***** 2011 Mart Hamileleri *****

merhaba hanımlar.
Dunadain doğum tarihin hayırlı olsun sağlıkla gelsin bebeğin inşallah.

ben sağlıklı beslenmeyi çoktan bıraktım. cipste yiyorum arada bir hergün 2 fincan açık çayda içiyorum.

bugün sağlık ocağından aradılar beni illaki pzrtesi bekliyoruz dedi birsürü soru sordu felan hiç gidesim yok bebeğide izliceklermiş bu şekilde. Sağlık ocağında çatı muayenesi felan yapıyorlarmı ilk kez gidicem bir süprizle karşılaşmak istemiyorum

hiç zannetmiyorum, beni çağırdılar gittim bir kere, doktorla filan görüşmüyorsun zaten, hemşire rutin sorular soruyor, defterini dolduruyor...

ama bebekleri ciddi ciddi muayene ediyorlarmış, her ay düzenli olarak çağırıyorlarmış, eve gelip koşullarına bakıyorlarmış, emzirme eğitimi veriyorlarmış... diye duydum ben...

hımm iyi ozaman :) ama şimdi bebeğimizi Allah ın izniyle kucağımıza aldığımızda bi normal hastane doktoruna kontrole birde sağlık ocağınamı götüreceğiz :/ devlet herşeyi çok sıkı tutmaya başlamış anlaşılan. Ben şu tetenoz aşısından olmadım onu sorucak diyede korkmuyor değilim

bişi daha sorucam sizde göğüs altınıza kemik batıyor gibi bi acı hissediyormusunuz ?

onu da doğumdan sonra eve gelince yapıyorlarmış zaten..

siz bebeğin aşılarını nerede yaptırmayı planlıyorsunuz? hastanede mi sağlık ocağında mı?

bende o ağrı olmadı ama bir arkadaşımda çok olmuştu, kaburga kemiğim batıyor diyordu... bebeğin duruşundandır belki, doktoruna sordun mu?

selam kızlar.

dunedain hadi hayırlı olsun.inş sağlıkla doğar hepimizinki. valla ben çikolata tatlıya dayanamıyorum bulunca hemen yiyorum.çayı su gibi içiyorum. kızartma yemiyorum.günde bi kilo meyve yiyorumdur.sütümü içiyorum. haftada bi balık yiyorum daha napim aman. hareketsizim ama çok. hareketsizlik kilo aldırıyor bana ya.nerdeyse haftada bi kilo alıyorum. durmuyor yani hiç. halbuki eskiden de böyle yerdim bu kadar kilo almazdım.son aylar dedikleri bu olsa gerek. hiç dikkat etmek de içimden gelmiyor yaa. stres oluyorum üzülüyorum. tartıya çıkmak istemiyorum kilo konusunda psikolojim bozuldu resmen.paslam paslam yağ oldum ve doğuma da daha var.inş emzirirken veririm.

selemi az kaldı doğumuna biraz daaha sabret. ben de psikopata bağlıyorum bazen. çocuklar bazen çileden çıkartıyor onlara parlıyorum zavallılar.ama şımartmaya da gelmiyorlar.
dün akşam sütüm geldi bi kaç damla. sizin geldi mi?

yok sormadım bukadar sık olmadığından aklıma gelmiyordu çünkü ama artık sorucam cmrtesi kontrolüm var. birde buna kürek kemiğimdeki ağrı eklenince baya bir kötü oluyor sanki sırtıma bir bıçak girmişte göğsümün altından çıkmış gibi

bebeğin aşılarını sağlık ocağında yaptırıcam.Neticede özelde aynı aşıyı yapıcak ama ücretli. Tabi bazı özel aşıları devlet karşılamadığı için özelde yaptırmak gerekiyor.

yok ben de olmadı... sen kaç kilo aldın ki bu kadar stres yapıyorsuın???

17 kilo aldım.ama arada tartı değiştirdim. eski tartım bozuldu yeni tartı aldım üç hafta sonra üç haftada 8 kilo almış gözüküodum.o zaman 7. aydaydım işte. insan üç haftada sekiz kilo alabilir mi ya. eşim de fazla çıkıo yeni tartıda ama takım elbisesi oluyor mesela. o takımı aldığından beri 7 kilo almış görünüyo güya yeni tartıya göre. belki de tartı biraz fazla tartıyor yada eskisi eksik tartıyordu. aman neyse sonuçta çok şişkoyum şuan

sor bakalım, önemli birşey olduuğnu sanmıyorum gerçi, bebiş sıkıştırıyordur...

evet ben de öyle yapacağım herhalde, sağlık ocaklarında sirkülasyon yoğun olduğu için aşılar daha taze oluyor dişorlar...

valla bende batma falan yok ama idrar yollarimda iltihap basladi gene...bol bol su icerek telefi etmeye calisiyorum artik..sadece gece bebwk cigerlerime yatiyor resmen nefes alamiyorum..onunda yuksek bir yastik koydum basima yatarken daha iyim simdi...

son aylarda dikkat etmek gerekiyormus ozelikle cok kilo aliniyormus..ama son ayda alinan kilo en kolay verilen kilo imis..ondan bence o kadar takilmayin ama hani abartmayinda...zaten ekmek hamur isi cok yemiyorsaniz pekte bsey olmaz

ben mesela aksam mac var bir cips buldum colestrolsuz transyag ve boya olmayan icinde onu yemenin hayalini kuruyorum tuzlu tuzlu..ice tea iciyorum..cayi hic kesmedim hep acik icerdim zaten iciyorum..dediginiz gibi dogal beslenmekte bir yere kadar...bende tuza karsi asiri bir istek olustu utanmasam ekmegin arasina koyup yiycem o derece uzak kalmisim meger...

doktor odemim varmi diye bacaklarimi bileklerini yokluyodu..dedim bakma bos yere masallah ronaldinyo gibi bacaklarim var dogal kalin :)))

o tartıda da bir prblm olabilir... çok kilo alsan drun birşey derdi herhalde, üzülme... hem benim 15-20 kg almış bi sürü arkadaşım var hepsi de emzirirken verdiler... stres yapma boşuna...

bence tartının doktora gitmeden önce bir tartılıp sonrada doktorda tartılarak doğrumu yanlışmı olduğuna karar verebilirsin. Doktorun sana bir uyarıda bulunmuyorsa boşver :) ekmeği kesmen yeterli illada çok kiloluyum diyorsan o seni dengede tutucaktır. psikilojini bozucak kadarda çok kilo almamışın eşimin şirketinde genelde hamile bayanlar 25 kilo felan alıyorlarmış bunları düşün birde rahatlarsın.

sağolun kızlar. moral oldu valla. kilo aldıkça stresleniyorum streslendikçe yiyorum bu ara :))

benimde ödem çok oluyor bacaklarım davul gibi şişiyor ama tansiyonum falan normal çok şükür. aman sağlıklı olalım da veririz inş.

ben utanmadım ve yedim.... çok da güzel oldu söylemesi ayıp... çavdar ekmeğini kızarttım, zeytinyağı, tuz ve biberle yedim.. acaip tuz istiyor canım... bir de acı.. bir de ekşi...

tabi canım... şeker tansiyon olmasın da kilo nasılsa verilir..

aynen normalde az tuzlu yerdim ben. eşim hep tuzlardı yemeği.şimdi tam tersi oldu. eşime diyorum az tuzlu olmuş, yoo diyor. bi de çiğköfte gibi ekşi şeyler çekiyor canım çok. midem yanmasaydı bugün gidip alıcaktım çiğköfte.

ben de çok yedim çiğköfte.. bir de ben üstelik normalde acı sevmeyen biriyimdir... acılı limonlu canım çekti hep... hadi seninki kız.. benimki erkek bir de.. hani ye tatlıyı çıkar hakkıyı ye ekşiyi çıkar ayşeyi derler ya... hiçbir geçerliliği yok.. :) ya da benimkisi kaan olarak değil kaniye olarak doğacak doktor yanılıyor...

evet aynen ben de pek aramazdım acıyı. hamilelikte bişi oldu. bol acılı ekşili yedim hep. bi ara abartmışım bağırsaklarımı bozdum sonra uzun bi süre yemedim. sonra gene canım çekti yiyorum bu ara.

bana gelen temizlikçi abla da karadenizli erkek evlat düşkünü. o da bana zorla erkek doğurtçak. bak dio senin göbek deliğin yukarda kesin erkek, göbeğin sivrileşmiş kesin erkek dio diorum doktor kırk kere baktı. göbeğim de gayet yayvan temizlikçi ablanın son çocuğu nihayet erkek olmuş ama doktor hep kız demiş. bi de diomuşki bebeğin kilosu çok zayıf azıcık ye. o da hep yemiş yemiş beş kilo çocuk doğurmuş doktorun anlamaması da enteresan ya.

bende sezeryanla ilgili bir cok siteye baktim tabi goruntu degil...okadar cesaretli degilim bugun kiz kolumdan kan alirken bana ates basti sanki doguma giriyormusum gibi hissettim boguluyorum zannettim..sonra gozumu kapattim buram buram terlerken kizin eli okadar hafiftiki canimi hic yakmadi bosyere korkmusum dedim icim rahatladi..

bu durumlarda insanin moralini duzeltecek kisilere cok ihtiyaci varmis..esimle gittik iyiki onu gorunce garantiye almis gibi hissettim kendimi..sonra moralim duzeldi eczanende baska seylerle ugrasirken unuttum..

birde ben mustelanin urunlerini gordum bugun raflarda benim aldigim urunlerde cok saglikli ama bilseydim hepsini mustela alirdim bebek bakim serisini..neyse artik biterlerse..

meme basi sorunun icin tavsiye edilen bir marka imis artik sadece emzirme donemde kullanacagim urunu buldum ne kullanim diye arastiriyordum...

Son düzenleme:
hayırlı cumalar hanımlar :)

yarın doktora gidicektim ama bugünki işimiz yarına kalınca bugün gittim doktora. Herşey çok şükür güzel. Göğüs altındaki batma kendi kaburgalarımmış 2 hafta felan daha çok hissedersin sonra bebek döndüğünde bu sefer kasıklarına bacaklarına vurucak ağrı dedi biraz korkmadım değil. Buncağaz ağrı çekilmiyor sonrasına nasıl dayanıcam bilemiyorum.2 hafta sonra tekrar gidicem o zaman nst ye giricekmişim. Karnımızın ortasındaki anlık şişkinliği sordum poposudur dedi ama 15 dakkada bir yineleniyorsa rahim kasılmasıdır muhakkak ozaman gel dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…