yazılanları da görmesem tek sorunlu benim bebeğim diyeceğim.ben ve 2 tane kuzenimin eşi aynı haftada doğum yaptık.bir tanesi de bizden 2 ay önce..onların bebeklerine bakıyorum,horul horul uyuyorlar,ne versen yiyorlar maşallah.benim kızım sabah en geç 7 de güne başlıyor.gece en geç 10 da gece uykusuna yatıyor(ortalama 9.30)
bu süreler arasında genelde sadece 2 defa uyuyor,çok nadir 3 kez.ama o 3. uyku en fazla 15 dk sürüyor.yani gün içinde toplam 2 saat uyumuyor sanırım.15-20 gündür böyle.iflahım kesilmiş durumda.
beslenme ise eskiye göre daha iyi çok şükür.en azından çok uzun saatler aç durmuyor artık.geçtiğimiz ay güzel yedirdim ama en aç haliyle bile zorlamadan yemiyor,artık böyle kabullendim kızımı hiçbir zaman kendiliğinden açmıyor ağzını.binbir çeşit oyunla yediriyorum,buna da şükür.geçen ay sanıyorum 750 gr almış.3. ayından itibaren aylık en fazla 500 gr alıyordu.bu ay mucize gibi oldu bize.demek ki kızımı doğru düzgün doyurabilsem topak topak bi bebek olacak:))ama sağlık ocağında bundan sonra almaz dediler.zaten kilo hiçbir zaman derdim olmamıştı,bundan sonra da olmaz.
emeklemeye başladı bu arada,fıldır fıldır hiç durmuyor.kablo hastası oldu.nerde kablo bulsa kemirmeye başlıyor,hala dişimiz çıkmadı...bizde havadisler böyle.

aynı sorun bendede var canım yaklaşık 1 ay önce aşı oldu..
o günden beri kusma ve aşırı iştahsızlık var ve beni hiç emmiyor..
çok üzgünüm..
çok denedim ama olmadı..devam sütünüde içimiyor biberonda almıyo..
bende devam sütünü yoğuduna çorbasına kahvaltısına kaşık mamasına ve ara öğün olarak meyve püreli bebe bisküvisine ekliyorum..

özellikle kız bebeği olan annelere bi sorum olacak. kızımın bezinde yaklaşık 2 hafta olmuştur sanırım bu sıcaklar başladığında pembe kan gibi bi akıntı görmüştüm. bezine bulaşmış ve sildiğimde orasında da kalıntı vardı. doktora götürdük tahlilleri normal çıktı. doktor ürik asit kristali olduğunu susuz kaldığı için olabileceğini bol su vermemi söyledi. o günden beri sürekli elimde su biberonu kızımın ağzına ikide bir verip duruyorum. ama dün yine olmuş. bugün de yine. çok moralim bozuluyor. daha ne kadar su verebiliirm ki. içebildiği kadar veriyorum. benimle aynı durumu yaşayan varmı aranızda(

canım ben nisan annesiyim benim oğlumda da var ve de bizim topikte başka bebeklerde de var.benim eşim de doktor ilk su kaybından oluyomuş galiba tahlil falan yaptırmadık çok sık görülen bi durummuş ama yine de sen bilirsin

kızlar oğlum dünden beri doğru düzgün birşey yemiyor.normalde devam sütü ile bebe bisküvisine bayılan çocuk onu bile reddediyor.sadece emmek istiyor,diş çıkarmasının bunda bir rolü olabilir mi?

kızlar oğlum dünden beri doğru düzgün birşey yemiyor.normalde devam sütü ile bebe bisküvisine bayılan çocuk onu bile reddediyor.sadece emmek istiyor,diş çıkarmasının bunda bir rolü olabilir mi?

evet bence de diş yüzünden olabilir,bizimki de aynı çünkü.

idrar yolu enfeksiyonu gibi görünüyor. idrar KÜLTÜRÜ yaptırsanız iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…