***** 2011 Mart Hamileleri *****

evet yaa hiç sorma, nasıl bi ağırlıksa bu mutfakta yemek hazılarken bile ayakta durmakta zorlanıyorum..hiç beceremem zor oluyor ama doğrancak, soyulacak şeyleri oturarak yapıp öyle kalkıp pişiriyorum..varis için de ayakta fazla durmak iyi değilmiş geçen gün sordum kısa kısa ve dinlenerek hareket etmek gerekiyormuş...

valla aynı. 6,30 eve git yemek hazırla et derken belim ayaklarım kopuyor. 8 e doğru anca dinleniyorum. sonra iftar v.s sofra derken kaldır saat 9,30 oluyor. sonra 11,30 yatıyorum. 3 te gene kalkıyorum. sonra uyumak zaman alıyor. sonra 2 veya 2,5 saat sonra tekrar kalk işe gel. artık bende yoruluyorum. ama neyse benim kesinleşti gibi birşey eylülün 22 sinde izne çıkıyorum. sonra ekimin 5inde raporumu alıp doğum iznine çıkıyorum. az kaldı sayılır yani... siz ne zamana kadar çalışacaksınız?

ya nasil varis olduki irsiyette varmiydiki...allah acil sifa versin birde ilac kullanamazsin..bende valla burada gordukten sonra hergun gidip bakiyorum bacaklarima benim sadece goguslerimde catlaklar oldu o kadar ama ilerleyen donemlerde dahada olur heralde gobekte falan...kullaniyorum kremleri ole hatirlarsam gunde 1 defa suruyorum simdilik...bende cok yorgunsam yapmiyorum yemek oyle kahvalti ile gecistiriyorus...ama uyku bende asamadigim bir sorun halinde 50 tanede ruya goruyorum ustune...1 sene once evde oturuyorum bos bos bari namaza baslayim dedim..neyse calistigim donem kilarken cok zorlandim birde bebek uyku gelince ustune allah affetsin kabul eder insallah 1 gun sonra yada 1 kac gun kazasi ile kiliyorum..birakamiyorumda vicdanim asiri rahatsiz oluyor..onuda zaten sadece oturarak kilabiliyorum zaten belim rahatsiz..2 rekat egilip kilim sonra 3 gun namaz kilamiyorum yatmaktan...

benim cok sukur 5 eylul gibi son turkiyeye gelicem..sonra dondugumde artik evdeyim sabah aksam uyurum artik...ama benim bir avantajim allah yuzume bakti valla agustos ayi boyunca sadece oglene kadar calisacagim...ogleden sonrasi yok ramazan dolayisi ile :)))

doğumdan önce ve sonra toplam 4 ay (16 hafta) izinimiz var. ben iznimin çoğunu doğumdan sonra kullanmak istiyorum..dr raporuyla doğumdan önce 3-8 hafta öncesine kadar çalışabiliyoruz...ALLAH izin verirse ekimin sonuna doğru izne ayrılırım, şubata kadar...şubattan sonra yıllık iznimde var gerekirse onuda kullanırım...

hayır dunedain ailede varisi olan hiç yok ben başlattım işte, ne yapalım ALLAH beterinden korusun..

oh ne güzel valla bu iş en çok sana yaramış:) ben eylül 22 sinde çıkıyorum. O zamana kadar. Tırmalamaya devam.

ben doğumdan sonra çalışmıycam için farketmiyor. Bende 22 sinde izne çıkıcam 10 gün iznim var. 5 ekimde raporumu getircem. Ocağın sonuna kadar. Sonra ocak sonunda 14 iş günüm daha var. Onlarıda kullanıcam. Sonra şubatın ortasına doğru çıkışımı verecekler inşallah. Hem tazminatımı alıcam hemde işsizlik maaşına yazılcam :) allah izin verirse bebeğime kendim bakıcam. Sonrası meçhul daha sonra canım isterse belki çalışırım.:44:

Ultrasonografi bebeğinizin kilosunu +/- %12.5'lik hata payıyla oldukça başarılı bir şekilde değerlendirebilmektedir. Ancak siz elbette bebeğinizin boyunu da merak ediyorsunuz. Halbuki ultrasonografi cihazları boy ölçümü yapamazlar ve bebeğin kemik ölçümü (uyluk kemiği=FL) normal olduğu sürece boyu da normaldir. Şimdi size büyük ihtimalle (yabancı siteler de dahil) başka hiç bir sitede bulamayacağınız bir formül vereceğiz: Size verilen ve üzerinde ultrasonografi ölçümlerinin olduğu kağıtta yazan FL (uyluk kemiği) değerini 7 rakamı ile çarpın ve bebeğinizin şu andaki boyunu +/- %5 hata payıyla hesaplayın. Bu formül 24. haftadan itibaren geçerlidir.
Örnek:
FL: 51 mm.
51mmX7= 357mm= 36 santimetre

bu ölçüm 24+0 günlerden sonra hesaplanıyormuş

günaydınlar herkese:

dünedain ben senin yerinde olsam ben de aynını yapardım valla orda al burda bozdur :)) ya bizim de geyiğine altın günümüz vardı. bizim mühendis bekar kızlar o sosyal faaliyetten bu sosyal faaliyete koşturduklarından ikisine gidememiştik.onlara altın almak gerekçek şimdi ben de onu kara kara düşünüyorum :)))

benim doğum iznim 11 ekimde başlicak da alsam mı almasam mı die düşünüyorum. doğuma üç hafta kalaya kadar çalışıp doğum öncesindeki 5 hafta hakkımı doğum sonrasına atabiliyorum. ama çok şişince okula gitmesi nasıl olur bilmem. göbeğimle dünyanın kendi etrafında dönüşünü çok iyi anlatabilirim ama çocuklara ya da beni sinirlendirdiklerinde göbeğimle kaktırabilirim.

valla geceleri çok rahatsız uyumaya başladım ben ya.dönerken kendi göbeğimin ağırlığından uyanıyorum resmen törenle dönüyorum sağdan sola falan. yatarken kalbimin çarpması tuhaflaşıo rahat edemiyorum. son aylarda nolcak bilmem.

aa bu iyimiş saol IRMAK :)

valla allah hepimizin yardımcısı olsun. bende eşime diyorum. şimdi böyle 1-2 ay sonra daha beter olcam diye.
birde dün yan komşum ki hiç muhabbetim yoktur. merhaba merhaba yani. dün iş çıkışı asansörde karşılaştık iyi akşamlar dedik.
Akşam eşim ekmek almaya gittiğinde asansörde yine beraber çıkmışlar. eşime hayırlı olsun demiş. doğum ne zaman. eşimde kısmetse kasımda demiş. kız ne dese beğenirse aaa demiş ikizmi??? ne şimdi bu. benide o kadar görüyor ama bana sormak yok. yok canım ikiz değil üçüz deseydin dedim.. neyse öyle işte zaten çok kilo aldığımı biliyorumda bu kadarda insanın üstüne gidilmezki

aman işte bazıları çok patavatsız oluyor. bazı kadınlar da çekememezlikten insanın üstüne geliyor. ben de zaten kilo almıştım evlenince bi de şimdi hamile kaldım.bana da " ay sen biraz zor toparlarsın, kiloların kalır hep, göğüslerin de kocaman olmuş zaten" falan demişlerdi sevgili çalışma arkadaşlarım.

yani "öleceksin şişkoo!" deseler aynı şey

veririz hepsini allah'ın izniyle.ben daha önce de 25 kilo vermiştim lisede aldığım kilolarımı. senelerdir de kilo almıyordum evlenene kadar işte. gene veririz.

Gunaydin kizlar...dunden beri cok kotuyum mide yanmasi ve bulantisindan olebilirim artik mide sikisiyor ya koca gobisler buyydukce ondan olur yaziyor nette yemek yemeye korkuyorum. Kizlar birde sizinde karniniz kasiniyormu karnim acayip kasiniyor :)

sorması ayıptır sen kaç kilosun kaç kilo aldın. ve boy kaç acaba???

Herkese günaydın..
benim bazen midemde yanma oluyor gibi normal artık haftalar ilerledikçe sıkıntılar baslicak yine son 3 ayda allah kolaylık versin napalım her hamilenin basına geliyor sonucta geçici bir süreç öyle ya da böyle geçicek inşallah en rahat ve sıkıntısız şekilde geçer hepimiz için diyorum..

benim karnımda kasınma pek olmadı yarın 23. haftayı doldurucam bayada büyüdü karnım ama 3. ay bittiginden beri her akşam bebe yagı sürdüm 2 hafta öncede sadece bebe yagı içime sinmedi çatlağın geri dönüşü olmadıgından riske atmamak iiçin gittim Lierak jel aldım 2 haftadır onuda kullanıyorum..
dogum sonrası karın küçülürkende devam etmek gerekiyormus tabi..
cildin nemsiz kaldığı için gerilip kaşıntı yapıyor olabilir..

benimde kaşıntılarım pek olmuyor. bende bir kutu liarac krem kullandım. onun haricinde bebek yağı kullanıyorum. birde arko nem vücud yağı var ondan kullanıyorum. şimdi badem yağı ve kakao yağı almayı düşünüyorum.

Alah allah kizlar bende uzun zamandir chicconun catlak onleyicini kremini kullanitorum aslinda o bitincede kakao yagi almayi dusunuyordum yeterlimi gelmiyor acaba hergun suruyorum ama yinede kasiniyor benimde baya sisti karnim evlenirken 48 kiloydum simdi 60 kiloyum dahada alicaz dogumdan sonra gider ama spor yapariz olur biter:) bidiklar bi emeklemeye ayaklanmaya baslasin spora bile gerek kalmaz

totonuzu yesin o cok kilo aldin diyenler...bende bir bugun kusmadim 5 gundur icin disima cikmis mide agrilarim geri donmus ne yesem yaniyorum..bebegimin kilosu dusmesin diyede zorluyorum yiyorum valla...bu millet neyin derdinde :)) sanki kilo alsak cocuga onlar bakacak...deseydinizya irmak ben cok seksiyken nerdeydin durdurup dedinmi birgun ne guzel fizigin var diye simdi gobuse takmissin :)))

gerçekten :))) bende dün dedim eşime önceden her gören ay çok zayıfsın ay çok geberiksin diyordu. şimdi herkes epey kilo almışsın diyor. diyorumki bir ortasını bulamadık vay anasını neyse bebeklerimiz sağlıklı olsun. takıntı boyutuna getirmeyeyim bende şişko oldum işte napalım allah allah

hiç

fırsat kollarlar biri kilo alsa da dedikodusunu yapsak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…