merhaba guzelım ,
kusura bakma mesajını ben yenı gordum .o yuzden gec cevap yazıyorum.
komozom sorunu dert bela

oyleymıs de ben yenı anladım . ) . evresi soyle. normal
tup bebek tedavısı oluyorsun . ınsallah embryo olusunca embryolardan 1 er hucre alınıyor ve genetik analize gidiyor. burada senin sorunlu olan kromozomlarının o hucrede eksıksız olup olmadıgına bakılıyor veya ılerı bır teknıkle tum kromozomlara bakıyorlar.buna pgt denılıyor. sonra sana cevap gelıyor . pgt sonucunda ya saglam embryo bulunabılıyor ya da bulunamıyor. bulunamayınca transfer iptal. bır sonrakı tedavıye ya nasıp ya kısmet . böyle deneye deneye duzgun embryoyu bulmaya calısıyorsun . samanlıkta iğne aramak gibi birsey . rabbimin cok yardım etmesı gereklı.
onemlı olan en fazla sevıyede yumurta elde edebılmek bunun ıcın de bana uzun protokulu onerdıler. cunku ne kadar cok yumurtan olursa bu o kadar cok embryo demek ve pgtden olumlu donme sansı yukselıyor ancak benım forumda okuduklarımdan anladıgım ve ıstanbulda bana genetıkcının de soyledıgı su ; 5 embryo da hıc bırı sagşıklı cıkmayabılır ama 2 embryoda 2 sı de saglıklı cıkabılır. işte bu allahın takdırıne kalmıs.
heyecanlı bır tedavı surecı benı beklıyor anlayacagın . normal tup bebekten daha karmasık bır durum . şimdi benım dusundugum acaba saglıklı cıkar mı sorusu . cunku cok arkadas var burada defalarca denemısler . ılkınde tutanlar da var. umuyorum ben de onlar gıbı sanslı olurum .