• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

küçük yer olunca böyle sıkıntı yaratıyor malesef. Benim bir arkadaşım var bebeği 4 aylık. o da hacı şakirin kalıp sabunlarından alıyor. ve rendeliyor. o da güzel oluyormuş bilgilerinize sunulur.
Bu arada işten ne zaman ayrılıyorsunuz. Ben ekim sonuna kadar daha burdayım malesef zaman nasıl geçecek bilmiyorum. sanırsam burdan anca doğuma giderim artıkın ben.:37:

hacı şakirin rendelenmiş gibi paketlerde satılan hem otomatik hemde elde yıkama için deterjanları satılıyor yengelerim ondan kullanırdı.

ben Ekim in 20 sinde ayrılıyorum inşallah sabırsızlıkla o günü bekliyorum :)

evet onlarıda biliyorum. bizim arkadaş ekonomik olsun diye öyle yapıyor sanırım. iyide diyor. Selemi diyorya burda yok diye belki böyle alırsa daha iyi olabilir onun için dedim.
Patka sen kaç haftalıksın....

evet onlarıda biliyorum. bizim arkadaş ekonomik olsun diye öyle yapıyor sanırım. iyide diyor. Selemi diyorya burda yok diye belki böyle alırsa daha iyi olabilir onun için dedim.
Patka sen kaç haftalıksın....

29+2 haftalığım. Şimdi sen sorunca hesapladımda baya ilerlemişim. Bende bu karnım neden bukadar büyüdü diye söleniyordum kendi kendime :D

Allah korusun ırmakcığım bebişlerimiz zamanında gelirler inş.
ben hesaplamalarımı yaptım bizim eski izinler iki yıl sonunda yanıyor ordan 1 günüm var hiç affetmiyecem doğum iznime 1 gün erken çıkacam..bi sorun olmazsa 20 ekimde çıkıyorum :)) sonrasında annem geliyor evde paşamızın gelişini bekliyeceğiz..

ya biliyormusunuz bizi annelerimizden başka kimse düşünmüyor dün görümceme sinir oldum resmen.. annem ardına bakmadan, bayram seyran demeden yanıma geliyor. onlar ise durmadan hep sen gel diye ısrar ediyorlar bizim gelmemiz zor vs. binbir türlü bahane sen gel burda doğur bebek büyüyünce gidersin diyorlar..ya bu kadarda bencillik olur mu ben evimdeyim,eşim burda işi burda, bunun hamile hamile gidişi var kendi arabamızla 11 saat yol sürüyor bide dönüşü var tam kışın ortası küçücük bebek yollarda sefil olacağız bu kadar salaklık olur mu hiç mi düşünmez bi insan çoook sinirliyim :47::47:

Son düzenleme:
sen sıkma canını selemi yani senin gidip gelmen daha zor doktorun yok orda ayrıca. Gelmek isteyen gelir. sende şükür bakamıcak durumda değilsin bebeğine.

29+2 haftalığım. Şimdi sen sorunca hesapladımda baya ilerlemişim. Bende bu karnım neden bukadar büyüdü diye söleniyordum kendi kendime :D

oh oh maşallah. zaman geçiveriyor geçmiyor gibi geliyor ama geçiyor . bende şu ekimi bir atlatabilseydim iyi olacağıdı:))

Allah korusun ırmakcığım bebişlerimiz zamanında gelirler inş.
ben hesaplamalarımı yaptım bizim eski izinler iki yıl sonunda yanıyor ordan 1 günüm var hiç affetmiyecem doğum iznime 1 gün erken çıkacam..bi sorun olmazsa 20 ekimde çıkıyorum :)) sonrasında annem geliyor evde paşamızın gelişini bekliyeceğiz..

allah allah niye yanıyorki ne saçma bir sistem.... bu topikte güya en erken işi ben bırakcaktım. şimdi en son ben bırakıyorum.:53:

ya biliyormusunuz bizi annelerimizden başka kimse düşünmüyor dün görümceme sinir oldum resmen.. annem ardına bakmadan, bayram seyran demeden yanıma geliyor. onlar ise durmadan hep sen gel diye ısrar ediyorlar bizim gelmemiz zor vs. binbir türlü bahane sen gel burda doğur bebek büyüyünce gidersin diyorlar..ya bu kadarda bencillik olur mu ben evimdeyim,eşim burda işi burda, bunun hamile hamile gidişi var kendi arabamızla 11 saat yol sürüyor bide dönüşü var tam kışın ortası küçücük bebek yollarda sefil olacağız bu kadar salaklık olur mu hiç mi düşünmez bi insan çoook sinirliyim :47::47:

sorma canım hiç düşünmezler gerçekten. benimde bir görümcem ve kayınvalidem var. ikiside kendi havasında bende birşey beklemiyorum artık. annemde mecubireyetten kıbrısta ama kıbrısta olmasına rağmen manevi olarak yine yanımda çok hissediyorum. doğuma yakın gelicek. kardeşim orda onu bırakıp gelemiyor. herşeyi kocacığımla ben hallediyorum. olsun böylesi daha iyi güzel ve özel bizim için. kimseyi diyoruz karıştırmıyoruz işimize. doğumdan sonrada karıştırmıycaz o zaman.:63:

ya tabi orası öyle bizim en özel zamanlarımız olacak kimsenin karışmaması en doğrusu, ama işte uzaktanda olsa sinirlendiyorlar insanı, insan bi kere teklif eder gel diye en az 100 defa olmuştur ben cevap vermekten onlar söylemekten bıkmadı galiba...annelerimiz kıymetini her zaman biliyoruz zaten, bir kez daha tescil ettirdiler sağolsunlar

ben file almayacağım..Eltim ve görümcem hep küvetin içine havlu koyup üzerinde yıkadılar daha rahattı fileler gergin duruyor sanki düşecek gibi bir de file gergin durduğu için bebeğin cildinde file deseni yapıyor :D
ben havlu üzerinde yıkamak tarafındayım gördüğüm için :)
Ben bebeği olan bir arkadaşıma sordum, o da almış ama kullanamamış, senin dediğin gibi battaniye havlu filan serip yıkamışlar...

kızlar konunun dışında bi şey soracam, dalan roxy deterjanı duymuşmuydunuz..ben burda bebekler için sıvı deterjan aradım malum küçük şehir bulamadım internette baktım çoğu kişi dalan roxy kullanmış tesadüf biyerde denk geldi ve aldım. 2 makine çamaşır yıkadım ilave durulama vs. yaptım ama oğluşumun uyku setinin mavi renkli bölgelerinde beyaz sabun lekeleri kalmış :43: tekrar deterjansız makinaya attım yine çıkmamış ne yapsam offf bi fikir lütfen :((

:) evet onu ben de denedim bir kere... o köpük ve sabun gidene kadar 3-4 kez çalıştırdım makineyi... sebatla yıka eninde sonunda çıkıyor...

biliyor musunuz benim kayınvalidem ve görümcem sadce 1 kez geldiler benim evime tüm hamileik boyunca.. onda da eşimi almaya geldiler.. görümcem zaten sonra eşimle kavga etti, şimdi küs bize.. kayınvalidem filan hiç gelip bakmadı bebek eşyalarına, daha bir çöp almış da değiller... eşime bazen soruyorum hiç mi heves etmiyorlar, insan bir çorap alır, yani lazım değil tabi onların alacağı bir şey de insan garipsiyor, abimin eşi bile, ki kan bağı yok heves edip alıyor insan torunu için azıcık heyecanlanmaz mı? Üstelik başka torun da yok görümcem bekar... bir garipler valla... ben yoruluyorum diye eşimin gömleklerini bile annem ütülüyor da, kayınvalidem bir tas çorba yapmış değil daha... zaten bu çocuğa kim bakacak filan diye de hiç sormadılar

aman boşverin bence üzülmeye ve kafaya takmaya değmiyorlar. BENİM GÖRÜMCEMİN BİR OĞLU VAR BİZİMKİSİ İKİNCİ OLACAK KISMETSE KISKANÇLIĞINDAN KENDİNİ YİYOR. OĞLU AYRI KENDİ AYRI BIKTIM RESMEN. ONLARIN BİRŞEYLERİNE İHTİYACIMDA YOK ZATEN.
BİRDE BENİM İZLENİMLERİMCE ZATEN BABAANNELER FAZLA SEVİLMİYOR NEDENSE. MESELA BEN RAHMETLİ BABAANNEMİ HİÇ SEVMEZDİM:63:
SONRADA NEDEN SEVMİYORLAR BİZİ DERLER. EEE SEVİLECEK BİRŞEY YAPMIYORLARKİ. BENDE ÇOK DERTLİYİM BU KONADA ÇOKKK:50:

küçük yer olunca böyle sıkıntı yaratıyor malesef. Benim bir arkadaşım var bebeği 4 aylık. o da hacı şakirin kalıp sabunlarından alıyor. ve rendeliyor. o da güzel oluyormuş bilgilerinize sunulur.
Bu arada işten ne zaman ayrılıyorsunuz. Ben ekim sonuna kadar daha burdayım malesef zaman nasıl geçecek bilmiyorum. sanırsam burdan anca doğuma giderim artıkın ben.:37:

Ben de kasımın ilk haftasına kadar çalışıcam bir aksilik olmazsa , büyük olasılıklada kasımın 20 sinde filan doğum olur zaten , benim durum daha vahim yani

ben bebeği olan bir arkadaşıma sordum, o da almış ama kullanamamış, senin dediğin gibi battaniye havlu filan serip yıkamışlar...

:) evet onu ben de denedim bir kere... O köpük ve sabun gidene kadar 3-4 kez çalıştırdım makineyi... Sebatla yıka eninde sonunda çıkıyor...

Biliyor musunuz benim kayınvalidem ve görümcem sadce 1 kez geldiler benim evime tüm hamileik boyunca.. Onda da eşimi almaya geldiler.. Görümcem zaten sonra eşimle kavga etti, şimdi küs bize.. Kayınvalidem filan hiç gelip bakmadı bebek eşyalarına, daha bir çöp almış da değiller... Eşime bazen soruyorum hiç mi heves etmiyorlar, insan bir çorap alır, yani lazım değil tabi onların alacağı bir şey de insan garipsiyor, abimin eşi bile, ki kan bağı yok heves edip alıyor insan torunu için azıcık heyecanlanmaz mı? üstelik başka torun da yok görümcem bekar... Bir garipler valla... Ben yoruluyorum diye eşimin gömleklerini bile annem ütülüyor da, kayınvalidem bir tas çorba yapmış değil daha... Zaten bu çocuğa kim bakacak filan diye de hiç sormadılar

inanmıyorum ya demekki herkeste aynı sorun var benim kayınvalidemde hiç gelmedi bana daha bu kızda çalışıyo bi çorba yapıyım gidiyimde demedi
bebek odası hazırlıyoruz bişeye ihtiyacınız varmı demeyi bırak merak edip bakmadı bile eltimin iki çocuğu var ne almam lazım neler gerekli ilk zamanlarda diye soruyorum bana bişey alma diyo gerek yok doğduktan sonra alırsın diyo herkes çok fena valla bilgi bile paylaşmıyorlar.
Valla kızlar burda sizlerde olmasanız ben bişey beceremiycektim kim neler yapıyo okudum yapmaya çalıştım

evet kızlar burda beraber bi şeyler paylaştıkça çok şey öğreniyoruz..yoksa bu zamanda kimsenin kimseye hayrı yok malesef üzmeyelim kendimizi.
aydacığım yaaa nasıl çıkartacam lekeleri, sabrımın son aşamasındayım sinir oldum iki gündür küçücük bi uyku setiyle uğraşıyorum son defa yıkayacam kaç derecede ve neyle yıkayayım sence deterjanlı mı deterjansız mı???

Son düzenleme:
evet kızlar burda beraber bi şeyler paylaştıkça çok şey öğreniyoruz..yoksa bu zamanda kimsenin kimseye hayrı yok malesef üzmeyelim kendimizi.
aydacığım dediğini anlamadım nasıl çıkartacam lekeleri, sabrımın son aşamasındayım sinir oldum iki gündür küçücük bi uyku setiyle uğraşıyorum son defa yıkayacam kaç derecede ve neyle yıkayayım..

canım ben eşimin beyaz gömleklerini yıkamıştım.... leke hatırlamıyorum, beyaz olduğu için belki, ama köpükler ve sabun parçaları kalmıştı, çıkarmadan makineden üst üste 3-4 kez çalıştırmıştım deterjansız olarak.. Derecesini hatırlamıyorum ama herhalde 30-40 filandı..

ben de kasımın ilk haftasına kadar çalışıcam bir aksilik olmazsa , büyük olasılıklada kasımın 20 sinde filan doğum olur zaten , benim durum daha vahim yani

allah kolaylık versin bize:49:ekim 31 benimde son iş günüm nasipse....

inanmıyorum ya demekki herkeste aynı sorun var benim kayınvalidemde hiç gelmedi bana daha bu kızda çalışıyo bi çorba yapıyım gidiyimde demedi
bebek odası hazırlıyoruz bişeye ihtiyacınız varmı demeyi bırak merak edip bakmadı bile eltimin iki çocuğu var ne almam lazım neler gerekli ilk zamanlarda diye soruyorum bana bişey alma diyo gerek yok doğduktan sonra alırsın diyo herkes çok fena valla bilgi bile paylaşmıyorlar.
Valla kızlar burda sizlerde olmasanız ben bişey beceremiycektim kim neler yapıyo okudum yapmaya çalıştım

aman boşvermek lazım bence. Benimkilerde herşeyini yaparız hallederiz diyorlardı. Doğurcam nerdeyse kimsenin umrunda değil. Ama kendi kızında 4 aylıkken tamamlamışlar herşeyi allandıra ballandırı anlatıyor. Güya bana yakın annem bile uzaktan neler yapmaya çalışıyor. Yok alışverişlere gitcektik yok bilmem ne yapcaktık hepsi boş bunların hep laf hep laf artık umursamıyorum. Birşey derlersede ihtiyaç yok ben herşeyimi yapıyorum diyorum:47: Sonunda herşeyi ben yaptım diyecem oh ben yaptım işte çokta umrumdalar sanki:63:

canım ben eşimin beyaz gömleklerini yıkamıştım.... leke hatırlamıyorum, beyaz olduğu için belki, ama köpükler ve sabun parçaları kalmıştı, çıkarmadan makineden üst üste 3-4 kez çalıştırmıştım deterjansız olarak.. Derecesini hatırlamıyorum ama herhalde 30-40 filandı..

anladım canım teşk. ederim.

Selam güzel anneler ve bebişlerimiz.Umarım herkesin keyfi yerindedir.Bugün benim de boş günüm.Kızımla keyif yapıyoruz evde.
Herkeste aynı dert.Kayınvalideler gerçekten anne gibi olmuyor.Benim kayınvalidemde aynı şehirde ama uzakta oturuyor.Öyle arayıp bir eksiğin var mı diye pek sormaz o da.Zaten ben onun pek bir şey almasını istemiyorum.Çünkü kaliteye güzelliğe hiç öenm vermiyor.Sadece almak için alınacak şeyleri de ben istemem.İçime sinmemesindense hiç almasın daha iyi.Annem ise sağ olsun.Geçen hafta yanımdaydı.Bebişimin park yatağını,havlusunu, battaniyesini ve daha sayamadığım bir çok şeyini aldı.Ben pahalı dedikçe de olsun yeterki güzel olsun diye hiçbir şeyden kaçınmadı.Hatta doğumdan sonra bana takacağı künyeyi bile benim beğenime döre alıp şimdiden hazırladı.Canım benim ya.Ama sanırım karakterle alakalı çünkü annem aynı şeyleri yengemede yapıyor onun kayınvalidesi olmasına rağmen.Sanırım biz kaynana yönünden sanşsız olmuşuz.Neyse canım bebişlerimiz sağlıkla gelsin de gerisi çok da önemli değil.Can sıkmaya değmez yani.

ya aslında benim hiç umrumda değil de yazık eşim bazen üzülüyor gibi geliyor... yani neticede bizim de oğlumuz olacak, ileride onun çocuğuyla ilgilenmesek üzülmez mi? biz öyle olmayalım bari...

Back