***** 2011 Mart Hamileleri *****

Mrb ben 29 haftalık hamişim ve müthiş kasık ağrılarım vücüdumda hep bi yorgunluk halsizlik var benim hamileğim ağır geçiyo ama bu herkeste aynı olmuyomuş ben birazda kış ayına denk geldiği için şanslı sayılırım yaz ayının son dönemlerinde dahada zor oluyomuş Allah tüm hamişlere sabır versin ve hayırlısı ile bebişlerini kucağına almayı nasip etsin...

Önemli bir sınav mı? Yani öyle uyku isteği yorgunluk filan olmadı ama zihinsel performansımın en üst noktasında olduğumu da söyleyemeyeceğim... feci unutkanım.. ki ben aslında hafızası güçlü bir insanımdır, karnım büyüdükçe beynim küçülüyormuş gibi gelmeye başladı... herşeyi unutuyorum... ama belki bana özel bir durumdur...

temmuzdaki sınavın kpss falan herhalde, ben olsam açıkçası hazırlanamazdım çünkü ilk 4 ay sürekli uyku halindeydim ve hep uyuyordum..4 aydan sonra sıkıntılar baş gösterdi bel ağrısı sırt ağrısı vs. sonlara doğruda miyde yanması, bel-sırt ağrısı tabi devam ediyor, uyku ve uykusuzluk problemi hepsi mevcut bigünüm diğerine uymuyor yaniii...tabi bu sıkıntılar kişiden kişiye değişir..

valla ben ilk 5 ay duzenli olarak kustum mide agrisi onun bonusuydu benimki farkli bir durumdu ben cok uyudum halada uyuyorum ama en rahat ettigim donem 27 -28 hafta oldu hala arar ara kusarim..he sinav icin bendede unutkanlik dalginlik fazla oldu..herseyim kontrolluyken benim hepsini bu donem esime devrettim cunku odaklanamiyorsun..ama seninki degisik gecer belli olmaz herkes icin gecerli bir durum degil...

bir de insanın dünyası değişiyor sanki di mi? yani önceliklerin filan hepsi tepetaklak oluyor.. ben bebek dışında hiçbirşeyle ilgilen(e)miyorum. eminim çevremdekiler benden ve bebeğimden çok sıkılmışlardır ama elimde değil... şu an benim için dünyada başka birşey yok... kitap okuyamıyorum, eğer bebekle ilgili değilse, mağaza gezemiyorum, bebek mağazası değilse, hiçbirşey ilgimi çekmiyor..internette varsa yoksa bebek/hamilelik siteleri, alışveriş sitesiyse sadece bbek eşyaları filan...

aman allahım tırstımmm.. acaba gizli gizli korunmaya dewam mı etsem. yoksa çok iyi beslenıp kan degerlerımı duzgun tutup oluruna mı bıraksam... :26: ikinici 3 aylık dönem hamileliiin en güzel dönemı diolar bide :S anneciimmm :)

birde yaşım 27 hatta dolduralım 6 ay oluo.. yanı eylul ıcın planlasam 28 olcam.. çok geç kalmak da ıstemıorum.. kpss de önemlı suan .. napıcaamm bılmıorum :S

birde yaşım 27 hatta dolduralım 6 ay oluo.. yanı eylul ıcın planlasam 28 olcam.. çok geç kalmak da ıstemıorum.. kpss de önemlı suan .. napıcaamm bılmıorum :S

bende 27 yasindayim bebek dogduktan 1 ay sonra 28 olacagim yani 27 dogum yaptim diyebilecegim..dersen gec bir yas tabiki bunun daha ikincisi var..bence oluruna birak herseyde bir hayir vardir..benim mesela planli idi hamilelikten 3 ay oncesinden folik asit icmeye basladim sonra son 1 ay octeocare kullandim..ama kan degerleri falan gene dustu 2 kan hapida 4 5 aylarda kullandim 5 ayda balik hapina basladim..hala vitamin takviyesi calsiyum ve kan hapi kullaniyorum..buna ragmen ara sira orama burama kramp giriyor :))..

bende bebekle ilgili olmayan hic birsey ilgimi cekmiyor bol bol animasyon filmi seyrediyorum cunku cocuklar cok seviyor..bende genel kulturumu cogaltiyorum bu konuda..yani kafam gercekten kendime alisverise durdu..bebek icin dogal ne varsa hepsini arastirmaktan..ev temizlik urunlerine bile dadandim..ablam yapma okadar temizleme bu cocugun birde kres hayati var hep hasta oluyorlar basgisiklik kazansin birak biraz kirli kalsin diyor..icim rahat etmiyor..

:) ay korkutmayalım şimdi seni... bence oluruna bırak herşeyin hayırlısı... bakarsın senin için daha iyi olur... Kpss'ye konsantre olursun bizim gibi kendini dinleyeceğine ne olup ne bittiğini anlamadan hamileliğini atlatıverirsin.. hem bebekler kısmetleriyle gelir derler, belki seninki de sana güzel kpss haberleriyle gelir..

yaşa gelince ben 34 yaşındayım.. tamam ideal hamilelik yaşı olmadığını kabul ediyorum ama neticede çok da bir problem yaşamadım... yaşa takılma... hatta hiçbirşeye bu kadar takılma, oluruna bırak... öyle çok da planlama, şartlanma... bu bebek kısmı canı ne zaman isterse o zaman geliyor... her işte bir hayır vardır...

ben de hergün takvime bakıyorum. sanki bakarak daha hızlı geçicek zaaman. bi de yürürken sağa yasık gidiyomuşum. çantayı soluma taktığımdan sanırım .d

kıyamam canım aynı durumdayız ne yapalım, yaşlı teyzelerin dediği gibi Allah kurtarsın hepimizi, eşim bana ağır vasıta diye sesleniyor
askerler gibiyiz aynen şafak sayıyoruz :))

ya bana eşim dese derim takılıyor. geçen gün sabah okula girdim hizmetli kadın arkamdan " aha ağır vasitamız da geldi" dedi. ölür müsün öldürür müsün..

ben de öyle iki de bir karnımı açıp hareketlerini iziyorum. muhabbeti illaki bi şekilde bebeğe getiriyorum. kafam da hep bebek var. doğursam da kurtulsam diyorum artık ya. dün gece psikopata bağladım. dedim nerden çıktı bu hamilelik. kocaman oldum, zaman geçmek bilmiyor, sonra bebeğin bir sürü derdi olacak, bu kilolarımı nasıl vericem amaaan dedim. bazen anlık psikopatlığım tutuyor. halbuki çok isteyerek oldu bebeğimiz şükür.

benim en rahat dönemim 18-26 haftalar oldu. sonra hantallaştım. ama bence hamilelik sınava hazırlanmak için uygun bi zaman deil. sınav da bi stres. zaten hamilelik de bi stres.ama hayırlısı tabi. yaşın da geç deil ya.

bir de kızımızın ismini ayşe koymayı düşünüyoruz. ama arkadaşlar amaaan ayşe mi dio teyze ismi diolar. zeynep dioduk ondan çok var. aslı dedik sonra aslının da anlamı yok. hem anlamlı olsun istiyoruz. çocuğumuz isimsiz kalacak ya. en son ayşe dedik. millet ayşe mi dio sonra dudaklarını büküo başka isimler hoşumuza gitmio. isim sözlüklerinde çok acayip isimler var. hepsi de cennetin otu taşı çiçeği böceği bilmem kaçıncı ismi falan cennete bişi olması iyi bi anlamı olduğunu göstermez ki yahu. mesela ayşe bolluk bereket içinde yaşayan demek. güzel bi anlam bence.anlamlı yani. böyle anlamlı isim arıyoruz var mı bildiğiniz?

çok saolun kızlarr :) düşüne düşüne endişelenmiştim bi kaç gündür.. oluruna bırakayım.. hem hemen olur die bişede yok deıl mı (sadece sınawın oratsında dourmayım o tarıhe dıkat edıım 30 haftanın altında olsun mesela ) allahım hepınıze yardımcı olsun bi awaz da dourasınız inşallah :)) hem belkı de dedıınız gıbı kpss bana hayırlı gelır :)))

ayse guzel bir isim :)) bosver isimi sen soyleyeceksin kulagina hos gelsin yeter..ama alternatif olarak alya ismide guzel..ben begeniyorum kizim olsa koyardim heralde..

ayça nasıl? ay kadar güzel aydınlık demekmiş...

benim de başlangıçta kaan ismi hiç içime sinmiyordu, düşün düşün bir türlü başka isim bulamadık... eeh dedim ben de yeter düşünmeyeceğim artık, nasılsa ağzım alışır, kapattım konuyu artık her sorana kaan koyacağım diyorum... hakikaten ağzım da alıştı, herkesi de alıştırdım... hem şu ismi koymayı düşünüyorum değil de şu ismi koyacağım deyince artık kimse yorum yapmıyor..... ilerde paşa beğenmezse ismini satılmış koymadığıma dua et der geçerim öte yana...

alya ilk defa duydum ama güzelmiş. ayça ismini de çok severim. çok sevdiğim bi arkadaşımın ismi hem.bunları hep bi torbaya koyup kura çekçez sonunda sanırım

ben alistim soyluyorum herkese hatta direk kanosum diyorum bile :)) ama genelde iki ismini kullanmaya calisiyorum.birde direk ben ve babsi koyduk isimlerini ole herkes karissaydi gicik olurdumda..icime sinmezdi belki boyle ii oldu...

ben alistim soyluyorum herkese hatta direk kanosum diyorum bile :)) ama genelde iki ismini kullanmaya calisiyorum.birde direk ben ve babsi koyduk isimlerini ole herkes karissaydi gicik olurdumda..icime sinmezdi belki boyle ii oldu...

aynen biz de kendimiz koyduk ismi... ben başlangıçta Alper Kaan olsun diyordum ama eşim iki isim istemedi... o yüzdem Kaan tek kaldı...

aynen biz de kendimiz koyduk ismi... ben başlangıçta Alper Kaan olsun diyordum ama eşim iki isim istemedi... o yüzdem Kaan tek kaldı...

bende tek bugra koyacaktim sonra g harfi olunca problem yasar bu ulkede ismini soyleyemezler diye kaan ekledim basina...guzelde durdu..benim ismimdede g var cunku ismimim bir turlu dogru duzgun soleyemiyolar yazamiyolar falan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…