• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

yaa ben bu şampuanlar falan konusunda kararsız kaldım. benim alerjik bi yapım var. kızımın da öyle olursa şimdiden alıp ziyab etmek istemiyorum. az gramajlı alıp denicem hangisi iyi gelirse artık ona göre kullanırım. dediğine de bi bakim dunedain. saol.

selamlaar..

yarın doktora gidicem inş. bebeğimi görücem bakalım. bugün de evde yayıyoruz maaile. hava kapalı soğuk yağışlı.ütü yapıcam bakalım. ama o kadar hantallaştım ki yerimden kalkasım gelmiyor.yattıkça yatası geliyor insanın.

Selam Kızlar.
Ben de bugün yazlık kışlıkları hallettim.Belim koptu resmen.Şimdi dinlenme zamanı.
Yarın ben de doktora gideceğim.1 ay oldu gitmeyeli çok merak ediyorum kızımın gelişimi nasıl diye.Ama maşallah biz 36. haftamızda olmamıza rağmen kızım hala çok hareketli.Hani 32 den sonra azalır deniyor ya benimki hala aynı hatta daha güçlü hissettiriyor kendini.Hiç durmuyor yerinde.Yarın görücez bakalım ne kadar güçlenmiş.Yarın ayrıca doktorumla doğum konusunu da konuşacağım.Ben bildiğiniz üzre normal istiyorum ama doktorumun da bu konuda fikrini almak istiyorum.Daha önce hiç bu konuyu konuşmadık ama artık yaklaşık 4 hafta kaldı konuşmak gerek sanırım.

merhaba bayanlar

az once terziye gittim oglumun odasinin perdeleri icin neyse yaptirdim ciktim markete gittim..bir sanci girdi karnima adim atamiyorum terler bosalmaya basladi resmen yani eger bu ufagi ise buyugunu tahmin etmek istemiyorum..zenci bir kadin yardim etti sirasini falan verdi saolsun..esimi arayacaktim nerdeyse gel al diye sonra dinlene dinlene giderim heralde eve dedim yavas yavas geldim...simdi hafif kasilmalar yasiyorum sadece oglumda tepiniyor icerde baski yapiyor..

blackrose ve mavibebek inş. güzel haberlerle bebişlerinizi görürsünüz...havalar iyice soğudu bende dünden beri hep evdeydim bi dışarı çıktım ama dondum resmen..evde ütüler beni bekliyor ama hiç yapasım yok..
dunedain canım dikkat et kendine aman Allah korusun hem seni hem bebişini..bizde son bir ayın içine girdik ama ben sanki hep hamile hamile gezecekmişim gibime geliyor doğuracak hava yok bende acaba neden???karnımda çok büyük değil ya görenlerde inanamıyor.. değişilk bi duygu çok fazla anlatamadım :)))

Ayy hiç dikkat etmedim ki eve gidince bakayım

ya ben çok mu pimpirikliyim bilmiyorum ki cumartesiden beri dert oldu içime.. ya aslını isterlerse benden, ya fotokopisiyle işlem yapamazsam da doğum param yanarsa diye... öf valla psikologa gitsem obsesif teşhisi koyacaklar kesin, biliyorum ama kendime engel olamıyorum, takıldım mı takılıyorum... bıktım valla kendimden...

ya ben çok mu pimpirikliyim bilmiyorum ki cumartesiden beri dert oldu içime.. ya aslını isterlerse benden, ya fotokopisiyle işlem yapamazsam da doğum param yanarsa diye... öf valla psikologa gitsem obsesif teşhisi koyacaklar kesin, biliyorum ama kendime engel olamıyorum, takıldım mı takılıyorum... bıktım valla kendimden...

Yaa takma kafana olurmu hiç öyle şey paran filan yanmaz , oldu ki öyle bişey dahi olsa yani aslını isteseler bile gider alırsın hastaneden paranı alacağın zaman . Ben insan kaynakları departmanına tekrar sordum aslı hastanede kalıyomuş onlar zaten gönderiyormuş ssk ya.

Yaa takma kafana olurmu hiç öyle şey paran filan yanmaz , oldu ki öyle bişey dahi olsa yani aslını isteseler bile gider alırsın hastaneden paranı alacağın zaman . Ben insan kaynakları departmanına tekrar sordum aslı hastanede kalıyomuş onlar zaten gönderiyormuş ssk ya.

saol canım ya... dedim ya işte ben bayan hüsniye kuruntu... herşeyi kafama takarım böyle... neyse düşünmiim bari..

merhaba bayanlar

daha yeni uyandim nasil uyuyorsam anlamadim bayilir gibi yatiyorum..sabah doktor randevumada gec kaldim gitmedim onu bile sallamayip uyudum..esim aradi gayet rahat bir sekilde ben uyuyorum sen randevu tarihini degistir ugrastirma gorusurus diyip kapattim..tekrar yattim..
sizde benim gibi uyuyormusunuz banami ozel anlamadim..ablam tadini cikar sonra istesende yapamayacaksin dedi..

birde birkac tane daha degerli bilgiyi paylasmak istiyorum..bende ogrenince aktariyorum hem arastirdimda..bebekler dogduktan sonra zaten 1 gun icinde topugundan kan alip tahlillerini yapiyorlarmis ama onun artisi olarak isitme testi ve kalca cikikligi ultrasonuda cektirmeyi unutmayin diyorlar..bazi hastaneler yapmiyormus..isitme testi 6 7 haftaliga kadar yapiliyormus..kalca ultrosonu biraz pahaliymis neden bilmiyorum ama her hastane yapmadigi icin istege bagli sanirim..ben burada yapiliyormu bilmiyorum ama insallah varidr.turkiyede varmis ama diger ulkelerde faliyettemi bilmiyorum..

sonra kundak ve bebeklerin bakimi ile ilgili bir sitede cok guzel bilgiler buldum size onu paylasicam ama once bulmama gerekiyor yanlis bilgi vermeyim...

merhaba bayanlar

daha yeni uyandim nasil uyuyorsam anlamadim bayilir gibi yatiyorum..sabah doktor randevumada gec kaldim gitmedim onu bile sallamayip uyudum..esim aradi gayet rahat bir sekilde ben uyuyorum sen randevu tarihini degistir ugrastirma gorusurus diyip kapattim..tekrar yattim..
sizde benim gibi uyuyormusunuz banami ozel anlamadim..ablam tadini cikar sonra istesende yapamayacaksin dedi..

birde birkac tane daha degerli bilgiyi paylasmak istiyorum..bende ogrenince aktariyorum hem arastirdimda..bebekler dogduktan sonra zaten 1 gun icinde topugundan kan alip tahlillerini yapiyorlarmis ama onun artisi olarak isitme testi ve kalca cikikligi ultrasonuda cektirmeyi unutmayin diyorlar..bazi hastaneler yapmiyormus..isitme testi 6 7 haftaliga kadar yapiliyormus..kalca ultrosonu biraz pahaliymis neden bilmiyorum ama her hastane yapmadigi icin istege bagli sanirim..ben burada yapiliyormu bilmiyorum ama insallah varidr.turkiyede varmis ama diger ulkelerde faliyettemi bilmiyorum..

sonra kundak ve bebeklerin bakimi ile ilgili bir sitede cok guzel bilgiler buldum size onu paylasicam ama once bulmama gerekiyor yanlis bilgi vermeyim...

ya bende tam tersi sürekli uyanıyorum... iki saatte bir mutlaka, özellikle her sabah 4:30 civarı uyanıyorum, sonra da iki saatte bir mutlaka uyanıp saate bakıp tekrar uyuyorum... bir arkadaşım dedi ki hamileliğinde kaçta uyanıyorsan bebek doğduktan sonra o saatte uyanırmış.. inşallah öyle değildir yoksa yandık demektir

ya bende tam tersi sürekli uyanıyorum... iki saatte bir mutlaka, özellikle her sabah 4:30 civarı uyanıyorum, sonra da iki saatte bir mutlaka uyanıp saate bakıp tekrar uyuyorum... bir arkadaşım dedi ki hamileliğinde kaçta uyanıyorsan bebek doğduktan sonra o saatte uyanırmış.. inşallah öyle değildir yoksa yandık demektir

off desene bende yandım, kurulu saat gibi her gece ortalama aynı saatlerde 3 gibi falan kalkıyorum..akşamda tv karşısında sızıp kalıyorum..

Ya benim canım bu aralar hep kola istiyor böyle soğuk soğuk hararetime iyi geliyor , 2-3 gündür hep içiyorum günde 1 kutu filan , bir sakıncası olurmu ?

bazen bende gece 3 kadar uyumadigim oluyor..ama zorla yatiyorum cunku bende duydum hangi saatte kalkarsan o saatte uyanirmis..benimki ii uyuyacak belli zaten gunde 15 saat kadar yatmasi gerekiyormus bebeklerin...umarim yanlis zamanlarda uyanmaz...

bestem, bazen benimde canım çekiyor ama şöyle yarım bardaktan az içiyorum sırf gözümde kalmasın diye...inş. bişey olmaz sende fazla tüketmemeye çalış sağlıklı bişey değil sonuçta..

off desene bende yandım, kurulu saat gibi her gece ortalama aynı saatlerde 3 gibi falan kalkıyorum..akşamda tv karşısında sızıp kalıyorum..

aynen ben de. gece üç civarı illa kalkıorum tuvalete. akşamları da kanepede sızıyorum.ya bizim kanepeler yataktan rahat gelio. yatağa geliorum belim ağrıyor. ara aara dönerken uyanıyorum. ben de bugün doktora gittim. her şey yolunda çok şükür. nst ye sokmadı. 3 hafta sonra gel dedi. ya iki haftada bir deil mi artık yaa.2 hafta die bekliodum seviniodum. neyse. 1960 gram olmuş bebeğim. göğüs uçlarıma krem sürdüğümü söyledim. gerek yok dedi. sakın göğüslerine dokunma erken doğuma sebep olur dedi.

bi de bizim örtmen arkadaş bi ay önce doğum yaptı. baya donanımlı meşhur bi hastanede. doğumda köprücük kemiği mi kırılmış omzu mu çıkmış ne. anca yeni anlamışlar. doktorlar farketmemiş doğumda. sonra kafasını yanlış ölçmüşler sanırım. çocuğun kafası aşırı gelişkin çıkmış.onu takip ediolarmış şimdi. ya nası güvencez özel hastane güya. çocuğun bi tarafında bişi olsa farketmicekler mi yani:53:

aynen ben de. gece üç civarı illa kalkıorum tuvalete. akşamları da kanepede sızıyorum.ya bizim kanepeler yataktan rahat gelio. yatağa geliorum belim ağrıyor. ara aara dönerken uyanıyorum. ben de bugün doktora gittim. her şey yolunda çok şükür. nst ye sokmadı. 3 hafta sonra gel dedi. ya iki haftada bir deil mi artık yaa.2 hafta die bekliodum seviniodum. neyse. 1960 gram olmuş bebeğim. göğüs uçlarıma krem sürdüğümü söyledim. gerek yok dedi. sakın göğüslerine dokunma erken doğuma sebep olur dedi.

bi de bizim örtmen arkadaş bi ay önce doğum yaptı. baya donanımlı meşhur bi hastanede. doğumda köprücük kemiği mi kırılmış omzu mu çıkmış ne. anca yeni anlamışlar. doktorlar farketmemiş doğumda. sonra kafasını yanlış ölçmüşler sanırım. çocuğun kafası aşırı gelişkin çıkmış.onu takip ediolarmış şimdi. ya nası güvencez özel hastane güya. çocuğun bi tarafında bişi olsa farketmicekler mi yani:53:
,

günaydın kızlar...

ben de dün gittim kontrole... 2 kg olmuş benimki de, daha dğrusu 1900 küsür ama küsüratını göremedim, sordum 2 sayılır dedi doktor..küsüratı söylemeye bile üşeniyor valla.. nst'ye girdim, 3-4 kasılma gözüktü ama doktor bişiy demedi.. sizde de çıktı mı? doktor 2 hafta sonra gel dedi ama ben 20 sonrasına randevu alabildim... aman zaten gidiyoruz geliyoruz aynı şeyler... bebişi ultrasonda 5dk görmekten başka hiçbir esprisi yok valla...

bestem ben de bugünlerde çok üşüyorum, hep canım sıcak bişiyler çekiyor, arada bir kahve içiyorum.. doktor bana çok abartmadığın sürece birşey olmaz demişti..

yaaa o omuz takılması olayı beni de çok korkutuyor... Allah korusun... üstelik bana sorarsan 5 yıldızlı otel gibi hastaneler ama devlet hastanesi gibi 10 dk'da bir hasta bakıyorlar, yoğunluktan kimsenin kimseyi görecek hali yok... bence çok fazla umursadıkları ilgilendikleri de yok.. bir ay sonraya ancak randevu alıyorsun... devlet hastanesinden tek farkı doktor yüzüne gülümsemek zorunda, bir de ortalık daha temiz...başka bir fark yok... o yüzden doğumda hepimiz Allah'a emanetiz.. Kazasız belasız atlatırız inşallah...

3 hafta çokmuş ya biz 32 den sonra her hafta gidiyoruz, her gidişimizde nst ye gidiyoruz..Ama kıyaslama yapmak tabikide hoş değil, dr gerekli gördüğü gibi hareket ediyordur takılma sen.. bende göğüslerime arada sırada krem, zeytin yağı sürüyorum, üzeri biraz kabuk bağlamış gibi sizde de öylemi??
bu kadar donanımlı bi hastanede böyle bi şeyin, fark edilmemesi gerçekten çok ilginç olmuş..Allaha emanetiz valla, inş. bizler sağ salim sağlıkla bebişlerimizi doğururuz.

Back