• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

bestem sen bilirsin belki ben 2 gündür bebek hareketleriyle kasılmalar arasındaki farkı çözmeye çalışıyorum..benim karnımın bi tarafı sivrilip şişiyor bikaç saniye sonra geri iniyor..bu aralar çok sık olmaya başladı..acaba kasılma mı??? bu konuda fikri olan var mı???

Son düzenleme:
Selam.
Selemicim senin bebişine de maşallah.Artık çok az kaldı meleklerimize kavuşmaya.Heyecan dorukta.
Biz de babasıyla mücadele halindeyiz sana benziyor bana benziyor diye.Doğana kadar bu böyle gidecek sanırım.Ama ben ne kadar eşime şaka yapsam da ona benzemesini çok istiyorum özellikle gözleri kaşları şaçı burnu ona benzesin.Ama işin aslı eli ayağı düzgün olsun da kime benzerse benzesin.

Selam.
Selemicim senin bebişine de maşallah.Artık çok az kaldı meleklerimize kavuşmaya.Heyecan dorukta.
Biz de babasıyla mücadele halindeyiz sana benziyor bana benziyor diye.Doğana kadar bu böyle gidecek sanırım.Ama ben ne kadar eşime şaka yapsam da ona benzemesini çok istiyorum özellikle gözleri kaşları şaçı burnu ona benzesin.Ama işin aslı eli ayağı düzgün olsun da kime benzerse benzesin.

ayy bende canım özellikle gözleri burnu eşime benzesin isterim..tabi benden de alsın bişeyler, eşime diyorum son günlerim bol bol resim çekilelim, çocuk bana benzemezse elimde hamilelik delillerim olsun :21:

bestem sen bilirsin belki ben 2 gündür bebek hareketleriyle kasılmalar arasındaki farkı çözmeye çalışıyorum..benim karnımın bi tarafı sivrilip şişiyor bikaç saniye sonra geri iniyor..bu aralar çok sık olmaya başladı..acaba kasılma mı??? bu konuda fikri olan var mı???

o dediğin bebek hareketleridir kanımca yani bi tarftan şişer iner çıkar gibi böyle içini oyuyomuş gibi olur , kasılma da ise böyle birden çok sertleşme oluyo toplanma ve çekilme gibi bişey .Umarım anlatabilmişimdir çünkü bende bilmiyordum kasılmanın ne olduğunu bir kaç ay öncesine kadar .

o dediğin bebek hareketleridir kanımca yani bi tarftan şişer iner çıkar gibi böyle içini oyuyomuş gibi olur , kasılma da ise böyle birden çok sertleşme oluyo toplanma ve çekilme gibi bişey .Umarım anlatabilmişimdir çünkü bende bilmiyordum kasılmanın ne olduğunu bir kaç ay öncesine kadar .

ama bu anlattıklarının her ikiside oluyor bende, bide benim nstde sancı çıkınca iyice tedirgin olmaya başladım..
kızlar bi soru daha dr bana doğum öncesi iznimi 31+6 da verdi, diğer iznimide 36+6 da verecek doğru mudur? sizinkiler nasıl verdi??

gunaydin hanimlar

daha yeni uyandigim ve haberleri yeni gordugum icin oncelikle cok uzuldum..uzuntumu yenmek icinde suan ne tv ne internet sayfalarina bakiyorum..malum durum bakimindan hormonlar alt seviyede oldugu icin cabuk etkilenebiliriz..etkilenmemek mumkun degil ama kasiklarimda agrilar hissediyorum ondan bakmiyorum..

bebek icinde ben en son ultrason fotolarinda esime cok benzedigini gordum ama hayirlisi karakteride benzer insallah..ama en cok dudaklarini merak ediyorum cunku ikimizin dudaklarida kalin bebisimizinki nasil acaba bebeklerdede buyuk dudaklar cok sevimli oluyor..bal dudak olacak benim oglum :))))

ama bu anlattıklarının her ikiside oluyor bende, bide benim nstde sancı çıkınca iyice tedirgin olmaya başladım..
kızlar bi soru daha dr bana doğum öncesi iznimi 31+6 da verdi, diğer iznimide 36+6 da verecek doğru mudur? sizinkiler nasıl verdi??

tedirgin olma hiç ,benim kasılmalar 4 aylıktan beri var ve bişey olmadı allaha şükür , sana hiç bişey olmaz .Birde sen 36 haftalık olmuşsun artık iyice normaldir sanırım kasılma filan olması, çünkü rahim kendini öyle hazırlıyormuş doğum için.

Rapor konusunda, tam 32+0 da verdi bana doktor diğerinide 37+0 da dedi

Evet kızlar öğlen haberleri izleyince ben de çok üzüldüm ağladım hatta ama baştakiler bizim kadar etkilenmiyor sanırım.Bazen kız çocuk dünyaya getiriyorum diye bile şükrediyorum.Çok korkuyorum çünkü şimdiden.Umarım bebişlerimiz o yaşlara gelene kadar biter bu vahşet.Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.
Selemicim soruyu sen sormuştun sanırım yanlış hatırlamıyorsam ben de tam 32+0 da aldım raporumu sanırım şimdide 37+0 da alıcam ama bir gün önceden de verilebilir diye düşünüyorum.

Ya bu arada hani bizim bir listemiz vardı.Onu güncellesek hiçfena olmaz diyorum.Ben öyle liste yapmaktan pek anlamıyorum yani bilgisayar konusunda çok iyi değilim.Yakında birer birer doğuracağız hatta bir bebişimiz doğdu bile.Bebeklerimiz kaçıncı haftada doğdu kaç kilo kaç cm. bunları da yazardık.Benimki bir fikir sadece ilgilenen olursa yaparız.

Planlı sezeryandı canım genel anestezi ile.

bunu da öyle mi yapacaksın, ne düşünüyorsun? sezeryan sonrası rahat ettin mi? Sıkıntın oldu mu?

ooo maşallah canım ya kime benzediğini de keşfetmişsiniz, şansı bahtı güzel olur inş. :nazar::emir_bebek:
amin canım bütün bebişlerimiizn inşallah...

ya ben de bir türlü anlayamıyorum.. karnımın tepesinde bir sertleşme gerilme oluyor sonra geçiyor... ama herhalde bunlar yalancı kasılmalar.. doğuım kasılması kasıklara yakın oluyormuş herhalde...

ben de 31+6'da gittim, ama 32 haftalık gebelik diye yazdılar.. 32+0 pazara geliyordu o yüzden benimki öyle oldu..

benimde öyle oldu aydacığım 31+6 da gittim..rapora 32 haftalık yazdı..yılların dru vardır bi bildiği, o bilmeyecekte ben mi bilecem :))

Ya bu arada hani bizim bir listemiz vardı.Onu güncellesek hiçfena olmaz diyorum.Ben öyle liste yapmaktan pek anlamıyorum yani bilgisayar konusunda çok iyi değilim.Yakında birer birer doğuracağız hatta bir bebişimiz doğdu bile.Bebeklerimiz kaçıncı haftada doğdu kaç kilo kaç cm. bunları da yazardık.Benimki bir fikir sadece ilgilenen olursa yaparız.

Evet bencede iyi olur ama onu dilek yapıyodu sanırım oda uzun zamandır gelmiyor foruma, kim yapabilir başka ? gerçi ben daha bir isim bile bulamadım bebeğime

rapor konusunda o zaman benim 1 günlük kaybım mı olmuş oluyor :26:

Kaybın olmaz selemi sanmıyorum

Ayda , ilki sezeryan olunca buda mecburen sezeryan olacak ama bu sefer epidural anestezi ile düşünüyorum , Allahtan birşey olmazsa tabii .Doktorumda daha iyi olur bebek anestezi filan almaz dedi. İlkinde birşey anlamıyorsun çünkü neyle karşılaşacağını bilmiyosun , benimki kolay olmuştu açıkcası, uyandığımda öyle acı ağrı filan hissetmedim.İlk yürüyüş biraz zor oluyor sonra yavaştan alışıyosun. ilk bir kaç gün zorlanıyosun tabii kalkarken yatarken ama hepsi geçiyor bir şekilde .

Ayda , ilki sezeryan olunca buda mecburen sezeryan olacak ama bu sefer epidural anestezi ile düşünüyorum , Allahtan birşey olmazsa tabii .Doktorumda daha iyi olur bebek anestezi filan almaz dedi. İlkinde birşey anlamıyorsun çünkü neyle karşılaşacağını bilmiyosun , benimki kolay olmuştu açıkcası, uyandığımda öyle acı ağrı filan hissetmedim.İlk yürüyüş biraz zor oluyor sonra yavaştan alışıyosun. ilk bir kaç gün zorlanıyosun tabii kalkarken yatarken ama hepsi geçiyor bir şekilde .

ben çok kararsızım bu konuda.. gerçi bana karar verme şansı kalacak mı onu da bilmiyorum ya.. eşim normal doğumdan korkuyor ben sezaryenden...

ben çok kararsızım bu konuda.. gerçi bana karar verme şansı kalacak mı onu da bilmiyorum ya.. eşim normal doğumdan korkuyor ben sezaryenden...

Normal yapmaya cesaretliysen istekliysen bence yapabilirsin , adı üstünde normal doğum diğeri ameliyat sonuçta , ama ben normal yapamazdım ve hiç istemedim ilk baştan beri .Herşeyin hayırlısı olsun hakkımızda ,bir şekilde doğacak bebişler öyle yada böyle .

her dra gidişimde çatı muayenesi yapılabilme ihtimali deli ediyor beni..olacaksa olsun bitsin artık normal doğurmaya vucudum müsait mi değil mi bilmek istiyorum. zaten epilasyon, ağda olayı sıkıntılı nasıl halledecem bilmiyorum...ama sağlık ocağındaki hemşire doktorun sezeryan derse fazla ısrar etme çatın dar gibi demişti :((

Normal yapmaya cesaretliysen istekliysen bence yapabilirsin , adı üstünde normal doğum diğeri ameliyat sonuçta , ama ben normal yapamazdım ve hiç istemedim ilk baştan beri .Herşeyin hayırlısı olsun hakkımızda ,bir şekilde doğacak bebişler öyle yada böyle .

:) aynen öyle bi şekilde çıkacaklar... neyse onlar sağlıklı olsunlar, doğsunlar da... ağrı sancı nasılsa geçer...

Back