2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

slm bebeğim 6 aylık oldu şu son bir aydır geceleri çok huzursuz sürekli beni istiyo artık yat kalk yapmaktan sıkıldım ve yanımda yatırıyorum gündüzde sürekli kucak istiyor aranızda sizinde böyle olan varmı bir tane dişi çıktı ondan mı yapıyo anlamadım ..birde nette 6 aylık olan bebek kesintisiz 7 saat uyur yazıyo nerde benimki bir saat uyusa ona bile razıyım

Bizim alt iki dişimiz çıktı ama yine de rahata eremedik. Bugün saat birdi kahvaltı yaptığımda onu da nasıl yaptım anlamadım. Hiç durmuyor. Hep kucağıma almamı ya da oynamamı istiyor. Hiçbir şey yapamıyorum. Tuvalete bile gidemez oldum. Gece 1,5 saat ağladı, karın ağrısından.. Ne için karnı ağrıdı onu da anlamadım. Yeni hiçbir şey yedirmedim. Çok terliyor üstünü bile örtmüyorum. Üzerinde soğuyor ondan üşüttü sanırım..

demir damlasıyla ilgili soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim kızlar.ben de su içireyim,dişi temizlenmiş olur ve leke olmaz belki.

sarperim,bizim oğlan da malesef doğduğundan beri uzun bir uyku uyumuyor,sabaha kadar yat kalk perişan oluyorum.yaz geldiğinden beri daha çok uyanıyor,sıcaktan çok terliyor,susuyor,bir kaç gündür gece uyandığında hem emziriyorum,hem de su içiriyorum,su içince uyumaya devam ediyor.

bu arada kızlar çorba olarak neler yapıyorsunuz bebişlerinize,ben yediremiyorum bir türlü,sıcaktan iştahı mı kesildi acaba diyorum,yoğurt ve meyve yiyor biraz.bi de kahvaltı terifi verebilirseniz çok sevinirim.ben yumurta sarısı ve peynir karıştırıp veriyordum,onu da yemez oldu,sıkıldı mı nedir hep aynı şeyi veriyorum diye.

Sıcaklar oğlumu da delirtiyor. İsilik oldu her tarafı.. Suya daha çok ihtiyaç duyuyor bizimki de geceleri..

Çorba olarak genelde sebze çorbası veriyorum daha doğrusu püresi.. Bayılarak yemese de bazen yarısını yese de oyunla falan yedirmeye çalışıyorum. Kahvaltı olarak ben tuzu alınmış keçi peyniri tam buğday ekmeği ve biraz anne sütü ile eziyorum. Yumurtayı da hafif ıslatarak veriyorum. Başka çeşite gerek yok dedi dr. Ama 8. aydan sonra günlük olarak ceviz kırıp içine rendeleyeceğim. 9. aydan sonra da çok az tereyağı..

kızlar bikaç gündür buharlı temizleyicileri araştırıyorum.oğlum maşallah evi dört dolanıyor o yüzden hijyen şart,tamam evim temiz ama buharlı temizleyicilerin daha hijyenik yaptığını duydum.şimdi iki marka arasında kaldım biri arçelik buharika diğeri ise h2o mop, aranızda bu ürünlerden kullananlar varsa yorum alabilir miyim?aslında çok güzel markalar var ama benim bütçemi fazlasıyla aşıyor.

Son düzenleme:

benim bebeğimde öyle bazen saat 15 boluyo daha kahvaltı yapmaıyorum zatenevi işi dene bi olayım hiç yok son günlerdir her taraf birbirene girdi..benimkide çok terliyo klimayı açınca biraz rahatlıyo (klimalı odada durmuyo biz yan odada oturuyoruz serinliği geliyo) sizinde mi ilk bebeğniz

günlerdir bizde uyku problemi yaşıyoruz. gece uykularımız perişan oldu. bölük bölük. artık uykusuzluktan saçmalamaya başladım. ben ek gıdadan mı diyorum eşimde sıcaklardan diyo. sizde yazmışsınız galiba sıcaklardan böyle oldu. ben de gece su veriyorum kalktığında. emziriyorum da. ama önceden gecede en fazla 2 kere kalkan bebek artık sayamayacağım kadar çok kalkıyor. sabahları da 6 da uyanmaya başladı. geceleri üstünü ince bi pikeyle örtüyorum ben çünkü çok terliyor ve sabah buz gibi oluyor vücudu.
ek gıda konusunda da daha pek bişey veremiyorum gibi geliyor. meyve veriyorum şeftali kabız yapıyo. kayısı çok seviyo. sebze çorbası veriyorum ama ne kadar yemek isterse. bazen bikaç kaşık alıp bırakıyo. bazen 1 kaseye yakın. bu aralar sanki emmeye daha düştü . sürekli emmek istiyo. bir de mızmızlanıyo.sürekli mızmız. kucakta da mutlu değil. sadece dışarı çıkınca mutlu. gündüzleri çıkaramıyorum dışarısı içerden de sıcak çünkü. akşama doğru babası gelince biraz dolaşıp geliyolar. kapıdan içeri girerken yine başlıyo söylenmeye. haftaya da aşımız var. şimdiden korkusu sardı.
demir damlası ben vermiyorum. çünkü çok rahatsız ediyor. karın ağrısı yapıyor. bikaç marka denedik hepsi aynı sorunu yarattı. doktorumuz da pekmez vermemi önerdi. henüz onu da vermeye başlamadım ama. annemden pekmez bekliyorum:)

bu aralar benim oglumda cok keyifsiz..uykuya dalamiyor agliyor uykusu bölünüyor uyuyamıyor...en geç 11 de yatan cocuk dun gece 1 e kadar uyuyamadı...hiç yapmam dediğim ayaktta sallama,çarşafa koyup salla yapiyouz banamisin demiyor..başi hep sıcak vucudu normal ama,hastami diyorum...idrar yollarındami bi orun var acaba...?

kahvalti dişinda herşeyi veriyorm ben...çorba,devam sütü ,muhallebi,meyve püresi,yogurt....birde iyi bir kahvalti hazirlasam olucak ama seveceği bişeyler vermek istiyorum...

sanırım hepimiz bu aralar aynı sorunları yaşıyoruz.diş çıkarma dönemi bu sıcaklarla birleşince bebişlerimizin iyice keyfi kaçtı.geçen gün 7.ay kontrolüne gittiğimizde oğlumun sadece 150 gr aldığını öğrendik,doktor en az 300 gr alması gerek dedi,canım çok sıkıldı.o yüzden ne yederip ne içirsem diye düşünüp duruyorum.bütün gün onunla uğraşmaktan kendim hiç birşey yemiyorum.bizimki de evde çok sıkılıyor.hiç birşeyden memnun olmuyor.bişeyle uğraşıyor,iki dk sonra hevesi geçiyor,yeni bir icat bulmak gerekiyor.bizimkinin de gözü dışarda,dışarı çıkıp gezsek etrafı seyrediyor,hiç sesi çıkmıyor.bu sıcakta da dışarı nasıl çıkalım ki? anlayacağınız bu aralar bizim oğlanla aramız limoni...

benim kızda çok huysuzluk yapıyor akşam üzeri özellikle aglıyoda aglıyo alıyorum kapının önüne çıkarıyorum geziyoruz geliyoruz devam ediyo aglamaya kollarım çekmiyo biraz dişleride kaşınıyo ama çıkıcakmı bilmiyorum yemekte yiyio çok iştahlı değil ama idare diyo şarkı söylüyorum ali babanın çifliğisonra sıkılıo aglamaya başlıyo bende bırakıyorum

slm hanımlar
buaralar huysuzluk bizdede var ben sıcaklara bağlıyorum.özellikle akşamları uyumakta güçlük çekiyor.vantilatörü koridorda çalıştırıyorum odalara faydası oluyor.

kilo almakta zorlanıyor diyen arkadaşlarıma nacizane bi onerim olacak
benim kızım da şu son 3 ayda fazla hareketlendiginden kilo aliş hizi düştü
4. ayda ek gıdaya geçtim (kilosu gayet iyi olmasına ragmen doktor oneriisiyle basladık ufaktan)
mevsim meyvelerinin suyu ile basladım
ve tabi keci sutunden mayaladıgım yogurt...
kızımın en iştahla yedigi şey kayisi püresi ve yogurt oldu
tabi bebe biskuvisi ile tatlandiriyorum yogurdu
kızım bu ay 600gram almiş şükür
bi kaç gündür muhallebiye basladım
ama şeker katmiyorum
bi çay bardaği keci sutune yarim kaşik pirinç unu, 1 kasik irmik ve kayisi püresi ekliyorum
bazen de bi cay kasiği pekmez tatlandırmak için
azicik sulandırıyorum biberona katip kızımı kucagima aliyor ve türlü şebeklikler + ninni eşliğinde yediriyorum
hem besleyici hem doyurucu oluyor
bakalım kilosuna etkisi ne olacak
emzirmeye de tam gaz devam tabi...

sanırım hepimiz aynı sorunlarla boğuşma halindeyiz..geçecek Allahın izniyle..Allahım çocuklarımıza huzurlu uykular nasip etsin inşallah..kahvaltı tarifi istemişsiniz ben doktoruma anlattığımda ondan koca bi aferin aldım,anlatayım yapın sizde benim kızım bayılarak yiyor bu tarifi..

bi kaseye biraz süt biraz su koyuyorum,ben devam sütü ya da normal pastörize kullanıyorum malesef bulunduğum yerde keçi sütü bulamadığımdan,6-7 tane bebe bisküvisi,bolca çekilmiş ceviz,azcık muz ve biraz pekmez..harika bi tadı var..mutlaka severek yiyecek bebeğiniz..

2.tarifim ise bir tane domatesi cam remdeden geçirim azcık zeytinyağında öldürüyorum tavada,sonra bir yumurta sarısını kırıyorum içne ve karıştırarak pişiriyorum,isterseniz böyle yedirin ama ben içine azcık eti'nin bebekler için hazırlanmış kızarmış ekmeği var ondan eziyorum bunu kızım daha çok seviyor..

3.tarifim de bir domates ve bir salatalığı yine cam rendeden geçiriyorum,içine azcık peynir ekliyorum böyle yediriyorum,yanına da bi kase pekmezli yoğurt alıyorum azcık ondan azcık ondan derken bitiveriyo ikiside..

değişiklik güzeldir deneyin bu tarifleri hiç pişman olmayacaksınız...

Aynen huysuzluklar devam ediyor. Gece saat başı uyanıyor. Her seferinde acıkmış ya da susamış olduğundan değil.. Kimbilir belki sivrisinekler yüzünden uyanıyordur

Tariflerinizin hepsi hoş görünse de pekmezden tadı dışında demir özelliği ile de faydalanmak istiyorsak anlamsız oluyor maalesef. Zira hepsini kalsiyum içeren bir şeyle karıştırıyorsunuz. Ceviz bize dr 8. aydan sonra öneriyor. Daha önce de bahsi geçmişti bebe bisküvisi ve ekmeği kesinlikle yasak bize.. 1 yumurta sarısı da anca 9. aydan sonra.. Ama 3. tarifinizi deneceğim pekmezli yoğurt dışında.. Teşekkürler..

çok süper tarıfler

evet benım oglumda dalmakta zorlanıyor..uyku saattelerının aralarını açtım 1-2 saat kadar daha...daha ıyı oldu sankı..kolay dalıyor...

benım oglanın alt dışlerı vardı..üst dişlerı çıkmıs bugun...zaten gecelerı çok uyanıyordu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…