***** 2011 Mart Hamileleri *****

selam kızlar... uzu8n süredir giremiyordum, şimdide ancak bir göz atma fırsatı buldum, geçmişi detaylı okuyamadım ama sanırım hemen herkes doğurdu, hepimiz analı babalı büyütelim Allah hepsine uzun ömürler versin, nazarlardan korusun inşallah, bu arada henüz doğum yapmayan varsa Allah kurtarsın diyorum....

bana gelince 10 gün önce 39+1'de sezaryen ile dünyaya getirdim minik Kaan'ımı... o gün bugündür de dünya tersine döndü :)

sanırım çiğdem ile aynı sıkıntılardan muzdaripiz.. gündüz melek gibi oğlum, akşam saat 8'de bir başlıyoruz sabah saat 5'e kadar annem ve ben asker gibi ayaktayız.... emzirmek dışında hiçbirşey para etmiyor, emzik bile verdim almıyor ama ben 9 saat aralıksız emziremiyorum, göğüslerim yara oldu, ilk tuttuğu anda bildiğiniz çığlık atıyorum, lanolinler filan hiçbir işe yaramadı, şimdi bir merhem kullanmaya başladım birazcık daha iyiym.. bir de hiç istememe rağmen hastanede alıştı her gece saat 4-5 civarı 30ml mama içmeden uyumuyor, halbuki doktor sütün yetior verme dedi ama çocuk uyumuyor başka türlü ve öyle bir iştahlı yapışıyorki biberona sanki onu vermezsem bebeğimi aç bırakacakmışım gibi geliyor... verirsem de memeden soğuyacak sanırım.. ne yapacağımı şaşırdım.. bir de lohusalık depresyonu yorgunluk uykusuzluk derken hamileyken hiç yaşamadığım halde şimdi tv reklamlarına bile ağlıyorum... bu sabah bildiğiniz kola reklamına ağladım, şaştım kendime, bir de çok tersim eşimi filan çok tersliyorum, çok fena yani durumlar...

kiloya gelince 10 kg almıştım hamileliğimde 8'ini verdim, ama süt olsun diye yiyorum terkrar alır mıyım bilmem....

ya işte böyle kızlar.... ben dünyamı bir düzene sokayım yine haberleşiriz... öpüyorum herkesi...

canım benim hayırlı olsun allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin kızını haber alamayınca merak ettim yoruyomuş bebiş seni allah yardımcın olsun tez zamanda düzene girar inallah,darısı başıma çok öpüyorum sizi...

ayda, blackrose gözünüz aydın güle güle büyütün bebişlerinizi, pakta doğum yaptı mı?Allah onunda yardımcı olsun..hemen hemen herkes doğurdu galiba asıl zorluklar şimdi başlıyor herkese kolaylıklar diliyorum..dün bizimki bi uyandı akşam 6 gibi gece 2 ye kadar dikti bizi gazı var belli ilaç kullanıyoruz, karnına zeytin yağıyla masaj yapıp sıcak uyguluyoruz zar zor gaz çıkartıyor garibim....ben lohusalık ağlamalarımdan kurtuldum çok şükür aydacığım darısı sana ama yine ara ara sıkıntılar yaşıyorum malesef şu kırkımız çıksa belki rahatlarız inş. hepinizi ve bebişlerinizi öpüyorum kendinize iyibakın ki bebişlerde iyi olsun

olsun canım problem değil dediğin gibi sıkıntısız atlattık ilk aşımızı, size şimdiden geçmiş olsun zor aşılar sizi bekliyor...bizi de 13 ocakta inşallah çok fazla sıkıntı yaşamadan atlatırız..

Selemicim biz de ilk aşımızı atlattık.Aynen senin gibi 13 ocakta verem ve diğer aşılarımız var.Umarım sorunsuz ateşsiz atlatırız onları da.
Ayda canım kolay gelsin sana.Çok zorlandığın belli.Zaten hiç bilmediğimiz bir yaşama başladık bir de ekstra zorluklar yaşayınca çok zor olur sanırım.İnşallah bebişin büyüdükçe rahatlar da sen de biraz nefes alırsın.

selam kızlar

hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz demek. acayip bi iştah var doymak bilmiyor.altını alırken çok ağlıyor yaa. napsam bilemiyorum yıkıyor ortalığı. mustelanın pişik kremini kullandım ilk daha fena yaptı. şimdi sebamed kullanıyorm daha iyi oldu sanki. alt değiştirmek bi işkence yaa. bi de kusma huyu başladı yaa.gaz çıkarken kusuyor bi miktar. emmeden uyumuyor. emiyor gazını çıkartırken gene uyanıyor. uyuması için bi daha emziriyorum bu sefer gene gaz oluyor bi süre sonra vıyaklıyor. bi uyandımı iki saat uyutmaya çalışıyorum. yemeklerime falan kimyon atıyorum rezene çayı içiyorum sanırım biraz faydası oldu. göğüs uçlarım çok fena oldu benim de. sürekli de emziriyorum nası düzelceek bilmem. bugün doktorun verdiği merhemi denedim iyi geldi sanki.sarılığı var hafif dedi doktor. çok da emiyor niye geçmedi ki daha? göbeği düşmedi. düşse de rahatlasak.ben de her şeye ağlıyorum
kayınvalidem görümcem evdeler. kendi kızları gibi bakıolar ama. arada çocuğu öpüolar. nie öptüler die ağlıyorum. ben kendim kıyamıyorum öpmeye. neyse yazdım okudum rahatladım tek ben değilim bunları yaşayan. allah sabır versin bize. memeyi kapma çabasına bayılıyorum gülüyor arada hepsine değer :)

merhaba anneler :)

Bugün çıktım hastaneden. Fırsat bu fırsat okuyup yazayım dedim :)

7 saat suni sancı sonunda hiç bir açılma olmayınca sezeryana geçiş yaptık. İlk defa ameliyat geçirdim ayılmak ne zormuş öle. Bebeğim nasıl cümlesini ağzımdan çıkarana kadar canım çıktı. Şekerim çok zorladı ilk gün. İndi çıktı parmağın delik deşik oldu ölçümlerden. Amaliyat ağrım var hala daha nekadar sürücek bilmiyorum oturup kalkarken özellikle mahfoluyorum ve malum şey benimde göğüslerim yara oldu. Bağırmamak için kendimi sıkıyorum. Okadar lansinoh kullandım banamısın demedi. Soğan koyduk bugün karbonatla siliyorum yarında yumuşamazsa artık silikon meme ucu aldım onu kullanıcam yara halinde geçirmesinde yardımcı oluyormuş. Eltim ve arkadaşım kullanmışlar memnun kalmışlar.

Bebeğime gelince çok şükür kucağıma aldım. Herşeyi gayet güzel biraz sarılığı varmış onuda atlatıcaz inşallah. İlk gece annesini hiç üzmedi ama 2. gece mahfoldum. Doyuramadım bitürlü sürekli viyakladı durdu gazıda varmış. Bebek hemşiresi saolsun yükümü hafifletti biraz. Bakalım bu gecemiz nasıl olucak.

Nekadar büyük bir olayın içine girdiğimi doğunca anladım. Karnımdayken herşey toz pembeydi şimdi okadar endişeliyimki nasıl büyütüceğime dair. Allah hepimize kolaylıklar versin.

gözün aydın patka'cım :) allah analı babalı büyütsün. nihayet tamamlandık sanırım ne güzel :)

valla meme ucu için bende bir sürü şey denedim ama olmuyor gene yara gene yara. bugün sağlık ocağında nasıl emzirmem gerektiğini gösterdiler. bebeği kendine paralel tutuyorsun. diğer elince göğsünü c şeklinde avuçlayığ bebeğin ağzına tıkıyorsun. olabildiğince fazla kahverengi bölgeyi ağzına alması gerekiyormuş. ben sadece ucunu veriyordum o kadar sığıyor sanıyordum denedim gerçekten uçları yara olmasına rağmen canım acımadı. bi de burnunu kontrol etmek lazım. üsteki parmakla burnu açmak gerek.

ya bişi sorucam. hastanede de sağlık ocağında da topuk kanı alındı. hastane çocuğun karnesine bi dahaki tarama için tarih yazmış. kaç kere topuk kanı alınıyor. sağlık ocağı bişi demedi bi daha gel gibisinden. bi tek işte aşı tarihi falan verdi.

Canım seninkide topicimizin yaramazlarından desene.Gerçekten emmeyi çok seviyorlar.Ama öyle tatlılarki memede.Memenin siyah tarafıda ağzına girecek tabi canım.Zaten sadece ucunu emerse o zaman meme uçları yara olurmuş.Seninkide belki ondan olmuştur.Pişik kremini ben bepanthenin merhemini kullanıyorum.Kremi iyi değil ama merhemi çok iyi geliyor hiç pişik olmadı kızım.
Topuk kanını da bir hastanede alıyorlar bir de sağlık ocağında yani 2 defa.Başka olmayacak.Eğer kötü bir şey çıkarsa geri dönüyorlarmış yoksa aramıyorlar.

Patka gözün aydın canım.Bebişine sağlıklı uzun bir ömür diliyorum.Keşke hiç suni sancı çekmeden sezeryan olsaydın ama nerden bileceksin.Sarılık her bebekte çıkıyor merak etme.Emdikçe kakasını ve çişini de güzelce yaptıkça geçiyor.
Tüm bebişlerimizi kocaman öpüyorum.

saol canım. bana hastanede gösterdiler dediğin şekil emzirdim ama yinede nedense acıdan kıvranıyorum. damağınımı takıp eziyor anlamadım göğüs koruyucu kullanayım dedim onuda istemedi.zaten anlamadım göğüs ucum kadar boşluk kalıyor üst tarafında koruyucunun süt oraya nasıl çıkıp nasıl ağzına gelicek bebeğin. aranızda kullanan varsa yardımcı olursa sevinirim. Halbuki küçük boyunu aldım

ben de aldım taktım ama sanırım eşim büyük boyunu almış. çocuun gırtlağına dayandı diye vazgeçtim. bi de zaten gene acıdı işe yaramadı.

kızlar herkese günaydın. patkacım gözünaydın seninde nihayet bebeğine kavuşmuşsun. bende uykusuz geceler çekiyorum. ama herşeye değiyor onun minik gülüşü. bende rezene çayı kimyon boza herşeyi yapıyorum. malum gaz sancılarımız var. anason yağı aldım karnına ondan sürüyorum biraz daha iyi oluyor. birde yüzü koyun yatırıyorum gerçekten rahatlıyor. benim göğüs uçlarım allahtan yara olmadı. neyse şimdi kaçayım benimki mızırdanıyor. kendinize iyi bakın.

ben hala kanos ogluma meme ucu ile sut veriyorum..iki boyunuda aldim kucuk olanla baslamak lazimdi ama ben buyugunu kullandim simdi oglum almiyor kucuk olanini..ucuna takiyorum sonra bebek emmeye baslayinca o ucundaki bosluk sut ile doluyor..sonra icmeye basliyor onceleri benimkide kabul etmedi atti falan ama mecbur kaldi kullanmaya basladi cunku gogus ucum yok bebek sutunu alamiyor..ama buyugu ii tutuyor bebekler bence birde onu dene..kucugunden ii cekemeyince sinirleniyorlar..

birde ben doktor mama baslatti sarilik icin onu verdim pompa ile cektim zar zor cikan sutu verdim..simdi mamayi birakmiyor gunde iki kere yemezse ortaligi yikiyor..alisti cocuk doktor birak verme diyo ee bogazi alisti cocugun nasil biraksin artik..onu yemeden uyumuyor..d3 vitamininede basladim ben..kendimde bagisiklik sistemimi guclensin diye corek otu yagi iciyorum suya iki damla atip ac karnina..bebeginde bagisiklik sistemini guclendiriyormus..sutude cogaltiyor hastaliklara karsi direnci atiyormus..

birde bende dogum sonrasi kilom gitmisti hepsi 2 kilo kalmisti oda odem goguslerim falan.simdi istahimda acildi bebek yemegini yiyor ben aciliktan oluyorum resmen ki ben birde cok yemegi sevmezken..simdi tartilmadim kac gundur ama kesin kilo almisimdir..

benimki de iyice memeci oldu çıktı yaa. dün öyle deildi halbuki. bugün bi hal oldu. mememden ayrılamadı. emzirirken uyuyor. ayırıyorum pat ayılıyor.emzik veriyorum. düşürünce uyanıyor iyi uyuyamıyor. acaba sütüm az mı geldi dedim mama vermeyi denedim almadı mamayı. aç deil yani. sürekli mememde. her yerim uyuşuyor akşama kadar otur emzir.

Selam herkezde bir emzirme telaşı var Benim küçük paşa hastanede alıştı mamaya biberona şimdi de göğsümden biberon gibi gelsin istiyor meme istemiyor.Bir de sol göğüs ucum ufak ağzına alamıyor onada ayrı kızıyor zar zor biraz emzirebiliyorum hiç veremezsem sağıp veriyorum.Gaz sorunumuz yok çok şükür ama çocuk karnını doyuracak sütü bulamıyor ki gazı olsun.İçmediğim kalmadı süt yapan çaylar,hoşaflar,sütler ayranlar,ısırgan çaylarımı rezene çaylarımı,süt yapan haplar mı ne yapsam çocuğa yetmiyor mama taraftarı da değilim.Mecburen aptamil milupa mamasını kullanıyoruz
Doktor yetmeyince takviye yapacaksın mecbur diyor
2 gündür de kakasını yapamadı poposunda yara varmış doktor krem verdi yarında yapamazsa diye fitil verdi yarısını sal dedi.2 gündür de kakasını yapamadıkça çocuk bir uykudur gidiyor ben uyandırıp vermesem aklına yemek bile gelmeyecek.

ohh maşallah herkes doğurdu hepimizde ortak sıkıntılar emzirme, gaz, uykusuzluk vs. Allah hepimizin yardımcısı olsun..ben yarın son kez kadın doğum drumda kontrole gidecem. çarşamba günü de kırkımız çıkıyor belki biraz rahatlar güneşli güzel günlerde gezmelere falan gideriz :))

inş. canım sorunsuz bi şekilde atlatırız..sen dr kontrolüne gittin mi canım? muayene sadece ultrasonla mı oluyor acaba???

inş. canım sorunsuz bi şekilde atlatırız..sen dr kontrolüne gittin mi canım? muayene sadece ultrasonla mı oluyor acaba???
Canım benim de çarşamba günü doktor kontrolüm.Ben de çok merak ediyorum nasıl olduğunu sen daha önce gidiyormuşsun.Nasıl olduğunu anlatırsın değil mi?Umarım sadece ultrasonladır.Bir de benim hala ara sıra kanamam oluyor normal mi acaba senin de oluyor mu?

selam kızlar,

iki gün önce çok fena üşüttüm. sonrasında çok fena gaz sancım oldu. bi de kabızdım. karnım çok fazla zorlandı gece resmen sancıdan inledim. doktor fitil vermişti kabızlık için gittim onu kullandım rahatladım sıcak su torbası falan üşütmemi attım ama iki gündür karnım çok fena sızlıyor. ameliyat yerimin üstleri bi de karnımın kenar kısmı.yara gibi sızlıyor. acaba doktora gitsem mi bilemedim. kendiliğinden geçer mi ki? bi de benim kanamam bitti sanırım. iki gündür hiç gelmedi. acaba daha gelir mi ki?artık ara ara mı gelcek acaba?

merhabalar :)

yeni fırsat bulabildim. Bebiş 2 gündür tutturdu ben göğsünde uyucam yoksa uyumam ağlarım mırıldanırım diye. Doktor 1 ay sonra yalancı memeye başlayın dedi ama ben artık başlıcam bu gidişle saatlerce boğuşuyorum hanfendiyle uyutucamda bende uyucam diye. Göbeğimizde hala düşmedi. Göğüslerim hala yara. Göğüs koruyucuyuda öle sabretmezki bizimki içini sütle doldurupda sonra karnını doyurmaya ama yine denicem yoksa geçmicek. Emzirmenin tadınada varılmıyor böle olunca.

Bu arada anadolu yakasında oturup çocuk doktoru olarak tavsiyede bulunabileceğiniz biri varmı ? Ölesine bir doktor değilde tavsiyeyle başlayıp o doktora devam etmek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…