***** 2011 Mart Hamileleri *****

herkes bana bırakmış durumda:44: doktor suni sancı ile normal doğum deneyebiliriz diyor. yada sezeryan bilmiyorum tamamen benim tercihim bende bir tercih yapamıyorummmmmm

herkes gibi bende bekliyorum oglumu gerci günümüze var daha..
son gün yirmi aralık dedi doktor ..ne sancım var nede baska bişey masallah oglum cok hareketli o yuzden cok geriliyorum...
içerde gerim gerim geriliyor...hala dogum normal görünüyor bekleyelim diyor yirmisine kadar ... off korkuyorum
ne zaman nerde nasıl gelicek .... cok korkuyorum....

selam kızlar.

ırmakçığım zor bi durum gerçekten. doktor da bi fikir verseymiş en azından.ama durdukça da plesanta yaşlanıyormuş çocuk kakasını yapabiliyormuş falan. bana doktor günün dolsun en fazla iki gün daha bekleriz normal doğumu demişti. bebeğin çok iri deilse bence normali bekle.yani kordon dolanmadıysa bebek iri deilse çatın uygunsa herşey normalse normal daha iyi bence.

ben de bugün doktora gittim. hayırdır nie doğuramadın hala ben seni bekliyodum dedi. valla bu hafta doğurmam lazım fikri beni gerdi herhalde dedim çocuk gene şişkolaşmış 3700 gr. allam nası doğurcam ben bu çocuu. gerçi çatın çok müsait senin normal doğurmanı istiyorum dedi. e hani açılmam falan vardı dedim. açılmayla 15 gün dolanabilen kadınlar var dedi.biraz daha inse olucakmış. karadeniz geni var çocukta inat işte. gelmedi mi gelmio demek.
bol bol yürü dedi gene. ay yürüyorum da. merdiven inip çıkıyorum. kaç gündür dört kat aşağı dört kat yukarı. her şeyin bi vakti var işte. biraz tevekkül etmek lazım sanırım.

bestem çok geçmiş olsun. ay kıyamam yaa neyseki düzeliyormuş.

patka ben de hurmayı ezip birazcık ağzına sürmenin iyi olduğunu duymuştum. peygamber efendimiz yeni doğanlara öyle yaparmış bi de dua edermiş. hayırlı evlat olsun die. gerçi bu gazla alakasız. soda çocuğun midesine zarar vermez mi ki asitli asitli?

İrmak bencede normal dogum daha iyi ama suni sanci cok korkutuyor beni oyle dogum yapanlsr sancinin cok zor araliksiz oldugunu sonradanda belde bacakta agri kaldigini falan soyluyorlar.. Bende hep dua ediyorum sancim kendimden gelsinninsallah diye senide bu arada insallah dusunurken bebisin kendiliginden gelmek ister...

Bende hurmayi duymustum hem bebek saglikli ve zeki olurmus sunnetmis oyle diyorlar dogum cantasina zemzem suyuyla hurma koydum bende..

Bugun annemle carsi pazar gezdik bayada yurudum gelsin diye gezdirdim kizimi ama hic bir seye kanmiyor benim kizim :s kendiligimden sancilanim gittmek istiyorum cunku biraz evde beklerim sancilar siklasana kadar gidincede kolayca dogururum senoryayi yazdim hemen :))

merhaba bayanlar nasilsiniz...

evet tahmin ettiginiz uzere dogum yaptim..ama size hikayesini anlatmak istemiyorum insallah herkes kolay dogum yapar sonra anlatirim..:53

epidural sezeryan dogum yaptim ama oncesi icin normal doguma zorlandim doktorun azizligine ugradim biraz sikintim oldu..

ama oglum dunyalara deger hayirlisi ile kolay dogumlar nasip eder insallah...

ay dunedain'cim gözün aydın. allah analı babalı büyütsün. öyle böyle kavuşmuşsun oğluna. mis gibidir şimdi o. :)

evet hurmayı biliyorum çantamada koydum. Maden suyunun asiti için biraz bekletmek gerekiyor sanırım. Ama tv de bir doktor bile önermiş bunu. Bende henüz yapıp yapmamkta kararsızım. Nar suyu da oluyormuş. Duyunca böle bişi deneyenlerde olunca sizinle paylaşayım istedim.

gözünüz aydın dunadain. Çok sevindim. Allah sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Darısı bizim başımıza.

benimde 40 haftada gelmezse bebeğin durumuna göre bir kaç gün daha bekleriz sonra suni sancı deneriz demişti doktorum. Suni sancıdanda çok korkuyorum. İnşallah kendi rızasıyla gününü geçirmeden gelir kızım :18:

Gözünüz aydın , Allah sağlıkla analı babalı büyütmeyi nasip etsin . Zormu oldu doğum ? neyse bebişler herşeye değiyor sonuçta.

gözün aydın dunedain, Allah analı babalı büyütsün......

Dunedain gozun aydin saglikla sihhatle buyumeyi nasip etsin rabbim... Valla benim kiz hic gelmiycek bu gidisle iyice stres yaptim :s neyse gec olsun guc olmasin artik.. Bugun yuruyuse cikicaktim ama okadar hastayim ki cok fena grip oldum kizlar sesim hic cikmiyir burnum hic durmuyor bogazlRim cok sisti ne yaptiysamda geciremedim( annesinin gribinin gecmesini bekliyor kizim heralde..

Kizlar kimsenin sesi cikmiyor bebisleri dogurdunuz mu naptiniz? Simdi doktora gidiyorum bende son kontrol artik ne diycek bakalim...

geçmiş olsun çiğdem. İnşallah doğumdan önce iyileşirsin.

Diğerlerini bilmiyorum ama ben doğurmadım. Ağrılarım oluyor karnımın altında kasıklarımda. Umarım doğum sancılarının başlangıcıdır. Yarın bende doktora gidicem bakalım nedicek. Seninde haberlerini bekliyoruz çiğdem :)

ben de doğurmadım daha. yürüyorum merdiven çıkıyorum çömelip kalkıyorum hurma yiyorum sık sık sıcak suya giriyorum ama bi ses yok. karnım baya bi çöreklendi kucağımda. bi de arada adet sancısı gibi geliyor karnım çok sertleşiyor,şişiyor.zaten karın derim hissizleşti gerginlikten. çatlaklarım çok acıyor.bu ara bebek de pek kımıldamıyor eskisi gibi. zavallımın yeri daraldı. şurda az günümüz kaldı biraz daha sabredicez. çiğdem inş bu sefer bebekle dönersin evine :) bazen doktorlar doğumu başlatıyorlar ya suni sancıyla falan. ya da sancıların açılmaların başlamış oluyo da sen farketmiosun falan. belki öyle bişi olur.

ya bende yarın doktora gidicemya öle bir ümit yerleşti içime belki diyorum doktor der ooo bebek geliyor sen uyuyorsun hemen doğuma alalım felan

hadi inşallah patka :) belli mi olur. allah hayırlısını versin yaa. var işte bi vakti. beni doktor gerdi kesin ondan doğuramıyorum. dedi ki bu hafta doğurman lazım bebek tombiklemeden. ben de ondan gerildim kesin.

evet senin bebeğin maşallahı var senin yerinde olsam bende iyicene gerilirdim doğurmam lazım diye normal düşününce birde öle sıkıntı oluyor işte. Ya birde son haftada doktor sık çağırabiliyormu 2-3 günde bir yani ?

valla bilmem ki duruma göre olabilir tabi. ben haftaya çarşamba gidicem bakalım.

Kizlar yine elim bos dondum :) doktor beni gorunce neden hala dogurmuyorsun dedi :)) adamda sıkıldı ne yapalim dedi yani tamam alalim desem alicak beklememizde bi sakinca yoksa bekliyelim dedim tamam en son saliya kadar bekliyelim ozaman dedi yine beklemedeyiz yani teyzisler :) alttan acilma varmi diye bakti acilmam falanda yokmus nstte sanci var gozukuyor ama hissetmiyormusun dedi azar azar oluyor ama siddetli degil gecici.. Eger saliya kadar gelmezse suni sanci varip normal dogumu baslatmak isterse kabul etmeyi dusunmuyorum kizlar suni sancinin aciisina dayanabilcagimi sanmiyorum epidural sezaryan yap diycem oyle karar verdim.. Carsiya cikmizken hastanede vericehimiz cikolatalarida aldik lohusa serbetide yapicam kizlar aldim bugun malzemelride bi dogursam :)))

yaa işte doktorlar geriyor insanı.zaten insan stres yapıyor ha bugün ha yarın. bi de doğur artık deyince insan iyice geriliyor doğurcaan varsa da doğuramıyon

suni sancı da normal sancıdan daha kötüymüş zaten hayırlısı olsun çiğdemcim.

Aynen dedigin gibi doktorda dogurmadinmi sen dediginde daha cok geriliyor insan bu kadar stres yapmassydik dogurmustuk belki bir biz kaldik zaten dogurmayan :)) bu hafta dogururuz artik heralde yeter yaniii :) hepimizin hakkinda hayirlisi olsun dogum tarihleri gelmedi daha demekki... Kimsede kalmadi topikte herkez terketti bebisler gelince...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…