• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

bencede bende bunu düşünüyorum. bizde erkek annesi olucaz allah o günleri gösterirse acaba böylemi davranıcaz.
ALLAH BÖYLE DAVRANDIRMASIN İNŞALLAH. NEDEN BÖYLE ERKEK ANNELERİ ANLAMIYORUM. TAMAM KIZLARI KADAR OLAMAYIZ AMA BARİ 4 TE BİRİ KADAR DEĞER VERİN. BENİMKİSİ GÜYA ÇOK DEĞER VERİYOR AMA NEYSE ARTIK. BİRŞEY DEMİYORUM. GERÇİ DOLABINI YAPTIRDI ONUDA GİTTİK SİPARİŞ VERDİK ADAM GELDİ ÖLÜ FALAN ALDIK. DOLABI YAPAN ADAM KAYINPEDERLERİN MÜŞTERİSİ PARA FALAN HİÇ KONUŞMADIK. GİTSİN ALSIN KAYINPEDERİMDEN ARTIKIN:23:

bencede bende bunu düşünüyorum. bizde erkek annesi olucaz allah o günleri gösterirse acaba böylemi davranıcaz.
ALLAH BÖYLE DAVRANDIRMASIN İNŞALLAH. NEDEN BÖYLE ERKEK ANNELERİ ANLAMIYORUM. TAMAM KIZLARI KADAR OLAMAYIZ AMA BARİ 4 TE BİRİ KADAR DEĞER VERİN. BENİMKİSİ GÜYA ÇOK DEĞER VERİYOR AMA NEYSE ARTIK. BİRŞEY DEMİYORUM. GERÇİ DOLABINI YAPTIRDI ONUDA GİTTİK SİPARİŞ VERDİK ADAM GELDİ ÖLÜ FALAN ALDIK. DOLABI YAPAN ADAM KAYINPEDERLERİN MÜŞTERİSİ PARA FALAN HİÇ KONUŞMADIK. GİTSİN ALSIN KAYINPEDERİMDEN ARTIKIN:23:

:) eh o da birşeydir...

kızlar merabalar.içim rahat değil.size açmak istedim.ben küçük bi ilçedeyim.ve burada devlet hastanesinin içi içler acısı.hem kalabalıktan hem pislikten geçilmiyo.ben de ailemin yanında olmak istiyorum 4 saatlik uzaklıktalar.ben 33+3deyim 35.hafta gibi giderim diye düşünüyorum.eşim başta onaylamadı burda doğuranlar her seferinde bi yere mi gidiyo dedi.ama bu benim ilk doğumum ve burdaki hastaneye sadece okul için rapor almaya gittim.ve gerçekten durumu çok kötü.neyse eşim kabul etti.ama gönül rızasıyla evet demedi.bu sefer ben kendimi kötü hissettim.ailemin yanında bi sorun olursa doğumla ilgili(allah korusun)ben kendimi suçlu hissedecem.benim tercihim olmuş olacak.ama hiçbi şekilde burda doğumum olsun istemiyorum ve eşimin ailesi burda aynı ilçedeyiz.onlar asla benim annemin baktığı gibi bakmayacaklar hakszı mıyım kızlar??içimi rahatlatın kızlarrrr

ya ben kayınvalidemlerden hiç bişi beklemiyorum böylece kendi kendime de sinir olmuyorum. kayınvalidem uzakta zaaten çok gelemez öyle yardımcı olamaz. maddi açıdan da iyi deiller. yakın olsa yardım ederdi eltim doğurduğunda yanındaymış, ona çok yardımcı olmuş. şimdi biz uzağız diye doğuma bile gelebilecek mi bilmiyorum. valla kendi evladının çocuğu olacak ben karışmam :) ama gelmezse de eşim adına üzülürüm yani. görümcem de hamile şimdi o da gebzede ona da uzaklar. ona bile doğru dürüst gelemicek sanırım kayınvalidem.

ondan benim hiç bi beklentim yok yani :) daha iyi hem. doğumda kız annesi yardımcı olsa daha iyi bence.anneler kızları daha iyi anlıor. allah annemi başımdan eksik etmesin. ne kadar kalabalık olursa o kadar karışırlar boşverin. annelerimiz yeter bize.

siz şimdi 60 derecede mi yıkayacaksınız bebişlerin kıyafetlerini?

kızlar merabalar.içim rahat değil.size açmak istedim.ben küçük bi ilçedeyim.ve burada devlet hastanesinin içi içler acısı.hem kalabalıktan hem pislikten geçilmiyo.ben de ailemin yanında olmak istiyorum 4 saatlik uzaklıktalar.ben 33+3deyim 35.hafta gibi giderim diye düşünüyorum.eşim başta onaylamadı burda doğuranlar her seferinde bi yere mi gidiyo dedi.ama bu benim ilk doğumum ve burdaki hastaneye sadece okul için rapor almaya gittim.ve gerçekten durumu çok kötü.neyse eşim kabul etti.ama gönül rızasıyla evet demedi.bu sefer ben kendimi kötü hissettim.ailemin yanında bi sorun olursa doğumla ilgili(allah korusun)ben kendimi suçlu hissedecem.benim tercihim olmuş olacak.ama hiçbi şekilde burda doğumum olsun istemiyorum ve eşimin ailesi burda aynı ilçedeyiz.onlar asla benim annemin baktığı gibi bakmayacaklar hakszı mıyım kızlar??içimi rahatlatın kızlarrrr

takibini yapan doktor nerede peki?

bilmiyorum zor bir karar ama eşininide bence biraz destek olması lazım. Benim ablam ilk çocuğunu doğum yaparken ankaradaydı. Biz 15 gün tatile gittik o zaman doğum yapacaktın. Bekledik gelmedi. Sonra tam okullar açılacak dönecez artık annem mecbur gelmeli istanbula bizimle çünkü küçüğüz okullarımız var. Sonra kayınvalidesi gelicektir annem kıyamadı gel bizimle dedi. Eniştemde sağolsun ablamı öyle mahsun görünce git gülüm sen bilirsin dedi. Ablam 2 dakkada hazırlandığı gibi arabaya atladı :61: Pazar istanbula döndük. Pazartesi sabah suyu patlamış hastaneye o akşamda doğum yaptı... Düşünün yani doğumdan bir gün önce ani bir kararla geldi. Yani ne olursa olsun bence annenlerin yanında daha güvende ve iyi olabileceğin kesin. Yinede gönlün ne diyorsa onu yap.

iklim aras çok zor bi durum gerçekten ama burda en önemli görev eşine düşüyor, onun seni çok iyi anlaması ve yardımcı olması gerekiyor...ben yerinde olsam kendimi ve bebeğimi düşünerek hareket ederdim sadece, Allah korusun inş. sağ salim sorunsuz bi şekilde doğum yaparız hepimiz..

blackrose arkadaşlar 60 derecede yıkamayı öneriyorlar..ama kafamda bir soru işareti var uyku setine 60 derecede bi şey olur mu ki çekme falan??

takibimi 1 saat uzaklıktaki şehire gidip geliyoduk.oraya gitmeyi de düşündük.ama benim ilk doğumum yetişirmiyim nasıl olacak nasıl atlayıp gidecez diye stres yapıyorum.yani tek seçeneğim ailemin yanına gitmek ve benim için en mantıklısı.gönülsüz gönderdiği için bu sefer ben sorun ediyorum ya sorun çıkarsa diye.ben kendimi suçlu hissederim ama sorunun çıkacağı varsa burda da çıkar değil mii??ALLLAH SORUNSUZ Bİ ŞEKİLDE SAĞ SALİM KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN...son günler yaklaştıkça bu korkum daha fazla artıyoo

takibimi 1 saat uzaklıktaki şehire gidip geliyoduk.oraya gitmeyi de düşündük.ama benim ilk doğumum yetişirmiyim nasıl olacak nasıl atlayıp gidecez diye stres yapıyorum.yani tek seçeneğim ailemin yanına gitmek ve benim için en mantıklısı.gönülsüz gönderdiği için bu sefer ben sorun ediyorum ya sorun çıkarsa diye.ben kendimi suçlu hissederim ama sorunun çıkacağı varsa burda da çıkar değil mii??ALLLAH SORUNSUZ Bİ ŞEKİLDE SAĞ SALİM KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN...son günler yaklaştıkça bu korkum daha fazla artıyoo

bence pozitif düşün kötüyü çağırma....

bence de nasıl rahat ediceksen öyle davran. en iyisi anne yanı bana göre. eşler zaten hamilelik süresince ne yaşadığımızı genel olarak tam anlayamıyorlar. empati kuramıyorlar. onun da şöyle düşünmesi lazım halbuki," ya burdaki ufak pis hastanede bi sorun yaşarsak?" öyle biiş olsa bu sefer vicdan azabı çekecek o. yani içinin sindiği yerde ol. iyi düşün iyi olsun bence de. inş bi sorun yaşamazsın. olcak oldu mu her yerde oluyor allah göstermesin. inş sağ salim alırız bebeklerimizi kucaklarımıza.

kızlar doğumu yapacak olan sizsiniz,acıyı çekecek olan sizzsiniz mikrop kapacak olan sizsiniz.Eğer hastaneye güvenmiyorsanız asla yapmayın.Kim ne derse desin,eşin suratmı yapıyo yapsın,gidin annenizin yanınaaaa.

Bence nerede kendini iyi hissedeceksen orda ol.Ben de Sinop'ta oturuyorum ilk burda doktora gittim ama ne doktorumu ne de devlet hastanesini beğenmedim.Eşim de bana destek verdi sağolsun.Şimdi aralıkta doğum olmasına rağmen eşimle kasımda annemlere gidicez beraber doğumu beklicez.Hastanem de çok temiz hijyenik bakımlı medical parkda doğurucam hemde annemin yanında olucam.Eşin de biraz destek vermesi lazım sana malum ilk deneyimimiz korkuyor olmamız çok normal:31:

ya ben kayınvalidemlerden hiç bişi beklemiyorum böylece kendi kendime de sinir olmuyorum. kayınvalidem uzakta zaaten çok gelemez öyle yardımcı olamaz. maddi açıdan da iyi deiller. yakın olsa yardım ederdi eltim doğurduğunda yanındaymış, ona çok yardımcı olmuş. şimdi biz uzağız diye doğuma bile gelebilecek mi bilmiyorum. valla kendi evladının çocuğu olacak ben karışmam :) ama gelmezse de eşim adına üzülürüm yani. görümcem de hamile şimdi o da gebzede ona da uzaklar. ona bile doğru dürüst gelemicek sanırım kayınvalidem.

ondan benim hiç bi beklentim yok yani :) daha iyi hem. doğumda kız annesi yardımcı olsa daha iyi bence.anneler kızları daha iyi anlıor. allah annemi başımdan eksik etmesin. ne kadar kalabalık olursa o kadar karışırlar boşverin. annelerimiz yeter bize.

siz şimdi 60 derecede mi yıkayacaksınız bebişlerin kıyafetlerini?

günaydın kızlar...

ya ben 60 derecede yıkamaya cesaret edemedim, hepsi pamuklu 60 derecede bozulur diye korktum, 40'da yıkadı annem dün... hepsini tersten düzden güzelce ütüleyeceğim napiim, o kadar ütüde mikrop filan klamaz heralde...

Selemi çıkarabildin mi lekeleri? Dün annem Dalin'le yıkadı eşyaları, yumuşatıcı da koymadık, bildiğin beyaz sabun gibi kokuyor, hiç güzel değil, ama napalım böyle daha iyidir heralde...

evet uyku setlerinde felan problem olabilir 60 derece. Bebekle alakalı şeylerde yumuşatıcı kullanılmıyor zaten kokusu alerjenleri tetikliyebiliyor ve bebeği rahatsız edebiliyor.

Herkese günaydın,

DÜn işte değildim bende bugün geriden okudum hepsini.

Benimde 32. haftam 6 ekimde doluyor 4 ekimde yani haftaya salı günü doktora gidicez çalışır raporu alabilirsem kurban bayramına kadar devam edeyim istiyorum. kurban bayramından sonraki perşembede 37. hafta dönümüm olacak yani bayram öncesi 4 kasıma kadar işe gelmek istiyorumki 5 haftayı dogum sonrasına atabileyim. 36 hafta çalışıp bayram tatilinide geçirdikten sonra 37. haftada ayrılmış olmak istiyorum.. Yani son hafta tatille geçirip onuda sonraya atmak planım tutarsa tabi :) 1 hafta 1 haftadır.

Deterjan konusunda bende dalin almıştım yumusatıcı almadım açıkcası ona gerek görmedim. Annem yıkadı hazırladı bohçasını. oda yıkadıktan sonra ekstra bi turda durulama yaptırmıs . Herhangi bi leke yoktu üzerlerinde. Bence 60 derecede yıkamak riskli olabilir çekebilir benim aldıgım tüm ürünlerde de 30 derecede yıkama gösteriyor pamuklu kumaşlar 60 derecede çekebilir yüksek ısı.. Bencede ütü ile mikrop filan kalmaz.

Walla benim kayınvalidemle görümcemde uzaktalar. Doguma gelirler kesin öyle hazırlıklar nasıl bişi lazım mı ne yapalım dedikleri filan yok hiç ama bende bişi beklemediğim için oralı değilim. Kendilerince bişiler yapıyorlardır belki yapsalarda yapmasalarda canları sağolsun. İLk zamanlar benimde aklıma geliyordu neden hiç bişi sormuyorlar diye ama artık umursamıyorum. biz alışverişlerimizi annemle yaptık, aynen bende ne kadar pahalı bunlar desemde annem dinlemeyip kalitelisi olsun deyip hepsini fazlasıyla aldı sağolsun. Kimse annelerimiz gibi olamaz bu doğanın kanunu gibi bişey. Dogumdada tabiki kızlar annemizin yanında en rahat oluruz sonucta birde oran buran acılcak bi dünya şey dogum psikolojsi derken kayınvalidemi degil annemi isterim yanımda.. Allah onları basımızdan eksik etmesin elden ayaktan düşürmesin. Annemlerle yakın oturuyoruz allahtan.
İlkim Aras için nasıl rahat edecekse nerede olmak istiyorsan orada ol bence eşin gönülsüzde dese seni anlaması lazım. Hem kendi ailen olur yanında hemde hastane içine siner. Ben olsam durmaz giderdim die düşünüyorum. Doguracak olan sensin babalara ne ki uzaktan bakıyorlar herşeye, herseyi yaşayan biziz..

slm kızlar nasılsınız sabah sağlık ocağına gittim bebişimin kalp seslerini dinledik, tansiyona baktılar kan ve idrar verdim...kısa bir emzirme eğitimi verdiler...ya normalde burda migros var ama orda dalin deterjan bulamamıştım.
yeni küçük bi alış veriş merkezi açıldı migrosun bi şubesinide orda açmışlar eşime söledim gitti ve dalin sıvı deterjan bulmuş o kadar sevindim ki eve gider gitmez yıkadım herşeyi uyku seti beni o kadar sinirlendirmişti ki artık ne olursa olsun dedim 60 ta yıkadım ve sonuç mükemmel temizlendi :) artık sıcak su mu temizledi yoksa dalin mi bilemiyecem...
bebişimin kıyafetlerinin etiketleri hep 30 derece diyordu ama ben 40 ta yıkadım onlarda da sorun yok..yumuşatıcı kullanmadım kullanmamda zaten yazık bebişime..

Selemicim sorunu hallettiğine sevindim:) demek 60 derecede birşey olmadı. Bende 60 ta yıkamayı düşünüyorum eşyaları. Sonrada kurutma makinasında kurutucam. Her eşyanını bir çekme payı olduğunu gözönüne almak gerekiyor tabi :31:

teşk. ederim kızlar eşim 2 kiloluk bi şişe almış, yakın zamanda yolum düşerse kesinlikle alır depolarım..ama dün makinanın deterjan gözüne yarım ölçek koydum önce gözüm kesmedi yetecek mi diye? üzerinde öyle yazıyordu birde zaten koyduğum malzemeler yarım makina bile değildi. yarım ölçek kullan kullan bitmez gibime geldi valla :)) bayağıda köpürüyormuş..

Bende geçen hafta aldıklarımı yıkadım dalinin deterjanı ve yumuşatıcısını aldım yarım kapak deterjan ve yumuşatıcı ile 40derecede yıkadım ertesi günde ütütledim evde bebek var gibi mis gibi koktu ne güzel diye seviniyordum :(
kimse yumuşatıcı kullanmamış zararı olabileceği hiç aklımdan geçmedi off ya yeniden mi yıkasam :(:(:(

Back