***** 2011 Mart Hamileleri *****

ırmakçım hayırlı olsun. gözün aydın. allah analı babalı büyütsün.darısı başımıza diyim :)

valla ben de sıkıldım artık. doğuramıyorum die sıkıntıdan ağlıyorum. hayır bebek iri olmasa sorun deil. bebek durdukça tombikleşio karnımda.çok stres yaptım o yüzden. sezaryenden daha çok korkuyorum. ama böyle giderse çarşamba günkü kontrolde alın çocuu alın alın dicem.iri bebek doğurmanın da riskleri var sonuçta. 4 kilo olur herhalde haftaya kadar. 4 kilo normal doğar mmı ya?

blackrose senin yerinde olsam sezeyan olurdum kesin. Benimde bebeğim tombikleşmeye başladı eğer 3.5 kg. geçerse sanırım normalden vazgeçicem. Gerçi doktorumda fazla tombikleşirse normal yapamıcamı ona göre dikkat etmemi sölemişti. Ordan zoraki çıkarken sinirleri felan zedelenebilir öle şeylerden çok korkuyorum ona bir şey olursa neyaparım ben ((( Allah sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah bu mubarek günlerde.

Merhaba arkadaslar valla bebisimiz buyuyor.. sariligi var biraz doktor mamada takviye verdi normal sutte veriyorum..sezeryandan dolayi sutum hemen gelmedi 2 gun ugrastik acikcasi pompa kullandim oyle verdim bebege sutu sonra gogus uclarim cikmadi avent gogus ucraindan vardi yanimda onlari kullandim inanilmaz rahat ettim..simdi seviye dusuyor sariligin iste yemegini falan veriyorus..yemeside iste normal masallah..ama ilk gunler biraz sikinti yasadim acikcasi...sezeryan yerlerin cok hafif sizi var ama oyle katlanilmayacak gibi degil..epidural oldum baya rahatti yani bir daha olursa kesinlikle tercih ederim...

black..ben senin yerinde olsam o kadar kilo almis ise sezeryan olurdum ne cektigin cileye degiyor ne sanciya ben 26 saat sanci cektim doktor almadi sezeryana normal doguma soktular bebek boyu uzun basi iri oldugu icin cikmadi yerinden esimde mecbur doguma girdi vakumla alacagiz dediler kabul etmedik hatta esim direk vakum varsa acil sezeryana aliyorsunuz asla kabul etmiyorum diye bas bas bagirdi..yani baya sancili oldu sonra doktorlar sezeryana aldilar...inanilmaz rahatti belimden igne vurdular zaten aci yoktu..2 dakka sonra bebek cikti..25 dakka dikisler surdu..toplam hepsi 40 dak beni odama uyanik goturduler konusuyordum 2 dak sonra annemlerler konustum daha gelmemislerdei dubaiye o gece geldiler..sesimi duyunca rahatladilar uyanigim diye..ama baya rahatti...

Kizlar yarin sabah gidicem bende doktora kizim kendliginden gelmedi yarin 9.30da gel dedi doktorum alicak bebegi... Biraz moralim bozuk aslinda Dogumu boyle hayal etmemistim sezeryan hic istemiyirdum ama hayirlisi boyleymis... Saglikli bir sekilde bebegimizi alir geliriz insallah...

dunedain 26saat sancı mı çektin kıyamam ya bayağı yıpratmışlar seni neyseki sağsalim bebişini kucağına almışsın..Hayırlısıyla büyür inşallah..
çiğdemciğim moralini yüksek tut, önemli olan senin ve bebişinin sağlıklı olması, güzel haberlerini bekliyoruz..
blackrose; maşallah bebişine sıkma canını sezaryandan da hiç korkma, druna güven zaten normal doğumu riskli görürse, sezaryana yönlendirir sizi moralini yüksek tut, hakkında hayırlısı olsun canım..
patkacığım, Allah gönlüne göre versin sağ-salim bebişini kucağına alırsın inş. emin olun hiçbir şey bizim planladığımız gibi olmuyor kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz, bize düşen bebişlerimiz için dua etmek ve sabırla beklemek...

sıkma canını hayırlısı böleymiş muhakkak. Güzel haberlerini bize vermeyi unutma olur mu.

saol canım iyi dileklerin için. Dualarınızı eksik etmeyin. Bugün Ayda da yanlış hatırlamıyorsam bebeğini kucağına aldı. En son ben kalıcam galiba :))

çiğdemcim allah yardımcın olsun. sağsalim alırsın inş. bebeğini kucağına.

dunedain baya bi çektirmişler sana yaa ne öyle. ama planlı sezeryandansa doğum başladıktan sonra yapılan sezeryan daha iyiymiş. çünkü çocuk aktif olarak doğuma katılmaya başladığından dolayı artık dünyaya gelmeye hazır olduğunu gösteriyormuş. çocuun uyumu daha iyi oluomuş falan. bi de anneyle uyumu daha iyi oluomuş planlı sezeryana göre. ben de doğumu beklicem sanırım.

selemi çok sağol ya moral oldun. en önemlisi çocuumun sağlıklı doğması. nasıl hayırlısıysa öyle olur inş.

Kizlar iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim biraz olsun icime su serptiniz... Normal dogumu cok istemistim ama nasip boyleymis planli bisey degil yani gunum doldu istesende istemesende almaknzorudayiz bebegi dedi doktorum.. Sonucta bebgimin sagligi herseyden onemli...Korku,endise,sevinc,heyecan hepsini bir arada yasiyorum suan... Simdi doktora gidiyoruz kizimla beraber guzel haberlerle donerim insallah...

biz doğuramayanlarda gergin bi bekleyiş var :))))

yarın doktora gidicem. bakalım ne dicek. ama sezeryan dicem herhalde ben. hayırlısı bakalım.

bir sen bir ben kaldık blackrose :)

Seninde hayırlı haberlerini alırız inşallah.

Annem geldi bugün aynısı gibi duruyosun karnın hiç inmemiş daha var gibi gözüküyor vaktin diyor ( Benim kızım zaten aşadan değil karnımdan çıkmayı düşünüyor. Bazen öle bir zorluyorki şimdi deşilcek karnım diyorum

evet öyle görünüyor patka :) millet bebişleriyle uğraşıyor artık.
ben de bugün doktora gittim. 3970 olmş hadi 4 de artık. doktora sordum 4 kilo doğuranların doğumu nasıl geçiyor genel olarak dedim. o da çok azı iyi geçiyor dedii. iri bebeğin riskleri oluyor doktorlar 3500 tan sonrassını riske atmak istemio dedi. ben de doğuramam o kadar büyük çocuğu dedim. sezeryan olsun dedim.cuma pazartesi ya da salı ya kadar suyum falan gelirse direk sezeryan olacak inş. doğumun başlamasını beklicem sezeryan için. başlamazsa en geç salı işte. zaten çocuk kanala inememiş. açılmam artmamış. iri olduğu içinde aşağıya gelemiodur dedi.
artık canım çok acıyor. çok hareketli ve de aşağıya iyice kendini sarkıttığından çatlaklarımı çok acıtıyor. taşıyamıorum valla.

Merhaba kizlaar,

forumda yeni dogumlar olmus masallah masallah Sinopgirl , Dunedain ve Irmak tebrik ediyorum allah saglikli sansli bahtli uzun omurler versin bebislerinize anali babli buyutsun insallah..
Dunedain senin icin zor bir dogum olmus cok uzun sure sanci vermisler vakumuda yaptirmamaniz cok iyi olmus onuda nasil hala kullaniyorlar anlamiyorum cok tehlikeli.
Bebegini kucagina alinca insan herseyi unutuyor gercekten onlarin saglikli olmasi herseye deger gelmis gecmis olsun tekrar..
Darisi dogumu bekleyen diger annelerin basina..

Bizim kucuk pasa 2 ayini doldurdu bu ay sonuna dogru ayni gun 3 asi birden olucak insallah fazla sikinti yapmaz sonrasinda. Son bir kac gundur kucagina gittigi herkesi daha bir dikkatli inceliyor. Bazi ogunlerinde uyumuyor artik uyanik kaliyor bir sure sonrada yorulunca kafayi bi vuruyo 6 saat uyudugu oluyor. Doktora sordum 6 saati gecmesin dedi oda uyanmazsa kaldiriyorum yine ama bu 6 saat 2 kere oldu sadece genelde 3 saatte uyaniyor..

Bende forumu internete girdikce geriye donuk okuyorum surekli ama her seferinde yazamiyorum..

Masallah masallah kizin cok guzel tombiklemis tasimak zordur tabi allah kolaylik versin. Bencede hic dusunmene gerek yok normal dogum cok zorlar hic gerek yok o kadar kastirmaya. Saliya kadar da durursa 4 kiloyuda gecer seninki belli :)

Son düzenleme:
arkadaşlar herkese selamlar ve iyi dilekleriniz için teşekkürler:) dikiş yerlerim biraz acımakla birlikte gün geçtikçe iyi olmaktayım ama sanırım lohusalık deprasyonuna girmeye başladım. hiç kimseyi istemiyorum yanımda. çocuğumada dokunsunlar istemiyorum. annem yok bugün yanımda hep ağlamaklıyım kayınvalidem var yanımda severim kendisinide istemiyorum nedense şimdi.... bilmiyorum bütün düzenimi bozuyorlar. bebek odasına kamp kurdum çıkmıyorum. annemde fazla kalmayacak önümüzdeki hafta kıbrısa gidecek şimdi kayınvalidem 40ı çıkına kadar kalmak ister of yani bilmiyorum çok zor süt yapan ne var biliyormusunuz bugün hiçbirşey yemedim.... gelip gidip yanıma birşey yemicekmisin diye soruyor. annem olsa hazırlar getirir neyse ya çok bozuk moralim şimdilik.
neyseki oğluşum var yanımda:) benimki çok sık emmek istiyor ama doymuyor sanırım habire kalkıp duruyor. bende sağdığım sütü mecbur biberonla veriyorum o zaman rahatlıyor. birde biz bitkisel bir gaz ilacı kullanmaya başladık. aranızda kullanan varmı birde arada bir mama veriyorum özellikle akşamları rahatlamak için. işte benden bu kadar oh be yazdım rahatladım

Irmak yazdiklarini okuyunca kendimden birseyler buldum icinde.. Ben pek yazmamistim bunlari ama insanin kendi annesi gibi olamiyor kimse kim ne derse desin. Aynen benim annemde yanimda oldugu surece hazirlayip hazirlayip getirirdi agzima tutar yedirirdi herseyi ama kayinvalideler pek yapmiyor o kadar bendede aynisi oldu inan. Insanin onada siniri bozuluyor ama bosver herkeste ayni sen yemene diikkat et. benim kayinvalidem hala bizde uzaktan geldigi icin ama ben artik gitsin istiyorum artik ailecek kalmak istiyorum evde surekli birileri sikildim daraldim.Bende kayinvalidemi severim cokta sessiz uyumlu bir bayandir allah icin cok yardimida oldu ama iste yinede insan sikiliyormus demek. Senin 40 i cikana kadar kalsin ama yinede en azindan yemegini yapar mutfagini duzenler sen sadece bebeginle ilgilenirsin. moralini hic bozma annen gelicek di mi yine ? Benimbebek 2 aylik oldu ben hala annemi istiyorum yanimda sadece lohusalik devam ediyo galiba :)
sutunude sik sik sag bence bebisin daha yeterince cekemiyor herhalde. bizimki premature dogunca ben onun zorlugunu cok cektim ve bizde mamaya basladik. Sut konusunda ben humananin still tea cayindan memnunum isirgan otu cayi ve rezeneyi karistirarak icmeye basladim bu hafta onlarda iyiymis ama yinede sutu yetiremiyorum bende mama destekli anne sutu aliyor. Duzenli beslenme veriyorlar hep birseyler yiceksin bende cok oyle istahli degilimki her firsatta yiyemiyorum canim istemiyor evdede hep ayni muhabbet bu konuda. off yani hep ayni sozler yemiyorsun su buu walla esime soyledim anneni azat edelim artik die. 7-24 sabah aksam surekli birlikteyiz 2 aydir..

ay valla ben de o kalabalığı kara kara düşünüyorum. kayınvalidemi görümcemi çok severim. iyi düşünceli insanlar. ama insan o lohusa psikolojisiyle herkese sinir olabiliyor. inş bi kırgınlık falan olmadan atlatırız. kayınvalidemle birlikte bi de eşimin erkek kardeşi de geldi 25 yaşında ufak da deil. evin içinde. du bakalım nolcak. kayınvalidemi yalnız gönderememiş kayınpeder. neyseki çabuk gidicekler. sade kayınvalide olsa sorun deil de.kayınbirader ne alaka yaa. evde yer yok zaten.

süt için bol yeşillik yiyin bol su için diolar.inek gibi yicez işte bulduğumuz otu. benim arkadaşım 5 litre su içiyodu hergün. artık göğüslerinden sızıyordu. dereotu ve marul çok iyiymiş.bulgur sütlaç falan yedirirler bi de.

2 aymı amanın dayanamam herhaldeannem bu akşam gene gelicek ama haftaya dönücek malesef bilmiyorum demekki birtek bunları yaşayan ben değilmişim. birde sigara içiyorlar laf geçiremiyorum. ne yapcam bilmiyorum gerçi bebeği odasından dışarı çıkarmıyorum bu tarafa asla koku v.s gelmiyor onlar mutfakta cam açık falan içiyorlar ama istemiyorum artık gitsin herkes bizde başbaşa kalalım oğlumu evin her yerinde gezdireyim istiyorum. çok zormuş ya ama neyse katlancam biraz daha zaten annem gidince istemiyorum kimseyi eşimede söyledim öyle 40 gün muhabbeti yapamam ben

biraz daha sabret ırmakçıım. napıcaksın işte onların da torunu. yaşanması gereken şeyler bunlar.geçicek elbet. bi bakmışın çocuk kaç aylık olmuş herşey düzene girmiş.

hem stres yaptıkça sütünü etkiler. sen bebeğine odaklan boşver onlar evde napıolarsa yapsınlar. nasılsa gidicekler bi süre sonra sen kendi düzenine kavuşacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…