***** 2011 Mart Hamileleri *****

saolun kızlar... gece gündüz mandalina yiyorum valla, o da olmasa herhalde çok fena olacaktım... ilaçların gözünü seveyim ne faydalı şeylermiş öyle... insan ilaçsız kalınca anlıyor... doktor gerçi minoset parol içebilirsin dedi ama yine de ben cesaret edemedim, sadece bir tane içtim şu ana kadar....

blackrose bence giysilerden oluyor... benim yatak odam da çok toz oluyor... giysilerin yünü tozu hep orada neticede... artık ne yapalım habire süpürülecek toz alınacak.... neticede bebiş gün içerisinde orada olmayacak... gece ile gündüz farklı yerlerde yatırın diyorlar ben de o yüzden gündüz salonda uyutmayı planlıyoum...gerçi neyin içinde uyuytacağım orası muallak, park yatağı da bir oraya bir buraya taşıyabilir miyim bilmiyorum...

mavibebek tarihin çok güzelmiş, Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin..

boyu konusunda dr bişey sölemiyor ben eve gelince kendim hesaplıyorum.. 36+3 ken kontrole gitmiştim 3 kg 70 gr dı. boyuda yanlış hesaplamadıysam 50 cm di..tabi kıyaslama yapmak hiç hoşuma gitmiyor ama nst de yanımda bir bayan vardı sat larımız aynıydı bebişi maşallah 4 buçuk kilo olmuş nasıl neyle beslemiş şaştım kaldım valla ben 3 buçuk kg doğursam iyidir valla :))

ya aslında şöyle 3-4 yaşına kadar beklesek ondan sonrası kolay olur... valla şimdiki çocuklar çatır çatır seçiyorlar kendi istediklerini...benim yeğenime anneannesi pike takımı işlemiş ördekli, taa doğumunda.. annesi de yatağını büyütünce çıkarmış kullanmak için... küçük hatun tutturdu istemem ben ördekli küpe takımı ( pike demek istiyor) diye... bebek işiymiş o.. genç kız olmuş kendisi... sanırsınız 4 değil 14 yaşında... daha pike demeyi beceremiyor ama, ondan haberi yok...

Maşallah ama o bebiş de biraz fazla kiloluymuş.Bizim bebişlerimiz aynı neredeyse demekki.Umarım sağlıkla gelirler kollarımıza.
Biz de park yatakta yatak odasında yatıracağız bebişi ama dediğiniz gibi yatak odası biraz fazla tozlanıyor.artık düşmez bezler elimizden ne yapalım.

yatağı taşımana gerek yok yaa. bebek zaten ufacık. sade bebeği getirirsin odaya. altında işte battaniyesiyle birlikte. ben de gündüz salonda tutarımm. en sıcak oda salon.

selemicim hiç canını sıkma 36+3'de 4,5 kg hiç de iyi birşey değil..sağlıklı olan seninkisi

o kadının kesin kontrolsüz diyabeti vardır... ben bebişim normalden iri olmasın, ileride şeker obezite kalp problemleri olmasın diye iki doktor bir diyetisyenle kırk takla atıyorum... herşeyin kararı makbul... 3-3,5 kg arası bence ideal...

evet ya zamanın çocukları maşallahları var, bin dereden su getirtyorlar anne ve babalarına, zaten bu çocukları görünce biz ne kadar saf büyümüşüz dediğimde oluyor valla D

yatağı taşımana gerek yok yaa. bebek zaten ufacık. sade bebeği getirirsin odaya. altında işte battaniyesiyle birlikte. ben de gündüz salonda tutarımm. en sıcak oda salon.

evet ya ilk 3 ay öyle idare edilir dimi.. bi tane yan yatış yastığı aldım.. yastık dediysmem böyle ufak şilte gibi birşey.. onunla 3'lü koltukta uyutsam dönmeye başlayana kadar olur mu acaba? ya da bebek arabasının portbebesinde mi uyutsam...

haklısın aydacığım Allahım tüm anne ve bebişlerine sağlık versin..3-3,5kg bencede iyi :))

evet ya zamanın çocukları maşallahları var, bin dereden su getirtyorlar anne ve babalarına, zaten bu çocukları görünce biz ne kadar saf büyümüşüz dediğimde oluyor valla D

:) evet bizler çok safmışız... bir de duyarsız mıydık neydik bilmiyorum ki.. ben kurban kesilmesi de seyrettim, Cüneyt Arkın'ın vurdulu kırdılı filmlerini de seyrettim...annem yeri gelince bizi azarlardı, hatta çok şımarırsak 5 kardeş de gelirdi...ama şimdi benim yeğenime babasının kaşı kalksa alt dudağı titremeye başlıyor... hani azarlamak filan zaten sözkonusu bile değil...

bence de selemi. o kadınınki bariz sağlıklız olanı yani. yani normal olsun doğurması kolay olsun. zaten çabuk toparlıyor çocuklar.

ben de o yan yatış yastıklardan alıcam.hep sırtüstü yatırmamak gerekiyor sanırım.arkadaşım sallanan anakucaklarından almıştı onda uyutuodu hep. belki öyle bişi düşünülebilir. ama sonuçta ufakken illa uyuyor bebekler emzir uyut emzir uyut

ya benim bebekte o kadar hareketli ki.. karnımdan çıkacak.hep bi taraflarını dikiyor tepeyeç karnım geriliyor. bazen çıt diye ses geliyor eklemlerimden.o derece geriniyor. geçen şap diye ses gelmişti ehehehe..ya bazen korkuyorum yaratık giibi geliyor. şu anda öyle mesela.yeri mi dar geliyor huzursuz mudur nedir? bi de çok sık hıçkırıyor artık.

alemsin... napsın zavallılar o küçücük yerde ne elini oynatabilir ne kolunu nereye dönse biryere çarpıyor kolay mı...

emzir uyut emzir uyutların arasında bir de altını açlar var onu unutmayalım...

:) selemi masallah senini bebeginin kilosu ide oteki kadin masallahi var..hos ona bakarsan bende 5 kilo dogmusum ama 27 sene once oyle bozuk mallar yada islenmis urunler yoktu hersey dogal besleniyorlardi..umarim saglikli beslenmistir kadincagiz nasil tasiyor masallah gene...

cocuklar ufaksa haftasina gore fistik ezmesi,ben simdi 1 kasik pekmez iciyorum sabahlari ki bu bile cok icildigi zaman cocugu gereksiz sisirirmis kilo almaktan ziyade abartmiyorum yani..kofte ve kasar peynir cok kilo aldiriyor bebeklere...hatta mumkun oldugu kadar son zamanlarinizda saglikli beslenin diyolar..bende simdi yagsiz cips yiyordum kac gundur tuzlu seyler istiyor canim..:) cok saglikli yerim cook..

evet maşallahı var zaten kadını ayın 5 inde 38. haftada sezeryana alacaklardı..bu ikinci bebeği ilkide sezeryan olmuş..yarın kontrolüm var yine baklım bu defa kimi görecem
4-5 kilo nasıl çıkartılır yaa, eskiden doğum takipleri bu kadar teknolojik falan değildi ama annelerimizin maşallahı vardı...3 kilolarda doğuran yoktu sanki kimi görürsem 4 lerden 5 lerden bahsediiyor.
muz un bebişlere iyi kilo aldırdığınıda duymuştum..bende artık sağlıklı beslenmekten sıkıldım çayı arada bi içiyordum şimdi her gün açık bi kaç (2-3) bardak içiyorum, onun dışında özel bi şey yapmıyorum evde ne bulursam nepişirirsem yiyorum,patates kızartması yasaktı dün onu da yaptım yedikten sonra artık yapmıyacam dedim ama iş işten gemişti tabi.. hergün1 bardak süt ve meyve yiyorum..gerçi bu sağlıklı beslenme emzirmede de devam edecek , inş.hepimizin sütü bebişlerimize yetecek kadar olur..

Son düzenleme:

aynen ben de çok sıkıldım diyet yapmaktan, hatta başlarım diyete deyip gidip kendime tek şekerli çay aldım, bir paket kraker açtım yiyorum... :) gerçi benimki vasat bir isyan olmuş senin patates kızartmasınnı yanında ama ona cesaret edemiyorum... ama gözümün önünden neler neler geçiyor bir bilseniz...

süt mucizevi birşey.. bebeğin ne kadar ihtiyacı varsa o kadar geliyormuş.. o yüzden ilk başlarda az diye endişe etmeyin zaten bebek de çok az içiyor diyorlar..arkadaşım ilk sağdığımda 20cc çıkıyordu, 6. aya geldiğimde 120-150 cc çıkmaya başlamıştı diyor... bir de emzirdikçe artarmış... bebeğin bitiremediği sütü pompayla boşaltın diyorlar... mümkünse bir göğsü bitirip öbürüne geçmek lazımmış, yağlı olan kısım en arkadan geliyormuş...

aman aydacığım sen bana bakma ben ha doğurdum ha doğuracam stresiyle yapıyorum herşeyi, hormonlarım fena azmış durumda durduk yere ağlamalar vs.gece uykusuzluğu çok kötü durumdayım yani ne yapsam yeridir,eşime şikayet ediyorum bazen şuram ağırıyor diye o da inanmıyorum sende doğuracak hava yok diye dalga geçiyor... senin daha dikkatli olman gerekiyor hem kendine hem bebişine çok iyi bakman lazım diyetide sakın ihmal edeyim deme yani..

merhaba bayanlar guzel bebisleri

doktordan geliyorum simdi..kan ve idrar testi verdim.sanirim iltihap var yine bir kurtulamadim..17 kasimdada ultrasonum var..artik dogum icin konustuk iste kontrollerimi yapti bir sorun yok dedi cok sukur neyse sezeryan ne zaman olucam dedim..yooo normal dogum olacak dedi hayir dedim ben istemiyorum yapamam attim bi anda..catinmi dar dedi evet genetik annemde ablamlarda halamlarda falan var korkuyormusun dedi eh meh mirin kirin yapamam dedim..ozaman sec bir sezeryan gunu diye takvimi koydu onume kendimi kurbanlik gibi hissettim 2 aralik olur dedim yok ogun izinliyim dedi..ii ozaman 1 aralik iyi dedim dogum icin..neyse insallah bir sorun olmazsa 01.12.2011 39+1 tarihinde bebegim dogacak..

ilaclarimdan balik yagi olan eczanede kalmamis onada sinir oldum neyse ceviz yiyip takviye edecegiz artik ben hala balik yemiyorum cunku...hatta simdi bile tiksindim...

Doğru söylüyorsun.. ha gayret, bitti bitiyor diyerek bitireceğiz bu işi inşallah... sen de az daha sık dişini, az kaldı... bu arada sen son ana kadar bekleyecek misin? Ne düşünüyorsun?

Dunedain hayırlı olsunn doğum tarihin.... Allah haıyrlısıyla kucağına almayı nasip etsin..

tesekkur ederim amin canim hepimizinkini allah hayirlisi ile kucagimiza almayi nasip etsin..simdi 39+1 erken bir tarihmi ona bakiyorum...heralde uygun bebegim iri cunku zaten tum bebekler 38 taftada gelisimini tamamliyormus...birde birinci sezeryansan ikinciyi 38 haftada aliyorlarmis..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…