***** 2011 Mart Hamileleri *****

Amin kızlar darısı başınıza

Irmak hayırlı olsun canım,Allah ım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah..Biz hala yatak almadık..Park yataklara bakıyorum hala karar veremedim :97:

günaydın kızlar;
dilekciğim gözün aydın canım darısı bizlere inş. :))
benim göğüs uçlarımda kabuk var kurumuş süt gibi dün hemşirede baktı gayet normal dedi, banyo yapınca hafif yumuşuyor temizleyesim geliyor ama dokunmamak lazımmış, ama öyle çatlama falan yok bu aralar karnıma vazelin sürerken göğüslerimede sürüyorum bi zararı olmaz herhalde.

ırmakcığım hayırlı olsun Allah sağlıkla bebişlerimizi yataklarında yatırıp büyütmeyi nasip eder inş.

Günaydın hamişler ve bebekleri.Bugünlerde benim de acayip derece sağ göğüsucum acıyo,iğne gibi batıyor.Bi kere de su geldi.Şimdilik fazla krem falan da sürmek istemiyorum açıkcası.
Annişliğin zor yanları bunlar işte ama en kötü ağrımız hastalığımız bu olsun katlanıcaz artık o kadarına da yeterki bebeklerimiz sağlıklı olsun

aslında göğüs bakımına 7. aydan itibaren başlamak lazımmış..Özellikle meme ucu olmayan anneler için..En iyisinin de hakiki zeytinyağı sürmek olduğunu duydum..bende öyle bir sorun yok şuanda..:97:

kızlar sağlık ocağıyla konuştum şimdi dün kan ve idrar vermiştim ya kanım 11,4 çıkmış 12 nin altında olmaması lazım...idrarda enfeksiyon da var mutlaka doktorunuza gidin dediler pazartesi kontrolüm var artık o zaman doktoruma bilgi veririm

canım geçmiş olsun..bol bol su iç ve yoğurt ye idrar yolu enf. en iyi çözümü o..Hele ki mantar olanlara mutlaka yoğurt lazım

Kan için de ilaç içilecek kadar düşük değil üzüm,pekmez gibi şeyler ye..Neyse ki dr gününde yakınmış hayırlı haberler alırsın inşallah..

neden çoğumuzda enfeksiyon çıkıyor bende bu cmrtesi gidicem doktora idrar tahlilimi istesem acaba :/

çok geçmiş olsun arkadaşlara.

tavsiyelerin için teşk. ederim dilek üzüm ve yoğurtla aram iyidir..ama pekmezi yutmakta bile çok zorlanıyorum boğazımdan geçmiyor..benim hamileliğim süresince mantardan çok çektim çekmeyede devam ediyorum malesef ilaç kullanıyorum kısa bi süre rahatlıyorum sonra yeniden tekrarlıyor..böyle kalırsam muhtelen normal doğum yaptırtmazlar dimi..
bi şey daha soracam kızlar doğumdan önce yani bu haftalarda vajinal muayene gibi bi durum olabilir mi sizce, yada çatı muayenesi? ben evde göbiş ve bel ağrısı yüzünden epilasyon yapamıyorum. ağdayada bu hafta gidemem misafirim gelecek..

amin kızlar darısı başınıza

ırmak hayırlı olsun canım,allah ım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah..biz hala yatak almadık..park yataklara bakıyorum hala karar veremedim :97:

teşekkürler kızlar. Cümlemizi inşallah.

Ben birde yanıma yatak almayı düşünüyorum. Onlar içinde park yataklara bakıcam sanırım. Daha karar veremedim.

Bu arada benden hamileliğim boyunca hiç idrar tahlili istemediler. Bende istesemmi acaba

Bende göğüs uçlarıma doğuma bir 10 gün kala lansinoh alıp kullanmayı düşünüyorum. O ilaç acayip rahatlatıyormuş. Bilmiyorum denemek lazım.karbonatlı suyu nasıl kullanıcaz acaba. Iyi geliyor demişsinizya.

rica ederim canım..Çatı muayenesi 36 dan sonra başlıyor genelde ama farklı bir durum varsa bazı drlar 32 den sonra da bakabiliyormuş..Riskli gebeliklerde yani..Kansızlığın ya da mantar olmanın normal doğumla alakası yok canım..En fazla kan ilacı veriri sana ve mantar için tedavi ama doğumu etkilemez bu süreç :)

yarım çay bardağına 1 çay kaşığı karbonat koyup karıştırıp pamukla siliceksiniz her emzirmeden sonra. 15 gün felan devam eder sonra bırakırsınız. Sürekli kullanılmıyor. ama tavsiyem ilk emzirmeden öncede silmeniz. kullanmaya niyetliyseniz hastanede yanınızda durucak kişiye hatırlatırsınız.

Selam kızlar.Okuldayım boş ders olunca fırsattan istifade bir bakayım dedim neler yapıyorsunuz.Ben de bebişin kıyafetlerini 40 derecede yıkadım yumuşatıcı kullanmadım.60 bana da yüksek geldi.Zaten ütülüyoruz mikrop falan kalmaz sanırım.
Benim henüz hiçbir yerimde çatlak olmadı şükür.Ama göğüs için önerdiğiniz şeyleri denemeyi düşünüyorum.Çok çeken gördüm ben de.Ama henüz hiç krem almadım o konuda.Önerileriniz doğrultusunda bakarım artık.
Benim daha kontrolüm 17 ekimde.Çok var.Aslında 33+1 olduk ama doktorum ayda bir devam ediyor kontrole.Sanırım ama bu gidişimde 2 haftaya düşer zaten 17 ekimde 36 haftalık oluyorum.Nerdeyse doğuracağım yani.Ne acayip ya.Günleri birer birer yiyoruz.Umarım sonuna kadar hepimiz için güzel geçer.

Amin canım..bende çatlak var maşallah şimdilik kırmızı kırmızı çizgiler halinde özellikle karın bölgemde yoğunlaştı ve özellikle sol tarafımda yoğun..Sol tarafa yattığım için hep o tarafta oyuyor ve sol yan ve sol karın bölgemde oluşum yoğun..

ben çamaşırlar için deterjan olarak hacışakir aldım yumuşatıcısını da dalinden aldım..Herkes dalinden çok memnun..

normal doğumla alakası olmamasına çok sevindim :))
dr bu gidişimde bakmasın, diğer kontrolüme hazırlıklı giderim...
ben kan hapı kullanıyorum, kullanmıyor olsaydım kan değerlerim nasıl olurdu artık..aslında 11,2 idi, 11,4 olmuş, 2 ay içinde 0,2 lik bi artış var sevinmek lazım :)

Selam kızlar,

Salı günü doktora gidicez çok merak ediyorum nasıl oldugunu inşallah yüzünü gösterir yine son seferde görmüştük :) Maşallah bizimki yayılıp yattıgı için herşey meydanda hiç saklamıyo kendini..

Kızlar birde ben doğdugunda sünnet ettirmeyi düşünüyorum bebişimi. Hem gelişimine olumlu katkısı oluyormus hemde idrar yolu enfeksiyonu riski çok düşüyormuş. Birde ileriki yaşlarda sünnet korkusu yasasın istemiyorum bende o zaman nasıl kıyarım bilmiyorum. Sİz ne düşünüyorsunuz var mı doğdugunda sünnet ettirmeyi düşünen erkek anneleri ?

bence yine de hazırlıklı git ben bu gidişimde bile hazırlıklı gittim ne olur ne olmaz diye

biz eşimle konuştuk 20 günlükken falan yaptırmanın çok sağlıklı olduğunu da duyduğumuz için 20-40 gün arası uygun bi tarihte yaptıracağız Allah izin verirse..

bende doğar doğmaz olsun bitsin diyorum ama eşim istemiyor :) hem kesimi hem kutlaması birlikte yapılsın diyor :)

Diyorum ki kestirelim doğunca sonra kutlaması olur..Yok diyor hepsi bir olsun

Son düzenleme:
sağlıkocağında izlem için gelen hamilelere her izlem günü idrar tahlili istiyorlar. enfeksiyon olması normalmiş. mesane daralıyor, kaslar gevşiyor enfeksiyona zemin oluyormuş. bol su içmek lazım da ben bu ara pek içemiyorum.

benim çatlaklarım da sağda. hep oraya dayıyor poposunu ya da bişiysini artık bilemedim :) o tarafta hep ağırlık oluyor. selemi'cim benim de kan değerlerim düşüktü. doktor kan hapını günde ikiye çıkardı. doğumda seni de bebeği de kansız bırakmamak lazım dedi. doğumda çok kan kaybı oluomuş. tahlillerini göster istersen doktoruna.

ben de bugün lohusa geceliği ile sabahlığı aldım. gecelik kolsuz, ama sabahlığı uzun kollu biraz kalıncana pamuklu. aldım eve geldim üşür müyüm ki ben bunlarla o vakit die düşünmeye başladım. siz nası aldınız? bi de ayağa kadar uzun gecelik yok yaa hiç. bulabildiniz mi öyle ? ben biran önce alim de hazırda dursun die aldım valla telaşımdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…