2011 Kasım - Aralık ayında tüp bebek yaptıracaklar arkadaşlar buyrunn :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi hly7
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yok cnm bende anadolu yakasında oturuyorum bahçeci yol olarak uzak değil aslında ama herkes umut die söleyince bende dedim acaba orayamı gitseydim

kalsa dondurulacak tabi bırakıcaktım ama malesef yaşamadı embriyolarım benim :19::19::19: Ya sağlıksızlardı yada benim kanımdaki pıhtılaşma sebep oldu yaşamamalarına:43::43::43::43:

anladım canım. İnşallah bu sefer tutar. Ya ne biçim doktorlar. Bu tedaviyi yapmadan önce neden gerekli tüm testler yapılmıyor ki. Bu yapışanları tüpe başlamadan da yapabilirlerdi yazık değil mi hem maddi hem manevi çok zor yanii kolay işlemler değil ki. Hakkında hayırlısı olsun canım sorun bulunmuş bu sefer inşallah kavuşursun bebeğine.

yok cnm bende anadolu yakasında oturuyorum bahçeci yol olarak uzak değil aslında ama herkes umut die söleyince bende dedim acaba orayamı gitseydim

Okudum canım ilk sayfaları ve anladım aslında seninde bu tarafta olduğunu:)) Nasib artık..Belki Rabbimin vesile kıldığı kişiler senin için ordadır.

Benide listeye ekleyin kızlar yaş 26 1.tüp deneme Umut tüp.Sebep:çooooooooooook uzun.Kadın+Erkek hepsinden bol miktarda bulunuyor maalesef :))

inş.kuzum inş.allahım ezan okunuyo burada ezan vakti dualarımızı kabuş etsin kimin gönlünde ne varsa hayırlısıyla ona kavuştursun inşallahhh

benim blast dedikleri canım..dr um sadece bana etsrofem verıcek sanırım..ama burda çatlama iğnesi falan kullanan duydum dondurulmuşlarda..ondan sordum..

Kızlar slm.Bugün doktora gittim.Şansım %25 ama denicez bakalım inşallah.Kasım adetiyle tedaviye başlıyorum.Şimdi eşimede banada vitamin falan verdi.Bu arada Umut tüpe gidiyorum..

canım bende ordayım bı arkadaş daha var..inşallah aynı gunlere denk gelırız de moral olur bıze

canım anladım kadarıyla sende sorun yok.. devlette 2 aşılama yaptırman gerek ...benım tuplerımde geçiş yok ..laparoskopı raporum var...
numuneye gıttım ..benden sadece
smear + usg + hormon tahlılı + raporum olduğundan hsg ye gerek yok + eşimden urolojı raporu istedi..bunları getır dosyanı açalım dedi..

Arkadaşlar bahçeci merkezine gidenlerin yazışmalarında bi arkadaşın yazısını sizinle paylaşmak istedim belki ben bunu 5 kez okudum okudukçada moralim düzeldi ve mutlu oldum yazıyı size kopyalıyorum

Butun gundur bır turlu fırsat bulup buraya yazamadım kızlar hamıleyım!!!! Bhcg 520 cıktı Aytun hanım degerlerın gayet guzl oldugunu soyledı.
Sabahtan berı telefondayım herkes benı arıyor :)) 2 hafta sonra ultrasonda gorucez ınsallah ...Ne yapacagımı bılemıyorum sabahtan berı bır ordayım bır burda..
Aıleden duyanlar gelıyor,fırsat bulunca yıne yazacagım..Allahım hala ınanamıyorum....

merhaba guzelım ,

kusura bakma mesajını ben yenı gordum .o yuzden gec cevap yazıyorum.

komozom sorunu dert bela oyleymıs de ben yenı anladım . ) . evresi soyle. normal tup bebek tedavısı oluyorsun . ınsallah embryo olusunca embryolardan 1 er hucre alınıyor ve genetik analize gidiyor. burada senin sorunlu olan kromozomlarının o hucrede eksıksız olup olmadıgına bakılıyor veya ılerı bır teknıkle tum kromozomlara bakıyorlar.buna pgt denılıyor. sonra sana cevap gelıyor . pgt sonucunda ya saglam embryo bulunabılıyor ya da bulunamıyor. bulunamayınca transfer iptal. bır sonrakı tedavıye ya nasıp ya kısmet . böyle deneye deneye duzgun embryoyu bulmaya calısıyorsun . samanlıkta iğne aramak gibi birsey . rabbimin cok yardım etmesı gereklı.
onemlı olan en fazla sevıyede yumurta elde edebılmek bunun ıcın de bana uzun protokulu onerdıler. cunku ne kadar cok yumurtan olursa bu o kadar cok embryo demek ve pgtden olumlu donme sansı yukselıyor ancak benım forumda okuduklarımdan anladıgım ve ıstanbulda bana genetıkcının de soyledıgı su ; 5 embryo da hıc bırı sagşıklı cıkmayabılır ama 2 embryoda 2 sı de saglıklı cıkabılır. işte bu allahın takdırıne kalmıs.
heyecanlı bır tedavı surecı benı beklıyor anlayacagın . normal tup bebekten daha karmasık bır durum . şimdi benım dusundugum acaba saglıklı cıkar mı sorusu . cunku cok arkadas var burada defalarca denemısler . ılkınde tutanlar da var. umuyorum ben de onlar gıbı sanslı olurum .

brnyns canım koşuyolu umut tup bebek benım merkezım...
ama çok araştırdım memorıel da bu konuda çok ıyı dıye okudum..

sen moralini yuksek tut canım ..bu işlerde moral çok onemlı....

canım çok geçmiş olsun benim arkadaşta pgt ile oldu çıktı şükür 2 defa yaptırdı 2sindede embriyosu oldu şimdi hamile allahım sanada nasip eder inşallah sen tedavini nerede yapıyosun canım bide pgt kaça mal olucak konuştunuzmu pahalı bişi bildiğim kadarıyla allah yardımcınız olsun

deminden beri benim gittiğim merkezden kişilerin yazılarını okuyorum ve içim çok rahatladı zaten çok kısa zamanım kaldı başka yere gitsemde o kadar rapor var elimde göster et bu güne kadar yaşadığım öyküyü anlat dr. seni tanısın sen onu derken baya bi aşama o yüzden zamanım kısıtlı tedaviye başlamaya bu günü saymazsam 4 günüm kaldı ben kesin aynı merkezimde devam edicem yaptığın açıklama için tşkler

canım çok geçmiş olsun benim arkadaşta pgt ile oldu çıktı şükür 2 defa yaptırdı 2sindede embriyosu oldu şimdi hamile allahım sanada nasip eder inşallah sen tedavini nerede yapıyosun canım bide pgt kaça mal olucak konuştunuzmu pahalı bişi bildiğim kadarıyla allah yardımcınız olsun

lucrin kistimi o ne yaaa.lucrin bi de kistmi yapıyormuş...neyse bitanem sıkma canını inşallah 10 güne kadar adet olursun ve kistler yokolur.yapacak bişey yok beklemekten başka.bebeklerimiz çok nazlılar bizi uğraştırmadan gelmeyecekler...şimdi aklım karıştı adet olmama rağmen bende de kist oluşmuşmudur acaba :26::26::26:...

ıgnenın yaptıgı kıst yanı. sende yoktur baksana ı kac gun gecıktı sadece benım estradıol gecen ay adetımın 3. gunu 49 ıken sımdı kıste baglı 252 cıktı. ultrasonda destekledı zaten kıs teshısını. beklemek yapılması gereken tek şey. rabbım ınsallah baska sıkıntı gostermez. ya ertelenırse dıye korkuyorum yaa cunku esımın gemıye cıkması gerekıyor maddı olarak sıkısıgız bu aralar. olmazsa 6 ay sonrasına kaldı bu arada kendılıgınden de gebelık olusmasını bekleyemem cunku esım yok oyle bır umudum da yok. "Gorelım mevlam neyler, neylerse guzel eyler"

hoşgeldin canım aramıza...aslında arkadaşlar sorularına cevap vermiş ama yinede bişeyler yazmak istedim.bende senin gibi direk tüp bebekle başlamak istiyordum ama rapor için 2 negatif aşılama gerekiyormuş ayrıca 900 gün prim vs....2 kez aşılama yaptırdım kocaman 2 tane negatif sonuç aldım ve şimdi ilk tüp bebek tedavime başladım.umarım işten ayrılmana gerek kalmadan halledebilirsin...

gerçekten zor bi durum herşey yolunda gider inşalllllaaaaaahhhhh....eşin ne zaman gemiye çıkacak???...bi hesap yapalım...

Zamanında yedirdim,2 sene oldu eşim ameliyat olalı.Hatta o zaman aylarca proxeed de kullandık.Bir paketi onunda 119 tl yani( Ama pek fark olmadı.Az yumurta olursa da yaparlar gibi geliyor bana.Nasılsa raporluyum ya..Bide bazen okuyoruz,görüyoruz 2. gün embriyosu kalitesiz koyuyorlar kadın hamile.Dr un birine yazdığı yazıda böyle diyordu"bu işler nasib işi " diye...Tabiiki biz tedbirimizi alıcaz,takdir Allah ın artık...

Benide listeye ekleyin kızlar yaş 26 1.tüp deneme Umut tüp.Sebep:çooooooooooook uzun.Kadın+Erkek hepsinden bol miktarda bulunuyor maalesef :))

millstone sen de hoşgeldin aramıza....inşallah sağlıklı ve bebekli bir tedavi sürecin olsun...canım listeyi hly7 arkadaşımız düzenliyor aslında ama o bugün firarda bir fırsatını bulup ekleyecem seni listeye...

Melikee sen ne zaman gidiceksin.Valla süper olur,moral olur...Karşılaşırız umarım,sohbet eder,dertleşiriz..Ulun Beye mi gidiyorsun??