• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

dalinin yumuşatıcısı olduğunu hiç bilmiyordum. Belki bebeklere göre bişidir. İçeriğini bir okuyup kullanılan kimyasalları bir araştır istersen netten.

dalinin yumuşatıcısı sonuçta bebeklere özeldir ama ben duruluma suyunun saf-temiz olmasından yanayım kendi kıyafetlerimize bile yarım kapak falan kullanıyorum.

Bende durulama suyu saf olsun kıyafetlerinin üstünde kalmasın diye almadım yumuşatıcısını bebekler için olsa bile. Birde daha kokulu deterjana göre bebeğide rahatsız edebilir gibi geldi.

Yani dediğim gibi yumuşatıcılar alerjenleri tetikliyor oyüzden bebek giysilerinde hiç önerilmiyor. Ama şimdi sen yıkamış birde ütülemişsin okadar emek boşamı gitmeli bilemiyorum. Yinede bir araştır istersen.

dalinin yumuşatıcısı sonuçta bebeklere özeldir ama ben duruluma suyunun saf-temiz olmasından yanayım kendi kıyafetlerimize bile yarım kapak falan kullanıyorum.

bende çok koymadım yarım kapak deterjen onunda yarısı kadar yumuşatıcı dalinin olduğu için zararı olmaz diye düşündüm bu akşam bi daha okuycam arkasını ona göre tekrar yıkarım olmadı :(

sunacığım o kadar tedirgin olma rahat ol, sonuçta bildik bişey kullanmışsın ve kullanan çok kişiyi biliyorum şuana kadar kimseden olumsuz bişey duymadım..o kadar emek vermişsin ütülemişsin...

selamlar,

ben daha yıkama işine girişmedim. belki bu hafta sonu hallederim. bi de yıkadıklarımı tekrardan yıkadığım bi bohçanın içine koyucam katlayıp.ama yumuşatıcı koymamak gerektiğini iyi hatırlattınız kızlar. ben dalinin yumuşatıcısını almıştım. hem kendimiz iiçn hem bebiş için. artık bebeğe kullanmam.

bugün sağlık ocağına gittim izlem için. göğüs uçlarım çatlamış şimdiden. gerçi normal dedi krem verdi. idrar enfeksiyonu varmış bu sefer antibiyotik verdi . erken doğumu tetikleyebiliomuş enfeksiyon. artık mecbur içicem antibiyotik :(

blackrose geçmiş olsun canım,bende sabah gittim sağlık ocağına kan ve idrar verdim ama sonuçlarım daha çıkmamış...verdikleri antibiyotik hamilelere özel falan mı? gebelik katagorisi ne? göğüs uçlarım için bende sordum bişey yapayım mı diye hemşire gerek yok dedi doğumdan sonra kendi sütünle silip temizlemen her açıdan daha iyi ve yeterliymiş çok zor durumlarda bepanten kullanılabilirmiş...

Blackrose çok geçmiş olsun öyle riski varsa kullan tabi yapacak bişi yok..

Selemi göğüs ucu için benim gittigim sağlık ocagındaki hemşire göğüs uçları için eczaneden sıvı e vitamini kapsüllerinden alıp masaj yap uçlarına demişti. Çekerek çıkart uçlarını dedi internettede varmış nasıl yapıldıgı. Doğum yapan bi arkadasımda kafamı didikliyo mutlaka yap onu sakın ihmal etme die sonrasında cok faydası oluyormuş. Emzirdikçe çatlayıp yara kanama olmaması için acısı çok fena dedi çünkü kendisi çok çekmiş :S bende Evicap aldım eczaneden sıvı E vitamini kapsülü dün akşam başladım yapmaya. Eczacıda bebeğin banyo ürünlerini alırken söylemişti yapın diye. birde Lansinoh almıstım göğüsucu için onuda artık dogum sonrası bi hassasiyet baslarsa kullanıcam ya da her emzirmeden sonra koruyucu olarak sürerim.

valla kategorisi yazmıyor üzerinde hamilelikte doktor tavsiyesiyle kullanılır falan diyor. bana bepanten alerji yapıo die başka bişi verdi madecassol diye bişi. benim göğüs uçlarım pıtır pıtır oldu ya baya bi çatlak yani. hatta pıtırcıklar kopçak gibi duruyor. çeksem kopartırım. böyle şeylerde de tutamam kendimi sivilce sıkmak gibi :D ama koparmadım. sizin de öyle mi?

çok sağolun icebreezer, selemi:71:

valla geçen gittiğimde de enfeksiyon çıkmıştı tek kullanımlık toz antibiyotik vermişti demek geçmemiş. artık mecbur kullanıcam daha da ilerlemesindense bi de erken doğumu tetikliyomuş allah korusun.

annem yengelerime karbonatlı su yapıp daha hiç emmeden ve emme sonrasındada pamukla sildirirdi. Yengelerimin hiç öle çatlak sorunu olmadı. bebeğin ağzında pamukçuk denilen yaraların oluşmasınıda engelliyormuş aynı zamanda.

Evet o enfeksiyonun ilerlemesi iyi değil hiç. hamilelikte doktor kontrolünde kullanın yazdıgına göre hamilelikte kullanılan bir antibiyotik demektir.

Benim göğüs uçlarımda sadece renginde koyulasma oldu birazda büyüdü uçları o kadar baska bişi yok şimdilik. Bakıncada tıkalı gibi duruyo nerden süt gelicek ne zaman acılıcak bakalım tıkanıp kalmayayım da :) birde göğüsünden sıvı gelen var mı ? kimi hamilelerde olurmuş son aylara dogru.. Bende olan bişi yok kuru..

evet annem de karbonatlı su yapıomuş. bana verdiği krem bitkisel. bakalım kullanıcam.

benim göğüslerimden bi kaç kere kendiliğinden geldi. bi daha da gelmedi.sıkmamak gerekiomuş göğüs uçlarını. ben bi kere sıkmıştım bilmeden merakımdan o zaman da geldi. sıksan gelir herhalde :)) ama sakın doğumdan önce göğsünüzü sağmaya kalkmayın erken doğuma neden olur yazıodu.

selemı gezmelerdeyım ama artık yoruluyorum sanırım cok gezınmıyorum...tatıl planlarım vardı ıptal ettım sımdı sadece bebek ıcın almadıklarım vardı onları toparlıyorum..ablam kapı suslerı ve dolap suslerı bebek hedıyesı ne varsa hepısını yapıyor saolsun...bırde bebek urunlerınde bır madde varmıs ondan cogu markada oldugu ıcın bana organık bır bebek setı sıparısı verecek ...sabunu losyonu ıste sampuanı ne varsa...goguslerım catlamadı henuz ama gogus ıcın ozel bır krem almıstım ben onu kullanıyorum..kılo konusuda fena degıl ııı gıdıyorum...

küçük yer olunca böyle sıkıntı yaratıyor malesef. Benim bir arkadaşım var bebeği 4 aylık. o da hacı şakirin kalıp sabunlarından alıyor. ve rendeliyor. o da güzel oluyormuş bilgilerinize sunulur.
Bu arada işten ne zaman ayrılıyorsunuz. Ben ekim sonuna kadar daha burdayım malesef zaman nasıl geçecek bilmiyorum. sanırsam burdan anca doğuma giderim artıkın ben.:37:

günaydın anneler ve bebişlerimiz (:

2 günlük dinlenmenin ardından bugün geri döndüm vee yarın son iş günüm :21: pztsi raporumu alıp ayrılıyorum doğumiznine :21:

Günaydın herkese hanımlar.

Oh ne güzel dilekçim kurtardın sonunda. Bizim 4 haftamız daha var. Neyse geçer umarım. Napçam bilmiyorum. Allah kolaylığını verir inşallah.
Bu arada dün yatak siparişini verdim ayın 22 sinde getirecekler:) çok güzel böyle cibinlikli tüllü birşey allahım inşallah sağlıcakla o yataktaki günlerinide gösterir bize

Son düzenleme:
Back