2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

Merhaba Kızlar,
ben geldim ve doğumum gerçekleşti.
İkizlerim dünyaya merhaba dediler
Kızım Maşallah:nazar::nazar::nazar: 48 cm 2 900 kg
Oğlum Maşallah:nazar::nazar::nazar: 49 cm 2 600 kg
Kızım 1 gece, Oğlum 3 gece Yogun Bakım ünitesinde kaldılAR biraz solunum problemi vardı biraz da tedbir amaçlı oldu sanırım.
Neyse ki Allah ıma binlerce şükürler olsun ki şimdi evimizdeyiz, mutluyuz,yoğunuz.:KK34::KK34:
Dünyanın en güzel duygusu Allah olmayanlarada nasip etsin İnşallah.
Herkese kolay doğumlar tek tek yazamıyorum geçmişi okuyamadım henüz.
Çok iyi bakın kendinize kader arkadaşlarım...

Canim tebrikler, gozun aydin cok sevindikkk... guzel haberlerin ile.. kilolari muhtesem haftasina gore :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: 41 keree... Canim benim eminimki harika bir duygudur rabbim bizlerede nasip eyler ins, tekrar tebrikelrr

Merhaba Kızlar,
Kızım 1 gece, Oğlum 3 gece Yogun Bakım ünitesinde kaldılAR biraz solunum problemi vardı biraz da tedbir amaçlı oldu sanırım.
Neyse ki Allah ıma binlerce şükürler olsun ki şimdi evimizdeyiz, mutluyuz,yoğunuz.:KK34::KK34:

Yavrularınızla allah saglıklı uzun ömürler nasip etsin masallah kılolarıda super dogum hıkayenı de musaıt bı zamanında beklerız
Darısı basımıza olsun ınsallah

kızlar bizde bugün öğleden sonra hastaneye gittik
dr hanım doğuma girmek üzereydi beni görünce koştu geldi
nasılsın sorun mu var dedi?
eşimle konşmaya geldik dedim
işte endişelerimizi anlattık kokruyoruz bu vakte gelip bişey olmasından vs vs anlattık işte
nst ni çektir dopleirn yapılsın kan sonçlarınla beraber yanıma gel dedi
kan sonucum çıkmadı haliyle yarına kaldı sonuç
nst ile doplerim yapıld
şimdiye kadar olan tüm sonçlarım elimde şuan:)
2676 gr görünüyor çıktıda,boyumuzda 47 cm hele şükür öğrendik fl yi 7 ile çarptık:))
plasentada yaşlanma varmş kireçlenme vs var dedi,korkulcak bişey var mı dedim bişey demediler.
bakalım kan sonçlarım nasıl çıkcak dr hanım ne diyecek? bunu bekliyoruz

rudi canım maaşallah kavuştun kuzularına
darısı bize olsun inş
senle transferimiz aynı gün olmştu hala hatrlıyorum:KK49:
benim kuzuda bugün tartıldı hemen hemen aynı senin kuzularla
bende kg sunu takıyordum ama minnak olmayacak çokda
ama benim tek oldğu için almıyorlar
bekliyoruz bakalım hayrlısı

işte endişelerimizi anlattık kokruyoruz bu vakte gelip bişey olmasından vs vs anlattık işte
nst ile doplerim yapıld
2676 gr görünüyor çıktıda,boyumuzda 47 cm hele şükür öğrendik fl yi 7 ile çarptık:))
plasentada yaşlanma varmş kireçlenme vs var dedi,korkulcak bişey var mı dedim bişey demediler.

Canım nıe bu kadar endıse yapıosun elif hn.lamı görüştün plesentadakı yaslanma mı ne o nasıl anlasılıyormuş kılosuda masallah ıyı haftanda ıyı bu endıse nıye bende carsamba gıtcem naıp olursa yarındı aslında nezle oldum hıç halım yok

Canım nıe bu kadar endıse yapıosun elif hn.lamı görüştün plesentadakı yaslanma mı ne o nasıl anlasılıyormuş kılosuda masallah ıyı haftanda ıyı bu endıse nıye bende carsamba gıtcem naıp olursa yarındı aslında nezle oldum hıç halım yok

ah canım bende endişe çokkk
sabırsızım:KK1:kızıma kavuşmak için bahane arıyorum
evet herşey yolunda hamdolsun
elif hanımla görüştük ama sonçları bildiremedim ama.
bende perşembe gidicem inş
sende son durum ne,nasıl giidyor.

ah canım bende endişe çokkk
sabırsızım:KK1:kızıma kavuşmak için bahane arıyorum
evet herşey yolunda hamdolsun
elif hanımla görüştük ama sonçları bildiremedim ama.
bende perşembe gidicem inş
sende son durum ne,nasıl giidyor.

Elıf hn dogumhanede buralaR göremez oldum,
Bızde ıyıyız nezle oldum o kötu ettı bızım bellı olmazkı canım öyle bı gunumuzde olamıyo hayırlı vakıtteolurlar ınsallah

Elıf hn dogumhanede buralaR göremez oldum,
Bızde ıyıyız nezle oldum o kötu ettı bızım bellı olmazkı canım öyle bı gunumuzde olamıyo hayırlı vakıtteolurlar ınsallah

biz eşimle bugün sırf onla görüşmek için gittik
5.kata baktık yok dediler
doğumhnaye gittik kadının birini doğurtcaktı galiba
kadın bağırıyordu bizle 5 dak konşabildi
sonçları bildiremedim bende.

geçmiş olsun canım dikkat et kendine.
amin inş hayrlısyla gelsin kuzular
seni 36.haftada alırlar
bugün kaç tane ikiz gebe gördüm onlara hep 36.haftada alıcaz dediler

aaksoloğlu ilk olarak verdiğin bilgiler için teşekkürler. Güzel öneriler var içinde. Kızım aşırı gazlı değil aslında ama akşamları ve sabahları deliriyordu bir ara. Eşim om-x kullandırdı önce ama pek faydasını görmedik. Kardeşim bir arkadaşına Amerikadan mylicon diye bir ilaç getirtmişti ( Türkiyede de var) çok şükür bu ilaçla çok rahatladık. Günde 7-8 kere verilebilir yazıyor ama ben sabah ve akşam emzirdikten sonra veriyorum o çok ağlamalarımız bitti çok şükür. Diğer zamanlarda biraz zırıldanmaları oluyor gazdan dolayı ama bağırsaklarını çokta tembelliğe alıştırmak istemiyorum. Canım bizim sorunda sperm ilk denemede sayımız 5000 morfoloji ve hareketlilik %5 ti. Sonra keçiboynuzu ve bir ilaçla 100.000çıkardık ama morfoloji aynıydı. Yani doğal yolla olma ihtimali çoooooook düşük. Ama Rabbim isterse neden olmasın. İnşallah doğal yolla gelir 2. bebişlerimiz.

canım benim kız aşırı gazlı.ne yapıcağımı şaşırdım.senin dediğin bu ilacı al dedim bugün eşime.aramış hiçbiyerde bulamamış.metsil var diyolarmış onuda bilmediği için almamış.yarın onu bari al deneyim dedim.hergün sabah 5-6 ya kadar oturuyorum.hırsından sürekli emmek istiyor.şuan saat 2:50 saat 23:00den beri emiyor.memeyi ağzından çektinmi deli gibi ağlıyor.yalancı emzikte kabul ettiremedim zaten.şuanda ayağımda sallıyorum yeterki sussunda ayağımada alışırsa alışsın.öyle bir ağlıyoki içim parçalanıyo.sürekli ilaç kullanırsakta tembelliğemi alışıyormuş bağırsak.ne yapıcam bilmiyorum.çok çaresizim şuanda:KK5::KK5:.uykusuzluk falan sorun değil.yeterki ağlamasın. bu böyle ağladıkça eşim hala ikinci çocuğu istiyomusun diyo:) evet diyorum annelik bu olsa gerek heralde diyo.Allahım hepimizin gönlüne göre verir inş.ikinci bebişlerimiz doğal yollarla gelir.dediğin gibi Rabbim isterse niye olmasın.

Merhaba Kızlar,

canım gözün aydın.Allahım analı babalı büyütsün inş.maşşallah bebişlerine kiloları boyları çok iyi:nazar::nazar:
darısı diğer annelerimizin başına...

saol canım son 2 gün heyecan hat safhada

canım seninde yarın doğumun.inş iyi haberlerle dönersin.doğumun çok kolay olur inş.normal doğuma karar verebilmişken keşke normal olabilseydi canım.ama kısmette sezeryan varmış demekki.hakkında hayırlısı olsun.ben son günkü halimi hatırlıyorum da heyecandan oturamıyodum bile:)))hatta bir ara sakinleşiyim diye alışverişe gittik eşimle:))) son gün bile dışardaydım.ama doğum yaptıktan sonra ilk defa kendim dışarı çıktım bugün oda 1 saatte döndüm geri kuzum evde kalmıştı annemle.ama 42 gündür ilk defa markete gittim yürüdüm falan değişik oldu:)))kış olduğu için eve hapsolduk malesef

nst ile doplerim yapıld

canım yine başlardaki haline dönmeye başladın farkındamısın.bir ara sakinleşmiştin.şimdi yine strestesin.gerçi seni çok iyi anlıyorum.hiç sorunsuz bekleyenler bile bebeğime bişey olcak diye korkuyo.bide senin tansiyon falan sıkıntıların var.benimde bebeğin kordonu kuruyunca acayip olmuşdum gece saat başı uyanıp oynuyomu iyimi diye kontrol ediyodum.ama doktorlar bu halimizi hiç anlamıyolar.bana diyoki kordonu kurumuş oksijeni azalmış ama bekliycez.niye diyorum 38.haftama gelmişim niye riske atıyoruz.en sonunda birşey olursa acısını siz çekmiyceksiniz ben çekicem dedim.onlar okadar rahatki bizim korkularımızı anlamaları imkansız.biz çok zor bulduk bebişlerimizi.senin bebişte kilosu falan baya iyi canım inş en kısa zamanda kavuşursun yavrunada şu sıkıntıların biter.

selamlar...
bugün doğumumun 37. günündeyiz...

doğumdan bu yana hayatım çok değişti..

annelik dünyanın en güzel duygusuymuş derler ya doğum yapar yapmaz...hamilelikle ennelik başlar derler hani:)

ben o kadar hızlı olamadım... şunu söyleyebilirim... gün geçip emek verdikçe bebik benim için daha da kıymetleniyor...

ailmin yanına gittim bir süre... bebeğimi orda biras büyütüm bir süre şimdi evime döndüm bebikle yalnızım... çok zor...:) ondan başka hiç bişi yapamıyorum nerdeyse: ) kıyıp bırakamıyorum...

dün ilk kez onu yıkadım...: ) tek başıma... çok tatlıydı ...usluydu ...annesine yardımcı oldu:)

öle işte...

doğum yapanlara hayırlı olsun...

ve yeni doğum yapacaklara küçük kendimce tavsiyelerim olabilir...

bebeğim 4 kilo doğdu... 3500 e düştü 3. gün...
anne sütü takıntısı yüzünden sarılık oldu...

siz öyle yapmayın...bence emzirin ama doğar doğmaz aç kalmasın diye şırınga ya da kaşıkla mama verin...

4 tüp lansinoh ve lanocure diye ilaç kullandım göğsüme 90 lira para ödedim ... bana mısın demedi 24. gün hala göğüs uçlarım yara içindeydi ve ben işkence çekiyordum emzirirken ...

sonunda sadece 2 gün her emzirme sonrası ayçiçek yağı sürdüm ... 2 günde yaralarım iyileşti...

bebeğim pişik oldu... popolin omega kullandım 1 günde geçti...bitkisel bi ğişik kremi...

bebeğime gaz için om x ve nurse harvey kullandım ii geldi...

ağzında pamukçuk oldu... karbonatlı su( çeyrek fincan su bi çay kaşığı karbonat...) su ılık olsun... sürün günde bir defa falan... hiç olmuyor...

işte böyle bilmem... başka neler vardı... geç ayıldığım...

bu arada bebeğin 5. gün ve 3. gün tahlillerinde tiroid normal çıktı ama 18. gün sarılık baktırmak için gittiğim doktor hormonlara yeniden baktı tsh da sorun çıktı..ilk günler annenden geçen hormmonlardan dolayı normal çıkabiliyormuş... neyse 30. günde bir daha baktırdım çok şükür normal çıktı... ama 3. ayı dolunca yine baktırıcam..içim rahat etmez yoksa ... sizde gittiğinizde eğer kan alınırsa bebeğinizden hormonlarada da bir daha baktırmakta fayda var... tedavisi geciken çocuklar oluyormuş çünkü...aklınızda olsun...

işte böyle...

bebeği iki güne bir yıkıyorum....hasta etmekten korkuyorum...

siz kaç güne bir yıkıyorsunuz?

bir de hem mama hem anne sütü alan bebeklerde biberonda memeye geçiş zor oluyor mu... mamaya alışma riski için ne düşünüyorsunuz... bu sorunu yaşayan var mı...ben bazen sütümü sağıp bırakıyorum ve dışarı çıkıyorum ... bebeik süütümbiberonda içiyor ama tedirginim...

herkes i olsun : )

ben iim... tek sorunum gündelik işler ve bebikten yemek yapamıyorum...acemiliktendir heralde di mi düzelirim:)

Bu arada ...

Anne sütüne gelince...

Bence bol sıvı tüketimi ve bol bol emzirmek en önemlisiymiş...

Bu konuda formülü olan varsa paylaşsın lütfen arkadaşlar ...: )

rudi gözün aydın canım. Allah analı babalı büyütsün. Maşallah kilolarıda çok iyi, biz tekini 2920 çıkardık senin maşallahın var :)
bella yarın büyük gün İnşallah herşey yolunda giderve bu saatlerde evladın kucağında olur.
ankara plesanta yaşlanması ve kireçlenmesi 35. haftada bende de görülmüştü, korkulacak birşey değil sona yaklaşıldığını gösteriyor demişti doktorum.
aaksoyoğlu
mylicon u nette gördüm ama fiyatı çok geldi amerikadan 10 dolara geldi türkiyede 56 tl. Ama şu varben çok memnunum. facebookta kasımanneleri grubunda nurse haveyi ve sub ı gaz içiin tavsiye ediyorlar. Yanlış bilmiyorsam metsili biraz daha büyük bebişlere öneriyorlar.
offffffffffff
Seninde gözün aydın, göğüs olayı gerçekten çok zor, ben 4 gün çektim bana lansinoh çok iyi geldi ve çok şükür düzeldiler, bide mutlaka göğüs uçlarını açıkta bırakman lazım iyileşmesi için. Ne mutlu kendin yıkamaya başlamışsın, ben şuan cesaret edemiyorum biz 3-4 günde bir yıkıyoruz. Bizim de ilk topuk kanımız normaldi 7. gün tsh ımız yüksek çıktı, 1 hafta sonra yine yaptırdığımızda normaldi. bende tedirginim bu hafta yine yaptıracağız testi. Şu birkaç gün sütüm azaldı bende daha önceden sağıp buzluğa attığım sütümü vereyim dedim, hanım biberonu hiç sevmedi :). Suratıma bakıp durdu bu ne diye, 50 cc sütü içemedi 20 si boşa gitti :). Bizimkinin biberona alışacağını hiç sanamam. Ama mama konusunu bilemiyorum.

Bu arada ...

Anne sütüne gelince...

Bence bol sıvı tüketimi ve bol bol emzirmek en önemlisiymiş...

Bu konuda formülü olan varsa paylaşsın lütfen arkadaşlar ...: )

Bana doğru teknikle düzenli emziremek, dinlenmek ve uyku en iyi formül dediler. Ben birde humana still tea içiyorum. Cidden uykusuzken sütüm azalıyor.

Kızlar hepinize tek tek teşekkür etmek isterim. Sağolun darısı henüz doğum yapmamış annelere inşalllah.
Doğum yapanlar ise kuzucuklarına iyi baksın .
Ben bebeklere alışmaya çalışıyorum ve ağrılarım devam ediyor..Sezeryan sonrası.

kızlar ağdamı yaptırdım kaş bıyık işini hallettim evde temizleniyo şimdi yarına hazırım
aksi gibi bugün de belimden kasıklarıma nasıl bir sancı giriyo iki büklüm oluyorum bu gece doğurursam şaşırmayın :)
39+3 te yarın sabah 11 de sezeryana alıcak doktorcum
akşam çantamı son bi kez kontrol edicem banyomu yapıcam sabahı nasıl edicem bilmiyorum bugün
elim ayağıma dolanıyo stresten o kadar tedavi hamilelik süreci derken sanki yıllardır hamile gibi hissediyorum kendimi
bide anne olmayı becerebilecek miyim korkusu var içimde karman çormanım anlıyacağınız
dualarınızı esirgemeyin benden fırsat bulur bulmaz haber edicem kızımdan ve kendimden
allaha emanet olun ay biraz daha yazarsam ağlıycam şimdi

selamlar...
bugün doğumumun 37. günündeyiz...

doğumdan bu yana hayatım çok değişti..

annelik dünyanın en güzel duygusuymuş derler ya doğum yapar yapmaz...hamilelikle ennelik başlar derler hani:)

ben o kadar hızlı olamadım... şunu söyleyebilirim... gün geçip emek verdikçe bebik benim için daha da kıymetleniyor...

ailmin yanına gittim bir süre... bebeğimi orda biras büyütüm bir süre şimdi evime döndüm bebikle yalnızım... çok zor...:) ondan başka hiç bişi yapamıyorum nerdeyse: ) kıyıp bırakamıyorum...

dün ilk kez onu yıkadım...: ) tek başıma... çok tatlıydı ...usluydu ...annesine yardımcı oldu:)

öle işte...

doğum yapanlara hayırlı olsun...

ve yeni doğum yapacaklara küçük kendimce tavsiyelerim olabilir...

bebeğim 4 kilo doğdu... 3500 e düştü 3. gün...
anne sütü takıntısı yüzünden sarılık oldu...

siz öyle yapmayın...bence emzirin ama doğar doğmaz aç kalmasın diye şırınga ya da kaşıkla mama verin...

4 tüp lansinoh ve lanocure diye ilaç kullandım göğsüme 90 lira para ödedim ... bana mısın demedi 24. gün hala göğüs uçlarım yara içindeydi ve ben işkence çekiyordum emzirirken ...

sonunda sadece 2 gün her emzirme sonrası ayçiçek yağı sürdüm ... 2 günde yaralarım iyileşti...

bebeğim pişik oldu... popolin omega kullandım 1 günde geçti...bitkisel bi ğişik kremi...

bebeğime gaz için om x ve nurse harvey kullandım ii geldi...

ağzında pamukçuk oldu... karbonatlı su( çeyrek fincan su bi çay kaşığı karbonat...) su ılık olsun... sürün günde bir defa falan... hiç olmuyor...

işte böyle bilmem... başka neler vardı... geç ayıldığım...

bu arada bebeğin 5. gün ve 3. gün tahlillerinde tiroid normal çıktı ama 18. gün sarılık baktırmak için gittiğim doktor hormonlara yeniden baktı tsh da sorun çıktı..ilk günler annenden geçen hormmonlardan dolayı normal çıkabiliyormuş... neyse 30. günde bir daha baktırdım çok şükür normal çıktı... ama 3. ayı dolunca yine baktırıcam..içim rahat etmez yoksa ... sizde gittiğinizde eğer kan alınırsa bebeğinizden hormonlarada da bir daha baktırmakta fayda var... tedavisi geciken çocuklar oluyormuş çünkü...aklınızda olsun...

işte böyle...

bebeği iki güne bir yıkıyorum....hasta etmekten korkuyorum...

siz kaç güne bir yıkıyorsunuz?

bir de hem mama hem anne sütü alan bebeklerde biberonda memeye geçiş zor oluyor mu... mamaya alışma riski için ne düşünüyorsunuz... bu sorunu yaşayan var mı...ben bazen sütümü sağıp bırakıyorum ve dışarı çıkıyorum ... bebeik süütümbiberonda içiyor ama tedirginim...

herkes i olsun : )

ben iim... tek sorunum gündelik işler ve bebikten yemek yapamıyorum...acemiliktendir heralde di mi düzelirim:)

valla canım bende bebişe bakmaktan başka bişey yapamıyorum.benim annem yakında oturuyor hemen hemen hergün gelmeye çalışıyo.işlerimi o yapıyor.annem gelmediği gün kahvaltımı bile akşam 4 de 5 de anca yapabiliyorum.yemeğide eşim geldikten sonra yapıyorum.saat 10-11 anca yiyoruz:))umarım zamanla düzene girer.benim kız yalnız kadımı başlıyor ağlamaya ya kucağımda ya ayağımda hep bide gaz problemimiz var bizim acayip ağlıyor ozaman elim ayağıma dolanıyor işte.

yıkama işini tek başına iyi halletmişsin canım.ben cesaret edemem.ya annemle ya kardeşimle 2 günde bir yıkıyoruz.aslında hergün yıkamak lazımmış ama bende üşüyecek diye korkuyorum.

rudi gözün aydın canım. Allah analı babalı büyütsün. Maşallah kilolarıda çok iyi, biz tekini 2920 çıkardık senin maşallahın var :)
bella yarın büyük gün İnşallah herşey yolunda giderve bu saatlerde evladın kucağında olur.
ankara plesanta yaşlanması ve kireçlenmesi 35. haftada bende de görülmüştü, korkulacak birşey değil sona yaklaşıldığını gösteriyor demişti doktorum.
aaksoyoğlu
mylicon u nette gördüm ama fiyatı çok geldi amerikadan 10 dolara geldi türkiyede 56 tl. Ama şu varben çok memnunum. facebookta kasımanneleri grubunda nurse haveyi ve sub ı gaz içiin tavsiye ediyorlar. Yanlış bilmiyorsam metsili biraz daha büyük bebişlere öneriyorlar.
offffffffffff
Seninde gözün aydın, göğüs olayı gerçekten çok zor, ben 4 gün çektim bana lansinoh çok iyi geldi ve çok şükür düzeldiler, bide mutlaka göğüs uçlarını açıkta bırakman lazım iyileşmesi için. Ne mutlu kendin yıkamaya başlamışsın, ben şuan cesaret edemiyorum biz 3-4 günde bir yıkıyoruz. Bizim de ilk topuk kanımız normaldi 7. gün tsh ımız yüksek çıktı, 1 hafta sonra yine yaptırdığımızda normaldi. bende tedirginim bu hafta yine yaptıracağız testi. Şu birkaç gün sütüm azaldı bende daha önceden sağıp buzluğa attığım sütümü vereyim dedim, hanım biberonu hiç sevmedi :). Suratıma bakıp durdu bu ne diye, 50 cc sütü içemedi 20 si boşa gitti :). Bizimkinin biberona alışacağını hiç sanamam. Ama mama konusunu bilemiyorum.

56 tl gerçekten çokmuş canım.ama işe yarayacağını bilsem parası falan hiç umrumda değil.benim eşim internettten alışverişi pek sevmiyo metsil daha büyük bebeklereyse nurse harveyi aldırıyım bugün oda işe yaramazsa internet sipariş veriyim artık.teşekkür ederim canım..

X