- 23 Ocak 2012
- 208
- 0
-
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #55.521
cok sanslisin nasil basardigini merak ediyorumm
saol cnm.ilk dogdugu andan itibaren hic bi sekilde sallamadik uyku zamani geldiginde yataga biraktik kendisi bu sekilde uyku zamani oldugunu bi sure sonra algiladi.
eyvah! Genemiiii kaaarrrrr!!1[ı][/ı]
erenhavacım srma evden cıktıgımız yoktu ama doktorun dedıgne gore dısardan bırıde getırmıs olabılır dedı.bıde benım kızımın sacları uzun ve cok fazla terlyor.emerken bıle terlıyor.uyurken sırılsıklam oluyor kafası.o ara olmus olabılır yada bır bebek vardı o aksam hastaydı ondan kapmıs olabılırr..secenek bol..antıbıyotıgımız var bıtane gunde yarım olcek bır kere.dokuntulu oldugu ıcın onun ıcınde bır surup oda aksamları ceyrek olcek,bırde balgamı sokmesı ıcın unde 3 kere.. Ayrıca burun akıntısı ,oksuruk olmadıgı ıcın doktorda cok sasırdı..umarım atlatırı en kısa zamanda..
mrb kızlar nasılsınz hıç halım yok bu arada canım bışe yapmak ıstemıyor hep uykum var.3.dışımız çıktı ellerı hep agzında.koltuklara tutunup kalkıyor paçalarıma yapışıyor tutunup kalkıcam dıye hopp duşuyorr.hep gozum ustunde duşcek dıyee
kızlar oğlum gene öksürüyor ve burnu tıkalı
kreval diye bi öksürük şurubu veriyorum
kullanan varmı
canım ben de dişçiden geldim bir dişimle vedalaştım şu anda ağzım,burnum bir tarafa kayıyor,senin kuzucuğa da maşaallah canım...
geçmiş olsun canım ben kullanmadım ama ıhlamurun içine pekmez ve limon sıkarak verebilirsin yumuşatıyor,bir de ben vix i sıcak su dolu kaba koyup odanın bir köşesine koyuyordum,burnunun açılmasına yardımcı oluyor,ama küçük oldukları için direkt solumamasına dikkat et,inş çabucak atlatırsınız
kızlar biz diş buğdayı yaptık kızım biraz iyi olunca herkese de haber vermişken yapalım dedik
bir tepsiye defter, makas, bıçak, tarak,kuranı kerim ve kalem koyduk benim kızım defteri aldı okuycak kızım denek kitabi bunlar gelenek olmuş hayırlı bir evlat olsun en önce sonra da Allah hayırlısını versin tüm bebeklerimize
işte yaptığımız buğdayımızEki Görüntüle 341964
DEMINDEN BERI SANA CEVAP YAZICAM YAZAMADIM YAHU:))SUREKLI YANLIS YAZIYORUM SILIYORUM FALAN...HAYIRLI OLSUN CANIM VE HAYIRLI EVLAT OLSUN OKUYUP BUYUK ADAM (BUYUK HANIM) OLSUN PRENSES..DIS BUGDYINIZ COK ISTAH ACICI GORUNUYO NASIL YAPTINZ.BEN BUTUR SEYLERI COK BILMIYORUM..
BIZDE BUGUN DOKTORA GITTIK; KIZIM BRONSIOLIT OLMUSCIGER FILMI CEKTIK KAN ALDIRDIK.KOCAMAN IGNEYLE ALDILAR AŞKIMDAN COK CANI YANDI .BABASI SINIRDEN NE YAPCANI SASIRDI BEN AGLALAMAK ICIN KENDIMI ZOR TUTTUM.CIGERLERINDE BALGAM VARDI..AMA NE HIKMETSE NE OKSURUGMUZ NE BURUN AKMAMIZ NEDE HPSURUGUMUZ YOK ALLAHA SUKUR..BOGAZIDDA KABARMIS VE SISMIS..AMA KYFI YERINDE KIZIMIN SUAN COK ŞÜKÜR..
cok gcmıs olsun canım bu havalar mahvettı bebeklerımızı,ustelık dısaıda cıkmdann...
ALS canım ben vix için bir kettle ayırmıştım,örneğin 1 litre suyu kettle da kaynat ve içine 1 çay kaşığı vix at,odanın güvenilir bir köşesinde dursun su soğuyunca fişe tak biraz daha kaynat,ben burun tıkanıklığını bununla çözdüm diyebilirim,hatta vixli suyu kaynatmayı çok önermiyorlar ama ben sürekli aynı işlemi tekrarladım ve içinde vix azaldıkça 1 kaşık daha ekledim,umarım siz de faydasını görürsünüz,diş buğdayınız da hayırlı olsun canım;evladınız sağlıkla,mutlulukla,huzurla büyüsün,sizin yüzünüzü hep güldürsün
saol cnm.ilk dogdugu andan itibaren hic bi sekilde sallamadik uyku zamani geldiginde yataga biraktik kendisi bu sekilde uyku zamani oldugunu bi sure sonra algiladi.
yine de şanslı annelerdesin diye düşünüyorum,maşaallah kuzuna canım,ben ilk bebeğimde uykudan çok çektim 2. bebeğim aynı dediğin gibi uyudu ama 5 ay sürdü,bu oğluşumda da eskileri okursan sallamadan uyuyor diyordum ama şimdi bin takla attırıyor,bazen alıştırmaya çalışmak da işe yaramıyor malesef,annenin tutumunun yanında biraz da bebeğin yapısı devreye giriyor,ama senin ki inş. hep böyle gider:)
erenhavacım srma evden cıktıgımız yoktu ama doktorun dedıgne gore dısardan bırıde getırmıs olabılır dedı.bıde benım kızımın sacları uzun ve cok fazla terlyor.emerken bıle terlıyor.uyurken sırılsıklam oluyor kafası.o ara olmus olabılır yada bır bebek vardı o aksam hastaydı ondan kapmıs olabılırr..secenek bol..antıbıyotıgımız var bıtane gunde yarım olcek bır kere.dokuntulu oldugu ıcın onun ıcınde bır surup oda aksamları ceyrek olcek,bırde balgamı sokmesı ıcın unde 3 kere.. Ayrıca burun akıntısı ,oksuruk olmadıgı ıcın doktorda cok sasırdı..umarım atlatırı en kısa zamanda..
bende sıkıldım aynı menüden:))herkeslere merhaba ilk defa sorum yok sizlere bi selam verim dedimhasta olan bebişlere çok çok geçmiş olsun dişlerimiz hayırlı olsun :) biz aynıyız yine uyku yok ama çok şekerler yaa ağzının içinde laf çok ama çıkamıyo altı dişimiz çıktı hareketliyiz baya yoruyo yaa işten eve gitmek için can atıyorum çok özlüyorum neler yediriyosunuz bide ben hep aynı şeleri yedirmekten sıkıldım kahvaltıda bebişimde sıkılmıştır eminim
selam kızlar bende bugün temizliğe giriştim artık oturduğumuz odanın halısını koltuklarını yıkadım perdelerde yıkanıyor birini astım diğeride yıkansın inşallah her gün bir odayı yıkıycam artık:)) bir daha ki genel temizlik oğlumun doğum gününden önce olur inşaallah,halılarım perdelerim yıkanalı üç ay olmuşdu eve taşınınca yani hepsi simsiyah olmuş ıyy
amin cümlemizin ki hayırlı olsun inşallahdiş buğdayınız hayırlı olsun canım hayırlı bir evlat olsun inşallah
ben de bilmiyordum öğrendim cnm akşamdan buğdayı güzelce yıkayıp sıcak suya bırakıyorsun sabah olunca şişmiş oluyor yine sıcak su koyup kaynatıyorsun yumuşayıncaya kadar daha sonra suyu varsa süzüyorsun bir yere boşaltıp ben borcama boşalttım, pudra şekeri, fındık, kuru üzüm, ceviz ile karıştırıyorsun üzerine de renkli leblebi şekeri koyuyorsun bazıları içine nohutta koyuyormuş biz koymadık afiyet olsunDEMINDEN BERI SANA CEVAP YAZICAM YAZAMADIM YAHU:))SUREKLI YANLIS YAZIYORUM SILIYORUM FALAN...HAYIRLI OLSUN CANIM VE HAYIRLI EVLAT OLSUN OKUYUP BUYUK ADAM (BUYUK HANIM) OLSUN PRENSES..DIS BUGDYINIZ COK ISTAH ACICI GORUNUYO NASIL YAPTINZ.BEN BUTUR SEYLERI COK BILMIYORUM..
BIZDE BUGUN DOKTORA GITTIK; KIZIM BRONSIOLIT OLMUSCIGER FILMI CEKTIK KAN ALDIRDIK.KOCAMAN IGNEYLE ALDILAR AŞKIMDAN COK CANI YANDI .BABASI SINIRDEN NE YAPCANI SASIRDI BEN AGLALAMAK ICIN KENDIMI ZOR TUTTUM.CIGERLERINDE BALGAM VARDI..AMA NE HIKMETSE NE OKSURUGMUZ NE BURUN AKMAMIZ NEDE HPSURUGUMUZ YOK ALLAHA SUKUR..BOGAZIDDA KABARMIS VE SISMIS..AMA KYFI YERINDE KIZIMIN SUAN COK ŞÜKÜR..
sağol cnm cümlemizinki inş.ALS canım ben vix için bir kettle ayırmıştım,örneğin 1 litre suyu kettle da kaynat ve içine 1 çay kaşığı vix at,odanın güvenilir bir köşesinde dursun su soğuyunca fişe tak biraz daha kaynat,ben burun tıkanıklığını bununla çözdüm diyebilirim,hatta vixli suyu kaynatmayı çok önermiyorlar ama ben sürekli aynı işlemi tekrarladım ve içinde vix azaldıkça 1 kaşık daha ekledim,umarım siz de faydasını görürsünüz,diş buğdayınız da hayırlı olsun canım;evladınız sağlıkla,mutlulukla,huzurla büyüsün,sizin yüzünüzü hep güldürsün
cnm maşallah ağlamıyormuydu sallamyıncasaol cnm.ilk dogdugu andan itibaren hic bi sekilde sallamadik uyku zamani geldiginde yataga biraktik kendisi bu sekilde uyku zamani oldugunu bi sure sonra algiladi.
benim doktorum da enfeksiyonları hasta olan birinden alır bebekler diyor biz de hep üşüttük mü deriz ama hasta olanlardan kapıyormuş bana siz bile az hasta olsanız ağızlık kullanmalısınız dedi bebeğinize geçmemesi için.erenhavacım srma evden cıktıgımız yoktu ama doktorun dedıgne gore dısardan bırıde getırmıs olabılır dedı.bıde benım kızımın sacları uzun ve cok fazla terlyor.emerken bıle terlıyor.uyurken sırılsıklam oluyor kafası.o ara olmus olabılır yada bır bebek vardı o aksam hastaydı ondan kapmıs olabılırr..secenek bol..antıbıyotıgımız var bıtane gunde yarım olcek bır kere.dokuntulu oldugu ıcın onun ıcınde bır surup oda aksamları ceyrek olcek,bırde balgamı sokmesı ıcın unde 3 kere.. Ayrıca burun akıntısı ,oksuruk olmadıgı ıcın doktorda cok sasırdı..umarım atlatırı en kısa zamanda..
çok gecmış olsun canım dış agrısıda çok zor
hayırlı olsun dış bugdayınız.:)
sağol cnm
çok gecmış olsun canım nasıl uşuuttu kı boyle derin ın
evt teyzesı yurur bu gıdışle
bekleriz. face de kaç kişisiniz arkadaşlarayy ben buraya niye uğramıyorun yaa face bağımlısı oldum
sağol cnmherkeslere merhaba ilk defa sorum yok sizlere bi selam verim dedimhasta olan bebişlere çok çok geçmiş olsun dişlerimiz hayırlı olsun :) biz aynıyız yine uyku yok ama çok şekerler yaa ağzının içinde laf çok ama çıkamıyo altı dişimiz çıktı hareketliyiz baya yoruyo yaa işten eve gitmek için can atıyorum çok özlüyorum neler yediriyosunuz bide ben hep aynı şeleri yedirmekten sıkıldım kahvaltıda bebişimde sıkılmıştır eminim
sağol cnm diş buğdayını çok araştırmadım sadece anadolu da yapılan bir gelenek olduğunu okudum bizim ki eğlence olsun yoksa Allah hayırlısını versin hayırlı evlatlar olsunlarselam kızlar bende bugün temizliğe giriştim artık oturduğumuz odanın halısını koltuklarını yıkadım perdelerde yıkanıyor birini astım diğeride yıkansın inşallah her gün bir odayı yıkıycam artık:)) bir daha ki genel temizlik oğlumun doğum gününden önce olur inşaallah,halılarım perdelerim yıkanalı üç ay olmuşdu eve taşınınca yani hepsi simsiyah olmuş ıyy
kolay gelsın tatlımmm:))
amin cümlemizin ki hayırlı olsun inşallah
ben de bilmiyordum öğrendim cnm akşamdan buğdayı güzelce yıkayıp sıcak suya bırakıyorsun sabah olunca şişmiş oluyor yine sıcak su koyup kaynatıyorsun yumuşayıncaya kadar daha sonra suyu varsa süzüyorsun bir yere boşaltıp ben borcama boşalttım, pudra şekeri, fındık, kuru üzüm, ceviz ile karıştırıyorsun üzerine de renkli leblebi şekeri koyuyorsun bazıları içine nohutta koyuyormuş biz koymadık afiyet olsun
çok geçmiş olsun bizim doktorumuz ciğerlerini dinledi temiz dedi ama boğazındaki balgamı sökemiyor bir türlü bugün doktoru aradım bitkisel bir şurup önerdi 5 gün yarım ölçek kullanacağız geçmezse gelin dedi inşallah geçer Allaf şifalar versin bebeklerimize.
sağol cnm cümlemizinki inş.
bizdede 1 kettle vardı fazladan çalışıyorsa eğer denerim. ben herhalde küçük tüple filan yapıyordur diye düşünmüştüm.
cnm maşallah ağlamıyormuydu sallamyınca
benim doktorum da enfeksiyonları hasta olan birinden alır bebekler diyor biz de hep üşüttük mü deriz ama hasta olanlardan kapıyormuş bana siz bile az hasta olsanız ağızlık kullanmalısınız dedi bebeğinize geçmemesi için.
bekleriz. face de kaç kişisiniz arkadaşlar
sağol cnm
aynı menü , çorba yoğurt. meyve püreleri bu aralar biraz hasta olduğu için doğru düzgün yemiyor bile
sağol cnm diş buğdayını çok araştırmadım sadece anadolu da yapılan bir gelenek olduğunu okudum bizim ki eğlence olsun yoksa Allah hayırlısını versin hayırlı evlatlar olsunlar
sana da kolay gelsin kış günü zor olur kurutmak filan
ben de camları sildim yağmur yağdı neyse kaba pisliği gitti.
oncelikle gecmis olsun dileklerimi iletiyorum biras gec olsada.ev tasima telasimiz vardi,hala yerlesebilmis degiliz.bildigim kadariyla sizlde paylasmak isterim oksuruk yada bogaz kizarikligi durumlarinda baby vicks var onla bebegin gogus ve sirt kismini,bogazini hafifce vickliyosunuz.ertesi gune tum balgami atiyor ve oksuruk kesiliyor.hatta yapabilirsen limonnda bir iki dilimini cok az hasla fazla degil ama sadece asiti gitsin diye limon diliminn ustune baby vicks sur gogsune bezle sar.faydasini goruceksin.
merhaba kızlar sizden dua istiyorum tayinimiz çıkacak çok stresli günlerdeyiz ben ücretsiz izindeyim eşimin uzman doktor olunca mecburi hizmeti çıktı ankaradan gitmek zorundayız.cok riskli yerlerde acıldı ilk tercihimiz nevşehir puan sistemi yok kura çok dua istiyorum nevşehir için teşekkürler şimdiden.
maşaallah kuzuna canım,bizimki mama,bu(su),aba(abi ya da abla hangisine yorarsan)diyor,baybay yapıyor,bir oyuncağı var onu seviyor ve motor gelişiminin geliştiğini farkedebiliyorum,oyuncağı açma kapama işini beceriyor,müzik eşliğinde ileri geri oynuyor...kızlar bebekleriniz hangi kelimeleri söylüyor
bizim ki baba, dede, diyordu şimdi anne de diyor. mama, gel ve bütün oyuncaklarını koltuktan yere atıyor ondan sonra da atttııı diyor.aaa desem o da tekrarlıyor
fışfış kayıkçı da sallanıyor. güle güle diyorum elini sallıyor. gel gel yapıyor
sizinkiler ne söylüyor ve hangi oyunlarda oynuyor?
evet canım ben babyvix duymadım ,normal vixle yaptım ama direkt solumasın,çok da önerilmiyor ama mecburen kullandım ve burnu çok rahatladısakkucuk sen herhalde normal bildiğimiz vicks ten bahsediyorsun herhalde.
merhaba kızlar sizden dua istiyorum tayinimiz çıkacak çok stresli günlerdeyiz ben ücretsiz izindeyim eşimin uzman doktor olunca mecburi hizmeti çıktı Ankaradan gitmek zorundayız.cok riskli yerlerde acıldı ilk tercihimiz NEVŞEHİR puan sistemi yok kura çok dua istiyorum NEVŞEHİR için teşekkürler şimdiden.
kızlar bebekleriniz hangi kelimeleri söylüyor
bizim ki baba, dede, diyordu şimdi anne de diyor. mama, gel ve bütün oyuncaklarını koltuktan yere atıyor ondan sonra da atttııı diyor.aaa desem o da tekrarlıyor
fışfış kayıkçı da sallanıyor. güle güle diyorum elini sallıyor. gel gel yapıyor
sizinkiler ne söylüyor ve hangi oyunlarda oynuyor?
eşim eczaneye sormuş baby vicks diye bir şey yok demiş ben de başka bir eczaneye sordum orada da yoktu sen nereden aldın cnm