evet canım bende uzun protokoldeyim...daha önce 2 negatif aşılamam oldu...o zamanlarda da iğneler vurundum.bir tanesinde yan etkilerden dolayı sıkıntı yaşadım.ateş basmaları bi de ağustos ayıydı...mide bulantıları,baş ağrısı vs...bu ilk tüp bebek denemem önce eşime ve bana antibiyotik verdi doktor tedbir amaçlı iltihap ve kanda mikropları önlemek için.2 gün içtim midem mahvoldu doktor bırak hemen dedi.bu arada da folbiol yani folik asit içiyorum hergün.7 gün öncede lucrine başladım.regl olmayı bekliyorum sonra hormon tahlili ve ultrason yapılacak.herşey yolunda giderse diğer iğnelere geçilecek ve asıl tedavi o zaman başlayacak...
canım senın sebepzız ınf. dıyoo...
dr lar hiç bişey bulamadımı..2 aşılama yaptırdın nıe tutmadıgını araştırmadılarmı..
canım çok sordum kusura bakma...
antibiyotik tedbir amaçlı üreme yollarında önceden oluşabilecek iltihap vs.için verdi canım.ayrıca tabiki soracaksın biz burada hayatımızı etkileyen çok önemli bir süreci paylaşıyoruz.genetik araştırma dışında her türlü tahlil,hsg,sperm testleri,ultrasonlar vs...herşey yapıldı yani bunun sonucunda da herşey normal dedi doktor ve dosyama açıklanamayan infertilite diye yazıldı.sonrasında 2 aşılama yaptık olmadı.zaten aşılamada çok fazla şans vermiyo doktorlar.normal ilişki de elde edilen gebeliğe göre biraz daha fazla şans veriyorlar yani %5 artırıyo...aslında aşılama yaptırmayı ben hiç istemedim başarı şansı daha azdı ve bunu biliyordum o yüzden direk tüp bebek yapıp zaman kaybetmeyelim diyordum.ama ssk dan yararlanabilmek ve rapor çıkartabilmek için 2 başarısız aşılama olması gerekiyormuş...
MERHABA,- CARMEN, OKUDUĞUM KADARIYLA sende başkentte gidiyosun, bende adetimi bekliyorum başlamak için hulusi beye bugün gittim adetin 16.günündeyim.rahim içine karıştırma yaptı.pazartesi birdaha yapacakmış.iç hareketlilik nasıl onu gözlemlemek için.birde estrofeme ilacını banada verdi fakat ayın sanırım 26 da başlanacak demiş sanırım heyecandan anlamadım da.bu ilacı adete kadar4 mı kullanacaksın.bilgilendirir misin.??senin sorun neydi ayrıca?
anladım canım ...benımde devlet hastanesınden raporum var tuplerım kapalı tup bebege yonledırıldı dıye..bende tup bebek için dırek rapor çıkarta bılıyomuşum ..ama dr um bunu bana solemedı bende burdan ogrendım ve araştırdım..
bende raporsuz yaptırdım ilk denememı
evet tüpler kapalı olduğunda direk rapor çıkıyor heyetten.benim gibi açıklanamayan durum olduğundada prosedürler gereği 2 aşılama yaptım keşke tutsaydı ama olmadı.raporla ücretler epey farkediyor.yanlış bilmiyorsam ilaçların %80 ini hastane masraflarınında %30 unu karşılıyor bence çok iyi tabi 2 deneme şansımız var.ALLAH yardımcımız olsun tutsun bu kez inşallah...
kızlar benim tüp bebek denemem bir ay daha ertelendi. Sebebine gelince: Daha önce gittiğim Eurofetil ve Memorial şişli adetin ilk günü başlarız diyordu. Fakat Ataşehir Memorial rahim filmi ve progesteron hormonu tahlili istedi.
canım geç olsun temız olsun ....
sanırım bunlar adetlıyken yapılıyo..rahım fılmı ole de diğerını bılmıyorum...
madem ole neden adetlıyken başlarız deiler anlamadım...
Maddi bakanlar hemen deneyelim diyor. Başarı oranını yükseltmek isteyen dr.lar her tetkiki yapıp öyle denemek istiyor. Hastane kadar dr. da önemli.
dogru canım tup bebek artık maddıyata dokuyolar..ama napalım şansımız yok başka...
benım laporoskopı amelıyatı sonrası tup bebek yaptırdım..amelıyatta zaten herşeye bakılmıştı..ondan pek bılmıyorum..
ahh canım hepimizde var o heycann :18::18::18: sen başlıyosun tedaviyeeee ohhh ne güzelll :) hadi bakalımm hayırlı haberler getir biize inşallah :):)
canım tüpte pek hsg ye gerek yok.. çünkü döllemeyi dışarda yapıp direk kendileri rahme koyuyolar ya o yüzden tüpten falan geçmeyecek spermler vs. bu yüzden tüp bebek için özellikle yaptırmıyolar hsg yi ama varsa bakıyolar.. boşuna stres yapma kendine canım :)
işteee listemizzzzzzzzzzz :) listeye girmek isteyen arkadaşlar bilgilerinizi yazarsanız sizide hemencecik eklerim :)
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD]İsmi[/TD]
[TD]Yaşı[/TD]
[TD]Nedeni[/TD]
[TD]Merkezi[/TD]
[TD]Kaçıncı Denemesi[/TD]
[TD]Hangi Aşamada [/TD]
[TD]Sonuç[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]hly7[/TD]
[TD]23[/TD]
[TD]Pko[/TD]
[TD]Umut Tüp[/TD]
[TD]1.Deneme[/TD]
[TD]1 kasımdaki adetini bekliyor[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]egunal
[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]Sebepsiz İnfertilite[/TD]
[TD]Gazi Üni.[/TD]
[TD]1.deneme[/TD]
[TD]lucrin iğne vuruluyor ve adetini bekliyor[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]erva64[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]Eşi Azospermi[/TD]
[TD]Umut Tüp[/TD]
[TD]1.deneme[/TD]
[TD]1 kasımdaki adetini bekliyor[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]lale247[/TD]
[TD]34[/TD]
[TD]Rezerv Azlığı[/TD]
[TD]Memorial[/TD]
[TD]1.deneme[/TD]
[TD]30 ekimdeki adetini bekliyor[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]aysemels
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Sperm Azlığı[/TD]
[TD]İnternational Hospital[/TD]
[TD]1.deneme[/TD]
[TD]2-3 kasımdaki adetini bekliyor[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]carmennn[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]Bozuk Morfoloji [/TD]
[TD]Başkent Hastanesi[/TD]
[TD]2.deneme[/TD]
[TD]Estroferm içiyor.. ve ekim sonundaki adetini bekliyor[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]brnyns[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD]Kendi isteğiyle :)[/TD]
[TD]Bahçeçi Fulya [/TD]
[TD]1.deneme[/TD]
[TD]29 ekimdeki adetini bekliyor[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nesrinsavas [/TD]
[TD]25[/TD]
[TD]Erkek İnfertilitesi[/TD]
[TD]Ümraniye Erdem Hastanesi [/TD]
[TD]1.deneme[/TD]
[TD]Adetini bekliyor[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]cansunida[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Eşi Azospermi[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]Aralık adetini bekliyor[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]next81[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]Kabarık Liste[/TD]
[TD][/TD]
[TD]3.deneme[/TD]
[TD]29 ekimdeki adetini bekliyor[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sevimli7880 [/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]Rezerv Azlığı[/TD]
[TD]Konya Eurofertil [/TD]
[TD]1.deneme[/TD]
[TD]Kasımdaki adetini bekliyor[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]breshka[/TD]
[TD]26[/TD]
[TD]Sperm Azlığı[/TD]
[TD]IVI Tüp Bebek[/TD]
[TD]1.deneme[/TD]
[TD]Yarın İğnelerine başlayacak[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]semramus[/TD]
[TD]34[/TD]
[TD]Rezerv Azlığı[/TD]
[TD]Başkent Tüp Bebek[/TD]
[TD]3.deneme[/TD]
[TD]1 Kasımdaki adetini bekliyor[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Rabbim inşallah ilk seferde tutmasını ve sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin canlarım...
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
وَوَصَّيْنَ الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ
حُسْنً وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْناً وَإِن
جَاهَدَاكَ لِتُشْرِكَ بِي مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ فَلَا تُطِعْهُمَا إِلَيَّ
مَرْجِعُكُمْ فَأُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُون
SLM hanımlar,ne var ne yok?cansunida sen nerde yaptırıyosun tüp bebegi?bizde de aynı sorun var?brnys iyileştinmi bari?bugün ne kadar cok yazı yazılmış şaşırdım hadi bakalım herkese bol şanslar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?