Benim eltim 3 ay önce Ali Paşa ile doğum yaptı.Normal istiyordu ama 12. saat sonunda dayanamayıp sezeryan oldu.Ali Paşa rahat bir doktor ama bence haddinden fazla rahat.Yani önce doğum 1 gibi olur dedi.Sonra 3 dedi sonra 7 en son 9 da hala olmamıştı.Yani bana iyi gelmedi o doktor.Normal doğum için ben de Hizmet hastanesinde Meltem Hanımı öneririm.hayırlı uğurlu olsun :) Allah bir avazda kurtarsın..
valla ben 8 aydır kendi doktorumun neyi desteklediğini anlayamadım.. bu doktorlar bence son ana kadar renklerini belli etmemeye çalışıyorlar.....
fakat bakırköy düşünürsen Ethica'da Ali Paşa Bey diye bir doktor var.. Ben bir kere muayene olmuştum, ben öyle gereksiz ilaçlara haplara, gereksiz kesmelere inanmıyorum demişti.. buradan yola çıkarak normal doğumcu olduğunu düşünebiliriz belki.. ben bana çok uzak olduğu için ve özel sağlık sigortam ethica'da geçmediği için devam edememiştim..
Benimde son 7 günüm 37. haftam doluyor perşembe günü.Canım düşündüğün her iki isimde bence çok güzel.senin içine hangisi daha çok siniyorsa koyarsın.ismiyle yaşasın şirine.Günaydın
Son 7 günüm işyerinde yupiii artık geri sayım başladı , bir sürü iş var evde yapılacak daha bebeğin kıyafetlerini bile yıkamadım , çanta hazırlamadım . Neyse yaparım yavaştan hepsini .
Bu arada isim konusunda hemen hemen karar verdik gibi Damla yada Ece koyacağız inş. bakalım, siz ne dersiniz ?
Merhaba Kizlar,
Kac gundur yazicam olmadi bi turlu. Bebisimiz gecen hafta sali gunu hastaneden cikti evimize geldi 10 gundur birlikteyiz cok sukur :)
Pazartesi ve sali gunu kontroldeydik ilk haftalarda yapilan tetkik ultrason vs islerimiz bitti cok sukur herseyi iyi cikti. Sariligi tam atamamistik ama oda kilo alimi arttikca atar dedi doktoru. Kalca ultrasonu 1 aylikken sanirim yaptiricaz onuda bahsetmissiniz biraz. Birde goz ultrasonu varmis onuda 1 ayin sonunda yaptiricaz. Isitme testini 2 sefer yaptirdik biz ama kaldi kalmasi normalmis biz oradayken test yapilan diger bebeklerde kaliyordu genelde ilk seferde gecen gormedim bir dahaki kontrolde tekrar yaptiricaz. Sizde yaptirdiginizda bebeginiz testten kalirsa endiselenmeyin.
Lohusalikta hamilelik gibi yine dikkat edilmesi gereken ayri bir donemmis ama cok keyifli. Herkes yine etrafinizda pervane oluyor :) Beslenme yine cok onemli sut icin ve tabiki psikolojide oyle. O nedenle size tavsiyem hicbir seyi umursamayin lohusalikta sadece bebeginizi dusunun. Benim ruh halim degisken oldu biraz olur olmadik seylere sinir olabiliyorum bazen. Hormonal durum degisiyor tabi dogumdan sonra hamilelikte oldugumdan daha farkliyim , ozellikle icimin sefkatle doldugunu hissediyorum en cok.
Oyle tatli ki zor tutuyorum kendimi sikistirmamak icin melek gibi, savunmasiz herseyi size bagli hele emzirirken filan guluyor bazen melekler guldurur derler ya allahim oluyorum o zaman icim huzurla doluyor. Mis gibi bebek kokusu lokum lokum :)
Walla bol bol uyuyun dinlenin keyif yapin sakin yormayin kendinizi, bebek dogduktan sonra kesintisiz uyku yok. Bizimki erken dogdugu icin mi yoksa sakinliginden mi bilmiyorum aglamiyor hic ve uykulu cok ama ben saat kurup kalkiyorum yinede emzirmek icin. Uyukusuzluk vuruyor bazen yamultuyor ama canla basla yapiyor insan annelik bu olsa gerek. Az kaldi sizlerinde artik sayili gunler, herseyiniz olucak hayatinizin en buyuk aski ama baya bi kosusturmaya giriyor insan dogdugu andan itibaren :)
Hadi bakalim guzel haberlerinizi bekliyorum
Dunedain , Blackrose ve Ayda cok tesekkur ederim :) Allah sizlerede hepinize saglikla kucaginiza almayi nasip etsin cok guzel bir duyguymus dogunca daha iyi anliyor insan hele emzirmek o kadar guzelki huzur doluyor insanin ici. Aman diyim dogumdan sonra hic bir seyi takmayin bu sut hassas mevzu ve cok onemli annelerinizi yaninizdan eksik etmeyin.
Dunedain biraz gobegim var evet ama biliyorsun bende koca bi miyom vardi 40 gun icinde oda rahimle kuculur dedi doktor onunda etkisi var sanirim. DOgumdan hemen sonra baya sisti 6 aylik hamile gibiydim ama ilk hafta cogu gitti kendiliginden gazdi kanamaydi derken kayboldu birde emzirmek rahimin daha cabuk eski haline donmesini saglarmis. Bende kendime sasmistim dedim guya normal dogum yaptim :) ama su 40 miz bi ciksin o zaman daha iyi anlasilir. birde dogum sonrasi 6 hafta egzersiz filan yasak ve sut icinde iyi beslenmek gerektigi icin simdilik biraktim kendi haline :)
Bende sizleri cok merak ediyorum dogum sonrasinda firsat buldugunuzda yazin guzel haberlerinizi.. Allah saglik versin dunyaya bir bebek getirmek cok kutsal bu duyguyu yasamayi allah tum kadinlara nasip etsin cok sansliyiz bu anlamda.. Dogumuda stres yapmayin sakin insallah sizde benim gibi iyi bir ekiple ve kolayca dogum yaparsiniz..Benim dogumum kolay oldu ama erken oldugu icin cok endise yasadim o an bebegim yasar mi nasil olur diye allaha sukur hersey yolunda gitti aslan parcamiz yuzumuzu guldurdu :) Ha birde erkek annelerine : Alt degistirirken dikkat edin kasla goz arasinda bezi acinca birakiveriyor veletler :)
merhaba hanımlar :)
uzun zamandır yazamadım ama sizi takip ettim. Geçtiğimiz Perşembe işi bıraktım. Artık evdeyim. Kızımın odası geldi ama mobilya kokusunun çıkmasını bekliyoruz. İşten ayrıldığımdan buyana temizlikle uğraşıyoruz dün akşam bitti bugünde tv karşısında dinleniyorum ve bundan sonrada sanırım böle olucak. İşe alışkın biri olarak sabah kalktığımda endişeleniyorum bugün eşim gelene kadar nasıl vakit geçiricem diye :) Bu Hafta sonu inşallah kızımın cicilerini alıcaz artık onları yıkayıp hazırlayana kadarda odasından mobilya kokusu çıkmış olur sanırım.
r benvalla ben isten ayrildim tatile gittim eve geldim esim ise basladi..ben aglayacak gibi oldum aksama kadar ne yapicam diye birde esimle ayni yerde calisiyorduk aksama kadar beraberdik sonra careyi senin gibi once temizlige verdim kendimi bebek kiyafetlerini yikadim yatak yorgan pelus oyuncak hepsini utuledim simdi odasinida boyattim herseyi bitirdim ufak tefek seyler kaldi ..doktorun biri son ayda mumkunse hic birsey yapmadan dinlenin diyordu..ne mumkun yemekti camasirdi ev temizligi idi hepsi bana bakiyor gene..sabahlari 1 den asagi kalkmiyorum..gece yatamiyorum..
birde merak ettim simdi sorayim sizdemi oyle yapiyorsunuz kac gundur ben bebek odasini duzenledim herseyini ide ben bebek yatagini kendi odama alacagim ortalama 1 sene benimle beraber ayni odada kalacak kendi odasi bos :)) cok ironik oldu smdi boyle...cunku 1 sene anne baba ile yatmasi kendini guvende hissetmesi gerekiyormus..birde cocugunnuzu yaninizdan ayirmayin kendi basina hareket etmesin yatarken bile diyordu..ablamda oglu hala 1 yasina geliyor kendi yaninda yatar oo diyo uzun bir sure daha benle..hatta bebek rahat yatsin diye babasi icerde koltukta yatiyor.pasa biraz deli yatarda :))
r ben
temizliğe çok vurabileceğimi sanmıyorum kendimi mecburi bir temizlikti hem bebeğe hazırlık hem de çalışırken ilgilenemediğim için. Boş durmayı sevmiyorum ama belimde bir sıkıntı var yorulduğum zaman bıçak gibi kesiyor beni
Eşim kızıma koyduğumuz ismin sahibinin hayatını anlatan kitabı çıkmış onu aldı bana şimdi ona başladım kızımada okuyorum :)
Banbu beşik getiricek annem onda 9 ay kadar yatabilicek kızım ve ozamana kadar da bizimle aynı odada kalıcak :) Ama yiğenimin birinden biliyorum kesinlikle kendi yatağınıza almayın yoksa birdaha ayıramıyorsunuz. Şuan 10 yaşlarında olmasına rağmen hala tek başına bir odada uyuyamıyor gece uyanıp ya kardeşinin yanına yada ebeveyninin yanına gidiyor.Önceden sevdiğiniz bu olay ilerde kabusa dönüşüyor. Böle yapıp şuan çocuğuyla mucadele eden birkaç kişi daha tanıyorum.
he ablam yaninda yatirmiyor canim onun yatagi kendi yataklarini birlestirdiler cocuk oradan atlaya atlaya yatagin ortasina geliyor..ablam ilk oglunda hic sorun yasamadi 1 1 bucuk belki okadarda degil kendi yataklarinin yaninda bir yatak yatirdi sonra odasina aldi salon isiklarini acik birakti yatirdi..hic oyle bir sorunla karsilasmadi senin dedigin anne baba arasinda uyuyan cocuklar icin..cunku bende bir yerde okudum anne baba kokusuna alisiyormus sonra korkuyormus bende oyle yatirmam ustune falan yatarim diye korkarim.. birde ben oyle annemle babamlada yatan bir cocuk degildim hala bir odada tek yatmam evde yanliz kalmam..cok mecburi olursada tum isiklari tv acar yatarim..hala isiksiz uyuyamam..:)) babam turkiyeye gittigimde uyuyamiyorum diye yattigim odaya gece lambasi almis..normalde isikli yatamazlar bana hic karismiyolar o konuda...:)))
iyi ozaman ben yanlış anlamışım neyse benimkide genel bir uyarı olmuş oldu beraber yatarız diye düşünenler için :) İlk zamanlar bebek sık uyandığı için aynı odada kalmak mantıklı ama ayrı yataklarda yoksa insan odalar arasında perişan olur. Anne kendi yatağında emziricem derken uyuya kalınca zaten çocukta o yatağa alışıyor ve başına Allah korusun kötü şeylerde gelen olabiliyor. O yüzden salonumdaki tek kişilik koltuklardan birini odama taşıyıp o koltukta emzirmeyi düşünüyorum.
:) aman allah korusun dikkat etmek lazim tabiki..buyuk yegenim hala biiberondan su icer birakmadi anneside zorlamiyor..ufak oglu 5 aylik falanken yazlikta emzirdikten sonra yatagina koymamis sabah 7 8 civarlari kalkarim diye yanina yatirmis neyse buyuk biberonu annesinin yanina birakmis salona gitmis..bir kalktim diyo sen ufak olan al biberonu dikle kafana mac mac iciyor bir uyandim sese ne oluyor diye..daha biberonu tek basina icebilecek bir ayda degilsin suyun yarisini icmis..yavasca elinden aldim ama korktum bide hic deneyimi yokken yapmis olmasi tedirgin etti hala biberon kullanmadi ondan sonra emiyor..yani ne kadar dikkat etsenden gidip bisey buluyorlar..allahim kimseninkini kotusune denk getirmesinde bunlar ufak seyler oluyor...benim son 5 6 senem bebeklerin icinde gectigi icin biri alir cingiragini suruye suruye oradan kaybolur..ara ara bulamazsin acayip bir yerden cikar bunlar anlik seyler birde 1 dak icinde kaybolurlar..biri gider prize o ince parmagini sokmaya calisir..gider sofra bezini masadan ceker..mutfak copunu karistirir..cep telefonlarini olmadik sulu seylerin icine firlatirlar..kapi aralarina parmaklarini sokarlar..pencerenden sarkmaya calisir..olmadik seyleri orada bos bulsun prize sokmaya calisirlar..bardagi tabagi firlatir..alisveris merkezinde ozgur olsun diye birakirsin bi an ortadan kayboluverir.buzdolabini karistirir saklanmaya calisir.dahasi var basimiza cok gelirdi allah cok sukur hepsinden korudada mudahale ettik...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?