• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

ya ben eski tip almak istiyorum ateş ölçmek için. dijitalleryanıltıcı olabiliyormuş. bi de çabuk bozulur diye düşünüyorum. banyo termometresi de annem diyo ki en iyi dirseğini suya batırarak anlarsın. dirsek yanılmazmış. kararsız kaldım. eski kadın sonuçta daha iyi bilir ama bilemedim ben.

çorap konusunda da jartiyer mi alsak kızlar hem uzun hem seksi :D ama benim bacağım kafam kadar olduğundan artik jartiyer martiyer hak getire, umudum doğumdan sonralara artık :D

hay Allah iyiliğini versin ya :1::1::1: doğumdan sonra jartiyer de ne gider ama :1::1:

bizim önümüz kış ama su derecesini ayarlayamayabiliriz dirsekle :97: ben yine de alacağım baktım zaten 6-7 liralık birşey,ilerleyen zamanlarda ban yaptırırken oyuncak olur bebişlerimize hemde :D hayvan figürlü falan onlar hep :D bir nevi oyunca aslında :D

ya ben eski tip almak istiyorum ateş ölçmek için. dijitalleryanıltıcı olabiliyormuş. bi de çabuk bozulur diye düşünüyorum. banyo termometresi de annem diyo ki en iyi dirseğini suya batırarak anlarsın. dirsek yanılmazmış. kararsız kaldım. eski kadın sonuçta daha iyi bilir ama bilemedim ben.

çorap konusunda da jartiyer mi alsak kızlar hem uzun hem seksi :D ama benim bacağım kafam kadar olduğundan artik jartiyer martiyer hak getire, umudum doğumdan sonralara artık :D

:)) jartiyer mi?? iyi fikir :60:
dirsek konusunda annemde aynı fikirde o da termometre falan kullanmaz :)

:) Alemsin.. o bebeği yaparken lazım şekerim doğururken değil...

benim aldığım bezlerde primanın 3-6 kg 2 numara olanlardan toplam 4 paket olmuş :)), birde 1 numara 2-5 kg olanlardan 1 paket alırım...sonrasında bakacağız artık paşamızın totişine hangisi iyi gelirse onlardan alırız..

hay Allah iyiliğini versin ya :1::1::1: doğumdan sonra jartiyer de ne gider ama :1::1:

bizim önümüz kış ama su derecesini ayarlayamayabiliriz dirsekle :97: ben yine de alacağım baktım zaten 6-7 liralık birşey,ilerleyen zamanlarda ban yaptırırken oyuncak olur bebişlerimize hemde :D hayvan figürlü falan onlar hep :D bir nevi oyunca aslında :D

valla ben de alacağım bi tane.. bizim dirsekler ofis masalarında zaten olmuş kösele, su filan ölçemeyiz biz..

valla ben de alacağım bi tane.. bizim dirsekler ofis masalarında zaten olmuş kösele, su filan ölçemeyiz biz..

çok alemsin Ayda yaa :D Anneler o kuşak hep aynı benimkide dirsekle ölçülür o su dereceye gerek yok dedi :) onların zamanında yoktu ki bizi öyle büyüttüler suları dirsekle ölçerek mamaları bileğe damlatarak şimdi neler var neler içine girince ögreniyoruz hepsini..
su derece işi kolayda ateş ölçer konusunda karar vermem lazım :44:

çok alemsin Ayda yaa :D Anneler o kuşak hep aynı benimkide dirsekle ölçülür o su dereceye gerek yok dedi :) onların zamanında yoktu ki bizi öyle büyüttüler suları dirsekle ölçerek mamaları bileğe damlatarak şimdi neler var neler içine girince ögreniyoruz hepsini..
su derece işi kolayda ateş ölçer konusunda karar vermem lazım :44:

evet o kuşak öle benim annem de gülüyor bana herşeye derece almaya kalkınca ama ben cidden güvenemiyorum kendime.. neme lazım niye risk alayım... yani en azından bir kere derece ile ölçüp sonra dirseğimi sokup o derecenin dirsekte nasıl bir his yarattığını test etmem öğrenmem lazım.. süt olayı daha kolay, arkadaşıma sordum anne sütü sıcaklığında olacak dedi, olmadı önce anne sütünü bir iki bileğime damlatırım ısısını öğrenirim..

ben alırken satıcı weewell için de iyi demişti, braun içine sinmediyse bir de ona bak istersen...gerçi o da kulaktan..

ya benimki güvenip güvenememekten öte pimpiriklilikten :D:D

annelerimiz yada kayınvalidelerimiz hep yanımızda olacak diye birşey yok accık ele geldikten sonra gidecekler yada ilk zamanlardaki gibi yanımızda olmayacaklar..Benim alet edavatım tam olsun da kendi kendime hallederim işlerimi (:

Son düzenleme:
Bende termometresini oyuncaklı olanlardan aldım ördekli ama vücut termometresi işini hangisinden alsam bilemedim.
Banyo küvetiyle de filesini almadım artık annemle hallederiz onları da.Eksikleri aldıkça yine bişiler alasım geliyo sanırım doğuma kadar benim stres atma yöntemim bu :9:
Birde kızlar hastanede jartiyer fikri kopardı beni :1::1::1:

Bende termometresini oyuncaklı olanlardan aldım ördekli ama vücut termometresi işini hangisinden alsam bilemedim.
Banyo küvetiyle de filesini almadım artık annemle hallederiz onları da.Eksikleri aldıkça yine bişiler alasım geliyo sanırım doğuma kadar benim stres atma yöntemim bu :9:
Birde kızlar hastanede jartiyer fikri kopardı beni :1::1::1:

ben file almayacağım..Eltim ve görümcem hep küvetin içine havlu koyup üzerinde yıkadılar daha rahattı fileler gergin duruyor sanki düşecek gibi bir de file gergin durduğu için bebeğin cildinde file deseni yapıyor :D
ben havlu üzerinde yıkamak tarafındayım gördüğüm için :)

ben file almayacağım..Eltim ve görümcem hep küvetin içine havlu koyup üzerinde yıkadılar daha rahattı fileler gergin duruyor sanki düşecek gibi bir de file gergin durduğu için bebeğin cildinde file deseni yapıyor :D
ben havlu üzerinde yıkamak tarafındayım gördüğüm için :)

File kullananlar da rahat oluyor falan dediler en azından denemekte yarar var sonra çocuğu yıkarken balık gibi kayıp gitmesin elimden :27:
Beğenmezsen bende tecrübelerimi paylaşırım.Birde olabildiğince kalın çorap patik alın derim yanınıza daha geçen ay teyzemin kızı doğum yaptı ziyarete gittiğimizde oda o kadar sıcak olduğu halde üşüyordu.Narkoz etkisi sanırım.Ben şimdiden patiklerimi anneme sipariş verdim :130:

evet o kuşak öle benim annem de gülüyor bana herşeye derece almaya kalkınca ama ben cidden güvenemiyorum kendime.. neme lazım niye risk alayım... yani en azından bir kere derece ile ölçüp sonra dirseğimi sokup o derecenin dirsekte nasıl bir his yarattığını test etmem öğrenmem lazım.. süt olayı daha kolay, arkadaşıma sordum anne sütü sıcaklığında olacak dedi, olmadı önce anne sütünü bir iki bileğime damlatırım ısısını öğrenirim..

ben alırken satıcı weewell için de iyi demişti, braun içine sinmediyse bir de ona bak istersen...gerçi o da kulaktan..

Bende kendime güvenemiyorum öyle dirsekle filan anlayabilirmiyim.. Onlar tecrübeli tabi..

Satıcı Weewell' ide gösterdi oda cok tercih ediliyormuş. braun zaten iyi marka dünya çapında kalitesi konusunda şüphem olmaz her ikiside Alman malı zaten benim olayım kulaktan mı heryerden ölçen mi alayım onun kararını veremedim.

kızlar konunun dışında bi şey soracam, dalan roxy deterjanı duymuşmuydunuz..ben burda bebekler için sıvı deterjan aradım malum küçük şehir bulamadım internette baktım çoğu kişi dalan roxy kullanmış tesadüf biyerde denk geldi ve aldım. 2 makine çamaşır yıkadım ilave durulama vs. yaptım ama oğluşumun uyku setinin mavi renkli bölgelerinde beyaz sabun lekeleri kalmış :43: tekrar deterjansız makinaya attım yine çıkmamış ne yapsam offf bi fikir lütfen :((

kızlar konunun dışında bi şey soracam, dalan roxy deterjanı duymuşmuydunuz..ben burda bebekler için sıvı deterjan aradım malum küçük şehir bulamadım internette baktım çoğu kişi dalan roxy kullanmış tesadüf biyerde denk geldi ve aldım. 2 makine çamaşır yıkadım ilave durulama vs. yaptım ama oğluşumun uyku setinin mavi renkli bölgelerinde beyaz sabun lekeleri kalmış :43: tekrar deterjansız makinaya attım yine çıkmamış ne yapsam offf bi fikir lütfen :((

alla allaaa enteresan gerçekten. suya yatır istersen bi gece falan.

evet çok enteresan gerçekten bebişimin bi makina daha yıkanması gereken kıyafeti var yıkamaya cesaret edemiyorum...40 derecede yıkamaştım acaba sabun tozu olduğu için çözülmesine yetmedi mi suyun biraz daha mı sıcak olması lazımdı????

Herkese günaydın hanımlar.

evet çok enteresan gerçekten bebişimin bi makina daha yıkanması gereken kıyafeti var yıkamaya cesaret edemiyorum...40 derecede yıkamaştım acaba sabun tozu olduğu için çözülmesine yetmedi mi suyun biraz daha mı sıcak olması lazımdı????

bened duymuştum o detarjanın leke bıraktığını. En iyisi dalin diyorlar. Ne yapabilirsin bilmiyorum ama aklınızda bulunsun mikroplar makinada 60 derecede ölürmüş o yüzden ben ne yıkarsam yıkayayım. 60 derecede yıkarım. Birde 60 derece dene istersen.

Herkese günaydın hanımlar.

bened duymuştum o detarjanın leke bıraktığını. En iyisi dalin diyorlar. Ne yapabilirsin bilmiyorum ama aklınızda bulunsun mikroplar makinada 60 derecede ölürmüş o yüzden ben ne yıkarsam yıkayayım. 60 derecede yıkarım. Birde 60 derece dene istersen.

Günaydın herkese :)

Bende alerji olduğu için alerji doktorum bana dikkat etmem gereken şeylerin listesini vermişti. Ev akarları ve bilumum gözümüzle göremezdiğim mikroplar için vucudumuza değen giysilerin nevresimlerin 60 derecede yıkanması gerektiği yazıyordu. Ayrıca kadife kumaşda bu mikropları toplayıcı olduğundan kesinlikle kullanılmamalı diyordu. Bunlara bence dikkat edin.

Ben weewell in kulaktan ölçerini aldım ateş ölçmenin haricinde oda sıcaklığını ve suyun sıcıklığınıda ölçebiliyor.

dalin'i çok aradım ama bulamadım migrosta bile yoktu yani..başkada böyle büyük market yok zaten..bende etiketine bakarak yıkamak istedim aldığım çoğu şeyde 30 derece yazıyordu ama gözüm kesmedi bari 40 derecede yıkayayım dedim ama sonuç bundan ibaret işte..eve gidince birde 60 ta yıkayayım..

küçük yer olunca böyle sıkıntı yaratıyor malesef. Benim bir arkadaşım var bebeği 4 aylık. o da hacı şakirin kalıp sabunlarından alıyor. ve rendeliyor. o da güzel oluyormuş bilgilerinize sunulur.
Bu arada işten ne zaman ayrılıyorsunuz. Ben ekim sonuna kadar daha burdayım malesef zaman nasıl geçecek bilmiyorum. sanırsam burdan anca doğuma giderim artıkın ben.:37:

Back