Canım bahçeci ye gidiceksen eminim orası da iyidir.Ben kadıköyde oturduğumdan Umutu seçtim.Kliniğin ismi bahçeci UMUT diye geçiyor zaten,yani bahçecinin anadolu yakası şubesi:))..Sen avrupa yakasında isen mutlaka orasıda iyidir..
kalsa dondurulacak tabi bırakıcaktım ama malesef yaşamadı embriyolarım benimYa sağlıksızlardı yada benim kanımdaki pıhtılaşma sebep oldu yaşamamalarına
yok cnm bende anadolu yakasında oturuyorum bahçeci yol olarak uzak değil aslında ama herkes umut die söleyince bende dedim acaba orayamı gitseydim
anladım canım. Inşallah bu sefer tutar. Ya ne biçim doktorlar. Bu tedaviyi yapmadan önce neden gerekli tüm testler yapılmıyor ki. Bu yapışanları tüpe başlamadan da yapabilirlerdi yazık değil mi hem maddi hem manevi çok zor yanii kolay işlemler değil ki. Hakkında hayırlısı olsun canım sorun bulunmuş bu sefer inşallah kavuşursun bebeğine.
yaaaaaaaa amaaaaaaaaaaaaa umut umut diyip durmayınnnnnnnnn benim şurada sayılı günüm kaldı aklım umut tüp bebekte kalıcak
canım benim dondurulmuşum kalmadı ben tedavimi anlatayım acıbadem maslakta oldu 12 yumurta toplantı 7 si işleme alındı 6 tanesi 3.güne gitti 3.günü gittiğimde 5 tanenin 4 ü iyi durumda dediler sonra 8 ve 9 hücrel, konuldu diğerleri 5.güne kadar bekletildi onlarda yaşamamışlar benim transferden sonra kullandığım sadece jeldi test günü 19 ağustostu 17 ağustosta adet oldum 19 ağustosta doktora gittim doktor belki sana koyduumuz embriyolarda 5.güne kadar yaşamadı dedi dumur oldum sonra genetik testler verdi onlarıo yaptırdım kanımda pıhtılaşma sorunu olduğunu örendim bana folikasid iç deseydi bide kan sulandırıcı verse belki tutabilirdi şimdi bende umut yada bahçeci diyorum memorıel hakkında hiç bilgim yok eğer bilgin varsa orası hakkında bilgi verirmisin kuzum hem doktor hem fiyat artık maddi olarakta zorlanıyorum sağlam doktor sağlam yer güzel sonuç olsun diye uğraşıyorum hepiniz gibi allahım inş.yolmuzu açar artık
Kızlar slm.Bugün doktora gittim.Şansım %25 ama denicez bakalım inşallah.Kasım adetiyle tedaviye başlıyorum.Şimdi eşimede banada vitamin falan verdi.Bu arada Umut tüpe gidiyorum..
yok canım ben daha ne klomen ne aşılama hiçbirşey yapmadım hatta birşey diyimmi biz geçen sene yaz birkaç ay denedik sonra ertelemek zorunda kaldık yine bu yaz başlıcaktık araba aldık taksit var felan. Şubatta başlıcaz ancak bizim işlar karışık normal ilişkide sorun yaşıyoruz o yüzden bir iki ay denicem sonra klomen kullancam o da kullanmadı olmasın diye yanii.. Mayısta aşılama düşünüyorum sanırım tüp için 2 aşılama yeterliymiş ve şu anda tamamen tüpe odaklanmış durumdayım aşılamayı bile tüp raporu için yaptırcam yanii ama Allah büyük belki normal yolla ya da aşılama tutar. Burada da sormamın nedeni 2 aşılamayı olunca rapor alabilecek miyim diyeydi. İnşlllah hepiniz hamiş olur alırsınız bebeklerinizi kucağınızaa..
neden dondurulmuş koydurmadın canım. Öyle daha kolay olmuyor mu yeniden iğne vurulmak zorunda kalmıyorsun sanırım ve ayrıca yumurta toplamak meselesi de olmuyor. Ben dondurmayı düşünüyorum açıkçası yaz sonu yaptıracağım zaman tutmama ihtimaline karşı belki sonra bir çocuk daha isterim şimdilij 1 tane düşünüyoruz amaa..
hahahahaa canım sen nerdesin hangi merkez ...
kalmasın aklın canım benim...
günaydın canlarımmmnasılsınız ? ben birazdan kaynanama gideceğim bugün görümcemin doğum günü gidip ona süpriz yapacağım sabah sabah bugün burada olamayabilirim bilginiz olsun.. listeyle ilgilenirseniz sevinirim.. olmadı artık ben gelince ancaaa akşama yaparım kendinize iyi bakın sizleri çok öpüyorummm
brnyns dün de ben depresiftim canım.. hem havalar hem yaşadığımız sıkıntı bekleyiş hepsi aynı anda olunca biraz fazla geldi bünyeye ondan böyleyiz.. ama sakinliğini koru canm benim azkaldı bakkkkkk çok azzzzzz
laveque selam canım tekrar hoşgeldin.. ben sana bi post yazmıştım.. biraz anlatırmısın kromozom bozukluğunu nasıl bi tedadvi izleyeceklerini diye..çok merak ettim anlatırsan sevinirim canımbide seni gerçekten çok bekletmişler.. en fazla 2 kez olmuyorsa hemen gnetik testler kan pıhtısı olup olmadığı yapılır.. malesef kötü bi doktora düşmüşsün cnm umarım bu son olur..sağlıkla alırsın kucağnaaa
hade ben kaçtım hepinizi tekrar öptüm fıstıklarrrrr
merhaba guzelım ,
kusura bakma mesajını ben yenı gordum .o yuzden gec cevap yazıyorum.
Komozom sorunu dert belaoyleymıs de ben yenı anladım . ) . Evresi soyle. Normal tup bebek tedavısı oluyorsun . ınsallah embryo olusunca embryolardan 1 er hucre alınıyor ve genetik analize gidiyor. Burada senin sorunlu olan kromozomlarının o hucrede eksıksız olup olmadıgına bakılıyor veya ılerı bır teknıkle tum kromozomlara bakıyorlar.buna pgt denılıyor. Sonra sana cevap gelıyor . Pgt sonucunda ya saglam embryo bulunabılıyor ya da bulunamıyor. Bulunamayınca transfer iptal. Bır sonrakı tedavıye ya nasıp ya kısmet . Böyle deneye deneye duzgun embryoyu bulmaya calısıyorsun . Samanlıkta iğne aramak gibi birsey . Rabbimin cok yardım etmesı gereklı.
Onemlı olan en fazla sevıyede yumurta elde edebılmek bunun ıcın de bana uzun protokulu onerdıler. Cunku ne kadar cok yumurtan olursa bu o kadar cok embryo demek ve pgtden olumlu donme sansı yukselıyor ancak benım forumda okuduklarımdan anladıgım ve ıstanbulda bana genetıkcının de soyledıgı su ; 5 embryo da hıc bırı sagşıklı cıkmayabılır ama 2 embryoda 2 sı de saglıklı cıkabılır. Işte bu allahın takdırıne kalmıs.
Heyecanlı bır tedavı surecı benı beklıyor anlayacagın . Normal tup bebekten daha karmasık bır durum . şimdi benım dusundugum acaba saglıklı cıkar mı sorusu . Cunku cok arkadas var burada defalarca denemısler . ılkınde tutanlar da var. Umuyorum ben de onlar gıbı sanslı olurum .
brnyns canım koşuyolu umut tup bebek benım merkezım...
ama çok araştırdım memorıel da bu konuda çok ıyı dıye okudum..
sen moralini yuksek tut canım ..bu işlerde moral çok onemlı....
merhaba guzelım ,
kusura bakma mesajını ben yenı gordum .o yuzden gec cevap yazıyorum.
Komozom sorunu dert belaoyleymıs de ben yenı anladım . ) . Evresi soyle. Normal tup bebek tedavısı oluyorsun . ınsallah embryo olusunca embryolardan 1 er hucre alınıyor ve genetik analize gidiyor. Burada senin sorunlu olan kromozomlarının o hucrede eksıksız olup olmadıgına bakılıyor veya ılerı bır teknıkle tum kromozomlara bakıyorlar.buna pgt denılıyor. Sonra sana cevap gelıyor . Pgt sonucunda ya saglam embryo bulunabılıyor ya da bulunamıyor. Bulunamayınca transfer iptal. Bır sonrakı tedavıye ya nasıp ya kısmet . Böyle deneye deneye duzgun embryoyu bulmaya calısıyorsun . Samanlıkta iğne aramak gibi birsey . Rabbimin cok yardım etmesı gereklı.
Onemlı olan en fazla sevıyede yumurta elde edebılmek bunun ıcın de bana uzun protokulu onerdıler. Cunku ne kadar cok yumurtan olursa bu o kadar cok embryo demek ve pgtden olumlu donme sansı yukselıyor ancak benım forumda okuduklarımdan anladıgım ve ıstanbulda bana genetıkcının de soyledıgı su ; 5 embryo da hıc bırı sagşıklı cıkmayabılır ama 2 embryoda 2 sı de saglıklı cıkabılır. Işte bu allahın takdırıne kalmıs.
Heyecanlı bır tedavı surecı benı beklıyor anlayacagın . Normal tup bebekten daha karmasık bır durum . şimdi benım dusundugum acaba saglıklı cıkar mı sorusu . Cunku cok arkadas var burada defalarca denemısler . ılkınde tutanlar da var. Umuyorum ben de onlar gıbı sanslı olurum .
Evettt doktora gıttım vee geldımmm( kan tahlılı yaptılar estradıol ve bhcg bakıldı. ve ek olarak ultrason yapıldı ve Lucrın kıstı olusmus dedı. adet olana kadar bekle ve sakın ek ısı kullanma adet olmak ıcın. en gec 10 gune kadar gelır dedı. 2. gunu geldıgınde eger kıstler sonmemısse aspire edecegız, ıgneyle ıcını bosaltacagız dedı. bakalım ıns gerek kalmaz. 2 tane enjektorum kaldı, daha cok vurulacagım ıcın 4 tane 50'lık enjektor aldım. duruma gore yıne alacagım ıste.Anlayacagınız benım durum bu sabretmekten baska yapacagım hıcbısı yok. Stres yapmayacagım artık
lucrin kistimi o ne yaaa.lucrin bi de kistmi yapıyormuş...neyse bitanem sıkma canını inşallah 10 güne kadar adet olursun ve kistler yokolur.yapacak bişey yok beklemekten başka.bebeklerimiz çok nazlılar bizi uğraştırmadan gelmeyecekler...şimdi aklım karıştı adet olmama rağmen bende de kist oluşmuşmudur acaba :26::26::26:...
Arkadaşlar tüp bebek raporu alabilmek için kaç aşılama şartı var acaba. Biz iki aşılama yaptırıp sonra tüpe geçmek istiyoruz nette son genelge ile iki aşılama yeterli diye okudum ama. En fazla 2 aşılama yaptırmak istiyorum hem başarı oranı daha az hem de daha az yıpranmak için 2 aşılama yeter diyorum ama rapor için yeterli olur mu acaba.. Bir de benim pirimim tutmuyor galiba çalışıyorum ama gün sayılarım az kaç gün sayısı olması lazımdı. Eğer benim prim günüm tutmayacaksa ben işten ayrılıcam eşimin üzerine geçicem ve onun sigortasından eşi olarak yararlanıcam ve o şekilde yaptırıcam bana bunlar hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.
ıgnenın yaptıgı kıst yanı. sende yoktur baksana ı kac gun gecıktı sadece benım estradıol gecen ay adetımın 3. gunu 49 ıken sımdı kıste baglı 252 cıktı. ultrasonda destekledı zaten kıs teshısını. beklemek yapılması gereken tek şey. rabbım ınsallah baska sıkıntı gostermez. ya ertelenırse dıye korkuyorum yaa cunku esımın gemıye cıkması gerekıyor maddı olarak sıkısıgız bu aralar. olmazsa 6 ay sonrasına kaldıbu arada kendılıgınden de gebelık olusmasını bekleyemem cunku esım yok oyle bır umudum da yok. "Gorelım mevlam neyler, neylerse guzel eyler"
eşine hiç keçiboynuzu yedirdinmi kuzu araştır onu bi sen bide olaki bidahaki ay baktın az yumurta oldu sakın transfer yaptırma tekrar ilaç tedavisi olsun olanları dondursun gerçi doktorun da önerir ama az yumoş varsa boşuna tutmazsa tekrar aynı tüp parası vermemiş olursun allahım yolunu açsın inşallah biesteron kaliteye iyi geliyomuş ama yan etkileri olabiliyomuş sende dikkatli kullan antibiyotikte iyi olmuş enfeksiyon falan riski varsa ortadan kalsın ve olacağı varsada olmasın demiş doktorun benim doktorum bana heç bişi vermedi dayadı hormonuSonuçta ortada artık gözümü açtım ama giden gitti
Benide listeye ekleyin kızlar yaş 26 1.tüp deneme Umut tüp.Sebep:çooooooooooook uzun.Kadın+Erkek hepsinden bol miktarda bulunuyor maalesef :))
brnyns canım koşuyolu umut tup bebek benım merkezım...
ama çok araştırdım memorıel da bu konuda çok ıyı dıye okudum..
sen moralini yuksek tut canım ..bu işlerde moral çok onemlı....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?