2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

meraba kızlar bugun oğluşuma hamıle olduğumu öğrendiğim gün :KK14: duygulandım yine :)
oğlum 4 aylık oldu pazarteside sağlık ocağıan gidip aşısını yaptırcaz.
3. ayında 7300 gramdı bakalım şimdi kaç kilo olmuş tosunum:KK55:

geçmişi okuyamadım bayadırda girmeyen var herhalde
herkes bebekleriyle uğraşıyo sanırım ben gibi
ya bu oğlan beni yoruyo yaa 50 kilo oldum yine kurudummm:KK53:

ek gıdalara başlayanlar olmuş
benimkinin hep ağzı açık versem alcak herseyi
pek vermemeye çalışıyorum
arada emziğine pekmez reçel falan bandırıyorum
yakında annemlere gitcem orda kesin ağzına bişiler tıkmaya başlarlar zaten :)

sol tarafımda yine sancı var yaa kist olan yerimde :KK43:
doktora görüncem yine
eğer kist tekrarlıyorsa sanırım hapa başlatıcak öyle olursa emzirmeye bırakmam gerekcek sanırım.
inşallah yokturda emziririm tosunumu yaa:KK5:

bide doğumdan sona basur azdı bende sanırım onun içinde ameliyaa offff:18:
Allah yardımcım olsun

biz bugün ek gıdalara başladık ,doktorumu aradım dedim gelmem 2 haftayı bulucak ne yapım başlıyayım mı diye dedi yavaşdan yavaşdan elma ve armut sularını sıkıp başla bugün dedi bebişlerime armut suyu sıktım cok hoşlarına gitti 2 cay kasıgı verdim.
bunu 2 gün ara ile tekrarla dedi rudi sen ne sıklıkla veriyosun canım yarın inşş yogurt yapıcam onu yediricem ertesi gün elme suyu verim diyorum yapanlar yazsın merak ediyorum .
Hayırlı olsun canım ek gıdaya başlamışsın.
ben 10 cc ile başladım her birine.
elma suyu,havuç suyu verdim.
armut var sırada bu hafta alıp vereceğim.
dün ilk kez 30 cc elma verdim, çook beğendiler devamını beklediler ama vermedim emzikle avuttum.

muhallebi yaptım sütlü prinçli milupa paketlerinden onuda çok sevdiler 3 kaşık her birine verdim .kaşıkla yemeyi öğrenmeleri gerekli imiş dr öyle diyor.
yoğurdu bir türlü beceremedim hep sulu oluyor.sen tutturunca banada yaz nasıl yaptıgını olur mu canım.

meraba kızlar bugun oğluşuma hamıle olduğumu öğrendiğim gün :KK14: duygulandım yine :)

maşallah oğluşuna ..
ama sen nasıl kurudun yaa ben niee kurumuyorum uykusuz geceler iki bebek daha göbüşüm 4 aylık duruyor :KK43:

merhaba arkadaşlar ,elif masallah tosun oglusuna çok iyi kilosu bizim dogru dürüst anne sütümüz olmadı ya o kadar iyi degil kilomuz inşş zamanla yakalarız sizi kiloları .
sagolun evet ek gıdalara başladık bugün yogurt yedirdim cocuklara sevdiler kızım biraz mızırdandı ama:KK1: yedirdim rudi ben 2 cay kasıgı ile başladım bu hafta böylşe olsun sonra bende inşş 10cc cıkardırım bu arada yogurdu doktorum günlül sütle yap dedi yaptım fena olmadı katı oldu ben 1 su bardagı sütü biraz elimi yakacak sekilde ısıttım sonra 1 yemek kasıgı yogurt döktüm tuttu valla .su muhallebileri daha denemedim eşime git getir diyorum anlatamıyorum bende cıkamadım inşş birgün alıcam iste böyle yarın elme suyu sıkıcam valla çok hosuma gitti kasıkla yedirmek .
ankaralı sana daha erken heralde ben 5 ayda başladım sen emzirmeye devam et ne güzel keşke bizde de bol bol süt olsa da emzirsek.
hepinizi cok öptüm sagol rudi denedigin b.irsey olursa yaz mutlaka ara ara bakıyorum fırsat buldukca .

merhaba arkadaşlar ,elif masallah tosun oglusuna çok iyi kilosu bizim dogru dürüst anne sütümüz olmadı ya o kadar iyi degil kilomuz inşş zamanla yakalarız sizi kiloları .
sagolun evet ek gıdalara başladık bugün yogurt yedirdim cocuklara sevdiler kızım biraz mızırdandı ama:KK1: yedirdim rudi ben 2 cay kasıgı ile başladım bu hafta böylşe olsun sonra bende inşş 10cc cıkardırım bu arada yogurdu doktorum günlül sütle yap dedi yaptım fena olmadı katı oldu ben 1 su bardagı sütü biraz elimi yakacak sekilde ısıttım sonra 1 yemek kasıgı yogurt döktüm tuttu valla .su muhallebileri daha denemedim eşime git getir diyorum anlatamıyorum bende cıkamadım inşş birgün alıcam iste böyle yarın elme suyu sıkıcam valla çok hosuma gitti kasıkla yedirmek .
ankaralı sana daha erken heralde ben 5 ayda başladım sen emzirmeye devam et ne güzel keşke bizde de bol bol süt olsa da emzirsek.
hepinizi cok öptüm sagol rudi denedigin b.irsey olursa yaz mutlaka ara ara bakıyorum fırsat buldukca .
canım bizimkiler zaten normal klodan az doğdular o nedenle ilerlemesi tek çocuga göre olmaz bende kızım için endişeleniyorum 4,5 aylık ve 6 kilo boyu 63 cm.dr kilodu normalin altında dedi. ne yapacağımı şaşırdım günde 800 ml mama yiyiyor.
sütlü prinçli muhallebileri aldım çıkamıyorsan netten al canım ben genelde öyle yapıyorum.kıyaslama şansımda oluyor internet ortamında.
günlük süt markette satılanlardan mı yapın yoğurdu ben mama ile yapmayı denemiştim.

canım bizimkiler zaten normal klodan az doğdular o nedenle ilerlemesi tek çocuga göre olmaz bende kızım için endişeleniyorum 4,5 aylık ve 6 kilo boyu 63 cm.dr kilodu normalin altında dedi. ne yapacağımı şaşırdım günde 800 ml mama yiyiyor.
sütlü prinçli muhallebileri aldım çıkamıyorsan netten al canım ben genelde öyle yapıyorum.kıyaslama şansımda oluyor internet ortamında.
günlük süt markette satılanlardan mı yapın yoğurdu ben mama ile yapmayı denemiştim.

evet canım marketten aldırıyorum eşime sek günlük şişe süt dene tutar bununla mama ile yapma
evet ya doktorda diye endişe yapma seninkiler zaten minik dogdu dogum kilolarına göre geldigimiz nokta çok iyi endisenme diyo ama böyle kiloları duyunca içim cız ediyor.
bakalım 2 hafta sonra kontrol götürücem ne kadar olmuşlar merak ediyorum .

herkese iyi geceler arkadaşlar
bugün elma suyumuzu sıktım ama beişlerim sevmedi tadını suratlarını ekşittiler armutu daha cok sevmişlerdi

Merhaba Elfkaya

Masaalllahh oglusana, bu zamnalar hepimizin ya sonuc aldi yada bekledi gunler., rabbime bin lerce kere sukur olsun hamd olsun, bugunumuz icin...

Benim oglumla arasi bir gun zaten senin pasanin masallah kilosu cok iyi bebeisin, ya ama sen ansil kurudun eb bacim anlat ben hala 65 kiloda kaldim... yemesem sut olmuyor... kilom onemli degil diyorum ama kiyafetlerime gircem gunu tekrar iple cekiyorum...

Merhaba Yogun Anneler

Nasilsiniz bakalim, bebsileriniz nasil? Benim oglumda 4 aylik oldu cok sukur hatta 1 gunu bile var heheheh

Asimiz olduk, sag ve sol bacaktan bide rota virusu icin agizdan yagli bir sivi verdi, oglum neye ugradini sasirdi, agladida ama bu emzigi kesfedelenlere helal olsun , sayesinde o aciyila emzige bir sarildiki uyuyup kaldi, gece atesimiz cikti bu sefer, cok korktum insanin evlati rahatsiz oldumu ne kadar kotu oluyomus icim gitti, uyuya kalmisim bi kac kez nasil kalirim diye kendime nasil kizdim, rabbim he;pimizin evlatlarini korusun... bugun cok sukur eski nesemiz yerine geldi, alisverise bile gittikk... ben hava guzel oldumu her gun ya kanguru ile yada bebek arabasi ile yuruyuse cikariyorum o kadar guzel gece uyurki, MAsallaah

IKiz anneleri, Rudi Duss bebisler simdi ne sevimli olmustur 4 gozun seni takip etmesi ne muhtesem bir duygu olmali hele onlarin kahkahalari ... Kizlar bence bebisleriniz kilosu mAsallahhh gayet yerinde siz tek degil cift ebbek yetistiriyorsunuz tabiki tek bebek gibi olmaz... Hic uzulmeyin bacim her bebegin gelisimi, dogum kilosu, beslenmesi ayni degil

Benimde kizim dursaydi simdi oglumun 64cm 8.050 gr olmasi cok zordu... rabbim onun rizkinida kardesine verdi... ben ek gida icin 5.5 ayi bekliycem insallah ama yazdikalrini cok yardimci olcak, bide anne sutu ile yogurt deneyen oldumu arkadaslar aranizda... ben yarin deniycem insallah bi yogurt alam bakam tutcakmi :)) bizden simdilik haberler bu kadar

Gulsum sen nasilsin canim bebis nasil... kocamn olmustur fistigin... opuyorum ikinizide

kızlar bebeğinde üfürüm olan var mı
dün dr muz üfürüm var dedi
şimdiye kadar 50 kadar dr baktı ama böyle bişey söylememişlerdi
canım sıkıldı
eko çektrcez

bize dua edin:2:

herkese iyi geceler arkadaşlar
bugün elma suyumuzu sıktım ama beişlerim sevmedi tadını suratlarını ekşittiler armutu daha cok sevmişlerdi

Duss kırmızı elma sıktın dimi ?
ben bir kez yeşil elma verdim suratları ekşittiler de :)
bende yarın yoğurt deneyeceğim verdiğin tariften bakalım yiyecekler mi?
bu arada biz bebişlerle avm gezdik açık havada dolaştık ikiz arabası ile, ama tek kesinlikle çıkılmaz en az 2 kişi şart. ana kucağı, bebek arabası koy çıkar gına geliyor ..
doktor her gün güneşe çıkarmamı söyledi ben 3 günde bir 10 dakika dışarı çıkartabiliyorum en fazla
sılanaz Allah sana ikiz kız nasip eder inşallah çok zor ama çook da tatlılar:KK19:

canım sıkıldı
eko çektrcez
canım hangi doktor a gidiyorsun kontrollere.
çok geçmiş olsun nasıl anladı dr

saygı hast nazan hnm var ona gidiyorduk 2 aydır
normal göğüs muaynesnde dinledi
masum olablir ama eko çeklm dedi
cnm çok skıın

bu arada biz bebişlerle avm gezdik açık havada dolaştık ikiz arabası ile, ama tek kesinlikle çıkılmaz en az 2 kişi şart. ana kucağı, bebek arabası koy çıkar gına geliyor ..
doktor her gün güneşe çıkarmamı söyledi ben 3 günde bir 10 dakika dışarı çıkartabiliyorum en fazla
sılanaz Allah sana ikiz kız nasip eder inşallah çok zor ama çook da tatlılar:KK19:
İYİ GECELER ARKADAŞLAR
Rudi yeşil elma sıkmısdım kırmızı elma aklıma gelmedi :) yarın elma günümüz kırmızı alım o zaman .Ben bugün bebe bisküvisi aldırdım ellerine verim yesin dedim sonra korktum bogazlarında kalır diye
sonra mama yaptım icine attım iyice ezdim yedirdim çok sevdiler .bende bebek arabasını yeni aldım kraft ın salı günü gelicek inşş ilk fırsatta avm gidicem bayadır çıkmadım öyle yerlere özledim gezmeleri.
sılanaz masallah ögluna allah nazardan korusun inşş
ankaralı cok geçmis olsun inşş bir sorun cıkmaz

canım sıkıldı
eko çektrcez

bize dua edin:2:

cnaim gecmis olsun, melegimizin insalla masum ufurum'u ardirda hemencecik gecer, burda gorunce bende bakindim sokaktaki her 4 cocuktan birinde vardir yaziyo zamanla kendilinden kapaniyorumus masum olani biz guzel dusunelim, eko temiz cikcak ins. sakin stres yapma guzelim sutunude etkilemesin....

zeynepcim maaşallah paşana
baya baya dombili snein ki:)
benim kız 7 kg 62 cm di dün

Bacim senin kizad tosuncuk olmus amsallah subhanallah, rabbim yavrularimizi korusun benimki kac gundur hicbirsey yemiyor, 6 saatte bir zor veriyorum bazen 150cc eli hep agzinda, su gibi gidiyor onluk takmadimmi gunde en az 5 kez ust degisiyorum pasama, ishalde var dis diyo kayinvaldem ama bakalim... ama cok sukur nesesi yerinde kucuk askimin.... aman kilo onemli degil saglikli olsunlar, simdi aldiklari emekledilermi, yurumeye basladilar eriyip gidiyor...

Kzilar elma lari eliniz ilemi sIKIYORSUNUZ, nasil SIKIYONUZ BAKEM.... rabbim insallah nasip eder, saglikla sihatle ikiz gebelikten gozum kokmadi desem yalan olur, rabbim hakkimda hayirlisini nasip etsn ama iki kiz bebek dusunmesi bile beni gulduruyor, buyuk bir sevinc veriyor... gecen yil bu zamanlar bir bebek icin dua ediyodum cok sukur rabbim ansip ettti, simdi nasispse yine rabbim ansip eder insallah degilse cok sukur benim bir tanecik olgum var rabbim hic olamyanlara nasip etsin...

Kzilar elma lari eliniz ilemi sIKIYORSUNUZ, nasil SIKIYONUZ BAKEM.... rabbim insallah nasip eder, saglikla sihatle ikiz gebelikten gozum kokmadi desem yalan olur, rabbim hakkimda hayirlisini nasip etsn ama iki kiz bebek dusunmesi bile beni gulduruyor, buyuk bir sevinc veriyor... gecen yil bu zamanlar bir bebek icin dua ediyodum cok sukur rabbim ansip ettti, simdi nasispse yine rabbim ansip eder insallah degilse cok sukur benim bir tanecik olgum var rabbim hic olamyanlara nasip etsin...

Canım ben cam rended sıkıyorum süzgeçten geçirip biberona koyuyorum
kaşıkla bir kaç kez verdim çok döküyorlar birde zaman alıyor. biberon kolayıma geldi kaşıkla muhallebi ve cicibebeyi ezdim devam sütü ile yedirdim.

X