Kizlar merhaba bebegimizi aldik geldik evimize ama agrim var hala goguslerimde okadar yara olduki emerken gozumden yas geliyor resmen aci icinde emziriyorum yinede... Benimde hep agliyasim var herseye bahane veriyorum biran once gecer lohusalik krizlerim insallah simdilik daha fazla yazamiyorum firsat buldukca girerim yine...
kac seferdir giriyorum bi turlu yazamadim. Hepatit B asisi olacak muhtemelen yakan bir asi degil sadece ignenin acisi olur sonrasinda da agri ates yapmiyor merak etme. Bizim simdi 22 aralikta 3 asisi var verem , pnomokok ve 5li karma olardan sonra sikinti olabiliyormus biraz :s
olsun canım problem değil dediğin gibi sıkıntısız atlattık ilk aşımızı, size şimdiden geçmiş olsun zor aşılar sizi bekliyor...bizi de 13 ocakta inşallah çok fazla sıkıntı yaşamadan atlatırız..
Canım seninkide topicimizin yaramazlarından desene.Gerçekten emmeyi çok seviyorlar.Ama öyle tatlılarki memede.Memenin siyah tarafıda ağzına girecek tabi canım.Zaten sadece ucunu emerse o zaman meme uçları yara olurmuş.Seninkide belki ondan olmuştur.Pişik kremini ben bepanthenin merhemini kullanıyorum.Kremi iyi değil ama merhemi çok iyi geliyor hiç pişik olmadı kızım.selam kızlar
hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz demek. acayip bi iştah var doymak bilmiyor.altını alırken çok ağlıyor yaa. napsam bilemiyorum yıkıyor ortalığı. mustelanın pişik kremini kullandım ilk daha fena yaptı. şimdi sebamed kullanıyorm daha iyi oldu sanki. alt değiştirmek bi işkence yaa. bi de kusma huyu başladı yaa.gaz çıkarken kusuyor bi miktar. emmeden uyumuyor. emiyor gazını çıkartırken gene uyanıyor. uyuması için bi daha emziriyorum bu sefer gene gaz oluyor bi süre sonra vıyaklıyor. bi uyandımı iki saat uyutmaya çalışıyorum. yemeklerime falan kimyon atıyorum rezene çayı içiyorum sanırım biraz faydası oldu. göğüs uçlarım çok fena oldu benim de. sürekli de emziriyorum nası düzelceek bilmem. bugün doktorun verdiği merhemi denedim iyi geldi sanki.sarılığı var hafif dedi doktor. çok da emiyor niye geçmedi ki daha? göbeği düşmedi. düşse de rahatlasak.ben de her şeye ağlıyorum
kayınvalidem görümcem evdeler. kendi kızları gibi bakıolar ama. arada çocuğu öpüolar. nie öptüler die ağlıyorum. ben kendim kıyamıyorum öpmeye. neyse yazdım okudum rahatladım tek ben değilim bunları yaşayan. allah sabır versin bize. memeyi kapma çabasına bayılıyorum gülüyor arada hepsine değer :)
Patka gözün aydın canım.Bebişine sağlıklı uzun bir ömür diliyorum.Keşke hiç suni sancı çekmeden sezeryan olsaydın ama nerden bileceksin.Sarılık her bebekte çıkıyor merak etme.Emdikçe kakasını ve çişini de güzelce yaptıkça geçiyor.merhaba anneler :)
Bugün çıktım hastaneden. Fırsat bu fırsat okuyup yazayım dedim :)
7 saat suni sancı sonunda hiç bir açılma olmayınca sezeryana geçiş yaptık. İlk defa ameliyat geçirdim ayılmak ne zormuş öle. Bebeğim nasıl cümlesini ağzımdan çıkarana kadar canım çıktı. Şekerim çok zorladı ilk gün. İndi çıktı parmağın delik deşik oldu ölçümlerden. Amaliyat ağrım var hala daha nekadar sürücek bilmiyorum oturup kalkarken özellikle mahfoluyorum ve malum şey benimde göğüslerim yara oldu. Bağırmamak için kendimi sıkıyorum. Okadar lansinoh kullandım banamısın demedi. Soğan koyduk bugün karbonatla siliyorum yarında yumuşamazsa artık silikon meme ucu aldım onu kullanıcam yara halinde geçirmesinde yardımcı oluyormuş. Eltim ve arkadaşım kullanmışlar memnun kalmışlar.
Bebeğime gelince çok şükür kucağıma aldım. Herşeyi gayet güzel biraz sarılığı varmış onuda atlatıcaz inşallah. İlk gece annesini hiç üzmedi ama 2. gece mahfoldum. Doyuramadım bitürlü sürekli viyakladı durdu gazıda varmış. Bebek hemşiresi saolsun yükümü hafifletti biraz. Bakalım bu gecemiz nasıl olucak.
Nekadar büyük bir olayın içine girdiğimi doğunca anladım. Karnımdayken herşey toz pembeydi şimdi okadar endişeliyimki nasıl büyütüceğime dair. Allah hepimize kolaylıklar versin.
gözün aydın patka'cım :) allah analı babalı büyütsün. nihayet tamamlandık sanırım ne güzel :)
valla meme ucu için bende bir sürü şey denedim ama olmuyor gene yara gene yara. bugün sağlık ocağında nasıl emzirmem gerektiğini gösterdiler. bebeği kendine paralel tutuyorsun. diğer elince göğsünü c şeklinde avuçlayığ bebeğin ağzına tıkıyorsun. olabildiğince fazla kahverengi bölgeyi ağzına alması gerekiyormuş. ben sadece ucunu veriyordum o kadar sığıyor sanıyordumdenedim gerçekten uçları yara olmasına rağmen canım acımadı. bi de burnunu kontrol etmek lazım. üsteki parmakla burnu açmak gerek.
ya bişi sorucam. hastanede de sağlık ocağında da topuk kanı alındı. hastane çocuğun karnesine bi dahaki tarama için tarih yazmış. kaç kere topuk kanı alınıyor. sağlık ocağı bişi demedi bi daha gel gibisinden. bi tek işte aşı tarihi falan verdi.
saol canım. bana hastanede gösterdiler dediğin şekil emzirdim ama yinede nedense acıdan kıvranıyorum. damağınımı takıp eziyor anlamadımgöğüs koruyucu kullanayım dedim onuda istemedi.zaten anlamadım göğüs ucum kadar boşluk kalıyor üst tarafında koruyucunun süt oraya nasıl çıkıp nasıl ağzına gelicek bebeğin. aranızda kullanan varsa yardımcı olursa sevinirim. Halbuki küçük boyunu aldım
Selemicim biz de ilk aşımızı atlattık.Aynen senin gibi 13 ocakta verem ve diğer aşılarımız var.Umarım sorunsuz ateşsiz atlatırız onları da.
Ayda canım kolay gelsin sana.Çok zorlandığın belli.Zaten hiç bilmediğimiz bir yaşama başladık bir de ekstra zorluklar yaşayınca çok zor olur sanırım.İnşallah bebişin büyüdükçe rahatlar da sen de biraz nefes alırsın.
Canım benim de çarşamba günü doktor kontrolüm.Ben de çok merak ediyorum nasıl olduğunu sen daha önce gidiyormuşsun.Nasıl olduğunu anlatırsın değil mi?Umarım sadece ultrasonladır.Bir de benim hala ara sıra kanamam oluyor normal mi acaba senin de oluyor mu?inş. canım sorunsuz bi şekilde atlatırız..sen dr kontrolüne gittin mi canım? muayene sadece ultrasonla mı oluyor acaba???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?