***** 2011 Mart Hamileleri *****

Senin bebişin duruşu nasılmış peki normal mi tersmi , çünkü artık bundan sonra pek değişmezmiş duruş şekli 36-37 haftalık olduktan sonra

normal doğum pozisyonunu almış ama dediğim gibi, çıkartabilecek kapasite var mı yok mu onu bilmek istiyorum..

mrb arkadaşlar aranıza yeni katıldım :) 29 haftalık hamileyim ve hala hangi hastanede doğum yapacağıma karar veremedim gaziosmanpaşada oturuyorum ve normal doğumu destekleen doktor arayışı içerisindeyim yardımcı olabilirmisiniz?

ama canım çatı muayenesini sancılar başladıktan sonra yapmıyorlar mı?

tam olarak bilmiyorum ki ((acemi hamişş ben ))ama dediğin doğru olabilir çünkü geçen gidişimde nst de sancım çıkınca alttan bakalım demişti, sancı geçince bakmaktan vazgeçtiğine göre dediğin doğrudur canım...

Son düzenleme:

evet benim bir arkadaşım da sancılanınca doktor muayene etmeye kalkmış, arkadaşım çok korkunca muayene edememişler, mecburen sezaryene almışlar..

sen çatın müsaitse normal mi yapacaksın?

hayırlı uğurlu olsun :) Allah bir avazda kurtarsın..

valla ben 8 aydır kendi doktorumun neyi desteklediğini anlayamadım.. bu doktorlar bence son ana kadar renklerini belli etmemeye çalışıyorlar.....

fakat bakırköy düşünürsen Ethica'da Ali Paşa Bey diye bir doktor var.. Ben bir kere muayene olmuştum, ben öyle gereksiz ilaçlara haplara, gereksiz kesmelere inanmıyorum demişti.. buradan yola çıkarak normal doğumcu olduğunu düşünebiliriz belki.. ben bana çok uzak olduğu için ve özel sağlık sigortam ethica'da geçmediği için devam edememiştim..

evet benim bir arkadaşım da sancılanınca doktor muayene etmeye kalkmış, arkadaşım çok korkunca muayene edememişler, mecburen sezaryene almışlar..

sen çatın müsaitse normal mi yapacaksın?

inş. canım sağ salim doğurayımda, her iki doğum şeklinde de çok ısrarcı değilim drum ne derse ona uyacam..

inş. canım sağ salim doğurayımda, her iki doğum şeklinde de çok ısrarcı değilim drum ne derse ona uyacam..

amin canım inşallah....

artık yollarda filan beni gören yaşlı kadınlar Allah kurtarsın diyorlar artık nasıl bezgin bezgin yürüyorsam... bayağı bir ağırlaştım, penguen gibi yürüyorum... bir tablo yaptım hergün çarpı atıyorum resmen gün sayıyorum...

kıyamam canım aynı durumdayız ne yapalım, yaşlı teyzelerin dediği gibi Allah kurtarsın hepimizi, eşim bana ağır vasıta diye sesleniyor
askerler gibiyiz aynen şafak sayıyoruz :))

Günaydın

Son 7 günüm işyerinde yupiii artık geri sayım başladı , bir sürü iş var evde yapılacak daha bebeğin kıyafetlerini bile yıkamadım , çanta hazırlamadım . Neyse yaparım yavaştan hepsini .
Bu arada isim konusunda hemen hemen karar verdik gibi Damla yada Ece koyacağız inş. bakalım, siz ne dersiniz ?

ay ne güzel ya... daha 3 hafta çalışacağım, aradaki bayram tatilini saymazsak... tam 1 ay sonr işten ayrılacağım.....

yaparsın ya bebek kıyafetlerini yıkamak 1-2 günlük iş.... zaten o kadar miniklerki iki üç partide yıkanıyor... yanlız ütüsü dert ıncık cıncık herşeyi ütülemek biraz zaman alıyor... saolsun annem halletti o işleri.. ama ben çantamı filan hazırlamadım daha...

daha bir de odada eksiklerim var ufak tefek... halı bulamadım mesela... bir de bebek arabasının parçaları yıkanacak ama onunda kolisini açmak istemiyorum bir dağıtırsam nereye koyacağım bilmiyorum... bebiş gelene kadar evimin bu kadar dar olduğunu farketmemiştim.. kendisi el kadar ama eşyalarını 3+1 salon eve sığdıramadım.

Ece güzel... ben ecenaz ismini de çok severim... kraliçeler prensesler gibi nazlı olsun :) tabi annesine değil ileride kocasına...

Damla da güzel... su damlası gibi güzel olsun...

ece benim favori isimlerim arasında çok beğenirim çok sıcak geliyor bana bu isim..
damla sanki biraz daha soğuk gibi ama son karar tabikide anne ve babaların..bizimkisi sadece bi fikir :))

Ecenaz ile ilgili yorumun süper :)
senin günlerinde geçer elbet birde bayram girecek araya dinlenirsin baya , bende 37. haftaya kadar çalışsam aslında daha 2,5 haftam filan kalacaktı ama ben 36 da ayrılıcam öyle alıcam raporumu valla daha dayanamam.
Bebek arabası zaten ilk etapta çok lazım olacak bişi değil, zaten kış geldi sayılır

ece benim favori isimlerim arasında çok beğenirim çok sıcak geliyor bana bu isim..
damla sanki biraz daha soğuk gibi ama son karar tabikide anne ve babaların..bizimkisi sadece bi fikir :))

Evet Ece bencede daha güzel sanki , Beste ile de daha uyumlu (ilk kızım)

bende bir bebek sekeri almaya gidicem 3 gundur sonra diye erteliyorum...hayir artik yurumuyorumda yuruyunce kesiliyorum resmen..birde gunduz bol uyudugum icin gece ortalama 3 kadar uyumuyorum..cunku aksam yemeginden sonra 1 bucuk saat daha uyuyorum..ama ne yapiyorum faydali bilgiler arastiriyorum..

mesela anne dogum yaptiktan sonra sutu fazlalasin diye bu forumda baska bir topikte kadinlar...alkolsuz bira,malt icicekler birde yas maya iste o boncuk gibilerde olabilirmis gunde bir tatli kasigi yediginiz yemege yada meyve suyuna sicak suyla inceltip katip icin diyorlar..hem sekerli seyler yiyip kilo almak yerine boyle bir cozum baya ise yariyormus...cunku asil kilo alimi sut olsun diye dogumdan sonra oluyormus..

birde 9 aylik periyotta en fazla 15 kilo almaya bakin cunku bunun ortalama 5 kilosu dogumdan sonra eve gelince gidiyormus geri kalan eger sansli bir vucudunuz varsa 10 kilo 2 ay icinde bazilarinda tamamende kalabiliyormus..duzenli emzirme o kiloyuda yok ediyormus..birde ilk aylar surekli kalkip emzirme uykusuz kalmaktan sikayet etmeyin en buyuk kilo kaybi bu donemde oluyormus...

sezeyan hakkkindada arastirma yaptim geneli dogum sonrasi bir aci duymadigini ifade ediyor yani korkulacak bisey degil..sadece dogumdan sonra karinda sislik kalirsa hemsireler alttan 3 parmak yardimi ile mudahale edip kanin bosalmasini sagliyorlarmis..geneli bu uygulamadan bir aci hissetmemis cunku alttan gelmedigi icin bebek bir sikinti olmamis..

cogu bazi testlerden haberi yok yaptirmamislar bile bunu once yazmistim isitme testi hastaneden mumkunse cikmadan yapilmasi gerekiyormus 5 dak bir islemmis ve genelde negatif cikarmis korkmayin diyolar 1 hafta sonraya gun verip tekrar pozitif cikana kadar testi yaptirin diyolarlar..sakin 3 ayi gecmesin yazmislar..gorme testi varmis buda mumkunse 3 aya kadar bebegin gozune damla damlatip goz doktorlari tarafindan yapiliyormus 15 dak bir islemmis..sadece bebegin gozleri biraz kizariyormus..dunya gozde ozel doktorlari varmis bu test icin..genetik goz rahatsizliklari olanlar ozellikle yaptirsin yazmislar..kalca ultrasonu her bebege yapilmasi gerekiyormus bunuda hastaneden cikmadan yaptirin diyorlar..

birde bebegin zekasinin evde olcmek icin uygulana bir amerikan zeka testi programi var onuda kaydettim..bu cocugun ilerde nasil bir zekaya sahip olacaginin en basit uygulama yontemi imis..

kundak ise cocugun ayaklari acikta sadece hafif yumusak bir bezle kollarini hafif sararak sut icirken uygulanmasi gereken bir islemmis..bebek kendini anne karninda sandigi icin bundan cok hoslanirmis..cocuklariniza ozellikle erkek ise kilotlu corap giydirmeyin yerine ince penye taytlar giydirin yaziyordu..birde kalcasini saracak herhangi kundaklama islemi yada dar pantolon yada kucukbez kullanmayin..cocugunuzu yasirken iki bacagi ayrik belinizin ortasina gelecek sekilde oturtatak tasiyin yaziyordu..bu linki zaten yollayacagim kisa bilgi verim dedim...

kızlar güzel günler.. allah hayırlısıyla sağlıkla bebeklerinizi kucaklarnıza almayı nasip etsin.. sizlere danışmak ıstedıgım bı konu war.. bız 1 ay daha korunup sonra çalışmalara başlamayı düşünüyoruz.. we benım temmuz da sınawım war.. merak ettiğim 25-29 haftalık hamileyken nasıldınız? uyku isteği yorgunluk konsantre olamama gibi durumlar war mıydı? bana yardımcı olursanız çooook mutlu olacaım ::)

evet canım bebek arabası öyle de, ana kucağı ve portbebesi de içinde şimdi onların kılıflarını filan yıkamak lazım oof of ....

dunedain iyi ki aklıma getirdin daha bebek şekeri için sepet alacağım.. ama gördüğüm sepetlerin hepsi birbiinin aynı.... hiçbiri hoşuma gitmiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…